Τέρμα αγιασμός και ιερείς από τα σχολεία και τη Βουλή ;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τέρμα αγιασμός και ιερείς από τα σχολεία και τη Βουλή ;

Δημοσίευση από pilotos »

Μπήκα πριν λίγο στο διαδίκτυο.

Είδα τη πρώτη σελίδα της εφημερίδας Ορθόδοξος Τύπος. Αναφέρεται σε "συμφωνία" κορυφής για κατάργηση του αγιασμού στη Βουλή και στα σχολεία μας, δηλαδή οριστικό κλείσιμο των σχολείων στους ιερείς . Αυτές τις "συμφωνίες" δεν θα έπρεπε να τις ξέρουμε πριν τις εκλογές για να καθορίσουμε τη στάση μας ;

Και μετά τον αγιασμό η κατάργηση της προσευχής, το ξήλωμα των εικόνων και πάει λέγοντας. Δείτε όσα είπε ο κ. Σηφουνάκης και αναδημοσιεύει ο Ορθόδοξος Τύπος. Ως γονιός και ως εκπαιδευτικός ντρέπομαι για το κατάντημα τους , να θέλουν να ξεκόψουν τον Ελληνισμό από την Ορθοδοξία. Μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες. Εγώ, προσωπικά, έφριξα . Τι λέει η Ιερά Σύνοδος ; Τι λένε οι Επίσκοποι, οι ιερείς, οι θεολόγοι, οι κατηχητές,οι δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι βουλευτές, οι Ορθόδοξοι πιστοί ; Το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ ... Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή σε προειλημμένες αποφάσεις, ερήμην του ελληνικού λαού ;

( http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.pdf )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Τέρμα αγιασμός και ιερείς από τα σχολεία και τη Βουλή ;

Δημοσίευση από Domna »

Αχ, Πιλότε, λεβέντη μου , όπως βλέπω αυτή είναι μόνο η κορυφή από το παγόβουνο που μας περιμένει . Ακόμα έχουν να ακούσουμε και να δούμε πολλά , μα πάρα πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!! :20 :20 :20
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από calendula »

Domna φιλτατη, μου γεννηθηκε η εξης απορια ...στην Γερμανια γινεται αγιασμος στα ελληνικα σχολεια? :7 :7 :7
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

'Hδη η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ άσχημη.
Χρόνια τώρα.
Εννοώ ότι έχουν καταλήξει σε μια 'σχολική ζούγκλα'.
Ένα παιδί καθημερινά είναι αμφίβολο αν ακούει 1 ώρα
την ημέρα 'πραγματικό' μάθημα.
Η αγένεια και όχι μόνον, κυριαρχεί στους μαθητές.

Δεν φαντάζομαι τι μπορεί να δούμε ακόμα από τα σχολεία,
ειδικά μάλιστα αν έχουμε και τέτοια μέτρα.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Παιδιά, το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Υπάρχει κρυφή ατζέντα που θα την μάθουμε μετά τις εκλογές όσον αφορά τα εκκλησιαστικά θέματα ; Που είναι οι Επίσκοποι, οι ιερείς να ζητήσουν διευκρινήσεις, τώρα πριν τις εκλογές ;

Ας καταργηθούν όλα αυτά πρώτα στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ και σε άλλα "θεοκρατικά" κράτη και μετά να ζητούν τέτοια μέτρα και στην Ελλάδα μας. Πάμε σε νέα εικονομαχία... Έξω οι ιερείς από τα σχολεία, έξω οι εικόνες και οι σταυροί, έξω τα θρησκευτικά και μέσα ... ποιοι ; Οι έμποροι ναρκωτικών και κάθε καρυδιάς καρύδι , όπως στα προστατευμένα από το άσυλο Πανεπιστήμια μας.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αγαπητή μου calendula , ναι γίνεται ή τουλάχιστον γίνεται στα σχολεία που γνωρίζω . Να , για παράδειγμα προχθές την Τρίτη το απόγευμα πήγε ένας ιερέας από την ενορία μου να κάνει αγιασμό σε δημοτικό σχολείο .
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ωχχχχ , Θεε μου , τι χρόνια άραγε να μας περιμένουν ;;; \
Οι άνθρωποι θα καταντήσουν χειρώτεροι και από κτήνοι χωρίς Χριστό !!!
Παιδιά , προβλέπω να έρχονται τέτοια χρόνια όπως ήταν πριν έρθει ο Χριστός στον κόσμο .
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από grigoria-ka »

