Δήλωση αντίθεσης αντισυνταγματικής φορολογίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δήλωση αντίθεσης αντισυνταγματικής φορολογίας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ………………………………………………………………………………………………. (1)

Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης …………..) (2) που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση ...................................... (3) ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα.
ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών ) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.
ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.
ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.
ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες ,το όποιο νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).
ΕΠΕΙΔΗ
(4)

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Σας ενημερώνω ότι επειδή, όπως προανέφερα οι διατάξεις του Ν 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο. Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Συμπληρώνουμε τη ΔΟΥ που αναγράφει το εκκαθαριστικό ( πάνω δεξιά).
2. Ο αριθμός δήλωσης είναι δεξιά του ΑΦΜ και αριστερά του επωνύμου.
3. Το ποσό της οφειλής του εκκαθαριστικού.
4. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο τέλος του κειμένου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
5. Το παραδίδουμε στην αρμόδια ΔΟΥ στην γραμματεία, όπου ζητάμε αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο κρατάμε με αντίγραφο της δήλωσης.
6. Αν αρνηθούν την παραλαβή, το ταχυδρομούμε με συστημένη επιστολή (από τα ΕΛΤΑ φυσικά) και κρατάμε το αποδεικτικό της κατάθεσης, με αντίγραφο της δήλωσης.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
'Αρθρο 2: Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας
1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

'Αρθρο 4: Ισότητα των Ελλήνων
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

'Αρθρο 20: Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης
1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ' αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει.
2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.
'Αρθρο 25: Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων
1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
Tο κείμενο μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στο www.eforiakoi.org

Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το τυπώσετε.

Συντάχθηκε από ομάδα εφοριακών και νομικών, οι οποίοι διέκριναν την αντισυνταγματικότητα της πρόσθετης φορολόγησης.

Προσωπικά δεν θα πληρώσω..
Στην στήλη αιτιολόγησης, θα γράψω:
"Επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ για λόγους πρόσκαιρης ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας, επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΩ για λόγους συνείδησης, επειδή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ για λόγους συνταγματικής νομιμότητας"....

Πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε όσο μπορούμε στις προσπάθειες των διάφορων εξουσιών, να μας εξαθλιώσουν και να μας οδηγήσουν σε προσωπική (οικονομική και πνευματική "χρεωκοπία"), προτού χρεωκοπήσουν οι ίδιες, ώστε να μπορούν πάντοτε να μας ελέγχουν....

Η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι σχεδόν δεδομένη..
Ήδη έχουμε χρεωκοπήσει, απλά δεν υπάρχει η σχετική επίσημη δήλωση "άνωθεν"....
Κάλλιο να φτάσουμε σε χρεωκοπία ως κράτος, έχοντας τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο κρατηθεί σε κάποιο υπόβαθρο....
Πάντα κατά τη γνώμη μου βέβαια....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δήλωση αντίθεσης αντισυνταγματικής φορολογίας

Όσο για το "Ειδικό τέλος ακινήτων", το οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, είναι επίσης αντισυνταγματικό και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώσουμε,

Μπορούμε όταν έρθει ο λογαριασμός, να πληρώσουμε μόνο το τμήμα του ποσού που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. Προσοχή ΜΟΝΟ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων μπορεί να γίνει αυτό....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και κάτι άλλο:
Αν κάποιος δεν πληρώσει, το πολύ πολύ που μπορεί να πάθει, είναι να επιβαρυνθεί με προσαύξηση της οφειλής του σε ποσοστό 1% το μήνα.
Αν δηλαδή έχουμε να δώσουμε για παράδειγμα 1000 ευρώ, τότε αν τα δώσουμε 2 μήνες μετά, θάχουμε μια επιβάρυνση 20 ευρώ, δηλαδή θα πρέπει να δώσουμε 1020 ευρώ.
Νομίζω, ότι σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο το εγχείρημα της ανυπακοής σε αυτές τις απαράδεκτες, πρωτόγνωρες και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ κινήσεις των κρατούντων....

