Η φρασεολογία του Αρχιεπισκόπου...

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Κλειδωμένο
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

αυτό το "μετά διακρίσεως", αδελφέ, τι σημαίνει;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Κρίμα και ντροπή
Απουσία σεβασμού στην ασθένεια του άλλου
Αυτό διαπιστώνω
Αντε μείνετε εδώ στο φόρουμ να περνάτε καλά
Μέσα στην ερημιά της κριτικής
Ο Θεός να με συγχωρέσει που έλαβα μέρος σε τέτοια ανάρμοστη συζήτηση έστω και για να υπερασπισθώ τον Αρχιεπίσκοπο όπως κάθε άρρωστο άνθρωπο
Μάλλον το χόρτασα το φόρουμ και μπούχτησα .........
Καλή Σαρακοστή
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

sakis έγραψε:Όσοι συμφωνούν με νοσηρούς και αθεολόγητους ανθρώπους που νοθεύουν το ευαγγέλιο και κυρήτουν ένα δικό τους κατώτερο Χριστιανισμό, ελεύθεροι είναι να πάνε μαζί τους.

"μη και υμείς θέλετε υπάγειν;" είπε ο Χριστός.

Όσοι όμως συμφωνείτε με όσα διδάσκει το ευαγγέλιο εάν βρεθείτε μπροστά σε αμαθείς και προκατελημένους ανθρώπους που κυρήτουν ένα δικό τους Ευαγγέλιο τότε να ανοίξετε με θάρρος το στόμα και να υπερασπισθείτε την καθαρότητα του Ευαγγελίου.

Επαναλαμβάνω η Αγία Γραφή απαγορεύει την κατάκριση αλλά επιτρέπει τον έλεγχο και προτρέπει προς αυτόν.
Για να συμφωνήσω μαζί σου χρειάζομαι:
- α. Μία ντουντούκα,
β. Μία αρχιερατική ράβδο
και
γ. Ένα πετραχήλι

Δεν μου είναι εύκολο να τα τέτοια ώρα, και γι' αυτό άσ' το γία άλλη φορά.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

[b]με πιάνει ναυτία να πρέπει να απολογηθώ[/b]

Δημοσίευση από pAntonios »

strumfi έγραψε:Θα σκάσω, αν δεν μιλήσω. Και θα προτιμούσα ν' ακούσω κάποιον να μου λέει: "Σκάσε" , παρά μετά να με ρωτάει "Τί είπες...;"
Μου τη δίνουν, κύριοι, όλα αυτά, γιατί τα συναισθήματα που μου προκαλούν είναι -το λιγότερο- εμετικά. Έλεος!
Θα δεχόμουν την άσκηση κριτικής στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου από όποιον και αν προέρχεται, όπως και εγώ του ασκούσα κριτική, μέχρι που έσκασε η βόμβα της αρρώστιας του.
Από το σημείο αυτό και μετά, η στοιχειώδης αίσθηση ανθρωπιάς επιβάλλει το σεβασμό μας στον άνθρωπο που νοσεί τόσο σοβαρά.
Και επειδή, πατέρα Αντώνιε, δεν νοσείτε, θεωρώ πως δικαίούμαι να σας γράψω, πως κατά τη γνώμη μου είναι ανέντιμο αυτό που κάνατε. Δεν σας είδα πριν την αρρώστια του να γράφετε κάτι σχετικό, (διορθώστε με αν κάνω λάθος), αλλά σας βλέπω τώρα να ορμάτε πάνω του... Τώρα που είναι αδύναμος και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και που εσάς η κριτική που ασκείτε δεν σας κοστίζει τίποτε.

Βοηθήστε μας, αν θέλετε, με τη συμπεριφορά σας να καταργήσουμε από το λεξιλόγιό μας την έκφραση "παπαδίστικα καμώματα", για να νιώσουμε όλη η Εκκλησία λίγο καλύτερα. Λίγη ευπρέπεια μας χρειάζεται.
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ/η "strumfi" κι εμένα με πιάνει ναυτία να πρέπει να απολογηθώ κι από πάνω για όλα όσα είπα...

