Προφήτης Δανιήλ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Προφήτης Δανιήλ

Δημοσίευση από 123 »

Προφήτης Δανιήλ
Το όνομα σημαίνει «ο Θεός κρίνει». Υπήρξε στην αιχμαλωσία του Ισραήλ στην Βαβυλώνα. Μαζί με τους τρεις νέους Ανανία, Αζαρία, Μισαήλ, ήταν στην υπηρεσία του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Όταν όμως απαίτησε ο βασιλιάς από όλους να προσκυνούν την χρυσή εικόνα του, αυτοί αρνήθηκαν. Οι τρεις παίδες ρίχτηκαν σε καμίνι, από όπου βγήκαν σώοι, διότι έψαλλον δοξάζοντας τον Θεό τους, που τους έστειλε άγγελο να τους διαφυλάξει και μάλιστα ορατό από τον ίδιο τον βασιλιά.

Και ο Δανιήλ σώθηκε από τον λάκκο των λεόντων, όπου ερρίφθη, διότι προσευχήθηκε, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση.

Η ευφυΐα του, που φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε δικαστικές αποφάσεις, προφητικές ερμηνείες ονείρων, αποδείξεις περί του αληθινού Θεού έναντι των ειδώλων, τον έκανε σεβαστό στους βασιλείς της Περσίας. Ό,τι επέτυχε ήταν με τη βοήθεια του Θεού, διότι νήστευε και προσευχόταν με ταπείνωση. Ακόμη κι όταν ο Θεός θαυματούργησε για χάρη Του φέρνοντας από την Ιουδαία στην Βαβυλώνα τον προφήτη Αβακούμ με το γεύμα, που ετοίμαζε για τους θεριστές, να θρέψει δηλαδή τον Δανιήλ στον λάκκο (επί 7 ημέρες), αυτός είπε : «Θεέ μου, με θυμήθηκες και δεν εγκατέλειψες αυτούς που σε αγαπούν». Δεν υπερηφανεύθηκε, ένιωσε ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για την πρόνοια του Θεού.

Πάντοτε έμενε πιστός στον Θεό και στην λατρεία Του. Όταν ο Ναβουχοδονόσωρ είχε διατάξει να διατρέφεται αυτός και οι τρεις παίδες με κρέας και πολυτελή εδέσματα, αυτός παρακάλεσε τον μάγειρα να τρέφονται απλά, λιτά. Στο τέλος όλοι τους ήσαν πιο γεροί και ωραίοι στην εμφάνιση από τους ομοτράπεζους του βασιλιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 123 την Σάβ Δεκ 09, 2006 9:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Προφήτης Δανιήλ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

123 έγραψε:Προφήτης Δανιήλ
Το όνομα σημαίνει «ο Θεός κρίνει». Υπήρξε στην αιχμαλωσία του Ισραήλ στην Βαβυλώνα. Μαζί με τους τρεις νέους Ανανία, Αζαρία, Μισαήλ, ήταν στην υπηρεσία του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Όταν όμως απαίτησε ο βασιλιάς από όλους να προσκυνούν την χρυσή εικόνα του, αυτοί αρνήθηκαν. Οι τρεις παίδες ρίχτηκαν σε καμίνι, από όπου βγήκαν σώοι, διότι έψαλλον δοξάζοντας τον Θεό τους, που τους έστειλε άγγελο να τους διαφυλάξει και μάλιστα ορατό από τον ίδιο τον βασιλιά.

Και ο Δανιήλ σώθηκε από τον λάκκο των λεόντων, όπου ερρίφθη, διότι προσευχήθηκε, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση.

Η ευφυΐα του, που φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε δικαστικές αποφάσεις, προφητικές ερμηνείες ονείρων, αποδείξεις περί του αληθινού Θεού έναντι των ειδώλων, τον έκανε σεβαστό στους βασιλείς της Περσίας. Ό,τι επέτυχε ήταν με τη βοήθεια του Θεού, διότι νήστευε και προσευχόταν με ταπείνωση. Ακόμη κι όταν ο Θεός θαυματούργησε για χάρη Του φέρνοντας από την Ιουδαία στην Βαβυλώνα τον προφήτη Αβακούμ με το γεύμα, που ετοίμαζε για τους θεριστές, να θρέψει δηλαδή τον Δανιήλ στον λάκκο (επί 7 ημέρες), αυτός είπε : «Θεέ μου, με θυμήθηκες και δεν εγκατέλειψες αυτούς που σε αγαπούν». Δεν υπερηφανεύθηκε, ένιωσε ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για την πρόνοια του Θεού.

