αντικαταστατική εξιλέωση

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αντικαταστατική εξιλέωση

Δημοσίευση από panosgreece »

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε στη θέση μας όταν σταυρώθηκε στο σταυρό. Εμείς αξίζαμε να πεθάνουμε στο σταυρό γιατί εμείς ήμασταν που ζήσαμε αμαρτωλή ζωή. Αλλά ο Χριστός πήρε την τιμωρία μας πάνω Του στη θέση μας. «Αυτόν που δεν είχε γνωρίσει αμαρτία, τον φόρτωσε ο Θεός με όλη την αμαρτία για χάρη μας, για να μπορέσουμε εμείς μέσω εκείνου να βρούμε τη σωτηρία κοντά στο Θεό» . Πήρε τη θέση μας σαν αντικατάσταση για ότι δίκαια αξίζαμε.

«Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο Του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία, και να ζήσουμε μέσα στο θέλημα του Θεού.

Ο Ιησούς έπρεπε να είναι άνθρωπος για να μπορέσει να πεθάνει. Η σωτηρία μας είναι εφικτή μόνο διά της πίστεως στον Ιησού Χριστό!
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: αντικαταστατική εξιλέωση

Δημοσίευση από Andreasmas »

Μέσα από το μικρό και συνοπτικό αλλά καταπληκτικό αυτό κείμενο ,έχω την εντύπωση πως απορρέει ένα
μήνυμα και που ίσως φανεί σαν σεισμός στο εφησυχασμένο από χριστιανικής ιδιότητας ,Είναι μας.
Αν λέμε πως αγαπούμε τον Κύριο,για ό,τι έκανε και έπαθε για μας τους αμαρτωλούς και τρισάθλιους ,
πρέπει να έχουμε τουλάχιστον το ΦΙΛΟΤΙΜΟ να Του αποδείξουμε πως Τον αγαπούμε και πως πιστά τηρούμε τις εντολές Του και οι οποίες για το δικό μας συμφέρον έχουν θεσπισθεί.
Έχουμε λοιπόν το ΦΙΛΟΤΙΜΟ ν`αγαπήσουμε τον Θεό και να σώσουμε τον εαυτούλη μας;
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: αντικαταστατική εξιλέωση

Δημοσίευση από panosgreece »

Στην ουσία εγώ είμαι καλός άνθρωπος και έτσι θα πάω στον Ουρανό.

"Εντάξει, κάνω κάποιες κακές πράξεις, αλλά είναι περισσότερες οι καλές πράξεις και έτσι θα πάω στον Ουρανό"

Ο σατανάς, καλλιεργεί αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι μας . Κάθε αμαρτία μας χωρίζει, απομακρύνει από το Θεό, Ιωάννην Ευαγγέλιο14:6, ο Ιησούς λέει, " Eγώ είμαι ο Δρόμος και η Aλήθεια και η Zωή. Kανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από μένα.."

Ο Ιησούς γεννήθηκε για να μας δείξει τον δρόμο και πέθανε για τις αμαρτίες μας για να μην οφείλουμε να το κάνουμε εμείς. Τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αναστήθηκε εκ’ του τάφου (Προς Ρωμαίους 4:25), αποδεικνύοντας την νίκη Του επί του θανάτου. Αυτός γεφύρωσε το κενό ανάμεσα στο Θεό και στο άνθρωπο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε προσωπική σχέση με Αυτόν, μόνο αν πιστεύουμε.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”