Πανελλήνιος Διαγωνισμός...!!! ο 4ος μάγος

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Intergallactic
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Πανελλήνιος Διαγωνισμός...!!! ο 4ος μάγος

Δημοσίευση από Intergallactic »

To περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ διοργανώνει Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό με θέμα:
«Αν ήμουν ο 4ος μάγος τι δώρο θα έφερνα στο Χριστό;»

To περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ διοργανώνει
Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό με θέμα:
Όλοι γνωρίζουμε τα δώρα που έφεραν οι μάγοι στον Ιησού για τη γέννησή Του. Εμείς, ο καθένας από ʽμας τους νέους, αλήθεια τι δώρο θα έφερνε στον Κύριο που σε λίγες εβδομάδες γεννάται αν είχε τη δυνατότητα να είναι ο τέταρτος Μάγος που θα Τον επισκεπτόταν; Τι έχουμε να προσφέρουμε μαζί με τον χρυσό, τη σμύρνα και τον λίβανο των τριών Μάγων στο νεοτεχθέντα Σωτήρα;
Η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σʼ έναν διαγωνισμό που δεν έχει σωστές και λάθος απαντήσεις, αλλά μόνο απαντήσεις καρδιάς. Σʼ έναν διαγωνισμό που αποβλέπει στη ζύμωση, την επικοινωνία και το διάλογο ανάμεσα σε όλους εμάς τους νέους.

Με τιμή,
Η Συντακτική Επιτροπή
Του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ
Όροι συμμετοχής:

• Όλα τα άρθρα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση Καρύτση 14, 105 61 Αθήνα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» ή ηλεκτρονικά στο e-mail xfe@xfe.gr, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2006.
• Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά φοιτητές, σπουδαστές και νέοι έως 25 ετών ή ομαδικά ενοριακές φοιτητικές συντροφιές, συνάξεις νέων Ιερών Μητροπόλεων και άλλες χριστιανικές φοιτητικές κινήσεις εφόσον τηρούν το ανωτέρω όριο ηλικίας. Κατʼ εξαίρεσιν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές και μαθητών Γʼ Λυκείου.
• Τα άρθρα πρέπει να είναι γραμμένα σε γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 14 και να μην ξεπερνούν σε έκταση τις 600-700 λέξεις.
• Τα άρθρα θα αξιολογηθούν από Επιτροπή αποτελούμενη από τους πέντε τελευταίους Αρχισυντάκτες του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ, ήτοι τους κ. Σπύρο Χιόνη, κ. Θανάση Χούπα, κ. Γεωργία Ψαρογιώργου, π. Χρύσανθο Παπαποστόλου και τη δ. Αγγελική Τσιάπρα.
• Τα τρία άρθρα που θα διακριθούν από την Επιτροπή με κριτήρια την ευστοχία στο θέμα, την παραστατικότητα την αυθεντικότητα και τη συγγραφική δεινότητα θα δημοσιευθούν στην ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.xfe.gr και www.enoriaka.gr . Επιπλέον, οι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν στη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή «ΡΑΔΙΟΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ» στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας καθώς και στην πρωινή ζώνη του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τέλος, οι 20 πρώτοι θα κερδίσουν όλοι από μία ετήσια συνδρομή στην ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ενώ θα τους αποσταλούν και βιβλία.
Εικόνα
"μη φοβού, μόνον πίστευε"
(κατά Λουκά η΄50)
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Πανελλήνιος Διαγωνισμός...!!!

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Intergallactic έγραψε:To περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ διοργανώνει Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό με θέμα:

To περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ διοργανώνει
Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό με θέμα:
Όλοι γνωρίζουμε τα δώρα που έφεραν οι μάγοι στον Ιησού για τη γέννησή Του. Εμείς, ο καθένας από ʽμας τους νέους, αλήθεια τι δώρο θα έφερνε στον Κύριο που σε λίγες εβδομάδες γεννάται αν είχε τη δυνατότητα να είναι ο τέταρτος Μάγος που θα Τον επισκεπτόταν; Τι έχουμε να προσφέρουμε μαζί με τον χρυσό, τη σμύρνα και τον λίβανο των τριών Μάγων στο νεοτεχθέντα Σωτήρα;
Η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σʼ έναν διαγωνισμό που δεν έχει σωστές και λάθος απαντήσεις, αλλά μόνο απαντήσεις καρδιάς. Σʼ έναν διαγωνισμό που αποβλέπει στη ζύμωση, την επικοινωνία και το διάλογο ανάμεσα σε όλους εμάς τους νέους.

Με τιμή,
Η Συντακτική Επιτροπή
Του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ
Όροι συμμετοχής:

