Ο εποικισμός της Ελλάδας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο εποικισμός της Ελλάδας

Δημοσίευση από Thomas15n »

panagiotisspy έγραψε:Δεν έχει μεγάλη σημασία που διαφωνούμε σφοδρότατα επί του προκειμένου θέματος, αλλά αντίθετα ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ, που συμφωνούμε στα βασικά και σωτηριώδη ζητήματα της Πίστεως και της Αγάπης του Χριστού....
Μιά και γράφεις γιά τα ζητήματα της πίστεως και της Αγάπης του Χριστού, απάντησέ μας πώς κρίνεις την επιστολή του Ιωάννη του θεολόγου που παρέθεσα του αγαπημένου μαθητού του Χριστού, πως κρίνεις τον ψαλμό του Δαβίδ που αναγινώσκει η Εκκλησία μας, και το ερώτημα που έθεσα γιά τους αγίους και γεροντάδες μα γιά το θέμα του έθνους μας.
Περιμένω απάντηση, άμεσα χωρίς υπεκφυγές, ξέρουν τι γράφουν και τι έχουν πει όλοι αυτοί ή ήταν πλανεμένοι;
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:
Thomas15n έγραψε:Αλλά σας το λέω ξανά και ξανά ούτε έλληνες με συνείδηση είσαστε ούτε και χριστιανοί πραγματικοί αλλά νεοεποχίτες με προβειά χριστιανική ή και ανόητοι που ούτε καν υποψιάζεστε τί συμβαίνει γύρω σας λέγωντας "μακρυά από τον κ.λο μου κι όπου θέλει ας πάει".
Είμαι κι' εγώ ένας απ' αυτούς που έχουν την άποψη με την οποία διαφωνείς αδελφέ μου Θωμά..

Αλλά γιατί με βρίζεις αδελφέ μου??
Τι σου έκανα??

Απλά διαφορετική άποψη εξέφρασα..

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει για τον άλλον αν είναι πραγματικός Χριστιανός ή αν είναι Έλληνας με συνείδηση, ή αν φορά Χριστιανική "προβειά"..
Δεν μπορείς να προσάπτεις τέτοιους χαρακτηρισμούς στα αδέρφια σου..

Σίγουρα μπορεί οι απόψεις μου νάναι λανθασμένες..

Αλλά αυτή η συμπεριφορά από μέρους σου Θωμά αδελφέ μου, δεν είναι σωστή κατά τη γνώμη μου..

Συγχώρεσέ με, αν γίνομαι αιτία να εκφράζεσαι με αυτόν τον λάθος τρόπο..
Συγχώρεσέ με σε παρακαλώ..

Ας έχουμε όλοι μας καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, ας συμφωνούμε ή ας διαφωνούμε με Αγάπη Χριστού....
Εγώ δεν βρίζω κανέναν, εκτός και θεωρείς ότι συγκαταλέγεις τον εαυτό σου σε αυτούς που θεωρώ εχθρούς και της πατρίδας και της πίστης μας. Και οι μασώνοι παρουσιάζονται έλληνες πατριώτες και χριστιανοί ορθόδοξοι, τα έργα τους όμως λένε άλλα, επί της ουσίας λοιπόν, άφησε τις υποκρισίες των δήθεν χαρακτηρισμών.
Σε αυτό το φόρουμ με έχουν πει ταλιμπάν, φασίστα, ρατσιστή και διάφορα άλλα επίθετα, ενοχλήθηκες Παναγιώτη;
Δεν το είδα, η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Και βέβαια ξέρουν τι γράφουν οι άνθρωποι αυτοί, οι τιμημένοι γέροντες και Άγιοι της Πίστεώς μας..
Αλλά δεν είναι όλες οι απόψεις ίδιες, ακόμη και μέσα στον χώρο της Εκκλησίας..
Και επίσης οι άνθρωποι που έχουν βαθειά Αγάπη, ακόμα και αν κάνουν κάποιο λάθος, αυτό το λάθος δεν λειτουργεί ποτέ εις βάρος της Δόξης του Κυρίου..
Ο Οποίος είπε πάνω απ' όλα "αγαπάτε αλλήλους", ακόμα και τους εχθρούς σας, άνευ εξαιρέσεων και Αυτού τις διδαχές έχουμε ως απαύγασμα και κορωνίδα της Πίστεώς μας, της συμπεριφοράς μας και της ζωής μας εν γένει....
Θωμά, γιατί νάμαστε σε αντιπαράθεση??
Δε γίνεται νάμαστε όλοι ίδιοι,
ούτε εμείς οι κοσμικοί,
ούτε καν οι Άγιοί μας δεν ήταν όλοι ίδιοι....

