Μετεωρολογικές ειδήσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μετεωρολογικές ειδήσεις

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Γενική πρόγνωση καιρού
Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και τοπικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στις ορεινές και πιθανόν τις ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί γρήγορα εξασθενούντες.

Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Αρχικά νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις στη συνέχεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί βαθμιαία εξασθενούντες.
http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μετεωρολογικές ειδήσεις

Παγετός και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα
Εικόνα

Συνθήκες παγετού επικρατούν από νωρίς το πρωΐ σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν, ενώ ανοιχτοί είναι οι...

δρόμοι από τη Βέροια και από τη Νάουσα, προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρου Σελίου.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, για την κίνηση των αυτοκινήτων στο Βίτσι, στο νομό Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών, κατά την κίνησή τους, στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο, κατά τις πρωινές ώρες.
Εικόνα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Μετεωρολόγε Δημήτρη κάνεις διασπορά ψευδών ειδήσεων! :lol:
Εδώ έχει θαυμάσια λιακάδα και δεν κάνει καθόλου κρύο! :smile:
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, έρχονται χιόνια
Εικόνα

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ...

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τη Μακεδονία και την Ήπειρο και τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.
Μάλιστα στην περιοχή μας η επιδείνωση του καιρού θα συνοδευτεί και από χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να είναι πιο έντονες το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, ην Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.

Παράλληλα, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μήπως μπορείς να μας πεις τι καιρό θα κάνει μεταξύ 16 και 23 Μαΐου;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αναλογος που θα εισε

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Στην Ελλάδα, φυσικά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

"Πυκνή χιονόπτωση στο Ν.Πέλλας!Μεγάλη προσοχή για τους οδηγούς!"

Εικόνα
"Αυτή τη στιγμή επικρατούν συνθήκες πυκνής χιονόπτωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καιμακτσαλάν του Ν. Πέλλας. Λόγω της επικινδυνότητας των συνθηκών, συνιστάται στους οδηγούς να μην κατευθυνθούν προς την περιοχή τις αμέσως επόμενες...
ώρες. Ειδικά οχήματα και μηχανήματα της Νομαρχίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή και σύντομα αναμένεται ο δρόμος να είναι προσβάσιμος"

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ελπίδες για λευκά Χριστούγεννα
Εικόνα
Σοβαρό ενδεχόμενο για «λευκά Χριστούγεννα» ακόμα και σε πεδινές περιοχές, χωρίς να αποκλείεται η Αθήνα, δίνουν οι μακροπρόθεσμες μετεωρολογικές προβλέψεις. Ωστόσο, η «θολή εικόνα» αναμένεται να ξεκαθαρίσει στα μέσα της επόμενης..

εβδομάδας, όταν οι ειδικοί θα μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα την πορεία που θα ακολουθήσουν οι πολικές μάζες αέρα που θα βρεθούν στο κέντρο της Ευρώπης από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λαγουβάρδο, ερευνητή- μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά της Γηραιάς Ηπείρου κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Προς το παρόν δεν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση αν οι πολικές αέριες μάζες θα κατευθυνθούν προς τα νοτιοανατολικά ή τα νοτιοδυτικά, για να γνωρίζουμε αν θα επηρεαστεί και η χώρα μας. Στην περίπτωση όμως που οι αέριες μάζες κινηθούν προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Όσο για την Αθήνα, η μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να πέσει και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου την περίοδο από 21 έως και 25 Δεκεμβρίου», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος.

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χιόνια και στα ορεινά της Καρδίτσας

Εικόνα
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας και σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα....

Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (19ο έως 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (19ο έως 35ο χιλιόμετρο), Καρδίτσας - Νεοχωρίου- Καρύτσας (από 21ο χιλιόμετρο) και Καρδίτσας - Καλλιθήρου- Μούχας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (από 26ο χιλιόμετρο).

Η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 5 έως 20 εκατοστά.

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”