• Όλα τα άρθρα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση Καρύτση 14, 105 61 Αθήνα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» ή ηλεκτρονικά στο e-mail xfe@xfe.gr, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2006.
• Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά φοιτητές, σπουδαστές και νέοι έως 25 ετών ή ομαδικά ενοριακές φοιτητικές συντροφιές, συνάξεις νέων Ιερών Μητροπόλεων και άλλες χριστιανικές φοιτητικές κινήσεις εφόσον τηρούν το ανωτέρω όριο ηλικίας. Κατʼ εξαίρεσιν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές και μαθητών Γʼ Λυκείου.
• Τα άρθρα πρέπει να είναι γραμμένα σε γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 14 και να μην ξεπερνούν σε έκταση τις 600-700 λέξεις.
• Τα άρθρα θα αξιολογηθούν από Επιτροπή αποτελούμενη από τους πέντε τελευταίους Αρχισυντάκτες του περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ, ήτοι τους κ. Σπύρο Χιόνη, κ. Θανάση Χούπα, κ. Γεωργία Ψαρογιώργου, π. Χρύσανθο Παπαποστόλου και τη δ. Αγγελική Τσιάπρα.
• Τα τρία άρθρα που θα διακριθούν από την Επιτροπή με κριτήρια την ευστοχία στο θέμα, την παραστατικότητα την αυθεντικότητα και τη συγγραφική δεινότητα θα δημοσιευθούν στην ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.xfe.gr και www.enoriaka.gr . Επιπλέον, οι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν στη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή «ΡΑΔΙΟΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ» στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας καθώς και στην πρωινή ζώνη του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τέλος, οι 20 πρώτοι θα κερδίσουν όλοι από μία ετήσια συνδρομή στην ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ενώ θα τους αποσταλούν και βιβλία.
Εικόνα

Πολύ θα μου άρεσε να κάναμε και εμείς μία προσπάθεια για το θέμα αυτό. Γύριζε σαν σβούρα σήμερα κατα την ώρα της Θ. Λειτουργίας μέσα στο μυαλό μου, και πολές φορές μου είχε αποσπάσει την προσοχή μου. Τελικά δεν βρήκα τίποτα και κατάληξα να του δώσω ως δώρο για μένα τον 50ον ψαλμό. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας όποιες και να είναι
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

Harrys1934 έγραψε:Τελικά δεν βρήκα τίποτα και κατάληξα να του δώσω ως δώρο για μένα τον 50ον ψαλμό. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας όποιες και να είναι
Φίλε Harrys1934, κι εγώ το πάλεψα αρκετά στο μυαλό μου και αποφάσισα ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να Του δώσω θα ήταν ένα φιλί και ένα χάδι στο μάγουλο Του.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να του κάνω του Κυρίου μας όπως και όλοι μας και δώρο το οποίο του λείπει και θα το ήθελε πάρα πολύ είναι τον εαυτό μου (Ψυχή και Σώμα).Αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον Κύριο γιατί όλα τα άλλα τα έχει.Δόξα σοι ο Θεός.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

ο ίδιος ο Κύριος ζήτησε εκείνο που ήθελε από τον Άγιο Ιερώνυμο. Τις αμαρτίες του.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

xenos έγραψε:ο ίδιος ο Κύριος ζήτησε εκείνο που ήθελε από τον Άγιο Ιερώνυμο. Τις αμαρτίες του.

Παρακαλώ κάντε μία πιο γερή προσπάθεια στο τέλος να βγάλουμε τον 4ον μάγο. Ποιος ξέρει μπορεί και ο δικός μας 4ος μάγος να είναι έτσι ωραίος όπως και οι άλοι τρεις. Και στην πίστη η προσπάθεια είναι εκείνη που μετράει ο Θεός Αμήν
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Το δώρο που θα έδινα στο Χριστό μας,εάν ήμουν ο 4ος μάγος "Θα μάζευα τον εγωισμό από τις καρδιές μας,θα τον έκλεινα σ΄ένα μπουκάλι καλά σφραγισμένο και θα το άφηνα στα πόδια του Θεανθρώπου.
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

ix8ys έγραψε:[Φίλε Harrys1934, κι εγώ το πάλεψα αρκετά στο μυαλό μου και αποφάσισα ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να Του δώσω θα ήταν ένα φιλί και ένα χάδι στο μάγουλο Του.
Τι ωραίο! Τα αυθόρμητα και τα απλά είναι και τα καλύτερα δώρα καμιά φορά...
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Πριν προχωρήσουμε στο 4ο δώρο μήπως γνωρίζει κανείς τη σημασία των 3ών; Σμύρνα? Χρυσός, νομίζω ότι συμβολίζει την βασιλεία του Θεού. Λιβάνι?
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Οι μάγοι αποδίδουν τιμές και καταθέτουν τα δώρα τους. το χρυσάφι γιατί είναι βασιλιάς, το λιβάνι γιατί είναι Θεός και τη σμύρνα για το θείο πάθος, ...
http://www.monipetraki.gr/xristougenisi.html
Δόκιμο χρυσό, ως Βασιλέα των αιώνων, λίβανον ως Θεό των όλων, σμύρνα ως τριήμερον νεκρόν στόν Αθάνατο

Ψαλμοί 116 : 12 - 19. Τι να ανταποδώσω εις τον Κύριον, διά πάσας τας ευεργεσίας αυτού τας προς εμέ;
θέλω λάβει το ποτήριον της σωτηρίας και θέλω επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου.
Τας ευχάς μου θέλω αποδώσει εις τον Κύριον, τώρα ενώπιον παντός του λαού αυτού.
Πολύτιμος ενώπιον του Κυρίου ο θάνατος των οσίων αυτού.
Ναι, Κύριε διότι είμαι δούλός σου· είμαι δούλός σου, υιός της δούλης σου· συ έλυσας τα δεσμά μου.
Εις σε θέλω θυσιάσει θυσίαν αινέσεως και το όνομα του Κυρίου θέλω επικαλεσθή.
Τας ευχάς μου θέλω αποδώσει εις τον Κύριον, τώρα έμπροσθεν παντός του λαού αυτού·
εν ταις αυλαίς του οίκου του Κυρίου, εν μέσω σου, Ιερουσαλήμ. Αλληλούϊα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Τρί Νοέμ 21, 2006 8:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”