Σελίδα 1 από 3

Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 7:11 am
από Συνταξιδιώτης
Η ενδυμασία των γυναικών στη σημερινή κονωνία είναι προκλητική,ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.Μπαίνει κάποιος στο λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του και μέχρι να φτάσει έχουν εντυπωθεί στο νου του πολλές προκλητικές εικόνες.Υπάρχουν κορίτσια που έχουν ευπρεπή ενδυμασία αλλά υπάρχουν και έγγαμες ακόμη με προκλητικό ντύσιμο.Βέβαια στις προσωπικές επιλογές κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει.`Ομως όταν αναζητούμε τις διάφορες αιτίες διαζυγίων ας βάλουμε κατά τη γνώμη μου και αυτή μέσα.Ας μην αμελούμε και το γεγονός ότι παλαιότερα υπήρχαν περισσότεροι μοναχοί στα μοναστήρια ενώ τώρα είναι πολύ λιγότεροι.Ο άνθρωπος πλέον θεωρεί τη μοναστική ζωή υποδεέστερη της κοσμικής και στα διάφορα προβλήματά του προτιμά την κατεστημένη λύση του ρεύματος της μάζας.Διότι άλλες σκέψεις θα κάνεις όταν βλέπεις εικόνες της φύσης και άλλες σκέψεις όταν βλέπεις μπροστά σου μια γυναίκα προκλητικά ντυμένη.Πρέπει να πιστεύουμε στο Θεό σύμφωνα με τις παραδοσιακές ορθόδοξες κατευθύνσεις διότι ο εκσυγχρονισμός της θρησκείας (όταν συζούν τα ζευγάρια πριν το γάμο,όταν μιλάμε ελεύθερα για τη σαρκική αμαρτία τη στιγμή που οι πατέρες την έχουν κατατάξει σε θανάσιμο αμάρτημα,όταν οι τηλεοπτικές σειρές απομυθοποιούν τη μοιχεία και τη θεωρούν πλέον ως κάτι φυσιολογικό),είναι κάτι το επικίνδυνο.Και εν τέλει καταλαβαίνουμε από αυτά τα αρνητικά φαινόμενα προς τα που βαδίζουμε αν δεν πορευόμαστε με ορθόδοξο πατερικό πνεύμα.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 7:36 am
από panagiotisspy
Χωρίς να διαφωνώ με τα προηγούμενα, να προσθέσω κάτι.
Κι εγώ όταν ήμουν πολύ νέος, τα χάλια μου είχα.
Μακρυά μαλλιά, γένεια, σχετικά προκλητική ενδυμασία και πάει λέγοντας.
Αλλαξα όμως αργότερα.

Ολοι αυτοί που βλέπουμε και μας ενοχλεί (δικαιολογημένα) η εμφάνισή τους, μπορεί να γίνουν πολύ καλύτεροι όλων μας.
Είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός η εμφάνισή του.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε κατά τη γνώμη μου, όταν τους συναναστρεφόμαστε, είναι να προσπαθούμε να μην σκανδαλιζόμαστε και να μην τους κρίνουμε.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 8:12 am
από aposal
Εφόσον ηθικά απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από τον Δημιουργό μας, είναι λογικό να είμαστε και περισσότερο προκλητικοί και στην εμφάνισή μας και στη υπόλοιπη συμπεριφορά μας. Ευκαιρία να κάνουμε περισσότερο αγώνα (και να αμοιφθούμε περισσότερο).

