Δημήτρη, κατ' αρχήν καλώς ξανάρθες μετά από καιρό..fotios έγραψε:Τόση ώρα, μέρες πιθανόν και μήνες θα μαλώνετε για μια μούντζα σαν προτεσταντικό κατηχητικό...
Το παλληκάρι ο Αχχιλέας μούντζωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, το διεφθαρμένο κατεστημένο που
τον εξαπατά, τον κλέβει , τον σπρώχνει στην ξενιτιά, δεν του δίνει βιβλία!!!! Έλεος...
Εκτός την θεολογική πλευρά ενος προβλήματος Διονύση υπάρχει και η κοινωνική, δηλαδή σε μια
ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, το Σύνταγμα...Το παιδί και άλλα παιδιά
ήταν σαν να τους έλεγαν "Γιατί καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδας; Γιατί κλέβετε και μετά ψηφίζετε
νόμους για ασυλία βολευτών; Πως μπορείτε να γελάτε ενώ λέτε ψέμματα στον Ελληνικό Λαό;..." (όλα αυτά
είναι ερωτήματα παιδιών δημοτικού...αληθινά έπεσαν τυχαία στα χέρια μου και είπα: Τελικά τα
παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα από πολλούς μεγάλους...
Δε μαλώνουμε αδελφέ μου, τη γνώμη μας λέμε..
Όσο γι' αυτά που αναφέρεις, ορθότατα είναι.. Αλλά επίσης ορθό είναι κατά τη γνώμη μου και το να βλέπουμε πως το σωστό είναι κάπου στη μέση..
Όπως ξαναέγραψα, δικαιολογείται μεν ο Αχιλλέας, αλλά η χειρονομία δεν ήταν σωστή..
Διάκριση....
Προτιμώ την κίνηση άλλων παιδιών, που κρατούσαν μαύρα μαντήλια ή που περνώντας μπροστά απ' τους επίσημους γύρισαν αλλού τα κεφάλια τους..
Και κατά τη γνώμη μου, σίγουρα θα τους "πόνεσε" περισσότερο η περιφρόνηση της στροφής της κεφαλής (γιατί δεν μπορούν με κανένα τρόπο να την κατηγορήσουν, γνωρίζοντας συνειδητά κατά βάθος ότι την αξίζουν), παρά η χειρονομία της μούτζας (για την οποία μπορούν να πουν πολλά και να φτάσουν μέχρι και να αποβληθεί το παιδί απ' το σχολείο)....