Η Άνω Ιερουσαλήμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Η Άνω Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση από spetzouras »

Καλημέρα αδελφοί μου και ο Θεός μαζί μας!!!

Πολλές φορές έχουμε απογοητευτεί από τα του κόσμου τούτου...
Πολλές φορές έχουμε χάσει την ελπίδα μας στα επι της γης...
Πολλές φορές έχουμε αναζητήσει κάποιο στήριγμα...
Πολλές φορές έχουμε προβληματιστεί για το "αύριο" του κόσμου και της ζωής μας....
Πολλές φορές έχουμε χάσει το θάρρος και το κουράγιο μας στο αγώνα μας...
Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ώστε να αγωνιστούμε τον καλό αγώνα...
Πολλές φορές επίσης έχουμε επίμονα αναζητήσει την Αγάπη την εν Χριστό...
Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες που φαίνονται αξεπέραστες...

Ποιά είναι όμως η ελπίδα μας, το στήριγμά μας, το λιμάνι μας, η Αγάπη που ζητούμε, η κινητήρια δύναμη που θα μας οδηγήσει στη Σωτηρία;

Σήμερα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την Άνω Ιερουσαλήμ, από το βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ του Αρχιμανδρίτου ΔΑΝΙΗΛ ΓΟΥΒΑΛΗ. Το απόσπασμα του βιβλίου στο οποίο και αναφέρομαι μπορείται να το βρείτε εδώ ----->http://img.pathfinder.gr/clubs/files/60869/58.html

Το κομμάτι εκείνο του παραπάνω κειμένου που με συγκίνησε είναι από τα γραφώμενα του Προφήτη Ησαία και είναι το εξής:

Αναφερώμενος στην Ουράνια Πόλη γράφει ότι

«Και δεν θα έχεις τον ήλιο
για να σε φωτίζει την ήμερο
ούτε το φεγγάρι
για να σε φωτίζει τη νύκτα,
αλλά θα είναι για σένα ο Κύριος
φως αιώνιον». (60,19)

Αυτή αδελφοί μου είναι η ελπίδα και το στήριγμά μας!!

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πως κάποιο χωικοί άνθρωποι, μοναχοί και λαικοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα...
Πολλές φορές επίσης έχω αναρωτηθεί πως έχουν την υπομονή και επιμονή για εξαντλητικές προσευχές και νηστείες, για υπερ-φύσην καταστάσεις...

Και η απάντηση είναι ο Κύριος! Η Παναγία μας! Τα παραδείγματα των Αγίων μας! Η Επουράνια και Αιώνια Βασιλεία του Κυρίου μας!!

Γι αυτό τι μας μένει αδελφοί μου;
Να γίνει για εμάς ο Κύριος "φως αιώνιον" στην ψυχή μας εδώ στη Γη αλλά και για την υπόλοιπη ζωή μας στον ουρανό...

Μακάρι να μας αξιώσει ο Κύριος να εισέλθουμε όλοι μαζί στην Επουράνια Πόλη, την Άνω Ιερουσαλήμ!!!
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”