Πάντοτε έμενε πιστός στον Θεό και στην λατρεία Του. Όταν ο Ναβουχοδονόσωρ είχε διατάξει να διατρέφεται αυτός και οι τρεις παίδες με κρέας και πολυτελή εδέσματα, αυτός παρακάλεσε τον μάγειρα να τρέφονται απλά, λιτά. Στο τέλος όλοι τους ήσαν πιο γεροί και ωραίοι στην εμφάνιση από τους ομοτράπεζους του βασιλιά.

Η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 11 Δεκεμβρίου
Καλή μου 123πολύ άσχημη εποχή βρήκες να γράψεις για τον Προφήτη Δανιήλ που τον ονομάζει ο Ιώσηππος τον Μέγιστο τωνΠροφυτών. Όμως δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει τόσο φτωχά μόνο, και μόνο γιατί γιορτάζει αλλά θα προσπαθήσω να το ομορφύνω με τις προφητείες του. Μόνο επειδή το φόρτε είναι πολύ μεγάλο αυτόν τον καιρό θα γράφω λίγα και θα επανέλθω άλλη φορά..
Ζ-25-αυτός ο βασιλιάς θα εκστοιμίσειλόγια αλαζονικά και υβριστικά κατά του Υψίστου Θεού και θα καταργήσει ως αχρήστους τους αγίους του Θεού και θα αλλάξει νόμους και καιρούς. Η δύναμη όμως αυτή θα κρατήσει επί ενός έτος και επί δύο ακόμη έτη και μισό συνολικώς 3 ½ έτη. Σου θυμίζει τίποτα αυτό;
Σε άλλο σημείο λέει Δανιήλ . και πότε θα γίνουν αυτά Κύριε;
Κλείσε το βιβλίο σου Δανιήλ δεν χρειάζεται να σου πω πότε,. Όταν η γνώση του ανθρώπου φτάσει και ξεπεράσει τα άστρα, και πολλοί θα τρέχουν από εδώ και από εκεί νοεί την τεχνολογία την σημερινή κι πάει ακόμη που για καφέ φευ΄γει από την μιά μεριά του κόσμου στην άλλη έτσι για καφέ. Σου θυμίζουν τίποτα όλα αυτά καλή μας 123; Θαυμάζω όμως που είσαι από κοντά και με αρκετές καθαρές γνώσεις των Γραφών γιατί από εκεί θα έχεις καθαρό νου και όχι από διάφορα περιοδικά και σοφούς άσοφους ξένους την στιγμή που έχουμε φωτισμένους από τον Θεό σοφούς ψάχνουμε να μορφωθούμε χριστιανικά από τούς σοφούς του πονηρού όπως ο Straus, o Paulo’s και αμέτρητοι άλλοι. Όμως δεν μπορώ αυτήν την στιγμή να πω παραπάνω γιατί τρέχω και δεν φτάνω. Έχω μεγάλη συμπάθει στον προφήτη Δανιήλ Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία σας Χάρης
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Χάρη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά θα σου πω τι γίνεται.
Επειδή έχω φτωχές γνώσεις της Ορθοδοξίας, αυτά που μελετάω τα έχετε όλοι εσείς ξεχασμένα μια και είναι από τα πρώτα βήματα.
Όταν οι πολλοί μπορούν να κρίνουν τον Πατριάρχη πχ. εγώ προσπαθώ να διακρίνω τις αμαρτίες μου.

Πολύ θα ήθελα να μάθω για τον Προφήτη Δανιήλ, κυρίως τις προφητείες του.

Αυτό το δείγμα που έβαλες τι ήταν. Μου έκανε εντύπωση που αναφέρει τον καφέ. Υπήρχε τότε καφές για να πίνουν?

Περιμένω τις προφητείες...όποτε φυσικά μπορέσεις.
harris
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από harris »

Καλησπέρα μια διευκρίνηση μόνο να σας αναφέρω πως έχετε κάνει λάθος ως προς την ημερομηνία εορτής του Προφήτη Δανιήλ.
Είναι στις 17 Δεκεμβρίου και όχι στις 11 Δεκεμβρίου που εορτάζει ο Όσιος Δανιήλ ο Στυλίτης.
Επίσης ένα γεγονός είναι πως σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μόνο μια Εκκλησία ? ενορία που είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Δανιήλ και στους Τρεις Παίδες, είναι ο Προφήτης Δανιήλ Μεταξουργείου κέντρο Αθήνα.

