Εμφάνιση Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον μακαριστό γ.Κλεόπα

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Εμφάνιση Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον μακαριστό γ.Κλεόπα

Δημοσίευση από efthumhs »

Ο π Κλεόπας (Ρουμάνος Θεοφόρος ασκητής που εκοιμήθη το 1998) μεταξύ των βιβλίων που είχε γράψει , έγραψε και κάποιους οδηγούς εξομολόγησης πολύ χρήσιμους .

Έφτιαξε ένα οδηγό για λαϊκούς ένα για μοναχούς ,ένα για ιερείς και του ζήτησαν να φτιάξει ένα οδηγό για αρχιερείς . Αυτό του φάνηκε πολύ δύσκολο. Παρότι ήξερε πώς να το συλλάβει και πώς να το γράψει. Κάνοντας υπακοή είπε πως θα το κάνει αλλά δεν ήξερε πώς να αρχίσει. Σκεπτόταν μήπως κάποιος παρεξηγηθεί.

Ο γέροντας είχε ένα δωμάτιο προσευχής κοντά στα μελίσσια, εδώ στο μοναστήρι μας τη Σιχάστρια. Ένα καλοκαιρινό βράδυ προσευχόταν : «Θεέ μου τι να κάνω πώς να αρχίσω;»Και το μεγάλο θαύμα έγινε . Οπ Κλεόπας το διηγήθηκε μόνο σε μερικούς πατέρες: «Σε μια ακτίνα του ηλίου που έμπαινε από το παράθυρο του εμφανίστηκε ένας αρχιερέας όμορφα ντυμένος . Ο π Κλεόπας έλεγε ότι ήταν ο Αγ Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος τον ευλόγησε με τα δύο του χέρια και του είπε : «Κάντο αυτό που θέλεις να αρχίσεις, καλά το κάνεις!» κάνοντας λόγο για τον οδηγό εξομολόγησης των αρχιερέων.

Απο το http://proskynitis.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”