ΥΓ.
Όσοι έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν, αν η φύση της εργασίας τους απαιτεί φορολογική ενημερότητα, ας φροντίσουν να τη βγάλουν πριν κάνουν ο,τιδήποτε άλλο.
Η ισχύς της άλλωστε είναι 6 μήνες....
Και βλέπουμε....
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Πραγματικά θα ήθελα να γράψει ο καθένας μας αν θα τα πληρώσει γιατί δεν ξέρω τι να κάνω.... :?
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Όσο αφορά την έκτατη εισφορά αυτο που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι πληρώνουν αλλά καταθέτουν και τη δήλωση αντίθεσης παράλληλα ώστε όταν τελικά κριθεί ότι όντως ήταν αντισυνταγματική αυτή η φορολόγηση να είναι καλυμμένοι.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ψυχουλα έγραψε:Όσο αφορά την έκτατη εισφορά αυτο που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι πληρώνουν αλλά καταθέτουν και τη δήλωση αντίθεσης παράλληλα ώστε όταν τελικά κριθεί ότι όντως ήταν αντισυνταγματική αυτή η φορολόγηση να είναι καλυμμένοι.
Αυτό που λες είναι άλλο....

Είναι η πληρωμή με ρητή επιφύλαξη.

Υπάρχει και το αντίστοιχο (τελείως διαφορετικό) έντυπο.

Αλλά αν πληρώσεις Ψυχούλα μου, μην περιμένεις να σου δώσουν λεφτά πίσω....

ΥΓ.
Καλώς σε ξαναβρίσκω!!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Νομιζω ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα επανω σε αυτο το θεμα.

Ο αληθινος και πνευματικος, συνειδητος και πρακτικος,
και οχι μονο εν 'θεωρια', πολιτευομενος Ορθοδοξος Χριστιανος,
αυτος δηλαδη, που βλεπει και λιγο πιο περα απο το μνημα,
(βλεπε αιωνια ζωη και συμβασιλεια με τον Ζωοδοτη και Δεσποτη Χριστο),
και οχι μονο τι θα κανει εδω περα,
χωρις ομως να βαζει ταυτοχρονα και σε κινδυνο αυτοβουλως,
την ζωη του και την οικογενεια του, χωρις πνευματικο οφελος, ανευ ευλογιας δηλαδη,
οφειλει να κανει υπακοη στο εκαστοτε κοσμικο κρατος
με τους οποιους αρχοντες και τους νομους του,
ασχετα εαν ειναι δικαιοι, η οχι,
και να προχωρα σε ανυπακοη, και αρνηση,
τοτε και μονο, οταν οι επιταγες-εντολες του κρατους, ερχονται σε ευθεια αντιθεση
με την Πιστη-Ομολογια-Σχεση του με τον Θεο και Πατερα του.

Κατα τα αλλα ο Κυριος μας, ηταν, και ειναι σαφης, και αψευδης.

"..Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.."
Κατα Ματθαιον κεφ 22, στ 21

Εαν ομως το κρατος του ζητει αρνηση ομολογιας,
η αμεση-εμμεση αποστασια απο τον Θεον,
η καθοιονδηποτε τροπο να προδωσει-βλασφημησει-αθετησει,
τα Αγια και τα Ιερα του Προσωπα και πιστευω του σε Αυτα,
τοτε ισχυει το "πειθαρχειν δε θεω μαλλον, η ανθρωποις",
κατα τον μεγα Παυλο, απο τις Πραξεις Αποστολων νομιζω, η ρηση του.

Αλλιως δεν εχουμε ευλογια να αρνουμαστε, κατι νομοθετημενο κοσμικα και δη οικονομικης φυσεως,
γιατι εαν ανοιξει τετοια φαμπρικα o καθενας, με ιδια κριτηρια, ατομικα,
τοτε ποιος θα καθοριζει με ακριβεια και πνευματικη διακριση-ορθοτητα,
τι πρεπει και τι οχι να αρνουμαστε, και ποιος δεν θα μας κατηγορησει και δικαια μαλιστα,
οτι στεκομαστε απεναντι στην κοσμικη εξουσια,αντιδραστικα,
ως μη οφειλαμε σαν Χριστιανοι, και πολιτες της Νεας Ιερουσαλημ,
αρα παροικοι και παρεπιδημοι εν τη γη,
και δεν βαζουμε τον Θεο ως πρωτο μελημα και στοχο, αλλα την επι γης δικαιωση και ευημερια μοναχα;

Γιαυτο πρεπει να πληρωσουμε. Εγω τουλαχιστον αυτην την θεση εχω.

