Ο nkope είναι ο τροχονόμος της περιοχής;

Ερωτήσεις για προβλήματα και προτάσεις σχετικές με την σελίδα του www.agiooros.net.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Χρήστο μου ξέρεις ότι σέβομαι την γνώμη σου και την εμπειρία σου στο Internet, θα μου επιτρέψεις όμως να πω ότι σ΄ένα πληθυσμό 2.000 ανώνυμων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που δεν σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί και τους συνομιλητές τους κι επίσης δεν παίρνουν από λόγια και προειδοποιήσεις. Δυστυχώς στις περιπτώσεις αυτές η παρέμβαση των συντονιστών είναι επιβεβλημένη για να προστατεύσει τα υπόλοιπα μέλη και τους επισκέπτες, κυρίως όμως για να προστατεύσει την Ορθοδοξία, η οποία είναι κάτι πολύ πάνω από μας, κι εμείς απλά ελπίζουμε ότι υπηρετούμε απ΄αυτό το χώρο.

Οι περισσότεροι αδελφοί μας κατάλαβαν την ανάγκη ύπαρξης κανόνων την αποδέχτηκαν και την επικρότησαν. Κάποιοι λιγότεροι δυσανασχέτησαν στην αρχή αλλά στη συνέχεια είπαν νά ΄ναι ευλογημένο και προσαρμόστηκαν. Ελάχιστοι δεν θέλησαν ν΄αποδεχτούν τους κανόνες και τις αποφάσεις των συντονιστών και ή αποχώρησαν μόνοι τους ή αναγκαστήκαμε προς μεγάλη μας λύπη να τους απαγορεύσουμε την είσοδο.

Να είστε σίγουροι ότι δεν μεροληπτούμε, ούτε έχουμε προσωπικά με κανένα, άλλωστε δεν γνωρίζουμε προσωπικά σχεδόν κανένα σας. Επίσης να είστε βέβαιοι ότι το έργο που κάνουμε το θεωρούμε διακόνημα και προσπαθούμε να το κάνουμε προς δόξαν Θεού κι όχι για τη δική μας προβολή. Τέλος αν η στάση οποιουδήποτε από μας δημιουργεί πρόβλημα σε σημαντικό ποσοστό μελών του forum, θα προτιμήσει ν΄αποχωρήσει απ΄την συντονιστική ομάδα προκειμένου να μη δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμούς.

Συνεχίζουμε ελπίζοντας στην αγάπη σας και την κατανόησή σας. Η κριτική σας στις ενέργειές μας κι οι προτάσεις σας για τη βελτίωση του forum είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

nkope έγραψε:Χρήστο μου ξέρεις ότι σέβομαι την γνώμη σου και την εμπειρία σου στο Internet, θα μου επιτρέψεις όμως να πω ότι σ΄ένα πληθυσμό 2.000 ανώνυμων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που δεν σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί και τους συνομιλητές τους κι επίσης δεν παίρνουν από λόγια και προειδοποιήσεις. Δυστυχώς στις περιπτώσεις αυτές η παρέμβαση των συντονιστών είναι επιβεβλημένη για να προστατεύσει τα υπόλοιπα μέλη και τους επισκέπτες, κυρίως όμως για να προστατεύσει την Ορθοδοξία, η οποία είναι κάτι πολύ πάνω από μας, κι εμείς απλά ελπίζουμε ότι υπηρετούμε απ΄αυτό το χώρο.

Οι περισσότεροι αδελφοί μας κατάλαβαν την ανάγκη ύπαρξης κανόνων την αποδέχτηκαν και την επικρότησαν. Κάποιοι λιγότεροι δυσανασχέτησαν στην αρχή αλλά στη συνέχεια είπαν νά ΄ναι ευλογημένο και προσαρμόστηκαν. Ελάχιστοι δεν θέλησαν ν΄αποδεχτούν τους κανόνες και τις αποφάσεις των συντονιστών και ή αποχώρησαν μόνοι τους ή αναγκαστήκαμε προς μεγάλη μας λύπη να τους απαγορεύσουμε την είσοδο.

Να είστε σίγουροι ότι δεν μεροληπτούμε, ούτε έχουμε προσωπικά με κανένα, άλλωστε δεν γνωρίζουμε προσωπικά σχεδόν κανένα σας. Επίσης να είστε βέβαιοι ότι το έργο που κάνουμε το θεωρούμε διακόνημα και προσπαθούμε να το κάνουμε προς δόξαν Θεού κι όχι για τη δική μας προβολή. Τέλος αν η στάση οποιουδήποτε από μας δημιουργεί πρόβλημα σε σημαντικό ποσοστό μελών του forum, θα προτιμήσει ν΄αποχωρήσει απ΄την συντονιστική ομάδα προκειμένου να μη δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμούς.

