Τουλάκι μου δεν μίλησα για τέτοια πράγματα που αναφέρεις.toula έγραψε:Βρε παιδιά έτσι θα μιλήσουμε;;; Στην ζωή υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες.
Οι Πελοποννήσιοι π.χ. (τους οποίους βρίζουν και εχθρεύονται οι "Βόρειοι¨) ήσαν παρόντες σε όλα τα προσκλητήρια του έθνους από το 500 π.Χ. Άλλωστε κόκαλα Πελοποννησίων είναι διάσπαρτα σε όλη την Βόρειο Ελλάδα (πρωτοπόρα τα Μανιατικά και Κρητικά Σώματα στον Μακεδονικό Αγώνα), κόκαλα Βορειοελλαδιτών στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς ως Πελοποννήσιοι είμαστε περισσότερο Έλληνες από τους Βορείους (αλλοίμονο άλλωστε) απλά οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που κάποιοι βρέθηκαν να είναι πρωτοπόροι.
Αναφέρω απλό παράδειγμα από την οικογένειά μας. Ο αδελφός της συχωρεμένης πεθεράς μου, Αρκάς στην καταγωγή, ως χωροφύλακας, πέθανε στην Μακεδονία κυνηγώντας αυτονομιστές κομιτατζήδες στους καταρράκτες της Έδεσσας (1937).
Χαλαρά έκανα μια κριτική για τον γενικό χαρακτήρα των ανθρώπων.
Και να συνεχίσω μεταξύ σοβαρού και αστείου...
Στο Βόλο έχω συναντήσει γενικώς αρκετούς πιο κλειστούς ανθρώπους.
Με είχαν προειδοποιήσει αλλά το έζησα κιόλας. Με το που φτάνεις στο σπιτικό, ο νοικοκύρης λέει. ΄΄Καλώς ήρθατε. Πότε θα φύγετε;΄΄
Στα Επτάνησα είναι λίγο κουτοπόνηροι. Λόγια πολλά αλλά και γέλια και χαρές.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικά παλιότερα ήταν το ότι είχαν πολλούς βασιλικούς - αριστερούς!!!
Για Πάτρα και Πύργο, άστο καλύτερα...
Σε ένα χωριό της Μάνης, όλοι είχαν αλληλοκαταγγελθεί στην πολεοδομία. Δεν είχε μείνει κανένας εκτός!!!
Και για να μην αφήσω τους Θεσσαλονικείς μόνο με καλά λόγια... Εχω μια αίσθηση πως παραέχουν σχέσεις με οργανώσεις και ψιλοπαρακράτος...
ΑΥΤΑ!!!