Ενώ ο Αγιος Σπυρίδων ήταν στη Σύνοδο των αγίων Πατέρων στη Νίκαια,η κόρη του η Ειρήνη ξαφνικά πεθαίνει.Ο Αγιος όταν επέστρεψε υπέφερε τη συμφορά γενναία,όπως του ταίριαζε.Λίγο μετά την επιστροφή του πήγε και τον βρήκε με θρήνους μια γυναίκα ταραγμένη πολύ,γιατί είχε εμπιστευτεί στην κόρη του όσο ζούσε ένα χρυσό κόσμημα και επειδή εκείνη πέθανε έτσι ξαφνικά,έμεινε σ'αυτή το κόσμημα.Ενδιαφέρθηκε ο όσιος.Και πώς όχι?Είχε τόση φιλανθρωπία η ψυχή του!Και έκρινε ότι,εάν δεν έπαιρνε πίσω η γυναίκα το δικό της πράγμα θα κλονιζόταν ως προς τη δικαιοσύνη.Αφού λοιπόν έψαξε καλά όλο το σπίτι της θυγατέρας του και δε βρήκε τίποτα τί γίνεται?
Ερχεται ο άγιος στον τάφο όπως ο Χριστός στον τάφο του Λαζάρου-αφού κι αυτός μαθητής Εκείνου ήταν και μιμούνταν,όσο ήταν δυνατόν Εκείνον.Τον ακολουθούσαν δε και πολλοί από τους παρόντες.Επειτα σα να συναντούσε τη θυγατέρα του όχι σε τάφο αλλά στον κοιτώνα ζωντανή ακόμη,φωνάζοντας την με τ'όνομά της,ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι άκουγαν,της είπε"Ειρήνη,παιδί μου,πού έβαλες το κόσμημα που σου εμπιστεύτηκαν?".Εκείνη δε αμέσως σα να ξύπνησε από ελαφρό ύπνο και διατηρώντας γερή και την πνοή και τη φωνή,είπε"Κύριε μου σ'εκείνο το μέρος του σπιτιού έβαλα εκείνο το χρυσό στολίδι".
Ολοι οι παρόντες δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη.Επειτα αυτό το θαύμα το ακολούθησε άλλο.Γιατί σα να ήταν εκείνος κύριος της ζωής και του θανάτου και να πήρε σαν τιμητική διάκριση αυτη τη δωρεά απο το Χριστό,αυτός που για λίγο της χάρισε τη ζωή,επειδή ήταν αναγκαίο,αυτός τη διέταξε και πάλι να πεθάνει λέγοντας"Κοιμήσου παιδί μου,στο εξής,εώς ότου ο κοινός Δεσπότης σε αναστήσει μαζί με όλους".Αυτός δε ήρθε στο σπιτάκι της κόρης του και αφού βρήκε το κόσμημα,το πήρε και το παρέδωσε στη γυναίκα δίνοντας έτσι στο θαύμα μεγαλείο και επιβεβαίωση.Και αυτά μεν έγιναν στην Κύπρο...
Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ
Ιερά Μονή Παντοκράτορος
ΚΕΡΚΥΡΑ
...διό νεκρά συ εν τάφω προσφωνείς...
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Έμπειρος Αποστολέας
...διό νεκρά συ εν τάφω προσφωνείς...
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...