Σας παραθέτω πιο κάτω το συνοπτικό Συναξάρι των Αγίων.
Ὁ Προφήτης Δανιὴλ καὶ τὰ τρία παιδιὰ Ἀνανίας, Ἀζαρίας καὶ Μισαήλ
Ὁ προφήτης Δανιὴλ εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς τέσσερις μεγάλους προφῆτες καὶ ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 7ου μὲ τὶς ἀρχὲς 6ου π.Χ. αἰῶνα. Ἀνῆκε στὴ φυλὴ τοῦ Ἰούδα, ἦταν ἀπὸ βασιλικὸ γένος καὶ γεννήθηκε στὴν Ἄνω Βηθαρά. Νήπιο ἀκόμα, ὁδηγήθηκε μαζὶ μὲ τοὺς γονεῖς του αἰχμάλωτος στὴ Βαβυλῶνα. Μὲ τὴν πρόνοια τοῦ Ναβουχοδονόσορα, ὁ Δανιὴλ (ποὺ ὁ αὐτοκράτορας μετονόμασε Βαλτάσαρ) μὲ τοὺς τρεῖς Ἑβραίους νεαρούς, Ἀνανία, Ἀζαρία καὶ Μισαήλ, σπούδασαν στὴν αὐτοκρατορικὴ αὐλή. Ἐπειδὴ ἡ ἀπόδοσή τους στὶς σπουδὲς ἦταν ἄριστη, ὅταν ἐνηλικιώθηκαν ὁ βασιλιὰς τοὺς ἔδωσε μεγάλη θέση στὸ κράτος. Μάλιστα ὁ Δανιὴλ εἶχε τὸ χάρισμα νὰ ἑρμηνεύει ὄνειρα καὶ ἀργότερα προφήτευσε καὶ τὸν ἐρχομὸ τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου. Κάποτε ὅμως ὁ Ναβουχοδονόσωρ ἔκανε δική του χρυσὴ εἰκόνα καὶ ἀπαίτησε ἀπ᾿ ὅλους τους ἀξιωματούχους καὶ τὸ λαὸ νὰ τὴν προσκυνήσουν. Ὁ Δανιὴλ ἔλειπε σὲ ἀποστολή. Ἦταν ὅμως οἱ τρεῖς παῖδες, ποὺ δὲν προσκύνησαν τὴν εἰκόνα. Ἀμέσως καταγγέλθηκαν στὸ βασιλιά. Αὐτὸς τοὺς εἶπε ὅτι, ἂν πράγματι δὲν προσκύνησαν, τοὺς περιμένει τὸ καμίνι τῆς φωτιᾶς. Τότε οἱ τρεῖς παῖδες ἀπάντησαν: «Ἄκου βασιλιά, ὁ οὐράνιος Θεός, τὸν ὁποῖο ἐμεῖς λατρεύουμε, εἶναι τόσο δυνατός, ποὺ μπορεῖ νὰ μᾶς βγάλει σώους καὶ ἀβλαβεῖς ἀπὸ τὸ καμίνι τῆς φωτιᾶς καὶ νὰ μᾶς σώσει ἀπὸ τὰ χέρια σου. Ἀλλὰ καὶ ἂν ἀκόμα δὲν τὸ κάνει, νὰ ξέρεις ὅτι τοὺς θεούς σου δὲ λατρεύουμε καὶ τὴν εἰκόνα σου δὲν προσκυνᾶμε». Πράγματι, ὅταν τοὺς ἔριξαν στὴ φωτιά, οἱ τρεῖς παῖδες βγῆκαν σῶοι καὶ ἀβλαβεῖς. Τὸ ἴδιο συνέβη ἀργότερα καὶ μὲ τὸ Δανιήλ, ὅταν ὁ Δαρεῖος τὸν ἔριξε στὸ λάκκο τῶν λεόντων, ἐπειδὴ ἔκανε τὴν προσευχή του, ἐνῷ ὁ βασιλιὰς εἶχε διατάξει γιὰ 30 μέρες νὰ μὴ κάνει κανεὶς ἰδιαίτερη προσευχή. Βλέποντας τὸ θαῦμα ὁ Δαρεῖος, κράτησε τὸ Δανιὴλ στὴν αὐλή του, ὅπου παρέμεινε καὶ πέθανε σὲ βαθιὰ γεράματα, πιθανότατα, στὰ Σοῦσα
Ὁ Ὅσιος Δανιὴλ ὁ Στυλίτης