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 8:26 am
από Συνταξιδιώτης
Συμφωνώ με τις προηγούμενες απόψεις,απλά θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι δε βρισκόμαστε όλοι οι χριστιανοί στα ίδια σκαλοπάτια της πνευματικής κλίμακας.`Αλλος μπορεί να δει ένα προκλητικό ντύσιμο και να μην ενοχληθεί καθόλου.`Αλλος όμως μπορεί να σκανδαλιστεί.Βλέπουμε τα διάφορα θεάματα από την τηλεόραση σκανδαλιζόμαστε,υποτιμάμε τον εαυτό μας ότι δεν είμαστε για ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και η νοοτροπία που επικρατεί καταλήγει τον περισσότερο κόσμο στο γάμο.Ο γάμος είναι ένα μυστήριο μεγάλο στην Εκκλησία μας και δεν τον υποτιμώ καθόλου.`Ομως παλαιότερα οι άνθρωποι είχαν περισσότερη προθυμία για τη μοναχική ζωή(είτε στην πόλη,είτε στην έρημο) και υπήρχαν περισσότεροι `Αγιοι εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν προτιμήσει προηγουμένως τη μοναχική ζωή.Στη σημερινή εποχή δεν έχουμε πολλούς Αγίους.Οι εικόνες που λαμβάνουμε καθημερινά στο νου μας,μας προσαρμόζουν στην αποδοχή των εκάστοτε κοινωνικών συνηθειών,αν δεν προβληματιστούμε και δεχτούμε οποιαδήποτε σκέψη δημιουργείται από κάποιο συγκεκριμένο θέαμα.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 8:35 am
από panagiotisspy
Πολύ σωστά τα λες αδελφέ Συνταξιδιώτη.
Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή του καθενός μας.
Και πέρα από το πόσο μας επηρεάζει το τι βλέπουμε, είναι επίσης πολύ άσχημο και το τι βιώνουμε, πέρα από το ντύσιμο και τις προκλητικές εμφανίσεις, είναι και οι απαράδεκτες συμπεριφορές, όχι μόνο των απρεπώς ενδεδυμένων, αλλά πολλές φορές δυστυχώς και των ευπρεπώς εμφανιζομένων.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 8:52 am
από aposal
Το να μας προκαλεί η - προκλητική - ενδυμασία των γυναικών, είναι κάτι φυσιολογικό. Απάθεια δεν έχει κανείς μας. Το αν όμως η εικόνα αυτή θα παραμείνει μέσα στο μυαλό μας για περαιτέρω επεξεργασία, ή την διώξουμε μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι θέμα εσωτερικού πνευματικού αγώνα.
Επειδή πράγματι στους καιρούς που ζούμε οι επιθέσεις του πονηρού είναι πιο πυκνές και πιο δυνατές από οποιαδήποτε άλλη εποχή, γιαυτό κι εμείς, παρασυρόμενοι, απομακρυνόμαστε συνεχώς από τον Κύριό μας.
Κάτω απ' αυτές της συνθήκες δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γάμο (παρά μόνο για εφήμερες σχέσεις), όπως και για το μοναχισμό. Αλλά ας μην ξεχνούμε πως όσοι επιλέξουν, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, να ζήσουν ζωή αρεστή στον Χριστό θα είναι πραγματικοί ήρωες (θα πλησιάσουν την αγιότητα).
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 10:38 am
από lovethink
"Αλλος μπορεί να δει ένα προκλητικό ντύσιμο και να μην ενοχληθεί καθόλου"

To προκλητικό ντύσιμο δεν με ενοχλεί .Το προκλητικό γδύσιμο με ενοχλεί :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 11:33 am
από plagiaskepsi
Ωρες ωρες δεν μπορώ να καταλάβω......
κάποτε.....πρεπεί να συνηδιτοποιησουμε οτι είμασται Χριστιανοί.
Δεν είναι θέμα απάθειας και πιάστο αυγό και κουρεψτο....
είναι θέμα απλής λογικής.((το να μην τρελένομαι με το γυμνό οσο προκλητικό και αν είναι αυτο)).
Σαν Χριστιανός που σκεύτεται και κοιμαμε ανήσηχος με την καλή ένοια σας λέω κατί απο όσα έζησα.....
Ρώτησα τους γυμνηστές και είπα σε αυτούς πως εσείς σαν άνθρωποι ((αντέχεται)).....σε αυτά που μου έλεγαν εγώ έβλεπα την ((χάρι)) του Θεού.......και λέω καλά εγω τι σόι Χριστιανός είμαι;;;;;;
Κάποτε ίσως νόμιζα(( αν και παντρεμένος)) ότι κάποια με προκαλούσε ....αλλά δεν έγινε τιποτα
από αγάπη δεν άντεχα να στεναχώρίσω την συμβία μου και τα παιδιά μου.....γιά μιά αγάπη ζουμε εμεις...το γένος μας.....και πως να πληγώσεις τον αγαθόν Θέον;;;; Δεν αντέχα. Στεναχώρια μου αν ήταν αυτή προκλητίκη εγώ δεν ήμουνα .
στην ελευθέρια δεν έχει μόνο σιμασία τι θέλουν όλοι οι άλλοι αλλα να μετέχης στα δικαιώματα και εσύ.
((ένας πολιτίκος ορισμός του φασισμού ειναί να περιοριστουν τα δικαιώματα του ατόμού για το γενικό συνολό. επισιμη ανακοίνωση στην Ιταλία το 40, μακάρι να το φανταζόμουνα εγώ αυτό διαβάστε τα υπερ και τα κατα τον τομο Μουσολίνι....))
Ελεύθερος ήμουνα και πάλι σαν ομορφονίος έτυχε να βγούμε στα τελείος αθώα με μια κοπέλα που φορούσε σούπερ μίνι ...ενοίωσα τόσι ντρόπη και σκεύτικα τοι οχι μόνο δεν με προκάλη αλλα γίνομε και ρεζίλι σε όλους γύρω μου.....κάναμε πόλι καιρο να βρεθούμε τοσο πολυ ντραπικα...ε πως θα γίνει δεν μπορείς να αγαπήσεις με το ζόρι ..η αγάπη θέλει κάλο χαρακτίρα και μετα αλλά πολά και τελαυταίο το σώμα.
Αν σευτούμε τι θέλουμε η έστω τι δεν θέλουμε και δεν προφασιζόμαστε...είναι όλα απλά
μετά σκευτικα ότι το ευαγγέλειο λέει αγίοι γινεσθε οπως εγώ είμαι...πως θα γίνουμε αγίοι οσον ορεγόμαστε τα.......όμως το γεγονός είναι ότι μπορούμε να αντέξούμε ως το γάμο μας.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 12:04 pm
από Συνταξιδιώτης
`Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι αφού είμαι χριστιανός γιατί δε σωπαίνω;Γιατί δεν κοιτάζω την προσωπική μου ζωή και ασχολούμαι με τους άλλους εδώ στις συζητήσεις.Γιατί δε φροντίζω να περάσω εγώ καλά και άσε τους άλλους να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

