Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων
Συντονιστής: Συντονιστές
Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων
Χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου σχετικά με τις εκτρώσεις. Σύμφωνα με την τροποποίηση που συζητείται, η έκτρωση ίσως γίνει νόμιμη για έμβρυα έως και 14 εβδομάδων
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/bl ... _6704.html
Και είναι ετερόδοξοι , και εμείς που είμαστε Ορθόδοξοι πότε ξεσηκωθήκαμε ; πότε οργανώθηκε μια πορεία κατά των εκτρώσεων ;
Είμαστε πρώτοι στον αριθμό αμβλώσεων στην Ε.Ε και στην 3η θέση παγκοσμίως !
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/bl ... _6704.html
Και είναι ετερόδοξοι , και εμείς που είμαστε Ορθόδοξοι πότε ξεσηκωθήκαμε ; πότε οργανώθηκε μια πορεία κατά των εκτρώσεων ;
Είμαστε πρώτοι στον αριθμό αμβλώσεων στην Ε.Ε και στην 3η θέση παγκοσμίως !
Καλή Σαρακοστή
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων
Ξεσηκωθηκαμε αδερφέ μου...πως δεν ξεσηκωθήκαμε;
Τολμήσαμε να δήλωσουμε σε τέτειες εποχές, να δηλώσουμε λέω (αλλός λίγο αλλός πολύ) Χριστιανοί.
Αδερφε ξεσηκωθηκαμε γιατί θέλουμε όλο και περισότερο να ακολουθούμε το ευαγγέλιο και το
Χριστο της αγάπς σε μια επόχη που ((απαγορεύεται,..η δεν συνηθιζετε)) να αγαπας.
Δεν μας πολυγουστάρουνε γιατι ξεσηκωθήκαμε και είμαστε τρελαμένοι Ουτοπιστες κατα την των πολλών γνώμην.
Αν δεν είναι ξεσηκωμός το να μιλάς για τον Χριστό (εστω και χωρίς πράξεις αλλά μόνο με τον λόγο)
σήμερα αναρωτίεμε το τι θα μπορούσε να είναι ξεσηκώμος;;;
Τί είναι αραγε ο ποιο αποτελεσματικός ξεσηκόμος;;;
Το να μιλανε οι πράξεις σου για τον Χριστό...((σωστά το σκευτηκές.))
Τώρα οσο για μία διαδήλωση;...προτιμώ να ((δώσω αν είμαι ποτε λιγο ικανος την παιδεία....)
((Κάνε το καλό και ριξτο στο Χριστό....)
Προτιμό από μιά διαδήλωση μια κατάσταση που χιλιάδες ανθρωποι να λένε γεματη αγάπη
Αχ αυτοί οι υπεροχοι Χριστιανοί....
Τολμήσαμε να δήλωσουμε σε τέτειες εποχές, να δηλώσουμε λέω (αλλός λίγο αλλός πολύ) Χριστιανοί.
Αδερφε ξεσηκωθηκαμε γιατί θέλουμε όλο και περισότερο να ακολουθούμε το ευαγγέλιο και το
Χριστο της αγάπς σε μια επόχη που ((απαγορεύεται,..η δεν συνηθιζετε)) να αγαπας.
Δεν μας πολυγουστάρουνε γιατι ξεσηκωθήκαμε και είμαστε τρελαμένοι Ουτοπιστες κατα την των πολλών γνώμην.
Αν δεν είναι ξεσηκωμός το να μιλάς για τον Χριστό (εστω και χωρίς πράξεις αλλά μόνο με τον λόγο)
σήμερα αναρωτίεμε το τι θα μπορούσε να είναι ξεσηκώμος;;;
Τί είναι αραγε ο ποιο αποτελεσματικός ξεσηκόμος;;;
Το να μιλανε οι πράξεις σου για τον Χριστό...((σωστά το σκευτηκές.))
Τώρα οσο για μία διαδήλωση;...προτιμώ να ((δώσω αν είμαι ποτε λιγο ικανος την παιδεία....)
