Ώρες Ευθύνης
Συντονιστής: Συντονιστές
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ώρες Ευθύνης
Προκηρύχτηκαν βουλευτικές εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι Έλληνες, ακόμη κι εκείνη που δε συμφωνούσαν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι ανακουφισμένοι, επειδή επιτέλους θα πάψουμε να συζητάμε για εκλογές και θα συζητήσουμε και την ουσία της πολιτικής. Για μας τους ψηφοφόρους είναι ώρα ευθύνης, να επιλέξουμε εκείνους τους εκπροσώπους μας, που θα εργαστούν για το καλό της πατρίδας.
Ειδικά εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη φορά, να ζητήσουμε από τους πολιτικούς να μας δηλώσουν, αν πιστεύουν στο Χριστό, και να μας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στα θέματα γύρω από την Εκκλησία.
Αφού μπορούμε να επιλέξουμε, όποιον θέλουμε, καλά θα κάνουμε να ψηφίσουμε ανθρώπους, που πιστεύουν έμπρακτα στο Χριστό και είναι πρόθυμοι να υπερασπίσουν την Εκκλησία, απέναντι στις επιθέσεις των κάθε λογής αυτόκλητων επικριτών και διωκτών της.
Επίσης καλά θα κάνουμε να ψηφίσουμε ανθρώπους:
- οικογενειάρχες,
- που βγάζουν το ψωμί τους με τη δουλειά τους
- που έχουν αποδείξει από τη μέχρι σήμερα πορεία τους την τιμιότητά τους
- γενικά ανθρώπους που ξέρουν να νοιάζονται και ν' αγαπούν το συνάνθρωπό τους.
Πιθανόν να με ρωτήσετε, που θα βρούμε τέτοιους; Η γνώμη μου είναι ψάξτε προσεκτικά κι αν δε βρείτε κανένα, που να πληροί όλα τα κριτήρια, ας εκπληρώνει τουλάχιστον το πρώτο και το τελευταίο.
Ειδικά εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη φορά, να ζητήσουμε από τους πολιτικούς να μας δηλώσουν, αν πιστεύουν στο Χριστό, και να μας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στα θέματα γύρω από την Εκκλησία.
Αφού μπορούμε να επιλέξουμε, όποιον θέλουμε, καλά θα κάνουμε να ψηφίσουμε ανθρώπους, που πιστεύουν έμπρακτα στο Χριστό και είναι πρόθυμοι να υπερασπίσουν την Εκκλησία, απέναντι στις επιθέσεις των κάθε λογής αυτόκλητων επικριτών και διωκτών της.
- οικογενειάρχες,
Πιθανόν να με ρωτήσετε, που θα βρούμε τέτοιους; Η γνώμη μου είναι ψάξτε προσεκτικά κι αν δε βρείτε κανένα, που να πληροί όλα τα κριτήρια, ας εκπληρώνει τουλάχιστον το πρώτο και το τελευταίο.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ώρες Ευθύνης
Καλα τα λες αδελφε αλλα και αυτοι οιfilotas έγραψε:Προκηρύχτηκαν βουλευτικές εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι Έλληνες, ακόμη κι εκείνη που δε συμφωνούσαν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι ανακουφισμένοι, επειδή επιτέλους θα πάψουμε να συζητάμε για εκλογές και θα συζητήσουμε και την ουσία της πολιτικής. Για μας τους ψηφοφόρους είναι ώρα ευθύνης, να επιλέξουμε εκείνους τους εκπροσώπους μας, που θα εργαστούν για το καλό της πατρίδας.
- οικογενειάρχες,
- οικογενειάρχες,
μολις εκλεγουνε τα ιδια θα κανουνε δυστιχως οπου και να ανηκουνε υπαρχουνε φυσικα και μερικες εξαιρεσης αλλα το συστημα τους χαλαη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ας κάνουμε εμείς την καλύτερη δυνατή επιλογή και υπάρχουν πάντα.... οι επόμενες εκλογές. 
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
Πάνω όμως από αυτούς υπάρχουν τα κόμματα και πάνω από τα κόμματα η εξουσία.
Δυστυχώς είμαι πολύ απαισιόδοξος, σε σχέση με τα της πολιτικής.
Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση παραδίδει την εξουσία στην αντιπολίτευση, για να αντιμετωπίσει αυτή, τα τεράστια θέματα της οικονομίας, του προϋπολογισμού, της ασφυκτικής πίεσης της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της κρίσης, ακόμα και το θέμα της πανδημίας της γρίππης, ώστε να φθαρεί η αντιπολίτευση και να συντομευθεί η παραμονή της στην εξουσία.