Συνεχίζουμε ελπίζοντας στην αγάπη σας και την κατανόησή σας. Η κριτική σας στις ενέργειές μας κι οι προτάσεις σας για τη βελτίωση του forum είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.

Τιμια και ξεκαθαρη εξηγηση ! Συνεχισε αδελφε μου ,ναναι ευλογημενο !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

===========================================
Melpomeni έγραψε: Τιμια και ξεκαθαρη εξηγηση ! Συνεχισε αδελφε μου ,ναναι ευλογημενο !
Συμφωνώ μαζί σας Κυρία Μελπομένη. Ο Νίκος (nkope) έχει κάνει καταπληκτική προσπάθεια και η δουλειά του απέδωσε.

Στο χωριό μου λένε ( άν το ξέρω καλά) :
Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!

============================================
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

paratiritis88 έγραψε:
lovethink έγραψε:
nkope έγραψε:Μάνο δε με πειράζει η παρουσία σου, όπως δεν με πειράζει η παρουσία οποιουδήποτε παλιού ή νέου μέλους, άλλωστε το forum δεν μου ανήκει, εγώ είμαι ένας απλός συντονιστής.

Όμως Μάνο υπάρχουν μερικές δημοσιεύσεις σου που ξεπερνούν τα όρια. Σ΄αυτές θα επεμβαίνω είτε σ΄αρέσει είτε όχι. Κι αν το παρακάνεις τότε ...με πολύ αγάπη θα ζητήσω απ΄το Νίκο τη διαγραφή σου.

Από σένα εξαρτάται. Αυτοσυγκρατείσαι και μένεις ή το παρακάνεις και φεύγεις.
Aκου κάτι αγαπημένε μου πολυαγαπημένε μου nkope ( ξέρω ότι αγαπιόμαστε πολύ εδώ μέσα ) σε μένα φίμωση λόγου δεν πέφτει
Με χαρά θα δεχθώ την διαγραφή μου , αλλά δεν θα υποκριθώ κάτι που δεν είμαι

Βρέ nkope (Κοπελιάδη), παλι τον αυστηρό μας κανεις εδώ μεσα, και μαλιστα και με πολυ... αγαπη.

Χασανε φαινεται οι λεξεις την σημασια τους.

Βαλανε καποιους συντονιστες δινοντας τους καποιες κατυθυνσεις κι αυτοι γινανε βασιλικοτεροι του βασιλεως.

Ολους τους διαγραφεις κι ολους τους απειλεις, και μετα κανεις και τον ...ταπεινόφρονα.

Βρε τι ειναι καποιοι χριστιανοι σημερα, που οταν ακουσουν αντιλογο δεν μπορει ο ...ταπεινος εαυτος τους να το σηκωσει και απειλουν με προγκρομ και διαγραφες τους αλλους.

Πολυ ταπεινοφροσυνη βλεπω και παρατηρω εδω μεσα, και εις αλλα και ανωτερα...

Σκέψου να ειχες και κανενα σοβαρο αξιωμα τι θα γινότανε.

Τρεμε κοσμε δηλαδη !!!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

sakis έγραψε:
sakis έγραψε:
paratiritis88 έγραψε: Βρέ nkope (Κοπελιάδη), παλι τον αυστηρό μας κανεις εδώ μεσα, και μαλιστα και με πολυ... αγαπη.

Χασανε φαινεται οι λεξεις την σημασια τους.

Βαλανε καποιους συντονιστες δινοντας τους καποιες κατυθυνσεις κι αυτοι γινανε βασιλικοτεροι του βασιλεως.

Ολους τους διαγραφεις κι ολους τους απειλεις, και μετα κανεις και τον ...ταπεινόφρονα.

Βρε τι ειναι καποιοι χριστιανοι σημερα, που οταν ακουσουν αντιλογο δεν μπορει ο ...ταπεινος εαυτος τους να το σηκωσει και απειλουν με προγκρομ και διαγραφες τους αλλους.

Πολυ ταπεινοφροσυνη βλεπω και παρατηρω εδω μεσα, και εις αλλα και ανωτερα...

Σκέψου να ειχες και κανενα σοβαρο αξιωμα τι θα γινότανε.