((Κάνε το καλό και ριξτο στο Χριστό....)
Προτιμό από μιά διαδήλωση μια κατάσταση που χιλιάδες ανθρωποι να λένε γεματη αγάπη
Αχ αυτοί οι υπεροχοι Χριστιανοί....
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πρόσεξε και κάτι άλλο...
αν οργανωθεί μια πορεία δεν λέω οχι θα είμαι εκεί.
αν οργανωθεί μια πορεία δεν λέω οχι θα είμαι εκεί.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Lovethink εισαι κατα των εκτρώσεων; Δηλαδη αν ενα παιδι δεν ειναι καρπος αγαπης των γονιών του αλλά προκυψει απο ελλειψη αντισυλληψης και δεν το θελουν οι γονεις του, πιστευεις οτι αν αυτο το παιδι το κρατησουν και το μεγαλωσουν ενω ειναι ανεπιθυμητο, αυτοι οι γονεις θα του προσφερουν ευτυχισμενα παιδικα χρονια και θα του δωσουν εφοδια; Θα βγει αυτο το παιδι ισορροπημενος ανθρωπος; και ένα τετοιο ατομο με δυστυχισμενα παιδικα χρονια, ελλειψη αγαπης και τρομερα απωθημενα θα βγει ατομο χρησιμο για τον εαυτο του και τους αλλους;
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασίλη, δεν μπορούμε να ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ, για το πώς θα βγει το παιδί που περιγράφεις, ούτε επίσης ΤΙΠΟΤΑ, για ένα παιδί, το οποίο θα γεννηθεί και θα μεγαλώσει με εντελώς αντίθετες παραστάσεις από αυτές που είπες.
Απλώς στην μία ή στην άλλη περίπτωση, ίσως να αυξάνονται απλά και μόνο κάποιες πιθανότητες, αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών.
Αν γνωρίζαμε λεπτομερώς το σχέδιο του Θεού, τότε δεν θα υπήρχε και καμμία ανάγκη περαιτέρω.
Απλώς στην μία ή στην άλλη περίπτωση, ίσως να αυξάνονται απλά και μόνο κάποιες πιθανότητες, αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών.
Αν γνωρίζαμε λεπτομερώς το σχέδιο του Θεού, τότε δεν θα υπήρχε και καμμία ανάγκη περαιτέρω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είμαι κατά των εκτρώσεων και για οιονδήποτε λόγο,όποιος κι αν είναι αυτός.
Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να αφαιρέσουμε τη ζωή από τον συνάνθρωπό μας ,είτε από τη στιγμή της συλλήψεώς του είτε και στην πιο γεροντική του ηλικία.
Είμαι διατεθημένος να βοηθήσω και να αγωνιστώ περισσότερο για το σκοπό αυτό,για την κατάρα που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να αφαιρέσουμε τη ζωή από τον συνάνθρωπό μας ,είτε από τη στιγμή της συλλήψεώς του είτε και στην πιο γεροντική του ηλικία.