Τωρα εαν εχουν στοχο, σχεδιο, δολιους σκοπους, η, δεν ξερω τι αλλο,
οι κρατουντες, οι εκαστοτε, ισχυροι της ημερας και του αιωνος τουτου,
να μας εξουθενωσουν οικονομικα, περιουσιακα, κοινωνικα, κλπ κλπ.
η αμαρτια μενει σε αυτους.

Εμεις εφοσον ειμαστε εν υπακοη και τηρουμε τον νομο,
θα μας λογιζεται η οποια επιπτωση ως μαρτυριο και ομολογια υπερ Χριστου.

Θα μας κατηγορησει καποιος, για παθητικοτητα, ραγιαδισμο, και τα γνωστα κλισε,
οσων βλεπουν κοσμικα, και προσκυνουν το χωμα, και την υλη.

Δεν μας ενδιαφερει. Αλλοιμονο εαν μας τα ευρισκε ολα σωστα ο κοσμος, και οι κοσμικα σκεπτομενοι.

Η Χριστιανικη - πνευματικη λογικη μας, εκπεφρασμενη ως πρακτικος τροπος υπαρξεως μας,
και πολιτειας μας, δεν ειναι συμβατη με την λογικη και την τριβη του κοσμου τουτου.

Γιατι εαν ηταν συμβατη, τοτε πραγματι δεν ομολογουμε Χριστο, ας το αποδεχτουμε ειλικρινα,
αλλα καποιον.. αλλον ανυπαρκτο και φανταστικο "θεο",
ενα χειροποιητο κοσμο-ειδωλο μαλλον, που ικανοποιει τις αναγκες μας,
με σαφη ημερομηνια ληξεως, αλλα και με απροσμετρητα αρνητικες συνεπειες
για την σωτηρια και θεωση μας εν Χριστω..

Οποτε ας δει καθενας και ας πραξει αναλογα.
Το πλαισιο ομως μεσα στο οποιο κινουμαστε ειναι σαφες και οριοθετημενο.

Πολλες φορες, για να μην πω ολες, τα πραγματα ειναι απλα.

Η πνευματικη μας ομως ανεπαρκεια, η δειλια μας, η ολιγοπιστια μας, τα μπερδευουν.

Αυτα ειναι τα θανασιμα 'ελλειματα' τα πνευματικα, και οδηγουν σε χρεωκοπια την ψυχη
και αυτα πρεπει να κοιταξουμε να λυσουμε αμεσα.

Ολοι μας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Διονύση συμφωνώ κατ' ουσίαν...

Μα όταν το κράτος αθετεί τους νόμους που το ίδιο εισήγαγε, τότε έχουμε "πνευματική" προέκταση κατά τη γνώμη μου.

Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα διάκρισης.

Εδώ έχουμε αντισυνταγματικότητα:

Και,
επομένως,
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΕΡΟΣ Δ
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
Παράγραφος 4

H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Όταν κάτι γίνεται για κακό, τότε η εφαρμογή του ή όχι, άπτεται αυτομάτως της Πίστεως κατά τη γνώμη μου

Επίσης για παράδειγμα, είναι δυνατόν νάναι σωστό να υπακούμε σε μιά δικτατορία όπως το 67-74?

Όλα είναι θέμα διάκρισης, δικής μας και του πνευματικού μας.

Και σε κάθε περίπτωση, οι όποιες επιλογές μας, νάναι εξ Αγάπης ορμώμενες.

Έτσι νιώθω τώρα για την επιλογή μου αυτή....
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΕΡΟΣ Δ
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
Παράγραφος 4

H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Και όσο αφορά τα παραπάνω, οι προεκτάσεις κατά τη γνώμη μου αφορούν κάθε είδους "Σύνταγμα", γενικό, προσωπικό, κάθε σύστημα αξιών της κοινωνίας μας, ή εσωτερικό μας....
Γιατί αν φάσκουμε και αντιφάσκουμε, ακόμα και απέναντι στον εαυτό μας, τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Για μένα τα λέω..
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Tι νομοθετημενο, αφου ειναι αντισυνταγματικο! συμφωνα λοιπον με τη πιστη μας πρεπει να υπακουουμε στους νομους και ειναι αμαρτια να κανω κατι αντιθετα με αυτους.
οσο αφορα δε τη Δεη ουτε κρατος ειναι ουτε εξουσια ουτε εχει αρμοδιοτητες δημοσιας αρχης.

