Σελίδα 1 από 1
ποικίλαι μαγγανείαι...
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 7:50 pm
από Misha
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 7:52 pm
από Misha
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 7:53 pm
από Misha
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 7:54 pm
από Misha
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 8:11 pm
από Misha
Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 10, 2006 8:51 pm
από paroikos
Φίλε Μίσα. Μια φίλη μου που επισκέφτηκε μια φορά γυναικείο μοναστήρι, η αδελφή που ήταν μαγείρισσα της έδωσε συνταγή Φαγκρί α λα Σπετσιπώτα. Είναι πολύ ενδιαφέρον και το παραθέτω:
1 κιλό ψάρι κομμένο σε φέτες.
1/2 κιλό τομάτες.
1 ποτηράκι κρασί άσπρο.
3 έως 4 σκελίδες χόρτο.
3/4 φλυτζανιού τσαγιού λάδι.
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Γαλέτα.
Βάζεις τις φέτες ψαριού σε ένα ταψάκι. Κόβεις τις τομάτες και τις βράζεις για 20' μαζί με το κρασί και το σκόρδο. Τις περνάς από τρυπητό. Ρίχνεις τη σάλτσα και το λάδι επάνω στο ψάρι. Το πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι, με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και με γαλέτα. Το ψάρι πρέπει να ψηθεί για μιαμισυ ώρα περίπου.