Μια κυρία λέει: «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μια κυρία λέει: «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Δημοσίευση από Thomas15n »

Λυπάμαι γιά αυτό που θα δημοσιεύσω, αλλά συμφωνώ με τον γέροντα και τα έχω γράψει και σε αυτό το φόρουμ, όταν αναφέρθηκα στο θέμα γάμος και στην αποστασία των νεοελλήνων. Ακούστε τα πλέον μόνοι σας. Δυστυχώς το μόνο που μας μένει είναι η μετάνοια μπας και γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γ.Εφραίμ «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Αδερφέ μου, αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε... μετάνοια, γι αυτό μη λες δυστυχώς. Καλό και σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο... μόνο που δε μας βλέπω, τουλάχιστον όχι ακόμη. Χρειαζόμαστε μεγάλο ταρακούνημα, και Δόξα τω Θεώ για τους επίγειους αγγέλους μας, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς που κοπιάζουν για τη σωτηρία μας με τις προσευχές τους.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Νομίζω ότι πρέπει να τα παίρνουμε αυτά... with a grain of salt... πρώτα απ' όλα δεν μου άρεσε ο τόνος στη φωνή της εν λόγου προσκυνήτριας. Ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης Δόξα τω Θεώ δε χρειάζεται κάποιον να μιλήσει γι αυτόν. Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτήν την κυρία. Ισως κάνω λάθος. Οι γεροντάδες μας οι Αγιοι δεν έχουν πει ότι ο Κύριος θα μας εγκαταλείψει. Ισα ίσα έχουν πει ότι η Ελλάδα θα γίνει Φάρος Ορθοδοξίας... Νομίζω θέλει προσοχή... ειδικά όταν δεν ακούμε από τον ίδιο τον γέροντα να μιλάει αλλά κάποια κυρία προσκυνήτρια... συγχωράτε με...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
defender
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από defender »

Άσχετα με τα υπόλοιπα, η Παναγία δεν αφήνει ΠΟΤΕ τα παιδιά της..
"ταίς πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς"
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κανείς δεν μίλησε γιά πλήρη και τελειωτική εγκατάλειη της Ελλάδας, αλλά ότι το έχουμε παρακάνει αλήθεια είναι πήραμε όλες τις δυτικές αρρώστειες και τις κάναμε πρότυπα ζωής, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει άθεος δεν έχει κάνει γάμο ως είναι φυσικό ούτε βαπτίζει τα παιδιά του, ωραίο παράδειγμα!
Και αυτόν τον δυστυχή θέλουν μετά τους άλλους μασώνους που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν να τον κάνουν πρωθυπουργό οι έλληνες μόνο και μόνο γιά το μνημόνιο, που είναι η πίστη μας που είναι οι παραδόσεις μας που είναι ο φόβος Θεού, δυστυχώς πουθενά.
Οι ομοφυλόφιλοι κάθε χρόνο παρελαύνουν χωρίς ντροπή στους δρόμους της Αθήνας και καμαρώνουν και γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τους, οι υπόλοιποι υποτιθέμενοι χριστιανοί ορθόδοξοι ατιμάζουμε με την ζωή μας τα μυστήρια της Εκκλησίας, μιλάμε και γιά συμβίωση χωρίς όρους έξω από τον γάμο η πορνεία η μοιχεία και η αρσενοκοιτία έχουν φθάσει ο Θεός γνωρίζει που!
Τί περιμένουμε μετά; Πόσο να κάνει τα στραβά μάτια πιά αφού όσο πάμε και γινόμαστε χειρότεροι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Η ουσία δεν αλλάζει έχουμε ξεφύγει τελείως, το ότι κάποιοι παραμένουν όρθιοι δεν μας δικαιολογεί, εδώ μικρά παιδιά και δεν σέβονται τίποτε πιά, άσε οι έφηβοι εκεί λόγος δεν γίνεται πιά. Η κάθε ανωμαλία έχει γίνει αιτία όχι ντροπής αλλά καμαρώνουν κι'όλας όπως το γράφει μέσα η Αγία Γραφή. Προς Ρωμαίους, Τιμόθεον Α και Β, εκεί φτάσαμε.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Στην παρέλαση «ομοφυλοφιλικής περηφάνειας» το λεγόμενο Gay Pride του 2011 κάποιοι χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν την ώρα που γίνότανε η παρέλαση και η απάντηση εν χορώ των παρελαυνόντων ήταν υπό τύπον συνθήματος «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες» με την κυρία Αρβανιτάκη να συμμετέχει (κρίμα)στα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως και άλλοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.
Και στην παρέλαση συμμετείχαν χιλιάδες όχι πέντε και δέκα άτομα ή εκατό διακόσια.
Λοιπόν που θα πάμε έτσι, τί περιμένουμε να γίνει δεν γνωρίζουμε τί πρόκειται να συμβεί ή όλα αυτά είναι ψέματα!
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Αυτά που λες αδερφέ μου πολυαγαπημένε εν Κυρίω δεν είναι λάθος. 'Οντως έχουμε "ξωκύλει" αλλά δεν είναι όλοι οι 'Ελληνες έτσι. Υπάρχουν και οικογένειες ευλαβέστατες και σωστές από πατέρα μέχρι τέκνον. Και έχουμε και τους σωστούς και πιστούς ιεράρχες και μοναχούς που προσεύχονται για όλους μας, όχι ότι αυτό μας απαλλάσσει από το δικό μας "κομμάτι" μετάνοιας και προσευχής... 'Εχει ο Θεός... αφού και πάνω στον Σταυρό έδινε έλεος... ας μην πανικοβαλόμεθα και ας μην οργιζόμεθα... Δόξα τω Θεώ!
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει οτι και οπως το θελει ,ανθρωποι ειναι και αυτοι που πεσανε στην αμαρτια,
αντι να κατηγορουντε αυτοι ας κανουμε μια προσευχη γι αυτους, αλλα δεν το βλεπω δεν ειμαστε αξιοι, να προσευχηθουμε για τα αδελφια μας
που πεσανε, να κατηγορουμε ξερουμε μονο,αν τα βλεπανε και οι μοναχοι ετσι θα ειμασταν ολομοναχοι τωρα
αυτοι αμαρτανουνε εμεις τα χαλια μας δεν τα βλεπουμε?
οσο για το Βιντεο η γιαγια μου παλια ποιο πολυ τα μεγαλοποιουσε :8