Γεννήθηκε τὸ 410 μ.Χ., στὸ χωριὸ Μαρουθὰ τῆς περιφερείας Σαμοσάτων. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς τοῦ ὀνομαζόταν Ἠλίας καὶ Μάρθα. Ὁ Δανιὴλ γεννήθηκε ἐνῷ ἡ μητέρα του ἦταν στεῖρα. Γι΄ αὐτὸ καὶ οἱ γονεῖς του ὑποσχέθηκαν νὰ τὸν ἀφιερώσουν στὴν ὑπηρεσία τοῦ Θεοῦ. Τὸν ἀνέθρεψαν μὲ πολλὴ ἐπιμέλεια, καὶ οἱ κόποι τους δὲν πῆγαν χαμένοι. Ὁ Δανιὴλ ἀπέδωσε καρπούς. Νεαρὸς ἀκόμα, πήγαινε στὶς γειτονικὲς πόλεις καὶ ἐξηγοῦσε τὸ Εὐαγγέλιο. Ἔπειτα πῆγε σὲ κοινόβια Μονή, ὅπου ἐπιδόθηκε σὲ εὐσεβεῖς ἀσκήσεις, θεολογικὲς μελέτες καὶ καλλιέργεια τῆς ταπεινοφροσύνης. Κάποτε, σ΄ ἕνα ταξίδι μὲ τὸν ἡγούμενο τῆς Μονῆς, συνάντησε τὸ Συμεὼν τὸ Στυλίτη καὶ πῆρε τὴν εὐλογία του. Ὅταν πέθανε ὁ ἡγούμενος τῆς Μονῆς, ὁ Δανιὴλ ξαναπῆγε στὸ Συμεὼν καὶ ζήτησε τὴν συμβουλή του ποὺ νὰ πάει. Ὁ Συμεὼν τὸν συμβούλευσε νὰ πάει στὴν Κωνσταντινούπολη, πρᾶγμα ποὺ ὁ Δανιὴλ ἔπραξε. Ἐκεῖ ἐγκαταστάθηκε στὸν περίβολο τοῦ ναοῦ τοῦ ἀρχιστρατήγου Μιχαὴλ στὴν Προποντίδα. Μετὰ ἀπὸ λίγο καιρό, εἶδε σὲ ὅραμα τὸ Συμεὼν νὰ τὸν καλεῖ. Ὁ Δανιήλ, ἑρμηνεύοντας αὐτὸ τὸ ὅραμα, ἔκτισε ὑψηλὸ στῦλο καὶ ἐγκαταστάθηκε πάνω σ΄ αὐτόν. Σκοπὸς τῆς ἐγκατάστασής του πάνω στὸ στῦλο ἦταν ὁ ἀγῶνας γιὰ τὴν ἐξάλειψη τῶν παθῶν καὶ ἡ ἀπόκτηση περισσότερων ἀρετῶν. Ἔλαβε τὸ προορατικὸ χάρισμα, ἔκανε πολλὰ θαύματα καὶ ἦταν σημαντικὴ ἡ συμμετοχή του στὴ Σύνοδο τῆς Χαλκηδόνας. Πέθανε 80 χρονῶν, πλήρης «καρπῶν δικαιοσύνης τῶν διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ». Δηλαδὴ γεμάτος ἀπὸ καρπούς, ποὺ παράγει ἡ ἀρετὴ καὶ ποὺ κατορθώνονται διὰ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Τὸ παρὸν Συναξάριον προέρχεται ἀπὸ τὸ βιβλίον «Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδοξίας», ποὺ συνέγραψε ὁ Χρῆστος Τσολακίδης.
Προέλευση ἀρχικοῦ κειμένου: http://www.pigizois.gr/agioi/agioi.htm
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Χάρη έχεις δίκιο.
Σήμερα είδα μια φίλη μου και θυμήθηκα τον γιο της Δανιήλ (για πρώτη φορά) μια και τον είχα στο μυαλό μου από το πρόσφατο άρθρο. Της ευχήθηκα και μου είπε ότι γιορτάζει στις 17 Δεκεμβρίου. Το έψαξα και πράγματι έτσι είναι. Το βιβλίο που έχω με συνοπτικούς βίους αγίων το έχει λάθος.
Ήδη το διόρθωσα από τη δημισίευση
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Το βιβλίο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου της Παλαιάς Διαθήκης. Μου αρέσει πολύ και η ιστορία του Δανιήλ και της Σωσάννης. :)
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΔΑΝΙΗΛ

tigris έγραψε:Το βιβλίο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου της Παλαιάς Διαθήκης. Μου αρέσει πολύ και η ιστορία του Δανιήλ και της Σωσάννης. :)

Τι θα λέγαται να αρχίσω να γραφω λίγι, λίγο τα κεφάλαια για να έχουμε πλήρη γνώση αυτού του σπεσιαλ Προφήτη. Άν είναι η συμπάθεια σου καλή μου φίλη Τίγρη εγώ έχω κοιμηθεί μελετώντας κάτι από περιπτώσεις που θαύμαζα Οι περισσότερες προφυτείες του έχουν επαληθευθεί. Εκείνη της γέννησης τον έρχομό του Χριστού με ΄τοση ακρίβια. 490 χρόνια από την ώρα της προφυτείας του. ¨Αν θες εσύ φίλη μας Τίγρη και έχεις περρισσότερη ώρα διαθέσημη να γράφεις
Περιμένω να μου πήτε. Αλλιώς θα γράψω ότι είναι μερικά σπουδαία του.
Φίλη 123 ο Χάρης που διόρθωσε για την γιορτή του Δανιήλ είναι άλλος Χάρης μη κλέβω την δόξα κάποιοτ άλλου. Αυτός ο Χάρης είναι καινούριος αποστολέας και το όνομα του το γράφει με αγγλικά γράμματα.
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Χάρη κλωνοποιήθηκες;

Λοιπον, ο προφήτης Δανιήλ είναι από τα αγαπημένα μου πρόσωπα της Αγίας Γραφής.
Η ιστορία της Σωσάννης (για αρχάριους :) )

Ήταν μια φορά κι ένα καιρό μια πολύ πολύ όμορφη κυρία ονόματι Σωσάννη, παντρεμένη με έναν κάποιον Ισραηλίτη. Αυτήν την πολύ όμορφη κυρία την είχαν σταμπάρει τρεις γηραιοί άρχοντες του Ισραήλ. Την παρακολουθούσαν και αποφάσισαν να της στήσουν καρτέρι σε ένα κοντινό εξοχικό μέρος, όπου πήγαινε κάθε απόγευμα για να μπανιαριστεί. Φτάνουν ξέχωρα ο ένας από τον άλλον, κρύβονται και αρχίζουν την...παρακολούθηση. Βλέποντας όμως, ο ένας τον άλλον, αρχίζουν να ψελλίζουν δικαιολογίες μεταξύ τους (για το ποιο λόγο βρεθηκαν εκεί)...ώσπου (μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια) παραδέχτηκαν στο τέλος ότι είχαν έρθει για να στήσουν καρτέρι στην Σωσάννη (Suzan)...

[συνέχεια στο επόμενο]
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ 1ον ιστορικο Σωσάννας

tigris έγραψε:Χάρη κλωνοποιήθηκες;

Ήταν μια φορά κι ένα καιρό μια πολύ πολύ όμορφη κυρία ονόματι Σωσάννη, παντρεμένη με έναν κάποιον Ισραηλίτη. Αυτήν την πολύ όμορφη κυρία την είχαν σταμπάρει τρεις γηραιοί άρχοντες του Ισραήλ. Την παρακολουθούσαν και αποφάσισαν να της στήσουν καρτέρι σε ένα κοντινό εξοχικό μέρος, όπου πήγαινε κάθε απόγευμα για να μπανιαριστεί. Φτάνουν ξέχωρα ο ένας από τον άλλον, κρύβονται και αρχίζουν την...παρακολούθηση. Βλέποντας όμως, ο ένας τον άλλον, αρχίζουν να ψελλίζουν δικαιολογίες μεταξύ τους (για το ποιο λόγο βρεθηκαν εκεί)...ώσπου (μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια) παραδέχτηκαν στο τέλος ότι είχαν έρθει για να στήσουν καρτέρι στην Σωσάννη (Suzan)...

