Περί ίντερνετ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Περί ίντερνετ

Δημοσίευση από paroikos »

π. Αντώνιε την ευχή σας. Απευθύνομαι περισσότερο στην επιστημονική σας ιδιότητα. Διάβασα παλιότερα στο "Βήμα της Κυριακής" ότι η εξάρτηση από τον υπολογιστή (ίντερνετ) είναι χειρότερη από αυτήν της νικοτίνης και ίσως χρειάζεται το εξαρτημένο άτομο τη βοήθεια ψυχιάτρου (αν βρίσκεται σε κατάσταση που δεν πάει άλλο). Χώρια το γεγονός ότι κάποιος μου είχε πει σχετικά πρόσφατα, ότι είναι τόσο εξαρτημένος από το ιντερνετ που όταν κάποια φορά δεν ήταν δυνατό να το χρησιμοπποιήσει, ένιωσε ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΕΡΗΣΗ.

Εσείς ως ειδικός τι θα συμβουλεύατε ως προληπτικό μέτρο (γιατί κακά τα ψέμματα όσοι το χρησιμοποιούμε κινδυνεύουμε) και τι θα μας συστήνατε να λέμε σε πρώτη φάση, σε ανθρώπους που είναι τόσο εξαρτημένοι ώστε να νομίζουν ότι αν δεν σερφάρουν "χάνεται ο κόσμος" τουςς.
Την ευχή σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

εξαρτήσεις...

Δημοσίευση από pAntonios »

Είναι μεγάλο αυτό το θέμα... αν και δεν έχω ειδικευτεί ιδιαίτερα στις εξαρτήσεις. Υπάρχουν πλέον άνθρωποι που ειδικεύονται σε αυτές διότι υπάρχει μεγάλη πελατεία...

Δεν πιστεύω ότι είναι περισσότερο επιβλαβής από τη νικοτίνη που ποκαλεί καθημερινά χιλιάδες θανάτους και αναπηρίες.
Ενώ στο διαδίκτυο ελάχιστοι θάνατοι έχουν καταγραφεί, όπως εκείνου του νέου που έμεινε μπροστά στην οθόνη 36 συνεχείς ώρες... μέχρι να πεθάνει!

Εκείνο που πιστεύω βοηθάει είναι να βάζει κανείς πρόγραμμα σε όλα, όπως στο πόσες ώρες θα ασχοληθεί και πότε θα κοιμηθεί και να φροντίζει να το εφαρμόζει.

Επίσης το να οργανώνει το χρόνο του σε συγκεκριμένες πραγματικές ασχολίες και συναναστροφές και όχι μόνος μπροστά στον υπλογιστή.

Αν τα πράγματα είναι προχωρημένα μπορεί να δοκιμάσει να κόψει και τη σύνδεση!!!
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

να γινουμε λιγο γερμανοι δηλαδη πατερ μην τα αφηνουμε ολα στην τυχη
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: εξαρτήσεις...

Δημοσίευση από Ioanath »

pAntonios έγραψε: Επίσης το να οργανώνει το χρόνο του σε συγκεκριμένες πραγματικές ασχολίες και συναναστροφές και όχι μόνος μπροστά στον υπλογιστή.
Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την εξάρτηση του Διαδικτύου είναι ακριβώς αυτός που αναφέρει εμμέσως ο π. Αντώνιος:

Το βύθισμα σε εναν "εικονικό" κόσμο και η αποκοπή από τον πραγματικό κόσμο, τους φίλους, τους συγγενείς, τις ανθρώπινες σχέσεις και δραστηριότητες κάθε είδους.

Επειδή το έχω βιώσει προσωπικά πολλάκις από το 1988 που ασχολούμαι με το Διαδίκτυο νομίζω ότι είναι μια πολύ έντονη εξάρτηση . Μην ξεχνάμε ότι το Διαδίκτυο προσφέρει άφθονη ύλη για κάθε είδους ενδιαφέρον, θετικό ή αρνητικό, οπότε είναι αδύνατο κάποιος να μην βρει κάτι που θα τον ελκύσει.
Μαράν Αθά
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

Καλημέρα αδελφοί μου και ο Θεός μαζί μας!!