Re: Ενδυμασία

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 06, 2009 12:39 pm
από panagiotis2008
Γιατί δεν είσαι μοναχός στην Παναγούδα σε μια καλύβη μόνος σου ή στην έρημο της Νιτρίας στην Αίγυπτο ή στην έρημο της Συρίας είσαι λαικός μέσα στην κοινωνία ζεις,αν δεν βοηθήσεις τους αδελφούς σου με αγάπη στον αγώνα τους κι όσους έχουν ανάγκη την βοήθειά σου πως θα πας στον παράδεισο και θα σε στεφανώσει ο Χριστός?
''Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε" λέει ο Απόστολος Παύλος.
Το θέμα του ντυσίματος των γυναικών απασχολεί πολύν κόσμο,υπάρχει ένα θέμα,αλλά αν κακίζουμε τις γυναίκες οτί ντύνονται προκλητικά και πονηρά εμείς γιατί τις κοιτάμε πονηρά σαν ξελιγωμένοι συνέχεια?
Ας μην ενδίδουμε στις παγίδες του διαβόλου,όταν βλέπουμε τέτοια θεάματα,να γυρίζουμε το μάτι μας στην αντίθετη πλευρά ή ας απομακρυνόμαστε από εκεί που είναι το πρόσωπο που μας ελκύει σε σημείο που να μην έχουμε οπτική επαφή μαζί του,ας λέμε την Ευχή από μέσα μας εκείνη την ώρα κι ο πειρασμός θα περάσει.
Πάντως η αντίδραση στο ντύσιμο των γυναικών έχει περισσότερο σχέση με την εσωτερική πνευματική μας κατάσταση παρά με το ντύσιμο των γυναικών αυτό καθ'εαυτό ,αν είμασταν άγιοι ούτε θα σκανδαλιζόμασταν ούτε θα ερεθιζόμασταν,μόνο θα πονούσαμε βέβαια με την κατάντια της εποχής μας.
Άγιοι υπάρχουν και σήμερα,οι Άγιοι είναι προέκταση της παρουσίας του Θεού στην γη,άρα όσο υπάρχει ο Θεός θα υπάρχουν Άγιοι,συνεπώς πάντα θα υπάρχουν Άγιοι.
Φαίνεται οτί στην εποχή μας λόγω της μεγάλης αποστασίας που υπάρχει στην ανθρωπότητα,δεν υπάρχουν Άγιοι,μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι,αλλά υπάρχουν οπωσδήποτε Άγιοι και στην εποχή μας.
Φαίνεται οτί δεν υπάρχουν Άγιοι αλλά απλώς δεν ξέρουμε ποιοί είναι και που είναι για να τους βρούμε,γιατί οι Άγιοι από ταπείνωση κρύβονται,δηλαδη κρύβουν τις αρετές τους,και μπορεί να δούμε μπροστά μας έναν Άγιο και να μην καταλάβουμε οτί είναι.
Όμως κι ο Θεός δεν τους επιτρέπει να κρύβονται τελείως από τον κόσμο αλλά σε κάποιους υποδεικνύει και προστάζει να βγαίνουν στον κόσμο και να μιλάνε με τους ανθρώπους του κόσμου και να τους διακονούν με αγάπη,είτε συμβουλέυοντας τους για τα προβλήματα που έχουν,είτε κάνοντας προσευχή για αυτούς κλπ.
Συνεπώς αν ψάξουμε θα βρούμε κάποιους και θα μας βοηθήσουν.
Αγιότητα υπήρχε και θα υπάρχει και μέσα στον κόσμο,όχι μόνο στον μοναχισμό.
Νομίζω οτί οι μοναχοί που υπάρχουν στο Όρος και έξω στα μοναστήρια του κόσμου ,κάνουν μια πολύ δύσκολη και εξαιρετική δουλειά που μεσιτεύουν στον Θεό για όλους μας μέρα και νύχτα και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι'αυτό που κάνουν με τόσες αντιξοότητες και δυσκολίες από τον εχθρό για όλους μας.
Το αν ο μοναχισμός θα κάνει επιτυχημένα την δουλειά του και την κάνει σήμερα όσο παλιότερα δεν εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των μοναχών όσο από την Αγιότητα των μοναχών,αν οι μοναχοί έχουν Αγιότητα και λίγοι να είναι θα τα καταφέρουν.
Αν βάλεις σε μια Μονή να μονάσουν 100 ράθυμοι και οκνηροί μοναχοί και μετά μονάσουν 10 Άγιοι μοναχοί,οι 10 Άγιοι καλύτερα θα τα πάνε κι από τους δεκαπλάσιους 100 ράθυμους.