Τρεμε κοσμε δηλαδη !!!
Δηλαδή φίλε Παρατηρητή, που μάλλον έχασες επεισόδια εσύ εαν είσουν συντονιστής και αποκαλούσε κάποιο μέλος ένα άλλο με τη λέξη "ΗΛΙΘΙΟΣ" (Ναι έτσι όπως τη βλέπεις με κεφαλαία) τι θα έκανες;;;;;;;;
Αναφέρομαι στη δημοσίευση του lovethink για το silver.
Δεν γράφηκε έτσι όπως τη βλέπεις τώρα.
Γιαυτό μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να προσέχουμε τις δημοσιεύσεις μας ώστε να μην ξεπερνάνε το επιτρεπτό όριο που αρμόζει σε ένα ορθόδοξο φόρουμ.
Είναι αναγκαίο να γίνει συνείδηση όλων οτι απαιτείται να διευκολύνουμε το έργο του συντονιστή αποφεύγοντας:
1. ΥΒΡΕΙΣ
2. ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ
3. ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΞΕΝΕΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ) ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ FORUM
4. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Ας προσπαθήσουμε λίγο να ανεβάσουμε το επίπεδο του ιστοχώρου.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Φίλε Παρατηρητή ευτυχώς που υπάρχουν κάποια μέλη που μου κάνουν παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά μου κι έτσι αποφεύγω τον κίνδυνο να υπερηφανευτώ ότι κάνω καλά τη δουλειά μου.

Να είσαι σίγουρος ότι αυτό που κάνω το κάνω με πολύ σεβασμό και προσοχή για όλα τα μέλη κι ότι η αγάπη δεν είναι σχήμα λόγου. Ο Μάνος το ξέρει κι ας με διαψεύσει.

Φίλε Σάκη ευχαριστώ για την υποστήριξη σου. Είναι η αλήθεια ότι τη χρειάζομαι, γιατί αυτό το forum δεν ανήκει σε μένα αλλά σε όλους μας.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

nkope έγραψε:η αγάπη δεν είναι σχήμα λόγου. Ο Μάνος το ξέρει κι ας με διαψεύσει.
.
Νkope δεν πιστεύω στην αγάπη σου προς το άτομό μου , και γενικά δεν πιστεύω στην "ηλεκτρονική" αγάπη
Οσοι βρεθήκατε προσωπικά ναι ίσως αγαπιέστε
Αλλά πέρα από 2 ΜΟΝΟ άτομα εδώ μέσα , για κανέναν δεν πιστεύω ότι με "αγαπάει" ( η λέξη ΑΓΑΠΗ είναι ΙΕΡΗ και αρκετά την πιάσαμε στο στόμα μας )

Επειδή όμως στη ζωή μου έχω μάθει να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη
Δεν θα δεχθώ κανένας να καπηλευθεί την δική μας διαφωνία για να σε βγάλει "κακό" ή "καλό" συντονιστή
Διαφωνώ με τον "παρατηρητή" και με όποιον αρπάξει την ευκαιρία να σε κατηγορήσει
Μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου και δεν θα σε κατηγορήσω

Εχω περάσει στο επόμενο στάδιο πλέον , δεν με ενοχλεί ότι συμβαίνει
Μη σου πω ότι το διασκεδάζω κι όλας
Βγήκα γερός και δυνατός από τα νύχια κάποιων εδώ πέρα
Και ξέρεις κάτι ? εξεπίτηδες δεν φεύγω
Και όχι για μένα , για μένα ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ , δεν με λογαριάζω , χαμένο κορμί είμαι και μόνο κόλαση έχω μπροστά από αυτή κι όλας τη ζωή σαν περάσουν τα χρόνια , έννοια σου ξέρω καλά τι με περιμένει
Μένω όμως και υπομένω για τους άλλους , για όλους αυτούς που δεν τολμούν να μιλήσουν , για όλους αυτούς που διεκδικούν δικαίωμα στην ελπίδα ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Και πίστεψέ με , αξιοπρέπεια δεν είναι να αλλάξω το nick μου γιατί δεν είμαι εγκληματίας να κρύβομαι , ούτε να αποφεύγω να απαντάω όταν θίγονται συγκεκριμένα ζητήματα και γίνονται με προσβλητικό τρόπο.
Αλλο πράγμα ο εγωϊσμός , άλλο η Αξιοπρέπεια
Το πρώτο δεν το θέλω
Το δεύτερο ΑΞΙΖΕΙ σε όλους

