"χτύπησαν" το αντιαιρετικό εγκόλπιο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

"χτύπησαν" το αντιαιρετικό εγκόλπιο

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Η σελίδα του αντιαιρετικού εγκόλπιου αναφέρθηκε ως κακόβουλη με αποτέλεσμα την προσωρινή της διακοπή. για περισσότερα δείτε εδώ: http://www.egolpio.com/
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "χτύπησαν" το ααντιαιρετικό εγκόλπιο

Δημοσίευση από pilotos »

Σε μένα εμφανίζεται κανονικά...

Το ίδιο έγινε και στην ΟΟΔΕ και σε άλλα μπλογκ, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, τουλάχιστον ΤΩΡΑ.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: "χτύπησαν" το αντιαιρετικό εγκόλπιο

Δημοσίευση από filotas »

Το είδα κι εγώ. Ανοίγει η σελίδα απλώς αγνοήστε το μήνυμα και ανοίξτε την.

Το θέμα είναι πως μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα, επειδή το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί και στις δικές μας χριστιανικές ιστοσελίδες. Ποιος αποφασίζει για τις κακόβουλες σελίδες; Πως μπορεί να αρθεί η υποβολιμαία αναφορά για κακόβουλη σελίδα;
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Paratirisa oti ginete se firefox mono.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η ελευθερία του τύπου είναι δίκοπο μαχαίρι και κάθε δημοσίευση πρέπει να γίνεται μέσα στα όρια της αξιοπρεπούς συμβίωσης.

Οταν σε ένα σαιτ υπάρχει αναφορά σε πρόσωπα, εταιρείες, θεσμούς κλπ με σαφές υβριστικό ή υποτιμητικό περιεχόμενο τότε με αναφορά στον κόμβο που φιλοξενεί τις σελίδες ζητείται η εξέταση της δημοσίευσης με αίτημα την διαγραφή της ιστοσελίδας ή και του κόμβου (domain).

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η διαγραφή, αυτή γίνεται άμεσα απο τον κόμβο φιλοξενίας. Ο κάτοχος της ιστοσελίδας ίσως ζητηθεί να δώσει εξήγηση για το περιεχόμενο ώστε να ξεκαθαριστεί αν η ύβρις ήταν ηθελημένη ή αθέλητη πέραν ελέγχου του διαχειριστή του σαιτ.

Κάθε πάροχος φιλοξενίας ενός σαιτ, εάν αποδειχθεί ότι γνωρίζει το περιεχόμενο μιας υβριστικής ιστοσελίδας και δεν κάνει τίποτε, τότε είναι συμμέτοχος στην ύβρι αφού δίνει βήμα στον υβριστή.

Απο νομική άποψη το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σκεφθείτε πόσες καταγγελίες δέχονται καθημερινά σελίδες που φιλοξενούν μπλογκ πχ wordpress, blogspot κλπ...

Γενικώς σαν διαχειριστές ιστοσελίδων κρατούμε αντίγραφα των σελίδων μας στο ιντερνετ και οταν έρθει το κατέβασμα του διακόπτη, τις ανεβάζουμε σε άλλο domain. Το πρόβλημα βέβαια είναι και στα emails που με το κατέβασμα του domain χάνονται και οι διευθύνσεις emails. Εάν υπάρχει φόβος επεικείμενης διακοπής, τότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε email tου τύπου xxx@yahoo.com, gmail κλπ. Είμαι κατα της χρήσης email του τύπου xxx@otenet.gr ή forthnet.gr κλπ διότι αυτοδεσμευόμαστε να κρατήσουμε την συνδρομή μας στην otenet, forthnet κλπ.

Επειδή μέσω των Χριστιανικών Ιστοσελίδων δεν επιδιώκεται κέρδος αλλα ομολογία της Πίστης μας, σε περίπτωση που κατέβουν οι σελίδες, τις ξανα-ανεβαζουμε αλλού. Δεν έγινε δα και κάτι τόσο τραγικό.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η απάντηση για το πρόβλημα είναι η εξής:
Ασφαλής περιήγηση
Σελίδα διαγνωστικών Google για egolpio.com

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του ιστoτόπου egolpio.com;

Ο ιστότοπος αυτός αναφέρεται ως ύποπτος. Η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο ίσως είναι επιβλαβής για τον υπολογιστή σας.

Τμήμα αυτού του ιστοτόπου έχει αναφερθεί για ύποπτη δραστηριότητα 1 φορές τις τελευταίες 90 ημέρες.