Σήμερα οι νέοι μας κινδυνεύουν περισσότερό από ποτέ, με τα διάφορα διαδυκτιακά παιχνίδια που κυκλοφορούν.(World Of Warcraft, Lineage, Guild Wars, Star Wars, Starcraft, Warcaft, Counter Strike και πολλά ακόμα)

Παιρνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή παίζοντας αυτά τα παιχνίδια ρόλων/χαρακτήρων...

Είναι παιχνίδια στα οποία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα στο παιχνίδι και να τον αναπτύξουν στην πορεία, κερδίζοντας εμπειρία μέσα από μάχες και χρήματα.

Τα παιδιά περνούν κυριολεκτικά ατελείωτες ώρες με αυτά...

Που χρόνος μετά για σχολείο, διάβασμα, ελεύθερο χρόνο, παρέες, φιλίες, Εκκλησία, Χριστό...
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

spetzouras έγραψε: Σήμερα οι νέοι μας κινδυνεύουν περισσότερό από ποτέ
Μόνο οι νέοι έχουν εξάρτηση με το Διαδίκτυο;

Εγώ νομίζω ότι και οι μπαμπάδες και οι παπούδες βρίσκουν "παιχνίδια" στο Διαδίκτυο με τα οποία εθίζονται και περνούν ώρες μπροστά στην οθόνη...

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το "ισχυρό" φύλο, δηλαδή τις γυναίκες ! 8)
Μαράν Αθά
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Ioanath έγραψε:
spetzouras έγραψε: Σήμερα οι νέοι μας κινδυνεύουν περισσότερό από ποτέ
Μόνο οι νέοι έχουν εξάρτηση με το Διαδίκτυο;

Εγώ νομίζω ότι και οι μπαμπάδες και οι παπούδες βρίσκουν "παιχνίδια" στο Διαδίκτυο με τα οποία εθίζονται και περνούν ώρες μπροστά στην οθόνη...

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το "ισχυρό" φύλο, δηλαδή τις γυναίκες ! 8)
Εικόνα
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Eυθαλία είσαι φοβερή!!!!!! :)) :)) =)) =))
plou73
ekpaideytikos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ekpaideytikos »

Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να λέμε και όχι στα βλαστάρια μας. Εν ανάγκη πιο δραστικές λύσεις : παίρνουμε το καλώδιο του ιντερνετ και δεν τα αφήνουμε να μπούν. Αν θέλουν για εργασία μαζί τους κι εμείς. Αλλά πρέπει να βλέπουν το δικό μας παράδειγμα, ότι δηλ. δεν είμαστε στημένοι στο P/C διαρκώς και είμαστε κοινωνικοί. Και προς θεού μην αντικαταστήσουμε τα βιβλία με την ηλεκτρονική βιβλιογραφί α.Να μάθουν τα παιδιά το βιβλίο να το ξεφυλλίζουν να το οσμίζονται. Ποτέ μόνα τους στον υπολογιστή. Γιατί δέχονται βομβαρδισμό από διαφημιστικά μηνύματα ακατάλληλα.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα play station και τα video games.
p.s. Eυθαλία τί να πώ;;;; Δεν παίζεσαι :!: :-B
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Ευχαριστώ τον π.Αντώνιο και όλους τους συνομιλητές. Αλλά ήθελα να συμπληρώσω στον π.Αντώνιο που είναι και ειδικός, σχετικά με τη νικοτίνη, διότι ήταν λάθος η διατύπωση που έκανα. Το άρθρο εννοούσε ότι είναι ευκολότερο να κόψει κάποιος το κάπνισμα, παρά το ίντερνετ...πράγμα που μου φάνηκε λίγο υπερβολικο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”