Νεκρός είναι ο πιλότος του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ που κατέπεσε πριν λίγη ώρα 2 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.
Δύο αεροπλάνα είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να κατασβέσουν φωτιά κοντά στο χωριό Κατσέλι, κοντά στο Αργοστόλι.
Το ένα εκ των δύο αεροσκαφών με χειριστή των 55χρονο πιλότο, απόστρατο σμήναρχο της Π.Α και πατέρα δύο παιδιών, κατέπεσε και συνετρίβη σε δρόμο της περιοχής Κατελειός, λίγα μόλις μέτρα από ξενοδοχείο της περιοχής.
Από κλιμάκια της Πυροσβεστικής εξετάζεται το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ.
Την οδύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας λέγοντας πως ένας νέος άνθρωπος που έδινε μάχη με τη φωτιά έπεσε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.
Την συντριβή και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κεφαλονιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Πυρκαγιά στο Σχιστό
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Σχιστό, κοντά στο Πέραμα. Επί τόπου έχουν σπεύσει 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 33 άνδρες.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59345&cid=4
Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος πιλότος
Συντονιστής: Συντονιστές
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος πιλότος
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος πιλότος
O Θεος να τον αναπαυσει και να δωσει μεγαλη παρηγορια στην οικογενεια του....
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εύχομαι κι εγώ καλό Παράδεισο στον άτυχο πιλότο και ο Θεός να μεριμνήσει για τα προστευόμενα πρόσωπα που άφησε πίσω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
paratiritis88
- Συστηματικός Αποστολέας

Στάχτη και μπούρμπερη, φωτιά και τσιμέντο, και οί εμπρηστές ελεύθεροι…
Φωτιές…
«Δελτίον εμπρησμών για το 2009 »
Το πρώτο ημίχρονο εμπρησμών και «δασικών καταστροφών» στο ετήσιο πρόγραμμα « νήψης και καύσης» έληξε !
Εγγεγραμμένα 3.000.000 στρέμματα δασών. Κάηκαν τά 320.000 χιλιάδες. Άκυρα μηδέν. Αναδασωτέα τα καμμένα ( και προετοιμαζόμενα για νέα καύση μόλις μεγαλώσουν… )
Οί πιλότοι και ιπτάμενοι Canadair , PZL, etc , καθώς και η Πυροσβεστική με την ΕΜΑΚ και όσους εθελοντές έλαβον:
Άριστα και με τόνο για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, για την διάσωση ανθρώπων και περιουσιών , πάνω από το ωράριο εργασίας τους…
Οί αρμόδιοι για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έλαβον:
Δυό ανάποδα παράσημα ( ΑΝΑΠΑ ) για τον κακό αεροσυντονισμό τών επιχειρήσεων.
Πέντε ΑΝΑΠΑ για ανοργανωσιά και για το, «καίγεται η ανατολή και στέλνουμε αεροπλάνα στην δύση…» , και άλλα,
Δέκα για τον Δασάρχη πού δεν άφηνε την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών από τους 80 υλοτόμους πού είχαν αποσταλεί από την Βόρεια Ελλάδα, σύν ένα ΑΝΑΠΑ μαζί με το καπέλο του Ρώσου πιλότου πού συνέλαβαν στο αεροδρόμιο και δεν τον άφηναν να πάει να σβύσει τις φωτιές γιατί χρωστούσε 600 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο!!!
Γενικό σύνολο είσπραξης παρασήμων για το κυβερνητικό έργο κατάσβεσης: δεκαεπτά, και μία του πιλότου δεκαοχτώ και κάτι ψιλές…
Επίσης ευλαβώς αναφέρομεν ότι:
Άπαντες οί εμπρηστές διέφυγον και είναι άφαντοι ( όπως πάντοτε ), και ουδείς συνελήφθη, πλήν ενός και μάλιστα επ΄ αυτοφώρω, στο Καλούσι Πατρών, με σπίρτα και εφημερίδες προσανάματος στην αγκάλη του έτοιμος για το χούγι του, και ο οποίος αφέθηκε από τον Ανακριτή ή τον Εισαγγελέα ( δεν διευκρινίζεται ) ελεύθερος ( ο καημενούλης μας ), ενώ ο ένας δικαστικός ζητούσε την προφυλάκισή του !
http://patrablog.blogspot.com
Patrablog-- άς διορθώσουμε αυτή την πολιτεία….
paratiritis88