Η αντιπολίτευση με τη σειρά της, όταν εκλεγεί, θα πει όπως λένε πάντα οι νέες κυβερνήσεις ότι παρέλαβε "καμμένη γη". ( Δίκιο θάχει όσο αφορά στα δάση, θα παραλάβει τα μισά δάση κάρβουνο, γιατί τα άλλα μισά κάηκαν επί των ημερών της ως κυβέρνησης). Αφού λοιπόν παραλάβει αυτήν την "καμμένη γη", για να "τα βγάλει πέρα", θα πάρει κι άλλα μέτρα εις βάρος των πιο φτωχών ανθρώπων και υπέρ των πιο εύπορων (όπως κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις γενικότερα). Επίσης θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων, στην αποκαθήλωση κάθε θεσμού που ανακουφίζει τον κόσμο. Και θα συνεχίσει εννοείται, να λοιδωρεί και να προσπαθεί να φθείρει και τους ιερούς θεσμούς, να πολεμά την Εκκλησία και όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του γενικότερου παγκόσμιου ολοκληρωτικιστικού σχεδιασμού.
Τα πιο μικρά κόμματα, θα δρέψουν τα ψίχουλα του σκληρού για αυτά εκλογικού νόμου, ελπίζοντας σε χίμαιρες περί συγκυβερνήσεων και θα συνεχίσουν να κρίνουν εκ του ασφαλούς, αερολογώντας. Και ακόμα και αν αρθρωθούν εκ μέρους τους, κάποιες σωστές προτάσεις, αυτές θα περιγελαστούν και θα ξεχαστούν. Εξάλλου είναι εύκολο να προτείνεις, όταν δεν έχεις την ευθύνη της υλοποίησης των προτάσεών σου.
Είμαι 43 χρόνων. Αυτό που περιέγραψα, γίνεται συνεχώς από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Και το ίδιο βέβαια γινόταν και πιο πριν. Δεν έχει αλλάξει ποτέ απολύτως τίποτα.
Πάνω όμως από αυτούς υπάρχουν τα κόμματα και πάνω από τα κόμματα η εξουσία.
Δυστυχώς είμαι πολύ απαισιόδοξος, σε σχέση με τα της πολιτικής.
Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση παραδίδει την εξουσία στην αντιπολίτευση, για να αντιμετωπίσει αυτή, τα τεράστια θέματα της οικονομίας, του προϋπολογισμού, της ασφυκτικής πίεσης της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της κρίσης, ακόμα και το θέμα της πανδημίας της γρίππης, ώστε να φθαρεί η αντιπολίτευση και να συντομευθεί η παραμονή της στην εξουσία.
Η αντιπολίτευση με τη σειρά της, όταν εκλεγεί, θα πει όπως λένε πάντα οι νέες κυβερνήσεις ότι παρέλαβε "καμμένη γη". ( Δίκιο θάχει όσο αφορά στα δάση, θα παραλάβει τα μισά δάση κάρβουνο, γιατί τα άλλα μισά κάηκαν επί των ημερών της ως κυβέρνησης). Αφού λοιπόν παραλάβει αυτήν την "καμμένη γη", για να "τα βγάλει πέρα", θα πάρει κι άλλα μέτρα εις βάρος των πιο φτωχών ανθρώπων και υπέρ των πιο εύπορων (όπως κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις γενικότερα). Επίσης θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων, στην αποκαθήλωση κάθε θεσμού που ανακουφίζει τον κόσμο. Και θα συνεχίσει εννοείται, να λοιδωρεί και να προσπαθεί να φθείρει και τους ιερούς θεσμούς, να πολεμά την Εκκλησία και όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του γενικότερου παγκόσμιου ολοκληρωτικιστικού σχεδιασμού.
Τα πιο μικρά κόμματα, θα δρέψουν τα ψίχουλα του σκληρού για αυτά εκλογικού νόμου, ελπίζοντας σε χίμαιρες περί συγκυβερνήσεων και θα συνεχίσουν να κρίνουν εκ του ασφαλούς, αερολογώντας. Και ακόμα και αν αρθρωθούν εκ μέρους τους, κάποιες σωστές προτάσεις, αυτές θα περιγελαστούν και θα ξεχαστούν. Εξάλλου είναι εύκολο να προτείνεις, όταν δεν έχεις την ευθύνη της υλοποίησης των προτάσεών σου.
Είμαι 43 χρόνων. Αυτό που περιέγραψα, γίνεται συνεχώς από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Και το ίδιο βέβαια γινόταν και πιο πριν. Δεν έχει αλλάξει ποτέ απολύτως τίποτα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Εγώ ξέρω πως από τότε που ήμουν παιδί μέχρι σήμερα δύο οικογένειες αλλάζουν χέρια την πολιτική ζωή του τόπουfilotas έγραψε:Ας κάνουμε εμείς την καλύτερη δυνατή επιλογή και υπάρχουν πάντα.... οι επόμενες εκλογές.