Εσύ μιλάς από την ασφάλεια της ανωνυμίας σου (γιατί;) και κάνεις κριτική για το ότι είμαι όψιμος επιτιμητής του Αρχιεπισκόπου. Θα προτιμούσα να δώσεις ένα όνομα. ηλικία και ιδιότητα. Για να γνωρίζω αν μιλάω με έναν ώριμο ή με κάποιον έφηβο στον οποίο παραπέμπει το όνομα "strumfi"...

Εν πάσει περιπτώσει θέλω να σου πω ότι αυτά που λέω τώρα τα είπα εδώ και μερικά χρόνια και μάλιστα προέβλεψα (αν και δεν είμαι προφήτης!) ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα είχε άσχημες επιπτώσεις λόγω των τραγικών επιλογών που έκανε μέχρι τώρα, ερήμην της Ιεράς Συνόδου. Αυτά δεν είναι απλά πταίσματα αλλά κακουργήματα που εγγίζουν την προσδοσία πίστεως (ελπίζω και εύχομαι να μην είναι από κακή πρόθεση τουλάχιστον). Γι αυτό και (με κάποιο έστω δισταγμό) αποφάσισα να μιλήσω εδώ. Και τα είπα επίσης και σε κλειστό κύκλο πνευματικών ανθρώπων αλλά και από τον άμβωνα, κάπως συνεσκιασμένα...
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι αδύναμος όπως λέτε διότι έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό χειραγώγησης της εκκλησιαστικής διοίκησης, με τους δικούς του ανθρώπους. Απόδειξη και το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί παρά το ότι οι γιατροί του απαγορεύουν να αναλάβει καθήκκοντα!!! Ας μην το τραβήξουμε περισσότερο διότι μετά θα πρέπει να στήσουμε δικαστήριο! Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Ας τον κρίνει η ιστορία και οι Συνοδικοί Επίσκοποι. Η μισή Ιεραρχία ανανεώθηκε με δικές του πρωτοβουλίες τα τελετυαία χρόνια.
Από την άλλη μεριά εγώ εκτίθεμαι όπως καταλαβαίνετε και βάζω το "κεφάλι μου στον τορβά" με όσα λέω...
Αλλά το κάνω για δύο λόγους:

1) Θεωρώ υποχρέωσή μου να μιλήσω σαν πνευματικός όταν θεωρώ ότι προδίδεται η πίστη μας. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση καμιάς ασθένειας και καμιάς ιδιαιτερότητας και κανενός σεβασμού, όταν προσβάλεται ο ίδιος ο Χριστός. Τίποτε δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση όταν κινδυνεύει το υπέρτατο αγαθό που είναι η ορθή πίστη. Θα ήταν προδοσία αν με το πρόσχημα οποιοασδήποτε δικαιολογίας μασούσαμε τα λόγια μας!!!

2) Για να ευαισθητοποιήσω και άλλους αδελφούς μας να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε πονηρούς καιρούς και δεν φτάνει να σκεφτόμαστε όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν έχετε ακούσει ότι στους έσχατους καιρούς θα πλανηθούν ακόμη και από τους εκλεκτούς;;; Πιστεύω ακράδαντα ότι εκεί βρισκόμαστε και γι αυτό χρειάζεται προσοχή, μεγάλη προσοχή. Και παράλληλα προσευχή, πολλή προσευχή...

Το θέμα λοιπόν ήταν όχι απλώς σοβαρό αλλά πολύ σοβαρό
και έπεται και συνέχεια. Θα περιμένουμε να δούμε τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες... Υπομονή!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: [b]με πιάνει ναυτία να πρέπει να απολογηθώ[/b]

Δημοσίευση από eortologio_gr »

pAntonios έγραψε: ...Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι αδύναμος όπως λέτε διότι έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό χειραγώγησης της εκκλησιαστικής διοίκησης, με τους δικούς του ανθρώπους. Απόδειξη και το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί παρά το ότι οι γιατροί του απαγορεύουν να αναλάβει καθήκοντα!!! Η μισή Ιεραρχία ανανεώθηκε με δικές του πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια...
Εγώ ο "εκτός των τειχών" αδελφός σας, διαβάζω τα παραπάνω και χαίρομαι για το θάρρος της γνώμης του π.Αντωνίου.