Είμαι διατεθημένος να βοηθήσω και να αγωνιστώ περισσότερο για το σκοπό αυτό,για την κατάρα που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Είμαι κατά των εκτρώσεων και τις όποιες αναλύσεις και φιλοσοφίες τις ακούω βερεσέvasilis_m21 έγραψε:Lovethink εισαι κατα των εκτρώσεων; Δηλαδη αν ενα παιδι δεν ειναι καρπος αγαπης των γονιών του αλλά προκυψει απο ελλειψη αντισυλληψης και δεν το θελουν οι γονεις του, πιστευεις οτι αν αυτο το παιδι το κρατησουν και το μεγαλωσουν ενω ειναι ανεπιθυμητο, αυτοι οι γονεις θα του προσφερουν ευτυχισμενα παιδικα χρονια και θα του δωσουν εφοδια; Θα βγει αυτο το παιδι ισορροπημενος ανθρωπος; και ένα τετοιο ατομο με δυστυχισμενα παιδικα χρονια, ελλειψη αγαπης και τρομερα απωθημενα θα βγει ατομο χρησιμο για τον εαυτο του και τους αλλους;
Υπάρχουν παιδιά "καρποί αγάπης" που καταστρέψαν τις ζωές τους μέσα στα ναρκωτικά και τα ψυχολογικά προβλήματα ,και υπάρχουν παιδιά που μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία και γίναν πετυχημένοι λαμπροί επιστήμονες και οικογενειάρχες
Δεν μπορώ να "ζυγίσω" υποθετικές εξελίξεις
Το θέμα δεν το έβαλα για να ανοίξει άλλη μια συζήτηση σχετικά με τις εκτρώσεις , αλλά για να εστιάσω στο ότι άλλοι που δεν είνα Ορθόδοξοι βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται , και εμείς που είμαστε Ορθόδοξοι αφήνουμε τις αλλαγές στους νόμους να περνάνε έτσι στο ντούκου αδιάφορα
Ξέρεις τι σημαίνει 14η εβδομάδα κύησης ;
Μέγεθος εμβρύου: 80 – 93 χιλιοστά
Βάρος εμβρύου: 25 γραμμάρια (μέγεθος: μιας γροθιάς)
Είσαστε δεκατεσσάρων εβδομάδων έγκυος
Το μωρό σας αποκτάει πολλά μαλλάκια, όχι μόνο στο κεφάλι και στα φρύδια του αλλά σε ολόκληρο το σώμα του. Αυτό το λεπτό στρώμα χνουδιού, το αποκαλούμενο lanugo, εξαφανίζεται συνήθως λίγο πριν την γέννηση. Επίσης, μερικοί μύες αρχίζουν να λειτουργούν και αυτή την εβδομάδα το μωρό σας μπορεί να πιάσει, να κάνει γκριμάτσες, ακόμη και να δείξει με τον αντίχειρα του. Ο λαιμός συνεχίζει να μακραίνει και το πιγούνι δεν ακουμπά πια στο στέρνο.
Πηγή: http://www.babybaby.gr/
Καλή Σαρακοστή
-
petrosathonas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βάλε αυτές και άλλες υποθετικές εξελίξεις και σενάρια, κι άλλους λόγους, κι άλλες δικαιολογίες, κι άλλα, κι άλλα κι άλλα... από τη μιά μεριά της ζυγαριάς, και από την άλλη βάλε μόνο τη λέξη ανθρωποκτονία.
Προς τα που θα κλείνει η ζυγαριά?
Προς τα που θα κλείνει η ζυγαριά?
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τρελάθηκαν οι άνθρωποι ,τρελαθηκαν και οι ζυγαριές,αδελφέ Πέτρο.
Λυπούμαστε τα ζώα και τα φροντίζουμε-και καλά κάνουμε - και σκοτώνουμε τον άνθρωπο.
ΑΜΟΙΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ????????

Λυπούμαστε τα ζώα και τα φροντίζουμε-και καλά κάνουμε - και σκοτώνουμε τον άνθρωπο.
ΑΜΟΙΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ????????
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δηλαδή αν σε ενα ζευγαρι που εχει μια σχεση ερθει μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, με το ζορι να το κρατησουν το παιδι. Ακομα και αν δεν ταιριαζουν για μονιμη συμβιωση, να το κρατησουν θελουν δεν θελουν.
Και αν σε ενα παντρεμενο ζευγαρι μεινει η συζυγος εγκυος χωρις να υπαρχουν οι οικονομικες δυνατοτητες για ανατροφη παιδιου,και εκει να το κρατησουν με το ζορι, κι ας μην εχουν τα λεφτα.
Και αν σε ενα παντρεμενο ζευγαρι μεινει η συζυγος εγκυος χωρις να υπαρχουν οι οικονομικες δυνατοτητες για ανατροφη παιδιου,και εκει να το κρατησουν με το ζορι, κι ας μην εχουν τα λεφτα.