Και για να τελειώνουμε λοιπόν , δεν πιστεύω σε "αγάπες" στο φόρουμ
Θέλει μεγάλη προσοχή μη μπερδεύουμε την "αγάπη" με την "λύπη"
Το "σε λυπάμαι" είναι πολύ κοντά στο "σε αγαπάω"
Γιατί είναι παράγωγο της αγάπης το συναίσθημα της "συμπόνοιας" που φέρνει τη "λύπη" για την "κατάσταση" του άλλου
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Υστερόγραφο

Με αυτό που είπα δεν διέψευσα την "αγάπη σου"
Διέψευσα απλά τον εαυτό μου που δεν τη νιώθει
Το πρόβλημα κάλεστα είναι δικό μου
Και γενικά νιώθω πολύ καλύτερα και πιο ήσυχα μέσα μου να παίρνω πάνω μου τη περίπτωση του λάθους σε μένα
Δεν θα ήθελα να αδικώ τα συναισθήματά σου
Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου
την ηλεκτρονική :wink:
Καλή Σαρακοστή
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Πράγματι Μάνο έχεις δίκιο να σκέφτεσαι έτσι. Η αγάπη είναι πολύ μεγάλη κουβέντα για να λέγεται πρόχειρα. Όμως σε διαβεβαιώ ότι εγώ λέω αυτό που νοιώθω, όμως δεν αφορά μόνο εσένα αλλά όλα τα μέλη του forum, τον καθένα προσωπικά και σαν σύνολο ανθρώπων που αγωνίζονται για τη σωτηρία τους, αλλοιώς δε θα ήταν εδώ.

Όλοι πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε και πολλές φορές έχουμε ανάγκη συμπαράστασης και να νοιώθουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που αγωνίζονται όπως εμείς.

Αυτό προσπαθεί να κάνει αυτό το forum. Να ενώσει ανθρώπους που αγωνίζονται πλάι πλάι που έχουν τη διάθεση ν΄ανταλλάξουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν απ΄τον αγώνα τους μήπως και αλληλοβοηθηθούν.

Δεν κάνουμε επίδειξη γνώσεων. Κανείς δεν είναι κατά τεκμήριο γνώστης ή σοφός, όλοι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε. Μόνη εξαίρεση ο π. Αντώνιος του οποίου σεβόμαστε τη γνώμη και λόγω του σχήματός του και λόγω της εμπειρίας του και των γνώσεών του στον επιστημονικό και πνευματικό χώρο της φροντίδας πληγωμένων ψυχών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα αδελφοί μου!
Καλόν είναι, όλοι μας, να αποφεύγουμε ακραίους χαρακτηρισμούς και κατακρίσεις, γιατί δεν είναι Χριστιανικό! Και αν κάποιος αδελφός, θεωρούμε ότι έγραψε κάτι που δεν είναι σωστό, "...θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η Χάρη του Χριστού μας, τότε μόνο θα μας σκεπάσει, όταν κι εμείς φροντίζουμε να σκεπάζουμε τα παραπτώματα των αδελφών μας. Και κατ’ αναλογία, όσο πιο μεγάλα είναι τα παραπτώματα και οι αμαρτίες των αδελφών που σκεπάζουμε τόσο περισσότερο μας σκεπάζει και η Χάρη του Θεού. Είναι γραμμένο πως με ό,τι μέτρο μετράμε, με ανάλογο θα μετρηθούμε" (Απόσπασμα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου)
Ο lovethink, ή Μάνος, είναι ένας αγαπημένος μας αδελφός, που μερικές φορές, θεωρώ, θυμώνει μάλλον εύκολα και παρασύρεται σε χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν από τις θεωρίες και τα ιδανικά του, όπως τουλάχιστον εκφράζονται στο forum αυτό.
Δεν τον κατακρίνω, προς Θεού, γιατί εγώ είμαι ΠΟΛΥ χειρότερος απ' αυτόν. Και θα ήθελα να τον βλέπω καθημερινά στο forum, γιατί μπορώ να αντλήσω πολλά χρήσιμα πράγματα από τις γνώσεις του.
Και όταν περιπέσω σε κάποιο σφάλμα θα ήθελα να μου πει ότι δεν έπρεπε να συμπεριφερθώ με αυτόν τον τρόπο, αλλά με εκείνον. Στο κάτω - κάτω όλοι μας είμαστε ανεπαρκείς μαθητευόμενοι Χριστιανοί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο και οι πιο έμπειροι, νομίζω, έχουν χρεός να διορθώνουν εμάς τους λιγότερο προχωρημένους!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εισηγήσεις για το Φόρουμ”