Απ την άλλη, σαν "εκτός των τειχών", και επειδή την Εκκλησία την έχω πολύ ψηλά, αδυνατώ να χωνέψω την ύπαρξη τακτικών πολιτικών κομμμάτων πιστεύοντας ότι σε ανθρώπους με τον μανδύα της Ιερωσύνης πρωταρχικής σημασίας είναι η πίστη στην ίδια αρχή που είναι ο Κυριός μας Ιησούς Χριστός.

Εάν οι τακτικές του Αρχιεπισκόπου έγιναν για να εξαληφθούν χαμηλού πνευματικού επιπέδου ιεράρχες που ευρισκοντο στην Ιεραρχία τότε καλά έκανε και τους ξήλωσε και έβαλε άλλους. Εάν το ξήλωμα και η αντικατάσταση έγινε για προσωπικό όφελος τότε θα πρέπει κάποιος να καθορίσει το προσωπικό αυτό όφελος ώστε να προσδώσει ορθώς τα κίνητρα. Αλλιώς (όπως λέει και ο λαός μας) "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε"

Αυτά τα κίνητρα θα βοηθήσουν εμάς να κρίνουμε καλύτερα και κυρίως να μας ξυπνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν.

Το επόμενο θέμα που προκύπτει απο την γενναία τοποθέτησή σου π.Αντωνιε είναι οτι ο Αρχιεπίσκοπος δρούσε μόνος χωρίς την υποστήριξη της Ιεράς Συνόδου. Αν αυτό είναι αληθές, το πρόβλημα δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αλλά η ίδια η Ιερά Σύνοδος η οποία (ως προκύπτει) αποτελείται από άβουλους ανθρώπους ή εν πάσει περιπτώσει ανθρώπους χωρίς τσαγανό και αληθή πίστη.

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε "την έχουμε βάψει" ποικιλοτρόπως και τώρα όσο ποτέ μας χρειάζεται η Εκκλησία δίπλα της με την δικιά μας φωνή. Ελα όμως που στην Εκκλησία κυριαρχεί το κλασσικό "υπακοή" "μην κατακρίνεις ιερέα" και άλλα του τύπου "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που ευνουχίζει τον αντίλογο και την όρθωση του αναστήματος του κάθε ένός πιστού που θα ηθελε να δράσει με καλή πίστη.

Μέσα σ'αυτό το κλίμα της κυκλοθυμίας δεν υπάρχει διέξοδος. Και επειδή τα της Διοίκησης ανήκουν στην Διοίκηση που (όπως την παρουσιάζεις π.Αντώνιε) είναι "ατάκτως ειρημένη", προτιμώ να ασχολούμαι με την δικιά μου πορεία μέσα στην Ορθοδοξία με γνώμονα τον Ορθό Λόγο μακρυά απο τακτικές. Αλλωστε ο αγώνας του καθενός μας γίνεται ατομικά.

Εύχομαι το πηδαλιο της Ελλαδικής Εκκλησίας να το πάρει κάποιος άξιος που θα στείλει "τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του".

Ισως έφτασε η στιγμή να ορθωθεί το ανάστημα και απο άλλους Ιεράρχες που έχοντας στο πλάι τους αποφασισμένους πιστούς, θα δώσουν (με την φώτιση του Κυρίου) την ελπίδα οτι η Διοικηση της Ορθοδοξίας έχει παρόν και μέλλον. Είναι βέβαια αδιαμφισβήτητο οτι η ίδια η Ορθοδοξία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ετσι, θεωρώ οτι το καλύτερο είναι η όποια κριτική προς την Διοίκηση να γίνεται χωρίς να εμπλέκονται οι αρχές της πίστης μας διότι αυτό είναι που εκνευρίζει και απομακρύνει. Και σαφώς μπλέκεται κάποιος αν κρίνοντας τον Αρχιεπίσκοπο ακούσει οτι ο καρκίνος του ήρθε σαν τιμωρία απο τον Θεό για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό εννοώ λέγοντας μπέρδεμα "αχταρμά" της πίστης με την διοίκηση. Η μια είναι Θεϊκή διαδικασία και η άλλη ανθρώπινη.

Ας μην γίνει ένα φόρουμ ή ένα blog ή μια εφημερίδα πχ "ορθόδοξος τύπος" ο μοχλός πίεσης για αλλαγή αλλά η επικέντρωση στην αφύπνιση των πιστών όπου μέσα απο την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο γίγνεσθαι της Ορθοδοξίας θα μπορούν να εκφέρουν τον ζωντανό και όχι τον διαδικτυακό λόγο μετέχοντας συνειδητά στα μυστήρια της Ορθοδοξίας ευελπιστώντας την προσωπική τους φωτιση και αφύπνηση.

