Σελίδα 1 από 1

Δύο θαύματα (σημεία) του Νεομάρτυρα του Αγρινίου Αγ.Ιωάννου

Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 22, 2009 8:33 am
από efthumhs
Στις 23 Σεπτεμβρίου εορτάζει εκτός των άλλων και ο νεομάρτυς του Αγρινίου Άγιος Ιωάννης ο οποίος ήταν τούρκος αλλά βαπτίστηκε χριστιανός και μαρτύρησε για το Χριστό κρεμάμενος σε έναν πλάτανο που υπάρχει ακόμα και σήμερα, δίπλα σε ένα εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου. Δύο πολύ πρόσφατα θαύματα (σημεία) όπως τα θυμάμαι (δυστυχως δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, θα σας τα μεταφέρω πολύ γενικά-τα έχω διαβάσει σε βιβλίο) είναι τα παρακάτω:

1. Φέρανε μια δαιμονισμένη πριν 3-4 χρόνια με το όνομα Παρασκευή να προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου που τα είχανε μεταφέρει σε μια εκκλησία στην περιοχή του Αγρινίου και το δαιμόνιο φώναζε: " Τι με φέρατε σε αυτον τον προδότη (εννοούσε απο την πλάνη της μωαμεθανικής πίστης). Πάρτε τον απο μπροστά μου να μην τον βλέπω"

2. Ένα ζευγάρι πήγε με το αυτοκίνητό του κάτω απο τον πλάτανο που μαρτύρησε ο άγιος Ιωάννης. Σκοπό είχαν "να περάσουν καλά". Νόμιζαν πως δεν θα τους έβλεπε κανείς. Όμως χωρίς να βλέπουν κανέναν άρχισε το αυτοκίνητο να κουνιέται τόσο πολύ σαν κάποιος να ήταν έξω απο αυτό και να το κουνούσε. Κατατρόμαξαν και έφυγαν. Πιστεύεται πως ήταν ο άγιος Ιωάννης που δεν ήθελε τέτοια πράγματα στον χώρο που μαρτύρησε.