Τι συνέβη όταν η Google επισκέφθηκε αυτόν τον ιστότοπο;

Από τις 7 σελίδες που ελέγξαμε τις τελευταίες 90 ημέρες, 3 σελίδες οδήγησαν στη λήψη και την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Η τελευταία επίσκεψη της Google σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2009-08-11 και η τελευταία φορά που εντοπίστηκε ύποπτο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2009-08-11.

Κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε 1 τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων fgdssdfsdf.com/.

1 τομείς εμφανίζονται να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για τη διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων στους επισκέπτες αυτού του ιστoτόπου, συμπεριλαμβανομένων των τομέων web-analizer.net/.

This site was hosted on 1 network(s) including AS32392 (OPENTRANSFER).

Αυτός ο ιστότοπος έχει λειτουργήσει ως ενδιάμεσος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων;

Τις τελευταίες 90 ημέρες, ο ιστότοπος egolpio.com δεν φάνηκε να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τη μόλυνση τοποθεσιών.

Αυτός ο ιστότοπος έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό;

Όχι, αυτός ο ιστότοπος δεν έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό τις τελευταίες 90 ημέρες.

Πώς συνέβη αυτό;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προστεθεί κακόβουλος κώδικας σε νόμιμους ιστότοπους από τρίτους και σε αυτή την περίπτωση η Google εμφανίζει το μήνυμα προειδοποίησης.

Επόμενα βήματα:

* Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα.
* Αν είστε ο κάτοχος αυτού του ιστοτόπου, μπορείτε να ζητήσετε την εξέταση του ιστοτόπου σας με τα Εργαλεία για Webmasters Google. Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της εξέτασης είναι διαθέσιμες στο Κέντρο βοήθειας για τα Εργαλεία για Webmasters Google
Επομένως σύμφωνα με την παραπάνω αναφορά του Google είχε κάποια στιγμή προστεθεί από λάθος ή από hackers σύσταση για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον κώδικα κάποιου τομέα του http://www.egolpio.com . Ελπίζω σύντομα οι διαχειριστές της σελίδας θα κάνουν τις αναγκαίες διορθώσεις, ώστε το Google να αναθεωρήσει την προειδοποίησή του.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η πληροφόρηση κακόβουλων sites τελεί υπο εξέταση γενικώς αφού τίθεται το θεμα κατα πόσο τo google ή άλλα sites μπορούν να υποκαθιστούν την ορθή προσωπική μας κρίση.

Προς έλεγχο, δείτε το http://www.google.com/safebrowsing/diag ... .gr/&hl=el
οπου θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζει 5 κακόβουλες σελίδες...

Στο παραπάνω λινκ αν αντικαταστείστε το in.gr με άλλο site μπορείτε να δείτε κατα πόσο το σαιτ που θα γραψετε έχει προστεθεί στα κακόβουλα. Σίγουρα ο διαχειριστής ΠΡΕΠΕΙ να λάβει μέτρα και να εξετάσει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων του για ύπαρξη εν αγνοία του λογισμικού τρίτων. Τα cookies καμια φορά ενοχοποιούνται για εγκατασταση κακόβουλου λογισμικού που περιλαμβάνει και μετρητές επισκεψιμότητας.

Εαν ο μετρητής επισκεψιμότητας δεν ελέγχεται απο την google τότε ο "χρήστης" μπορεί να τιμωρηθεί για απιστία στις υπηρεσίες της google κοκ...

Το όλο θέμα αναδεινύει τον "εκβιασμό" που επιχειρείται απο την google με στόχο την συγκέντρωση της αποκλειστικότητας στην ενημέρωση.

Εγώ μπορώ να αναγνωρίσω το πρόβλημα. Ο καθημερινός χρήστης όμως ????

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Πράγματι το χτύπησαν; Γιατί εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα ; Θέλω άμεση ενημέρωση για να το πω στο διαχειριστή του. Μήπως είναι στο κλαμπ του Pathfinder ; Ας με ενημερώσει κάποιος απλά, γιατί δεν γνωρίζω από τέτοιες διαδικασίες.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Εγώ, πάντως και τώρα που προσπα΄θησα να ξανα μπώ πάλι μου βγάζει ότι η σελίδα έχει κακόβουλο υλικό. το αγνόησα και μετά μπηκε κανονικά.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Θα ενημερώσω τον διαχειριστή του, το απόγευμα.

Να προσεύχεστε να είναι όλα καλά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”