ε ΟΧΙ!!!αυτο παει "πολυ" :45 τι θα μεινει σε λιγο? :45 :45 :45 :45 :45 :45
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Με εκνευρίζει λιγάκι, που λέει ο καθένας, "Εγώ δεν πιστεύω στον Θεό και θέλω να καταργηθούν οι εικόνες, ο αγιασμός, οι όρκοι, η προσευχή, το μάθημα των θρησκευτικών και γενικά να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους".Δεν αναλαμβάνει όμως και το κόστος από αυτό. Δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Δεν μιλάω για διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο εν πολλοίς ισχύει και τώρα.
Θέλετε αγαπητοί, πλήρη και απόλυτο διαχωρισμό? Πολύ ωραία, ας τον έχετε (λέω εγώ τώρα).
Αν όμως υπάρξει ο πλήρης διαχωρισμός και αν δεν είστε πιστοί, τότε τα Χριστούγεννα, η Μεγάλη Παρασκευή και οι άλλες εορτές, να είναι εργάσιμες για εσάς. Για ποιόν λόγο να μην είναι εργάσιμες? Και επίσης να συμφωνήσετε, ότι δεν θέλετε να παίρνετε δώρο Χριστουγέννων και δώρο Πάσχα στην μισθοδοσία σας. Και Βασιλόπιττες, χριστουγεννιάτικες φάτνες και λαμπάκια, πασχαλινά αρνάκια, κουλούρια και κόκκινα αυγά, κομμένα στο εξής για εσάς.
Επίσης στην ονομαστική εορτή του Αγίου σας, να μην παίρνετε άδεια από την δουλειά σας, ούτε να καλείτε κόσμο σπίτι σας, να σας ευχηθεί και να σας φέρει δωράκια.
Επίσης θα συμφωνήσετε ότι δεν θα ξαναπάτε ποτέ στα πανυγήρια που γίνονται στις πόλεις και στα χωριά σας, προς τιμήν των τοπικών Αγίων.
Επίσης,
επίσης,
επίσης,
επίσης,
επίσης,
Ολα κι όλα αγαπητοί. Η με τον χωροφύλαξ θα είσαστε, ή με τον αστυφύλαξ, δεν γίνεται και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Χρειάζεται συνέπεια λόγων και πράξεων. Η κάποιος πιστεύει ή δεν πιστεύει. Αν θέλετε να καταργήσετε τα της θρησκείας τα οποία σας ενοχλούν, τότε να καταργηθούν για εσάς και αυτά που σας διευκολύνουν.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

panagiotisspy έγραψε:Με εκνευρίζει λιγάκι, που λέει ο καθένας, "Εγώ δεν πιστεύω στον Θεό και θέλω να καταργηθούν οι εικόνες, ο αγιασμός, οι όρκοι, η προσευχή, το μάθημα των θρησκευτικών και γενικά να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους".Δεν αναλαμβάνει όμως και το κόστος από αυτό. Δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Δεν μιλάω για διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο εν πολλοίς ισχύει και τώρα.
Θέλετε αγαπητοί, πλήρη και απόλυτο διαχωρισμό? Πολύ ωραία, ας τον έχετε (λέω εγώ τώρα).
Αν όμως υπάρξει ο πλήρης διαχωρισμός και αν δεν είστε πιστοί, τότε τα Χριστούγεννα, η Μεγάλη Παρασκευή και οι άλλες εορτές, να είναι εργάσιμες για εσάς. Για ποιόν λόγο να μην είναι εργάσιμες? Και επίσης να συμφωνήσετε, ότι δεν θέλετε να παίρνετε δώρο Χριστουγέννων και δώρο Πάσχα στην μισθοδοσία σας. Και Βασιλόπιττες, χριστουγεννιάτικες φάτνες και λαμπάκια, πασχαλινά αρνάκια, κουλούρια και κόκκινα αυγά, κομμένα στο εξής για εσάς.
Επίσης στην ονομαστική εορτή του Αγίου σας, να μην παίρνετε άδεια από την δουλειά σας, ούτε να καλείτε κόσμο σπίτι σας, να σας ευχηθεί και να σας φέρει δωράκια.
Επίσης θα συμφωνήσετε ότι δεν θα ξαναπάτε ποτέ στα πανυγήρια που γίνονται στις πόλεις και στα χωριά σας, προς τιμήν των τοπικών Αγίων.
Επίσης,
επίσης,
επίσης,
επίσης,
επίσης,
Ολα κι όλα αγαπητοί. Η με τον χωροφύλαξ θα είσαστε, ή με τον αστυφύλαξ, δεν γίνεται και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Χρειάζεται συνέπεια λόγων και πράξεων. Η κάποιος πιστεύει ή δεν πιστεύει. Αν θέλετε να καταργήσετε τα της θρησκείας τα οποία σας ενοχλούν, τότε να καταργηθούν για εσάς και αυτά που σας διευκολύνουν.
+1
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”