τελος, πισω απο αυτη τη δηλωση αντιθεσης δεν πιστευω οτι κρυβεται μια λογικη α να γλιτωσω αυτα τα χρηματα αλλα προπαντων το σκεπτικο αν δεν δηλωσω αντιθεση εγω, αν δε δηλωσει αντιθεση ο αλλος στο τελος θα μας κατακλεψουν ολους μαζι ως συνηθως. Η σημασια μιας τετοιας αντιθεσης δηλαδη ειναι να δειξουμε αλληλεγγυη και να ενωθουμε ολοι βοηθωντας ετσι ο ενας τον αλλο στη δυσκολη οικονομικη του θεση.

Μπορω ανετα να δηλωσω πως θα πληρωσω και δε θα σωθω για 150 ευρω. Αυτο ομως δεν ειναι τελικα εγωιστικο, δε θα πρεπε να σκεφτω οτι με το να καταπιω την ανομια για να μη μπω σε περιπετειες, βοηθω και επαυξανω τετοιες παρανομες πρακτικες σε βαρος των αδελφων μου; δεν ειναι το ιδιο σα να βλεπω να κλεβουν το διπλανο σπιτι και να λεω δεν πειραζει εγω κοιτω το δικο μου κι αφου εχω κατι να τους δωσω να φυγουν ποσως με ενδιαφερει αν εχουν και οι διπλα.

και να πω και κατι αλλο περαν του μικρου θεματος της εισφορας, αν μπει στο σπιτι μου ενας πεινασμενος απογνωσμενος να κατσω να με ληστεψει και να μην τον καταγγειλω αν εχω χαριτωθει τετοιας αγαπης, και να τον δω σα Χριστο που μπηκε στο σπιτι μου.
Αλλο ομως αυτο και αλλο να βλεπω να καταληστευεται και να εξαπατειται ολοκληρο εθνος, εκατομμυρια προσωπα και να λεω οχι δεν πειραζει ο Θεος το επετρεψε και να θεωρησω Χριστο μια ομαδα απατεωνων. Πραγματι ο Θεος επιτρεπει να εχουμε σκληρες εξουσιες οταν τις αξιζουμε αλλα μονο και μονο σαν ευκαιρια να μετανοησουμε δηλαδη να αλλαξουμε τον εγωιστικο και φιλαυτο τροπο σκεψης μας και να ερθουμε επιτελους σε κοινωνια προσωπων με αλληλοβοηθεια αγαπης οπου αυτη ειναι και η σωστη απαντηση στη δοκιμασια και οχι να γινουμε ακομη πιο αυτιστικοι και να κλειστουμε φοβισμενοι στο καβουκι μας.
Πως λοιπον αλληλοβοηθιουμαστε με αγαπη απεναντι σε μια αδικη εξουσια οταν προωθουμε τις πρακτικες της σε βαρος των αδελφων μας; :105

Και για να βαλω τελος, θα ηθελα να προσθεσω ότι εγω δεν ξερω για ο, τι συμβαινει αν είναι από το Θεο ή από τον ανθρωπο γιατι σιγουρα δεν ξερω ουτε τις βουλες ουτε τις κρισεις Του, αλλοίμονο!
Αυτό όμως που ξερω σιγουρα είναι ότι ο Θεος συμβουλευει αν θελουμε να καταφερουμε να ερθουμε κοντα Του να αγαπαμε Εκεινον και τον πλησιον μας, αυτή είναι η πρωτη και μεγαλυτερη εντολη δηλαδη οδοδεικτης για το δρομο της ελευθεριας από την απώλεια.
Οποτε σε κάθε αποφαση μας πρεπει να ζυγιζουμε αν είναι αποφαση που πηγαζει από αγαπη στο Εγω μας ή από αγαπη στην Αγαπη και αν θα δωσει αγαπη στον πλησιον μας ή στον εαυτουλη μας.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”