Μια ζωή σκάνδαλα εις βάρος του λαού
Ανεργος θα είμαι όποιος και να βγει
600 ευρώ θα μου δώσουν πρώτο μισθό όποιος κι αν βγει
Φακελάκι θα θέλουν οι γιατροί όποιος και να βγει
Με μέσο μόνο θα προκόβεις στην Ελλάδα όποιος και να βγει
Πες μου έναν που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα στην πολιτική την τιμιότητά του (χωρίς ούτε ένα σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της θητείας του ) και να είναι πρωθυπουργός
Αν το πάμε σε επίπεδο "βουλευτών" ε εκεί όλο και κάποιος καλός θα υπάρχει αλλά θα ψηφίσεις ένα ολόκληρο κόμμα για τον ένα βουλευτή που σου "μοιάζει" καλός ;
Ολα τα κόμματα έχουν ένα δυό καλούς βουλευτές
Σ'αυτή τη χώρα ψηφίζουμε τον χειρότερο για να φύγει ο ακόμα χειρότερος
Δεν θα λυθεί ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα
Θα βγουν πάλι στους δρόμους φοιτητές , θα βγουν πάλι συνταξιούχοι ,θα βγουν πάλι εργαζόμενοι ,θα βγουν πάλι αγρότες
Καλή Σαρακοστή
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειπώθηκε να ψηφίζουμε πολιτικούς που να πιστεύουν στα θεία κλπ. Και να υπάρχει κάποιος που πιστεύει, δεν σημαίνει ότι έγινε αυτόματα άξιος να διαχειριστει τα δύσκολα θέματα του τόπου. Έτερον εκάτερον. Όπως επίσης, μπορεί ένας πολιτικός να πιστεύει ωστόσο θα ακολουθήσει την γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του. Εξαλλου υπάρχει και το συχνό φαινόμενο πολιτικοί να εμφανίζονται ως ευσεβείς προκειμένου να πάρουν ψήφους, το εχουμε δει αυτο επανειλημμένως. Δηλαδή γιαυτούς η εκκλησία είναι μια δεξαμενή ψήφων.
Γενικά η πολιτική είναι καθαρά κοσμικό θέμα.
Μόνο ένας είναι που δημόσια πρεσβεύει ότι πιστεύει στα θείαvasilis_m21 έγραψε:Ειπώθηκε να ψηφίζουμε πολιτικούς που να πιστεύουν στα θεία κλπ. Και να υπάρχει κάποιος που πιστεύει, δεν σημαίνει ότι έγινε αυτόματα άξιος να διαχειριστει τα δύσκολα θέματα του τόπου. Έτερον εκάτερον. Όπως επίσης, μπορεί ένας πολιτικός να πιστεύει ωστόσο θα ακολουθήσει την γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του. Εξαλλου υπάρχει και το συχνό φαινόμενο πολιτικοί να εμφανίζονται ως ευσεβείς προκειμένου να πάρουν ψήφους, το εχουμε δει αυτο επανειλημμένως. Δηλαδή γιαυτούς η εκκλησία είναι μια δεξαμενή ψήφων.
Αλλά πως να ψηφίσεις κάποιον που έχει συγκεντρώσει στο κόμμα του ανθρώπους που ανήκουν στην άκρα δεξιά;
Καλή Σαρακοστή
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΣ ΜΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ZOUGLA.GR ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΄΄ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ΄΄. ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ (ΩΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΝΟΩ). Ο ΤΟΛΣΤΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΒΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟΝΙΖΩ ΤΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Λυπάμαι δεν διαβάζω zougla.grvasilisalt έγραψε: ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Προτιμώ να τα μαθαίνω όλα πιο γρήγορα στο troktiko ;)
Οσο για την παραπάνω σου φράση διαφωνώ
Καλή Σαρακοστή
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγω ξερω εναν που δεν παη το μυαλο κανενος εκει, και τον εχω δει σε μια αγρυπνια 150 χλμ μακρια απο εκει που μενει μονο και μονο για προσκυνημα πηγε και περιμενε και ωρες μεχρι να ερθει η σειρα του να προσκυνησηlovethink έγραψε:Μόνο ένας είναι που δημόσια πρεσβεύει ότι πιστεύει στα θείαvasilis_m21 έγραψε:Ειπώθηκε να ψηφίζουμε πολιτικούς που να πιστεύουν στα θεία κλπ. Και να υπάρχει κάποιος που πιστεύει, δεν σημαίνει ότι έγινε αυτόματα άξιος να διαχειριστει τα δύσκολα θέματα του τόπου. Έτερον εκάτερον. Όπως επίσης, μπορεί ένας πολιτικός να πιστεύει ωστόσο θα ακολουθήσει την γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του. Εξαλλου υπάρχει και το συχνό φαινόμενο πολιτικοί να εμφανίζονται ως ευσεβείς προκειμένου να πάρουν ψήφους, το εχουμε δει αυτο επανειλημμένως. Δηλαδή γιαυτούς η εκκλησία είναι μια δεξαμενή ψήφων.
Αλλά πως να ψηφίσεις κάποιον που έχει συγκεντρώσει στο κόμμα του ανθρώπους που ανήκουν στην άκρα δεξιά;
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