Διαμονή σε σκήτη

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pasxalis_thess
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Διαμονή σε σκήτη

Δημοσίευση από pasxalis_thess »

εχω παει μονο σε μια σκητη και εκει δεν πηρα καποιο τηλεφωνο για να κλεισω διαμονη!
βλεπω οτι στα τηλεφωνα δεν εχει τηλεφωνα απο σκητες.
στην αγια αννα θελω να παω!
οποιος μπορει και θελει ας με βοηθησει!
να μου πει τι πρεπει να κανω!
ευχαριστω!
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με...
ravniotis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΣΚΗΤΗ

Δημοσίευση από ravniotis »

αγαπητέ πασχάλη
οι σκήτες στο άγιο όρος χωρίζονται σε ιδιόρρυθμες και κοινόβιες. αν δεν έχεις κάποιο γνωστό γέροντα θα φιλοξενηθείς στο ξενώνα της σκήτης χωρίς να συμμετέχεις στις ακολουθίες
όσον αφορά τη σκήτη της αγίας αννας (23770-23320), θα πρέπει να κλείσεις οπωσδήποτε θέση για διανυκτέρευση γιατί είναι πολλοί αυτοί που την επιλέγουν ως σταθμό για την ανάβαση τους στον αθω
όλα τα τηλέφωνα του αγίου όρους υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.mountathosinfos.gr
Άβαταρ μέλους
pasxalis_thess
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από pasxalis_thess »

ravniotis έγραψε:αγαπητέ πασχάλη
οι σκήτες στο άγιο όρος χωρίζονται σε ιδιόρρυθμες και κοινόβιες. αν δεν έχεις κάποιο γνωστό γέροντα θα φιλοξενηθείς στο ξενώνα της σκήτης χωρίς να συμμετέχεις στις ακολουθίες
όσον αφορά τη σκήτη της αγίας αννας (23770-23320), θα πρέπει να κλείσεις οπωσδήποτε θέση για διανυκτέρευση γιατί είναι πολλοί αυτοί που την επιλέγουν ως σταθμό για την ανάβαση τους στον αθω
όλα τα τηλέφωνα του αγίου όρους υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.mountathosinfos.gr

ευχαριστω πολυ!!!

αλλα τι εννοεις με το "θα φιλοξενηθεις στον ξενωνα της σκητης χωρις να συμμετεχεις στις ακολουθιες";;;
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με...
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

pasxalis_thess έγραψε:
όλα τα τηλέφωνα του αγίου όρους υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.mountathosinfos.gr

ευχαριστω πολυ!!!

αλλα τι εννοεις με το "θα φιλοξενηθεις στον ξενωνα της σκητης χωρις να συμμετεχεις στις ακολουθιες";;;
Θα ειθελα και εγω να μαθω τι εννοεις δεν θα συμμετεχεις στις ακολουθιες γιατι σκοπευω να παω στην Νεα Σκητη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Dimitris39 έγραψε:
pasxalis_thess έγραψε:

ευχαριστω πολυ!!!

Θα ειθελα και εγω να μαθω τι εννοεις δεν θα συμμετεχεις στις ακολουθιες γιατι σκοπευω να παω στην Νεα Σκητη

Αδελφοί, πολύ σωστά ο αδελφός σας λέει ότι:
Αν δεν μείνετε κάπου αλλού και μείνετε στον ξενώνα, δηλαδή ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ της σκήτης, δεν θα συμμετέχετε σε ακολουθίες, διότι απλούστατα λειτουργία στο κυριακό γίνεται κάθε Κυριακή. Φυσικά αν η διαμονή σας εκεί, προγραμματιστεί Σάββατο, τότε ξημερώνοντας Κυριακή, θα μπορέσετε να εκκλησιαστείτε.
Πάντως όπως και να έχει, να τηλεφωνήσετε αρκετά νωρίτερα για φιλοξενία, διότι η Σκήτη Αγίας Αννης, δέχεται συχνά αρκετούς προσκυνητές.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

επιτρεψτε μου αλλα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι.ο δικαιος της σκητης που ειναι και ο υπευθυνος για την φιλοξενια θα δεχτει μετα χαρας ,οταν δε λειτουργει το κυριακο,να συμετασχετε στις ακολουθιες στο κελι του,η θα σας υποδειξει ενα απο τα κοντινα κελλια οπου θα λαβετε μερος στις ιερες ακολουθιες
ελεησον με ο Θεος
CHRIS
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από CHRIS »

Καλημέρα σε όλους.επειδή πολύ συχνά επισκέπτομαι τη σκήτη της Αγίας Αννης επιτρέψτε μου να πω ότι στο Κυριακό γίνονται λειτουργίες κάθε Κυριακή και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ γίνεται λειτουργία δίπλα στο Κυριακό.Στο ναό που έχει στο κοιμητήριο με ευθύνη του Δικαίου της Σκήτης.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

iliasgr έγραψε:επιτρεψτε μου αλλα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι.ο δικαιος της σκητης που ειναι και ο υπευθυνος για την φιλοξενια θα δεχτει μετα χαρας ,οταν δε λειτουργει το κυριακο,να συμετασχετε στις ακολουθιες στο κελι του,η θα σας υποδειξει ενα απο τα κοντινα κελλια οπου θα λαβετε μερος στις ιερες ακολουθιες
Ευχαριστω, εχθες μιλησα με τον υπευθηνο στην Νεα σκητη και μου ειπε οτι οντως μπορω να συμετασχω σε ακουλουθιες σε διαφορα κελια, και οσο για την παραμονη μου εκει με ρωτησε πιον γεροντα ξερω του απαντησα και μου λει οταν με το καλο εχω το Διαμονητιριο να παρω τηλεφωνο και σιγουρα θα με φιλοξενηση καπου
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”