Τον Λόγο του Θεού,
δεν τον έχουμε για να μας επιβάλλει κάποια άποψη,
αλλά για να μας δείχνει πώς να αγαπάμε τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα απ' την άποψή του....

ΥΓ.
Τώρα είδα την παρεμβληθείσα δημοσίευσή σου αδελφέ μου Θωμά..
Ενοχλήθηκα αδελφέ μου, όχι επειδή οι χαρακτηρισμοί απευθυνόντουσαν σε μένα, αλλά επειδή υπήρχαν γενικώς τέτοιοι χαρακτηρισμοί....Αν με συγκαταλέγεις ή όχι στους εχθρούς της πατρίδας, δεν αφορά εμένα αλλά εσένα.. Εγώ δεν σε θεωρώ εχθρό της πατρίδας, γιατί δε μπορώ να ξέρω κάτι τέτοιο....
Δεν έτυχε να δω να σε αποκαλούν με αυτόν τον άσχημο τρόπο που είπες, αν το έβλεπα θα ενοχλούμην πάρα πολύ και θα παρενέβαινα σίγουρα με κάποια δημοσίευση....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σ' ευχαριστώ πάντως για τον έλεγχο,
την ευχή σου αδελφέ μου, :8 :8
σχώρα με για την ένταση που σου έδωσα,
σταματώ εδώ,
Δόξα Σοι ο Κύριος....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Κλειδώστε το το ρημάδι το θέμα επιτέλους....

που βρήκατε μέσα στην Σαρακοστή να το λύσετε.......

Κύριε ελέησον......................................................
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Captain Yiannis έγραψε:Κλειδώστε το το ρημάδι το θέμα επιτέλους....

Καπετάνιο μου, το είχα δει το έργο.. :8 :8 :smile: :smile:

panagiotisspy έγραψε:Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο κάποιου..

Αλλά έχω παρατηρήσει 3 χρόνια τώρα στο φόρουμ,
ότι κάθε περίοδο νηστείας,
και ιδίως κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή,
επικρατεί μιά τάση όξυνσης των πνευμάτων,
και δημιουργούνται εντάσεις στις συζητήσεις,
οι οποίες φτάνουν μερικές φορές στα άκρα,
με αντεγκλήσεις,
ενίοτε και με ύβρεις....

Ας γίνει μια εξαίρεση τη φετινή Σαρακοστή,
και ας το αποφύγουμε αδέρφια μου αυτό το φαινόμενο,
εννοείται πως είναι αυτονόητο το να υπάρχουν διαφωνίες,
φτάνει νάχουμε υπ' όψιν που ακριβώς γράφουμε,
με καταλλαγή, υπομονή και Αγάπη.. :8 :8
Άβαταρ μέλους
trader21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από trader21 »

Θωμά νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να είσαι τόσο επιθετικός με αυτόυς που έχουν διαφορετικές απόψεις από σένα.
Στο παρόν forum ο καθένας λέει τη γνώμη του, αυτό που πιστεύει είτε είναι σωστό είτε είναι λανθασμένο. Το να επιβάλει όμως κάποιος την άποψη του δεν είναι νομίζω πρέπον.
Γράφουμε σε χριστιανικό forum, ας φερόμαστε τουλάχιστον όπως μαs διδάσκει η θρησκεία μας, με αγάπη για τον πλησίον μας.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 13 34-35

ἐντολὴν καινὴν δίδωμι ὑμῖν ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους.
ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις.

Ναι να αγαπάμε κάθε άνθρωπο ως άνθρωπο, άλλο αυτό και άλλο η αγάπη μεταξύ των μαθητών του Χριστού.
Οι μουσουλμάνοι άνθρωποι φυσικά και είναι.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ), ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΞΕΝΟΣ,
ΑΛΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.

ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ειρήνη ημίν! Ευλογείτε αδέλφια!!!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Captain Yiannis έγραψε:Κλειδώστε το το ρημάδι το θέμα επιτέλους....

Τα παράπονά σου στον Χρυσοχοϊδη που το έφερε γιά ψήφιση άρον άρον μέσα στην σαρακοστή δεν το έφερα εγώ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”