Σελίδα 1 από 2

Ήταν άτεκνοι...

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2005 1:00 pm
από g_aggelos
Πάνε πολλά χρόνια από τότε που το αγαπημένο μας ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί....
Όμως, όσο κι αν προσπαθούσαν, δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν. Μάλιστα σε μία από τις προσπάθειες, η κοπέλα κόντεψε να πεθάνει μετά από μια δύσκολη αποβολή που είχε.... Και οι γιατροί συνέστησαν να μην ξαναπροσπαθήσουν, και γιατί ήταν αδύνατον να κάνουν παιδιά, αλλά και γιατί κινδύνευε σοβαρά η υγεία της γυναίκας...
Ζητούσε επίμονα από τον άντρα της να πάει στο Αγιον Όρος, και να παρακαλέσει τον ηγούμενο (Ήταν ο Γέροντας Ιωσήφ τότε, αν θυμάμαι καλά), να τους δώσει την τίμια ζώνη της Παναγίας, που βοηθάει τα άτεκνα ζευγάρια.
Ανέβηκε στο Όρος ο φίλος μου, προσπαθόντας να συναντήσει τον Ηγούμενο, όμως αυτός δεν μπορούσε να τον δεχτεί.
Το τρίτο βράδυ με πολύ κακοκαιρία, προσπαθούσε η κοπέλα να επικοινωνήσει με τον άντρα της, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να έχει επικοινωνία με το Όρος. Προσπαθούσε συνεχώς, κλαίγοντας πάνω από το τηλέφωνο.
Την ίδια στιγμή, ειδοποίησαν τον φίλο μου ότι ο Ηγούμενος μπορούσε να τον δεχτεί εκείνη την στιγμή. Δεν τον είχε ξαναδεί ποτέ. Μόλις μπήκε στον χώρο που τον περίμενε ο Ηγούμενος, ένιωσε κάτι να διαπερνάει το σώμα του. ένιωσε ότι ο άνθρωπος που είχε απέναντί του "τον άδειαζε". Και όντως έτσι ήτανε γιατί αμέσως ο Ηγούμενος άρχισε να τον μαλώνει για την ΜΗ πνευματική ζωή του φίλου μου.
-Γιατί δεν πηγαίνεις στην Εκκλησία?
-Γιατί δεν εξομολογείσαι και δεν μεταλαμβάνεις ?
Αφωνος ο φίλος μου.....
-Τώρα που θα βγεις από εδώ, πήγαινε αμέσως και πάρε τηλέφωνο την σύζηγό σου, που κλαίει γιατί δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου !!!!!
Και πες της ότι όλα θα πάνε καλά, και ότι θα αποκτήσετε παιδάκια (υπ' όψιν ότι ο φίλος μου δεν είχε προλάβει να του πει τίποτε για το πρόβλημα το οποίο τον έφερε στο Όρος)

Και η ευλογία ήταν μεγάλη.... Αυτήν την στιγμή το ζευγάρι έχει 4 πανέμορφα και υγειέστατα παιδάκια..... :) :) :)

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 16, 2007 1:43 pm
από yparxei
σευχαριστουμε που την μοιραστηκες την εμπειρια..Δοξα σοι ο Θεος

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 3:24 pm
από saris
Ας τα βλέπουν αυτοί που βάλουν επι δικαίων και αδίκων

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 3:30 pm
από Katerinar
Θυμίζει πολύ την δικιά μου περίπτωση!!

Χίλιες δόξες να χει ο Θεός!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 12:20 pm
από Ritsaki
Πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό, ας τα βλέπουν τα ζευγάρια αυτά που δεν κάνουν πνευματικές προσπάθειες και το βάζουν κάτω!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 12:27 pm
από lovethink
Ritsaki έγραψε:Πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό, ας τα βλέπουν τα ζευγάρια αυτά που δεν κάνουν πνευματικές προσπάθειες και το βάζουν κάτω!
Συγκινητική ιστορία
Χωρίς αυτό όμως Ριτσάκι να σημαίνει πως όποιο ζευγάρι δεν κάνει παιδιά είναι εξαιτίας των "αμαρτιών" του ή της ολιγοπιστίας του
Γνώμη μου πάντα και όχι απαραίτητα ορθή

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 12:36 pm
από Ritsaki
Όχι φυσικά δεν εννοούσα αυτό! Πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά προσπαθούν μιά δύο μετά χάνουν τις ελπίδες τους και πολλοί μάλιστα τα "βάζουν" και με τον Θεό γιατί να συμβεί αυτό σε εκείνους. Με την πίστη μπορούμε να αλλάξουμε πολλά αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!

θαύμα Γερ. Τσαλίκι

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 22, 2007 10:30 pm
από ekpaideytikos
Μία κοπέλα παντρεμένη αρκετό καιρό προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί και δεν μπορούσε. Πήγε στον Όσιο Δαυίδ και το βράδι κάθησε στον τάφο του Γερ. Ιακώβου Τσαλίκι και τον παρακαλούσε να της δώσει και αυτής ένα παιδάκι.
Η κοπέλα έμεινε έγγυος την ίδια εβδομάδα προφανώς, εξετάζοντας τις ημερομηνίες. Αυτή τη στιγμή έχει τρία παιδάκια.

Εμφάνιση Οσίου Δαυίδ σε καρκινοπαθή

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 22, 2007 10:53 pm
από ekpaideytikos
Μία φίλη έπασχε από καρκίνο. Από λάθη των γιατρών ταλαιπωρήθηκε πολύ. Δεν ήταν και τόσο θερμή με την εκκλησία. Συζητώντας πήγε στον Όσιο, εξομολογήθηκε και κοινώνησε. Αισθανόταν τουλάχιστον ήρεμη. Στην τελευταία της επίσκεψη είχε ρωτήσει τον ηγούμενο αν θα γίνει καλά σαν μια άλλη καρκινοπαθή τελευταίου σταδίου που τελικά θεραπεύτηκε. Ο ηγούμενος ήταν συγκρατημένος δεν απάντησε καθαρά αλλά διφορούμενα.
Το βράδι πριν φύγει από τη Μονή ξάπλωσε και ήταν μαζεμένη στο κρεββάτι γιατί κρύωνε πολύ. Ξαφνικά όπως κοίταζε το ταβάνι είδε τόν Όσιο να της χαμογελάει και αισθάνθηκε μία ηρεμία και ζεστασιά έτσι την πήρε ο ύπνος. Και ενώ ήταν μαζεμένη λόγω του κρύου το πρωί που ξύπνησε ήταν ζεστή και απλωμένη κανονικά στο κρεββάτι. Ακόμα αισθανόταν τη θαλπωρή από τον Όσιο.
Γύρισε σπίτι της και πήγε και κοινώνησε την Κυριακή στην εκκλησία που είχε παντρευτεί, και αναρωτήθηκε ,όπως μου είπαν, λες να είναι σημαδιακό από εκεί που ξεκίνησα εκεί και να τελειώσω; Και πραγματικά έτσι έγινε.
Όταν πήγα στον Όσιο και τους ανακοίνωσα ότι κοιμήθηκε μου απάντησαν ότι έφυγε άγγελος κατευθείαν στον ουρανό.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 22, 2007 11:07 pm
από yparxei
εχεις αρκετες πνευματικες εμπειριες απο τον περιγυρο σου ε