Δεν θα το 'λεγα... Σήμερα που είμαι μεγάλη βλέπω ότι τίποτα από αυτά δεν έχει αξία. Μην ξεχνάς ότι όλα τα παραμύθια -τα κανονικά τουλάχιστον- μας λένε ότι νικάει το καλό, μας εμφυτεύουν το καλό και γενικότερα όλα τα καλά. Όμως διαπιστώνω ότι για να έχει ανάγκη ο άνθρωπος το καλό σημαίνει ότι του λείπει. Αν λοιπόν το καλό είναι ο Χριστός σε τι χρειάζεται η Χιονάτη; Αν η Χιονάτη είναι ένα παράδειγμα καλού, θα μπορούσε κάλλιστα το καλό αυτό να μεταδίδεται και με βίους αγίων οι οποίοι ήταν και αληθινά πρόσωπα στο κάτω-κάτω και όχι φανταστικά. Συν ότι η αγιότητα τους έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να φτάσει μια Χιονάτη. Άρα ευτυχώς που δεν είχα παραμύθια σαν παιδί.....Kyrie_Elehson έγραψε:(Παρεμπιπτόντως έχασες που δεν άκουσες παραμυθάκια μικρή!)
Μα σκοπός δεν ειναι να μην πιστέψουν στην μαγεία δηλ το κακό. Σκοπός είναι να πιστέψουν στο καλό δηλ τον Χριστό. Βλέπεις ότι παρόλο που τα -καλά- παραμύθια δεν είναι κακά, είναι άχρηστα από την στιγμή που δεν χρησιμεύουν για καλό.Σε διαβεβαιώ λοιπόν ότι όλοι αυτοί δεν πιστεύουν στη δύναμη της μαγείας επειδή απλά ακούνε παραμύθια.
Α... πάνω σε αυτό... Όταν εγώ σου λέω ότι είναι προπαγάνδα να με ακούς. Ξέρεις τι έλεγε η διαφήμηση ακριβώς πάνω σε αυτό; "Ακόμα πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν"; Δηλ ξεκινούσε την θεωρία με την ιδεολογία ότι κάνουμε λάθος που δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη τους..... Λες και έπρεπε να πιστεύουμε από την αρχή!!!Και για τη σειρά τώρα συγκεκριμένα τίθεται το όλο θέμα σαν παραμύθι... Θα πίστευε κανείς ότι υπάρχουν γοργόνες για παράδειγμα?
Ίσως αλλά πρώτον η σειρά είναι αρκετά νωρίς και δεύτερον στα αλήθεια πιστεύεις ότι επειδή έτσι πρέπει, έτσι και γίνεται;Επίσης συγγνώμη αλλά ένα παιδάκι 4 χρονών να κοιμάται πρέπει την ώρα που μεταδίδεται η σειρά, όχι να βλέπει τηλεόραση!
Όχι...γιατί είμαι περήφανη για το 60. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι 30.60?? 8O Και όταν φτάσεις τα 60 θα αισθάνεσαι 90? Κρίμα δεν είναι?
Δεν αμφισβητό την καλή σου διάθεσητελείως φιλικά στο λέω και με όλη την καλή διάθεση μα χρυσή η γιαγιά η παραδοσιακή αλλά για την εποχή της... Δεν είναι ανάγκη να συμβαδίζεις...
Ναι μπορώ.. αλλά τι κέρδος θα έχω; Αν το "φιξάρω" όπως λες θα υπάρχει το αγγλικό "φιξάρω" αντί για το ελληνικό "τροποποιήσω". Για χατήρι τίνος να αλλάξω την γλώσσα μου; Της παγκοσμοιοποίσης; Άσε δε που αν το "φιξάρω" θα το χάσω με τα χρόνια αφού σιγα-σιγά θα το ξεχνάω. Και τότε δεν θα έχω τίποτα από αυτήν. Και δεν τις αξίζει τώρα που δεν υπάρχει ποια να την ξεχάσουν ακόμα και τα εγγόνια της.Μπορείς απλά να κρατήσεις ότι καλό σου έδωσε και να το φιξάρεις στην εποχή μας...
8O 8O νόμιζα πως ήσουν αγόρι!! Εμένα με λένε Ευη. Χάρηκα!(Παρεμπιπτόντως όντως με περνάς καμιά 10αριά χρόνια και με λένε και Μαρία)
Ο γονιός που έχει σημερινά μυαλά, σημερινά θα πράξει. Π.χ ξέρεις εσύ γονιό που να σκέφτεται να καθήσει περισσότερη ώρα με το παιδί του αντί να πάει να δουλέψει; Αντί να προσέχουν τα παιδιά τους, πάνε να βγάλουν λεφτά για να πληρώνει την νταντά να... πρόσεχει τα παιδιά τους!! 8O 8O Το παιδί μάνα θέλει όχι λεφτά και δώρα. Η σημερινή εποχή δεν έχει γονιούς που πράττουν τα δέοντα. Έχει γονιούς που δουλεύουν.Ακριβώς σε αυτό το σημείο της διαλογής έρχεται ο γονιός να πράξει τα δέοντα... Ερχεται να βοηθήσει το παιδάκι με διάκριση πολύ να ξεκαθαρίσει τα "βιβλία" του και να μελετήσει τα πιο σημαντικά. (Όλα αυτά τα λέω τελείως θεωρητικά χωρίς να ξέρω πως είναι να αντιμετωπίζεις τη βιβλιοθήκη του μυαλού ενός παιδιού.)
Άσε δε που τι να κάνουν δύο άτομα (μαμά + μπαμπάς) μπροστά σε μια ολόκληρη κοινωνία; Μπορούν να την αντικρούσουν; Πώς; Θα τα έχουν φυλακισμένα στο σπίτι;