Σελίδα 1 από 1

Σύγχρονα θαύματα της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 20, 2010 2:44 pm
από efthumhs
Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα (2009) για την Οσία Μεθοδία της Κιμώλου (+5 Οκτωβρίου 1905) αναφέρονται, μεταξύ άλλων ,τα εξής θαύματα (τα αναφέρω όπως τα θυμάμαι):

1.Θεραπεία χειρός

Μια γυναίκα στην Αθήνα που υπέφερε απο πόνους στο χέρι (ή σοβαρή δερματοπάθεια, δεν θυμάμαι καλά) άκουσε στην πειραϊκή εκκλησία μια μέρα του 1992 ένα αφιέρωμα για την Οσία Μεθοδία που είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί αγία (6 Οκτωβρίου 1991) και συγκινήθηκε πολύ. Μόλις τελείωσε η εκπομπή, πήρε τηλέφωνο, όπως διηγείται η ίδια, στον ραδιφωνικό σταθμό αν θα μπορούσε να της δώσουν το βιβλίο με την ακολουθία της Αγίας. Πράγματι, της είπαν πως θα της το έδιναν, οπότε έτρεξε στον ραδιοφωνικό σταθμό παρακαλώντας στον δρόμο την αγία για το πρόβλημά της. Πήρε το βιβλίο, πήγε σπίτι, διάβασε την παράκλησή της και όπως αναφέρει η ίδια, μόλις την τελειώσε διαπίστωσε πως όλως παραδόξως το πρόβλημα στο χέρι είχε ελλατωθεί τόσο (σε σημείο που δεν πονούσε) που μετα απο λίγο εξαλήφθηκε εντελώς.

2. Συμπαράσταση σε ανίατη ασθένεια

Κάποιος άνθρωπος που μένει στην Κυψέλη αλλά κατάγεται απο την Κίμωλο αρρώστησε το 1994 απο σοβαρή ασθένεια. Μπήκε στον Ευαγγελισμό για εγχείρηση αφού πρώτα επικλέστηκε την Οσία Μεθοδία και τον Άγιο Εφραίμ.Όπως καθόταν στο κρεββάτι, και έκλεισε τα μάτια είδε στην άκρη του κρεββατιού του μια μοναχή να τον κοιτά και να του χαμογελά. Άνοιξε τα μάτια και η μοναχή είχε εξαφανιστεί. Μόλις τα ξαναέκλεισε είδε στην ίδια θέση που είχε δει πριν την μοναχή έναν ψηλό μοναχό να τον κοιτά και εκείνος.Πεπεισμένος πως οι άγιοι Μεθοδία και Εφραίμ θα του συμπαρασταθούν, έγινε η εγχείρηση και έγινε καλά.

3. Θαυμαστή εν πλώ πορεία

Όταν επρόκειτο να γίνουν οι τελετές στην Κίμωλο για την επίσημη ανακύρηξη της Οσίας Μεθοδίας (6 Οκτωβρίου 1991) πολλοί Ιερείς και Κιμωλιάτες ήταν στον Πειραιά και επρόκειτο να πάνε στην Κίμωλο για να παραστούν στις εκδηλώσεις. Εκείνη την μέρα όμως είχε απαγορευτικό λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο. Η αγάπη και η ευλάβεια όμως των ανθρώπων προς την Αγία ήταν μεγάλη και έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσει το πλοίο. Αυτο που ένοιωσαν την ώρα του ταξιδιού όλοι οι επιβαίνοντες τους έκανε να συγκλονιστούν:Ενώ γύρω τους υψωνότουσαν τεράστια κύματα (μιλάμε για 8-9 Μποφωρ στο Αιγαίο) το πλοίο, όποως ομολογούν όλοι όσοι παραβρεθηκαν σε εκείνο τα ταξίδι, δεν κονούσε καθόλου. Μάλιστα σε τετοιο σημείο ήταν "ηρεμο" το πλοίο εν μέσω θαλασσοταραχής που στον χώρο που έχουν για εκκλησία στο πλοίο, έκαναν , Ιερείς και πιστοί, τον εσπερινό και έφτασαν στην Κίμωλο στην ώρα τους!!!