Διότι αν δεν το κάνουν τότε πράγματι "την βάψαμε".

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

pAntonios έγραψε:
1) Θεωρώ υποχρέωσή μου να μιλήσω σαν πνευματικός όταν θεωρώ ότι προδίδεται η πίστη μας. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση καμιάς ασθένειας και καμιάς ιδιαιτερότητας και κανενός σεβασμού, όταν προσβάλεται ο ίδιος ο Χριστός. Τίποτε δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση όταν κινδυνεύει το υπέρτατο αγαθό που είναι η ορθή πίστη. Θα ήταν προδοσία αν με το πρόσχημα οποιοασδήποτε δικαιολογίας μασούσαμε τα λόγια μας!!!

Ό χωρισμός τών Έκκλησιών συνετελέσθη έπί Φωτίου τά μάλα καλώς, άφού ή Έκκλησία διέτρεχε κίνδυνον νά άποβή έκ Μιάς Καθολικής καί Άποστολικής Έκκλησίας, Έκκλησία Ρωμαική ή μάλλον παπική, κηρύττουσα ούχί πλέον τά τών Άγίων Άποστόλων, άλλά τά τών Παπών δόγματα. ( Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως).

Παπικοί, Προτεστάνται, Χιλιασταί, Μασώνοι, Ένωτικοί, Οίκουμενισταί, καί κάθε άλλη "ρίζα πικρίας", όλοι αύτοί "μίαν γνώμην έχουσι καί τήν δύναμιν καί τήν έξουσίαν αύτών τώ θηρίω διδόασιν. ...
(Άπόσπασμα τής ένθρονιστηρίου όμιλίας τού Γέροντος Έφραίμ Φιλοθείτου).

" Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αύτός είναι ή αίτία " ( Άγιος Κοσμάς Ίσαπόστολος).

Τό Βατικανόν ήταν καί παραμένει ό πλέον έπικίνδυνος έχθρός τού Όρθοδόξου Έλληνισμού. κινείται δέ πάντοτε ύπουλα, άφανώς καί παρασκηνιακά. (Θεολόγος Στυλ. Κεμεντζετζίδης ).

".... Φιλοσοφούντες όσον τό καθ' ήμάς έπί τού ίερού τούτου βράχου τού γεραρού Άθωνος, έν άνασκαλεύσει τών δέλτων τής Ίστορίας, διαβλέπομεν μέ τάς άσθενείς μας δυνάμεις, ότι ούδέποτε ή Δυτική Έκκλησία ήθέλησεν πραγματικήν έν Χριστώ ένωσιν μετά τής Άνατολικής, όσάκις δέ έτεινε χείρα πρός τούτο, τό έκαμεν άπό ύστερόβουλον έπιθυμίαν πρός ύποδούλωσιν τής Όρθοδοξίας." ( Άπόσπασμα άπό τό άρθρο τού Άρχιμ. Γαβριήλ Διονυσιάτου " Έν όψει νέων Φλωρεντιανών" Ίερά Μονή Άγίου Διονυσίου 26 Μαρτίου 1960 Άγιον Όρος ).

Ό Παπισμός εύρίσκεται έν αίρεσει : " ...Ήμείς είμεθα ύποχρεωμένοι, χάριν καί τών Ρωμαιοκαθολικών καί τού σύμπαντος κόσμου, διά τούς όποίους ή άνόθευτος Όρθοδοξία είναι ή έσχάτη έλπίς, ούδέποτε νά άποδεχθώμεν ένωσιν, ή χαρακτηρισμόν τής Ρωμαιοκαθολικής Έκκλησίας ώς "άδελφής Έκκλησίας" ή τού Πάπα ώς κανονικού έπισκόπου Ρώμης, ή τής "Έκκλησίας" τής Ρώμης ώς έχούσης κανονικήν Άποστολικήν Διαδοχήν, Ίερωσύνην καί Μυστήρια, χωρίς τήν ρητήν έκ μέρους των άποκήρυξιν τού FILIOQUE, τού άλαθήτου, τού πρωτείου, τής κτιστής χάριτος καί τών λοιπών κακοδοξιών, τάς όποίας ούδέποτε θά θεωρήσωμεν ώς διαφοράς χωρίς σημασίαν ή θεολογούμενα, άλλά ότι άλλοιώνουν άνεπανορθώτως τόν θεανθρώπινον χαρακτήρα τής Έκκλησίας καί συνιστούν βλασφημίας..."
( Άπόσπασμα άπό τό γράμμα τής Ίεράς Κοινότητος τού Άγίου Όρους πρός τόν Οίκουμ. Πατριάρχην Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίον, 8-12-93).

