Αποφυλάκιση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αποφυλάκιση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Τουρκία - Αποφυλάκιση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά από τις φυλακές της Άγκυρας
Μετά από 29 χρόνια
Εικόνα
Ο άνθρωπος που προσπάθησε να σκοτώσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β 'το 1981 απελευθερώθηκε από τις φυλακές της Άγκυρας.
Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά κρατήθηκε 19 χρόνια σε μια ιταλική φυλακή γιατί πυροβόλησε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, και άλλα 10 χρόνια στην Τουρκία για την δολοφονία ενός εκδότη εφημερίδας.
Τα κίνητρα του Αγκτσά για την απόπειρα να σκοτώσει τον Πάπα παραμείνουν ένα μυστήριο, αν και όταν συνελήφθη, είπε ότι δεν είχε συνεργό.
Το 1983 ο Ιωάννης Παύλος ανακοίνωσε ότι είχε συγχωρέσει τον Αγκτσά μετά τη συνάντησή τους.
Υπήρξαν μακροχρόνια ερωτηματικά σχετικά με την ψυχική υγεία των Αγκτσά, που βασίζεται στις συχνές εκρήξεις και τις δηλώσεις του ότι ήταν ένας νέος Μεσσίας.
Σε μια δήλωση που εκδόθηκε για την απελευθέρωσή του, είπε: «Έχω διακηρύξει το τέλος του κόσμου. Όλος ο κόσμος θα καταστραφεί σε αυτόν τον αιώνα. Όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν σε αυτόν τον αιώνα ... Εγώ είμαι ο αιώνιος Ιησούς.»
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο Αγκτσά πρέπει να εισαχθεί σε μια στρατιωτική εγκατάσταση και στη συνέχεια σε ένα νοσοκομείο όπου πρέπει να αξιολογηθεί η φυσική του κατάσταση για την εκπλήρωση υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/7915

Αφέθηκε ελεύθερος ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά
Απελευθερώθηκε ο επίδοξος δολοφόνος του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’.
Εικόνα

Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ το 1981, απελευθερώθηκε σήμερα από τη φυλακή κοντά στην Αγκυρα και μεταφέρθηκε αμέσως σε στρατιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις, διότι δεν έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

«Η διαδικασία αποφυλάκισης ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο συνήγορός του Γιλμάζ Αμπόσογκλου έξω από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την τουρκική πρωτεύουσα και όπου ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά πέρασε σχεδόν τριάντα χρόνια.

Ο συνήγορός του δήλωσε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι το κέντρο στρατολογίας της γενέτειράς του της Μαλάτια ζητεί ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά να περάσει από ιατρικό έλεγχο, διότι διαφορετικά θα κατηγορηθεί ως ανυπότακτος.

Σύμφωνα ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορός του, ο Αγκτσά υποστηρίζει ότι «έρχεται το τέλος του κόσμου. Όλος ο κόσμος θα καταστραφεί αυτόν τον αιώνα. Κάθε ζωντανό πλάσμα θα πεθάνει αυτόν τον αιώνα. Είμαι ο Χριστός αιώνια».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_318827
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αποφυλάκιση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Αγτζά: «Είμαι ο αιώνιος Χριστός»

ο «τέλος του κόσμου» προέβλεψε ο Μεχμέτ Αλί Αγτζά, ο οποίος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄ το 1981, κατά την απελευθέρωσή του, σήμερα από τις τουρκικές φυλακές.

Σε γραπτή δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του, ο Αγτζά, υποστηρίζει ότι είναι ο «αιώνιος Χριστός» και ότι «κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα θα πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου». Προβλέπω το τέλος του κόσμου.

Ολόκληρος ο κόσμος θα καταστραφεί στη διάρκεια του αιώνα αυτού. Ολοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν τον αιώνα αυτόν», αναφέρει. «Η Βίβλος είναι γεμάτη λάθη. Θα γράψω την τέλεια Βίβλο», συνέχισε υπογράφοντας ως «ο αιώνιος Χριστός, Μεχμέτ Αλί Αγτζά». Τη δήλωση του 52χρονου Αγτζά, συνοδεύει φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να κάνει χειραψία με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Αγτζά στο κελί του στην Ιταλία το 1983 και τον είχε συγχωρήσει για την πράξη του.

Ο Αγτζά στη διάρκεια της κράτησής του προέβη σε περίεργες δηλώσεις. Κατηγόρησε το Βατικανό ότι οργάνωσε την απόπειρα κατά του Πάπα, πρότεινε στον αμερικανό συγγραφέα Νταν Μπράουν να γράψουν μαζί τη συνέχεια του μπεστ-σέλερ του «Κώδικας Ντα Βίντσι», και πρόσφατα απηύθυνε έκκληση για την ίδρυση μιας «νέας αμερικανικής αυτοκρατορίας».

Ο Αγτζά, ο οποίος δεν είχε υπηρετήσει, υποβλήθηκε σε εξετάσεις αμέσως μετά την απελευθέρωσή του και οι γιατροί διέγνωσαν ότι παρουσιάζει ψυχικά προβλήματα, τα οποία δεν του επιτρέπουν να υπηρετήσει. Ο Αγτζά είχε μείνει 19 χρόνια σε ιταλική φυλακή. Του απονεμήθηκε χάρη το 2000, κατόπιν αιτήματος του Πάπα αλλά εκδόθηκε στην Τουρκία, όπου φυλακίστηκε εκ νέου για άλλα εγκλήματα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 55945&ct=2
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αποφυλάκιση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά

Δημοσίευση από Andreasmas »

Και κατά πως το λέει και το τραγούδι,δυο δρόμους έχει η ζωή.
Διαλέγει ο άνθρωπος και παίρνει,
Τη Ζωή ή το θάνατο;
Παράδεισο ή κόλαση;
Χριστό Εσταυρωμένο ή τον μιαρό.

Άνθρωπος ων ου συνήκε εαυτοίς παρασυνευλήθη τοις κτήνεση και ωμοιώθη εαυτοίς.
Κρίμα!
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”