Άφραγκος δεν είναι εκείνος που λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά στον κόσμο !
Αλλά εκείνος που δεν έχει φράγκα στην τσέπη του !
Άθεος για μένα δεν είναι εκείνος που λέει ότι δεν υπάρχει Θεός στον κόσμο !
Αλλά εκείνος που δεν έχει τον Θεό στην καρδία του !
Ακόμα και ο εκζητών τον Θεό μπορεί να προσεύχεται ,να έχει την εύνοια του Θεού , να πιστεύει και όμως από την στιγμή που δεν έχει τον ΘΕΟ είναι ΑΘΕΟΣ !
Οι φαρισαίοι έλεγαν την ευχή ...Και άκουσαν τον Κύριο να τους λέει ότι δεν σώζεται όποιος λέει Κύριε Κύριε Αλλά ο ποιων το θέλημα του Πατρός μου ..
Συνδυασμός ορθής πίστης και ορθής πράξης η ΜΙΑ Οδός ,ο ΕΝΑΣ Χριστός !
Και ένθεος ο Χριστιανός που στην κάρδια του ο Θεός κατοικεί !
Ε αιρετικος και ένθεος δεν γίνεται ...
Διαβαζω :
σαφώς και δεν είναι ορθόδοξοι αγαπητέ Σωτηριε (αν και οι ίδιοι ισχυρίζονται πως είναι)
Μια η Οδός για μένα o Χριστός . Μια η Εκλήσια του Χριστού !
Πολλα τα μονοπάτια ,πολλές οι εκλησιες για αλλους ....
Διαφορετικές απόψεις !
Σαφώς και οι αιρετικοι ειναι εκλησία .Οχι ομως του Χριστου οπως οι οικουμενιστες λένε ,
αλλά του αντιχριστου κατα την αποψη μου !
Διαφορετικές απόψεις !
justin έγραψε:Αφιερωμένο εξαιρετικά στους οικονομούντες και οικονομισάριους της Eκκλησίας μας!
Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής: ( Περί των πραχθεντων ..., κεφ. Θ΄-ιβ΄, ΠΓ.90, 144Β)
- Και ποιός πιστός παραδέχεται μιά τέτοια «οικονομία» , που λογοκρίνει τα λόγια εκείνα, που ο ίδιος ο Θεός είπε μέσω των Αποστόλων και Προφητών και Διδασκάλων; ... Ο Θεός διάλεξε και ανέδειξε Αποστόλους, Προφήτες και Διδασκάλους για τον καταρτισμό των πιστών. Αντιθέτως ο διάβολος διέγειρε ψευδαποστόλους, ψυδοροφήτες και ψευτοδιδακάλους σε πόλεμο εναντίον του παλαιού νόμου και του Ευαγγελίου. Αποκλειστικά ψευδαποστόλους, ψευτοπροφήτες και ψευτοδιδάσκαλους θεωρώ τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, των οποίων οι λόγοι και οι σκέψεις είναι διεστραμμένοι.
Όπως ακριβώς λοιπόν αυτός που δέχεται τους αληθινούς Αποστόλους, Προφήτες και Διδασκάλους , δέχεται τον Θεό , έτσι και αυτός που δέχεται τους ψευδαποστόλους, ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδασκάλους , δέχεται τον διάβολο. Αυτός λοιπόν που βάζει τους Αγίους μαζί με τους βδελυρούς και ακαθάρτους αιρετικούς –αποδεχθείτε τους λόγους μου, την αλήθεια μιλώ-, προφανώς βάζει στην ίδια μοιρα τον Θεό με τον διάβολο.
Βλέποντας λοιπόν τις «οικονομίες» που έγιναν στα χρόνια μας, να έχουν καταντήσει στο έσχατο κακό, προσέξτε μήπως , με δήθεν πρόφαση την ειρήνη( Στμ. Όπως θα λέγαμε σήμερα ...την αγάπη ή την ενότητα!), βρεθούμε άρρωστοι κηρύττοντας την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, η οποία θα είναι , κατα΄τον Απόστολο Παύλο, πρόδρομος της παρουσίας του Αντιχρίστου( Β΄ Θεσ β΄ 34)
Αυτά σας τα είπα αδίστακτα, για να λυπηθειτε και τους εαυτούς σας και εμάς.Αλλά, ενώ αυτά εγώ τα έχω γραμμένα στα βιβλία της καρδιάς μου, με προστάζετε να έλθω και να κοινωνήσω μεσα στην Εκκλησία όπου κηρύσσονται τέτοια δόγματα. Και να γίνω κοινωνός με αυτούς που ενώ νομίζουν ότι με την βοήθεια του Θεού στρέφονται δήθεν εναντίον του διαβόλου, όμως στην πραγματικότητα στρεφονται εναντίον του Θεού; Να μη δώση ο αναμάρτητος και γεννηθείς διʼ εμέ Θεός!