Τά πάντα εσοφίσθησαν, τά πάντα έδρασαν, όπως αναδείξωσι τούς Πάπας ηγεμόνας τής Έκκλησίας καί τυράνους τής Οίκουμένης.(Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως).

=============================================
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Νά ξέρατε πόσο θάθελα νά ανοιξω το στομα μου .
Καί νά δουμε μετά καποιοι ομολογητες πού θά πάνε να κρυφτουν.
Αλλα δεν θα τό κανω δημοσια εδω στο φορουμ
Θα μιλησω στους ιδιους προσωπικα
Ετσι ειναι το σωστο
Ετσι ειναι Ευαγγελικό
Καί δεν θέλω πολυ γιατι εχω φτασει στο ΑΜΗΝ μ αυτα που διαβαζω.
Καί δέν θα τους μιλησω αυθαιρετα και απο το νου μου
Θα πω πραγματα που μου ειπε ο γεροντας μου να πω

Το προβλημα μου δεν ειναι η ομολογια
Ειναι ποιοι τολμανε νά κανουν δηδεν ομολογια απο το πληκρολογιο
Το ξαναλεω .
Κατά ....... συμπτωση εμαθα γεγονοτα που αηδιασα
Αυτα για τωρα

Κλεινω με ενα κομματι μονο απ αυτα που εβαλα χθες [π παισιου]
Θα ήθελα ακόμη να ειπώ, οτι υπάρχει και μια τρίτη μερίδα μέσα εις την Εκκλησίαν μας. Είναι εκείνοι οι αδελφοί, που παραμένουν μεν πιστά τέκνα Αυτής, δεν έχουν όμως συμφωνίαν πνευματικήν αναμεταξύ τους.

Ασχολούνται με την κριτικήν ο ένας του άλλου και όχι δια το γενικώτερον καλόν του αγώνος. Παρακολουθεί δε ο ένας τον άλλον (περισσότερον από τον εαυτόν του) εις το τι θα ειπή ή τι θα γράψη δια να τον κτυπήση κατόπιν αλύπητα.Ενώ ο ίδιος αν έλεγε ή έγραφε τό ίδιο πράγμα, θα το υπεστήριζε και με πολλές μάλιστα μαρτυρίες της Αγίας Γραφής και των Πατέρων.

Το κακό που γίνεται είναι μεγάλο, διότι αφ ενός μεν αδικεί τον πλησίον του, αφ ετέρου δε και τον γκρεμίζει μπροστά στα μάτια των άλλων πιστών. Πολλές φορές σπέρνει και την απιστία στις ψυχές των αδυνάτων, διότι τους σκανδαλίζει.

Δυστυχώς, μερικοί από εμάς έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους. Θέλουμε οι άλλοι να έχουν τον ίδιο με εμάς πνευματικόν χαρακτήρα. Όταν κάποιος άλλος δεν συμφωνεί με τον χαρακτήρα μας δηλαδή ή είναι ολίγον επιεικής ή ολίγον οξύς, αμέσως βγάζομε το συμπέρασμα ότι δεν είναι πνευματικός άνθρωπος.

Όλοι χρειάζονται εις την Έκκλησίαν.

Όλοι οι Πατέρες προσέφεραν τας υπηρεσίας των εις Αυτήν. Και οι ήπιοι χαρακτήρες και οι αυστηροί.