Συγνωμη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

ΜΙΧΣ έγραψε:Αυτά που λες αδερφέ μου πολυαγαπημένε εν Κυρίω δεν είναι λάθος. 'Οντως έχουμε "ξωκύλει" αλλά δεν είναι όλοι οι 'Ελληνες έτσι. Υπάρχουν και οικογένειες ευλαβέστατες και σωστές από πατέρα μέχρι τέκνον. Και έχουμε και τους σωστούς και πιστούς ιεράρχες και μοναχούς που προσεύχονται για όλους μας, όχι ότι αυτό μας απαλλάσσει από το δικό μας "κομμάτι" μετάνοιας και προσευχής... 'Εχει ο Θεός... αφού και πάνω στον Σταυρό έδινε έλεος... ας μην πανικοβαλόμεθα και ας μην οργιζόμεθα... Δόξα τω Θεώ!
Έτσι ακριβώς !Δεν είναι όλοι οι Έλληνες το ίδιο αδελφέ μου. Θα πρότεινα μάλιστα να είμαστε λίγο αισιόδοξοι κι επίσης να εντατικοποιήσουμε τις προσευχές μας , τον πνευματικό μας αγώνα και τη δική μας μετάνοια αντί να κατηγορούμε τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

ΜΙΧΣ έγραψε:Νομίζω ότι πρέπει να τα παίρνουμε αυτά... with a grain of salt... πρώτα απ' όλα δεν μου άρεσε ο τόνος στη φωνή της εν λόγου προσκυνήτριας. Ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης Δόξα τω Θεώ δε χρειάζεται κάποιον να μιλήσει γι αυτόν. Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτήν την κυρία. Ισως κάνω λάθος. Οι γεροντάδες μας οι Αγιοι δεν έχουν πει ότι ο Κύριος θα μας εγκαταλείψει. Ισα ίσα έχουν πει ότι η Ελλάδα θα γίνει Φάρος Ορθοδοξίας... Νομίζω θέλει προσοχή... ειδικά όταν δεν ακούμε από τον ίδιο τον γέροντα να μιλάει αλλά κάποια κυρία προσκυνήτρια... συγχωράτε με...
Eχεις χτυπησει κεντρο και εχεις πιασει την ουσια. Πνευματικη "γατα" εισαι..

Ετσι οπως τα λες ακριβως ειναι. Η κυρια προσπαθει να βγαλει τον "γεροντα" που θα ηθελε να κρυβει μεσα της. Αμ δε.

Προκειται για καραμπινατη ψυχολογικη προβολη επιθυμητου φανταστικου εαυτου.
Αυτο που δεν ειμαι, γιαυτο μιλαω.
Ενω να μιλαω γιαυτο που ειμαι ειναι λιγο ενοχλητικο.

Ολοι πασχουμε εως ενα σημειο απο αυτην την νοσο, αλλα αυτη το παρακανε..

Ο τονος, η εντονη συναισθηματικη φορτιση, ο ασφυκτικος επιπληκτικος ελεγχος, και η ψυχολογικη ταυτιση με τον γεροντα,
μεχρι που σε καποια φαση τον "βλεπει" κιολας αναμεσα στην ομηγυρη, δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα. Ειναι σε "εκσταση".

Θελει προσοχη, οι γυναικες ιδιως πασχουν λογω φυσεως απο την ψυχολογικη ταυτιση και την εντονη συναισθηματικη φορτιση.

Τελος παντων, δεν χρειαζονται νομιζω να μαθουμε απο το.. youtube,
οτι ειμαστε μακρια απο τον Θεο, και οτι εχουμε χασει τον πνευματικο μπουσουλα και οχι μονο..

Θα επρεπε να μετανοουμε, και να πολεμαμε το κακο διπλα και μεσα μας,
με το καλο και την προσευχη, αντι να ενημερωνομαστε συνεχως απο ολα τα ηλεκτρονικα μεσα,
για το ποσο.. αρρωστοι ειμαστε, και μαλιστα απο επιδοξους "γεροντες" στην θεση των πραγματικων γεροντων..

Εχω ακουσει πολλες ομιλιες του, και ο πρωην Φιλοθεου π.Εφραιμ, και νυν Αριζονιτης, δεν μιλαει καθολου ετσι,
ωστε να σε γεμιζει ταραχη και αγχος, αλλα αντιθετα σκορπαει ειρηνη και ευλογια, ενω σε νουθετει ταυτοχρονα.

Προσοχη, συνεση, νηφαλιοτητα, ειρηνη, υπομονη
και εγρηγορση με επιγνωση του εαυτου μας,
εχουμε αναγκη ολοι μας.

Και οχι, να κανουμε "αντιποιηση αρχης", και δη πνευματικης,
γιατι εκτος απο αναρμοστο, ειναι και γελοιο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”