[συνέχεια στο επόμενο]

ΔΙΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΠΕΡΙ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΝΝΑ

Υπήρχε κατά τους χρόνους της αιχμαλωσίας των Ιουδαίων κάποιος άνδρας ο οποίος κατοικούσε εις την Βαβυλώνα και ωνομάζετο Ιωακείμ. Αυτός ενυμφεύθει μίαν γυναίκα, η οποία ωνομάζετο Σουσάννα και ήταν κόρη του Χελκίου. Η Σουσάννα ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά και πάρα πολύ ευσεβής ενώπιον του Κυρίου. Και οι γονείς της επίσης ήσαν ευσεβείς, αγαθοί και ενάρετοι, εδίδαξαν δε και καθοδήγησαν την θυγατέρα των σύμφωνα με τον νόμο του Μωϋσή. Ήταν δε ο Ιωακείμ πάρα πολύ πλούσιος και είχε κοντά εις το σπίτι του ευρύχωρον, ωραίον, δενδροφυτευμένον κήπον. Και οι Ιουδαίοι συνήθιζαν να επισκέπτονται και να συχνάζουν πλησίον του Ιωακείμ, διότι αυτός ήταν ο πλέον ένδοξος και σεβαστός μεταξύ όλων των Ιουδαίων, που ήσαν εγκατεστημένοι εις την Βαβυλώνα.
Εξελέγησαν δε από τον λαόν και ωρισθησαν κατά το έτος εκείνο δύο πρεσβύτεροι κατά την ηλικία, διά να ενεργούν ως κριταί και δικασταί. Διά τους τέτοιους είδους ανόμους κρητάς ο Κύριος είπαν:> Η παρανομία βγήκε από την Βαβυλώνα, από πρεσβυτέρους κατά την ηλικία κρητάς, οι οποίοι παρουσιάζοντα και καμάρωναν ως κυβερνείται και καθοδηγητταί του λαού! Οι άνθρωποι αυτοί, ως δικασταί που ήσαν, εσύχναζαν και παρέμεναν επί μακρόν χρόνον εις το σπίτι του Ιωακείμ και της Σωζάνας, το οποίον εχρησιμοποιείτο ως δικαστήριον των Ιουδαίων. Εις τους πρεσβυτέρους δε αυτούς προήρχοντο και προσέφευγαν όλοι οι Ιουδαίοι οι οποίοι είχαν μεταξύ των διαφορές προς εκδίκασιν.
Συνέβαινε δε τούτο: όταν ο λαός απεσύρετο και έφευγε κατά το μεσημέρι, η Σωσάννα επήγαινε και έκαμνε τον περίπατο της εις τον κήπον του συζύγου της. Οι δύο πρεσβύτεροι-δικασταί την έβλεπαν με προσοχή και την παρακολουθούσαν με ένοχο περιέργεια κάθε ημέραν, όταν αυτή εισήρχετο και έκαμνε τον περίπατο της εις τον κήπον η συχνή αυτή θέα έγινε αφορμή ώστε να κυριευθούν οι δύο πρεσβύτεροι από αμαρτωλήν σαρκική επιθυμία προς αυτήν. Από την θέαν αυτήν η λογική σκέψης των παρεμορφώθη, ο νούς των εσκοτίσθει και διεστράφη, και δεν κατέβαλεν καμμίαν προσπάθεια εις το να στρέφουν τα βλέμματα των εις τον Ουρανόν, εις τον δίκαιον και πανάγαθον Θεόν, αλλ’ ούτε και ενεθυμήθησαν τις δίκαιες εντολές και κρίσεις του Θεού.
10) είχαν δε και οι δύο κυριευθεί και πληγωθεί από την σαρκική επιθυμία των προς αυτήν όμως δεν εγνωστοποίησεν ο ένας εις τον άλλον τον πόνον που εδοκίμαζαν εις την το βάθος της ψυχής των από την σφοδρότητα του σαρκικού πάθους. Διότι εντρέποντο να αναγγείλει ο ένας εις τον άλλον την λάγνο επιθυμία που είχαν, να έλθουν εις σαρκική σχέσιν με αυτήν. …..12) συνέχιζαν δε με επιμονήν, ανυπομονησίαν και αμαρτωλόν πόθον να την παρακολουθούν και να την προσέχουν κάθε ημέραν Κάνοντας αρχή από εδώ να γράαφω λίγα κάθε ημέρα…Χάρης
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

tigris έγραψε:Χάρη κλωνοποιήθηκες;

[συνέχεια στο επόμενο]
Tigris?
θελεις ξύλο,σαν την Λαμψη μας το εκανες ..
αντε να ψαχνω καθε μερα την συνεχεια...
αναποδα τα κανατε. Harrys1934 γραφει πολλα και εσυ μια παραγραφο..
με τρελανατε λεμε...
ουφ...ουφ παω να σχολασω....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”