Όπως δια το σώμα του ανθρώπου είναι απαραίτητα και τα γλυκά και τα ξινά και τα πικρά ακόμη ραδίκια (τό καθένα έχει τις δικές του ουσίες και βιταμίνες), έτσι και δια το Σώμα της Εκκλησίας.

ypomoni λες οτι το ρασο ειναι καρβουνο.
Για τον Αρχιεπισκοπο και τον Πατριαρχη δεν ειναι;
Η οπου μας συμφερει;
Εικόνα
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Νομίζω πως έχουν εκφραστεί όλοι και η συνέχιση αυτής της συζήτησης προκαλεί περισσότερο ζημιά απ' ότι καλό.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

"Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται τον Αρχιεπίσκοπο"
Γράφει ο/η Romfea.gr
29.10.07

Εικόνα

Τις ολόθερμες ευχές του για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του έστειλε ο Μακαριώτατος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β' στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» και τον Μάκη Παπαγεωργίου.

«Τον χρειαζόμαστε όλοι: και η Εκκλησία της Ελλάδος, και η Ελλάδα, και η Κύπρος μας τον χρειάζεται!» τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και συμπλήρωσε: «Εύχομαι από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. Εύχομαι ότι καλό, να δώσει ο Θεός γρήγορα να βρεθεί στα καθήκοντά του, να τα ασκήσει θεοφιλώς, όπως προηγουμένως».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος επέκρινε δριμύτατα την αναφορά των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» σε πρόσφατο κείμενο που υπέγραψαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μέχρι σήμερα η Μεγάλη Βρετανία συμπλέει με την Τουρκία. Τώρα και μισόν αιώνα η πολιτική της είναι διαίρει και βασίλευε, γιατί θέλει να κρατήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην Κύπρο, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Κάποτε θα χρησιμοποιεί τον ένα και κάποτε τον άλλον. Κρατάει απ΄ όλες τις πλευρές το όλον θέμα και το χειρίζεται όπως θέλει, φτάνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Γιʼ αυτό η Βρετανία δεν θέλει τη μόνιμη λύση στο Κυπριακό».
Και κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Εμένα η Βρετανία θα με βρει μπροστά. Αν δεν ανοίξουμε θέμα βάσεων, δεν καταλαβαίνει η Μεγάλη Βρετανία διαφορετικά. Μόνο όταν κινδυνεύουν τα δικά της συμφέροντα, μπορεί να προσγειωθεί. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνει».

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο
Γράφει ο/η Romfea.gr
09.11.07

Στην Αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό μετέβη πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του Μακαριωτάτου από το Μαϊάμι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έκατσε στην οικία του Μακαριωτάτου γύρω στην μια ώρα, συζητώντας μαζί του διάφορα θέματα όσο αναφορά την Εκκλησία της Κύπρου και γενικά όλη της Εκκλησίας.

Εξερχόμενος από την οικία του Μακαριωτάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε, πως ένιωθε την υποχρέωση να έρθει να δει το Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, και δόξα τω Θεό ο Μακαριώτατος έχει πολύ κουράγιο και είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε πως ο Μακαριώτατος « Σήκωνε πάντοτε την φωνή του για την Κύπρο κι έτσι αισθανόμουν την υποχρέωση σήμερα να έρθω εδώ να του ευχηθώ ότι καλύτερο να του δώσει ο Θεός, τώρα πλέον φεύγω ικανοποιημένος από την επίσκεψη μου εδώ στον Μακαριώτατο».

Πηγή: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

pAntonios έγραψε:

2) Για να ευαισθητοποιήσω και άλλους αδελφούς μας να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε πονηρούς καιρούς και δεν φτάνει να σκεφτόμαστε όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν έχετε ακούσει ότι στους έσχατους καιρούς θα πλανηθούν ακόμη και από τους εκλεκτούς;;; Πιστεύω ακράδαντα ότι εκεί βρισκόμαστε και γι αυτό χρειάζεται προσοχή, μεγάλη προσοχή. Και παράλληλα προσευχή, πολλή προσευχή...

Το θέμα λοιπόν ήταν όχι απλώς σοβαρό αλλά πολύ σοβαρό
και έπεται και συνέχεια. Θα περιμένουμε να δούμε τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες... Υπομονή!
Πατέρα Αντώνιε, παρακάμπτοντας όλες τις απαντήσεις που σας εδωσαν μέσα από αυτό το φόρουμ, σας βάζω μετάνοια.
Η Κυρία Θεοτόκος να σας δυναμώνει πάντοτε να κρατάτε την καλήν ομολογία της αμωμήτου πίστεώς μας.
Παρακαλώ, βάλτε εμένα και την οικογένειά μου στην προσευχή σας.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”