Άδης
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Άδης
Θα είθελα να ακούσω τις γνώμες σας σε ένα θέμα που δεν το γνωρίζω ή μάλλον δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου.
Πως σκεφτόσαστε να είναι σήμερα ο Άδης?
Είναι ο Χώρος που πηγαίνουν οι ψυχές? Και τι είναι?
Είναι ένας υποτιθέμενος χώρος μη υπαρκτός?
Είναι απλώς ο θάνατος?
Ποια η σημασία του στην Ορθοδοξία?
Είναι απλώς ο θάνατος?
Νομίζω ότι δεν είναι πολύ ξεκάθαρο, ως έννοια...
Στο μυαλό μου είναι σαν ένας ενδιάμεσος τόπος..ούτε παράδεισος ούτε κόλαση...ή, σαν μικρή κόλαση...δηλ. μια ψυχή που δεν ήταν 100% έτοιμη να πάει στο σπίτι της στον Ουρανό, πάει στον άδη....και ίσως να μπορεί, με μνημόσυνα, ελεημοσύνες κλπ να ανέλθει κάποια στιγμή...
Δεν είμαι θεολόγος, μια άποψη εκφέρω
Στο μυαλό μου είναι σαν ένας ενδιάμεσος τόπος..ούτε παράδεισος ούτε κόλαση...ή, σαν μικρή κόλαση...δηλ. μια ψυχή που δεν ήταν 100% έτοιμη να πάει στο σπίτι της στον Ουρανό, πάει στον άδη....και ίσως να μπορεί, με μνημόσυνα, ελεημοσύνες κλπ να ανέλθει κάποια στιγμή...
Δεν είμαι θεολόγος, μια άποψη εκφέρω
Re: ΑΔΗΣ
Δεν είνα τόπος αλλά τρόπος ζωής ο Άδης. Ο τρόπος ζωής αυτών που θα δέχοντα τις άκτιστες ενέργειες του Θεού αλλά λόγω των παθών τους δεν θα είναι Φως γι' αυτούς αλλά φωτιά που θα τους κατακαίει123 έγραψε:Θα είθελα να ακούσω τις γνώμες σας σε ένα θέμα που δεν το γνωρίζω ή μάλλον δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου.
Είναι απλώς ο θάνατος?
Πάροικε, θες να πεις ότι είναι η κόλαση που βιώνουν οι αμαρτωλοί στη γη?parikos_ έγραψε:Δεν είνα τόπος αλλά τρόπος ζωής ο Άδης. Ο τρόπος ζωής αυτών που θα δέχοντα τις άκτιστες ενέργειες του Θεού αλλά λόγω των παθών τους δεν θα είναι Φως γι' αυτούς αλλά φωτιά που θα τους κατακαίει
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
123 εδώ απλώς την βιώνουμε εν μέρει. Όταν η ψυχή βγει από το σώμα......και είναι ανέτοιμη...τότε αρχίζουν τα πανηγύρια!123 έγραψε:Πάροικε, θες να πεις ότι είναι η κόλαση που βιώνουν οι αμαρτωλοί στη γη?parikos_ έγραψε:Δεν είνα τόπος αλλά τρόπος ζωής ο Άδης. Ο τρόπος ζωής αυτών που θα δέχοντα τις άκτιστες ενέργειες του Θεού αλλά λόγω των παθών τους δεν θα είναι Φως γι' αυτούς αλλά φωτιά που θα τους κατακαίει
Πάντως σε συναξάρια και διηγήσεις βλέπουμε ότι, κάποιες φορές, η ψυχή σώθηκε μετά από μαρτυρια που περασε στον τόπο των βασάνων. Τώρα δεν έχω πρόχειρα υπόψη μου, μπορώ να βρω όμως...ο ενάρετος νέος που τραβηξε την ψυχή της μητερας του από βρωμερό τοπο όπου βρισκόταν (λόγω της ανεμελης ζωής της)..αυτός ο τόπος δεν είναι ο άδης? Γιατί η κόλαση είναι παντοτινη...?
http://www.oodegr.com/oode/dogma/psyxika/adis1.htm
Μίσα είναι πάρα πολλά για να βγάλω συμπέρασμα. Θα χρειαστώ μέρες να τα διαβάσω όλα, άσε που μεσολαβούν κι οι γιορτές, οπότε ζήσε Μάη μου...
Άσε που δεν ανοίγουν τα κυρίως θέματα...
Ευχαριστώ πάντως, κρατάω τη δ/νση και θα τα διαβάσω αργότερα
Μίσα είναι πάρα πολλά για να βγάλω συμπέρασμα. Θα χρειαστώ μέρες να τα διαβάσω όλα, άσε που μεσολαβούν κι οι γιορτές, οπότε ζήσε Μάη μου...
Άσε που δεν ανοίγουν τα κυρίως θέματα...
Ευχαριστώ πάντως, κρατάω τη δ/νση και θα τα διαβάσω αργότερα