Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
Συντονιστής: Συντονιστές
Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια
Το γνωστό μας τρίπτυχο.
Θα μπορούσατε να θυσιάσετε το ένα υπέρ του άλλου?
Το γνωστό μας τρίπτυχο.
Re: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
Πω πω ........ μύρισε ναφθαλίνη ......123 έγραψε:Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια
Το γνωστό μας τρίπτυχο.
Τη θρησκεία δεν την θυσιάζω
Την πατρίδα τι εννοείς ? να γίνω προδότης ? ή απλά να πάω να μείνω σε άλλη χώρα ? (ΑΧ ΜΑΚΑΡΙ !!!!!!!!!!!! να μπορούσα )
Την οικογένεια τη θυσίασα υποχρεωτικά όταν έφυγα να σπουδάσω πχ
Ασε που θυσιάστηκε μόνη της αφού άρχισα να χάνω γονείς από νωρίς ............
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Τρί Ιαν 23, 2007 1:04 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Καλή Σαρακοστή
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
Όντως και συνδεδεμένο με κακές μνήμες του παρελθόντος.lovethink έγραψε:Πω πω ........ μύρισε ναφθαλίνη ......
Το ερώτημα μου το έθεσε νέο άτομο και κάναμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση
Ας το αποσυνδέσουμε (το τρίπτυχο) από το παρελθόν κι ας το ξαναφέρουμε στο προσκήνιο, πριν μας το χαντακώσουν οι νέες ιδέες του παρόντος....
Νομίζω οτι αλληλοσυνδέονται αυτές οι τρεις έννοιες και σίγουρα αν χαθεί το ένα , χάνεται και το άλλο κατά κάποιο τρόπο..
Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάτι απο τα τρια..
Το γεγονός οτι αυτό ήταν το σλόγκαν του Μακρυγιάννη, των μεγάλων ηρώων της Ελλάδος και των πατέρων της Εκκλησίας τα λεει όλα...
Όταν κάποιος προδώσει πατρίδα θα αναλογισθεί οικογένεια και θρησκεία?
Όταν κάποιος προδίδει την οικογένεια του με διαφόρους τρόπους, έχει σαν πρότυπο τον Χριστό και μπορεί να πολεμήσει με σθένος για την πατρίδα του?
Και όταν κάποιος σίγουρα δεν έχει Χριστό μέσα του , μπορεί να υπηρετήσει τα άλλα δυο?
Δυστυχως στις μέρες μας και οι τρεις αυτές έννοιες τείνουν να χαθούν..
Αμφιβάλλω αν τα παιδιά διδάσκονται τις έννοιες αυτές στα σχολεία τους..
Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάτι απο τα τρια..
Το γεγονός οτι αυτό ήταν το σλόγκαν του Μακρυγιάννη, των μεγάλων ηρώων της Ελλάδος και των πατέρων της Εκκλησίας τα λεει όλα...
Όταν κάποιος προδώσει πατρίδα θα αναλογισθεί οικογένεια και θρησκεία?
Όταν κάποιος προδίδει την οικογένεια του με διαφόρους τρόπους, έχει σαν πρότυπο τον Χριστό και μπορεί να πολεμήσει με σθένος για την πατρίδα του?
Και όταν κάποιος σίγουρα δεν έχει Χριστό μέσα του , μπορεί να υπηρετήσει τα άλλα δυο?
Δυστυχως στις μέρες μας και οι τρεις αυτές έννοιες τείνουν να χαθούν..
Αμφιβάλλω αν τα παιδιά διδάσκονται τις έννοιες αυτές στα σχολεία τους..
δυσκολη ερωτηση Ευθαλια με πολλες παραμετρους...
θα μπορουσα να αλλαξω πατριδα να μενω ισως σε αλλη χωρα για διαφορους λογους .εργασια κλπ
θα ηταν δυνατον να ειμαι και με μια νεα οικογενεια αφου λογικα θα παντρευομουν και θα εφευγα απο το πατρικο μου...
αλλα δεν θα αλλαζε ισως ποτε η θρησκεια μου ακομα και αν εμενα στη Γη του Πυρος.
θα μπορουσα να αλλαξω πατριδα να μενω ισως σε αλλη χωρα για διαφορους λογους .εργασια κλπ
θα ηταν δυνατον να ειμαι και με μια νεα οικογενεια αφου λογικα θα παντρευομουν και θα εφευγα απο το πατρικο μου...
αλλα δεν θα αλλαζε ισως ποτε η θρησκεια μου ακομα και αν εμενα στη Γη του Πυρος.
Πράγματι έχει πολλές παραμέτρους. Αλλά δεν είναι τόσο απλό το θέμα.Dirfys έγραψε:δυσκολη ερωτηση Ευθαλια με πολλες παραμετρους...
πχ. Αν είχαμε πόλεμο και ο εχθρός μου επέβαλε να γκρεμίσω μια εκκλησία...θα το έκανα?
Θα προστάτευα κάποιο μέλος της οικογένειάς μου προκειμένου να πάει στον πόλεμο να υπερασπιστεί την πατρίδα?
. Αν είχαμε πόλεμο και ο εχθρός μου επέβαλε να γκρεμίσω μια εκκλησία...θα το έκανα?
Θα προστάτευα κάποιο μέλος της οικογένειάς μου προκειμένου να πάει στον πόλεμο να υπερασπιστεί την πατρίδα?[/quote]
δεν θα στο ζητουσε Ευθαλια θα το εκανε μονος του.οπως εχει συμβει και στο παρελθον.ποσο μαλλον τωρα που υπαρχουν "εξυπνα " οπλα .
αλλα παρολα αυτα θα απαντησω πως αν μου ζητουσαν κατι τετοιο θα το εκανα μονο αν ειχε να κανει με την ζωη ανθρωπων.
να εξηγησω τη εννοω για καθε παρεξηγηση.
αν εθεταν ορο οτι η γκρεμιζετε η εκκλησια η εκτελουντε καποιοι (οπως παλια στην κατοχη) θα εκανα το σταυρο μου και θα εριχνα την πρωτη σφυρια γιατι ξερω οτι για τον Κυριο μας εχει περισσοτερη σημασια ο ανθρωπος απο τα τουβλα..εστω και του ναου του.
δεν θα εκρυβα -προστατευα κανενα μελος της οικογενειας μου οταν η πατριδα τον χρειαζοταν ...οπου οι αλλοι και αυτος....
Θα προστάτευα κάποιο μέλος της οικογένειάς μου προκειμένου να πάει στον πόλεμο να υπερασπιστεί την πατρίδα?[/quote]
δεν θα στο ζητουσε Ευθαλια θα το εκανε μονος του.οπως εχει συμβει και στο παρελθον.ποσο μαλλον τωρα που υπαρχουν "εξυπνα " οπλα .
αλλα παρολα αυτα θα απαντησω πως αν μου ζητουσαν κατι τετοιο θα το εκανα μονο αν ειχε να κανει με την ζωη ανθρωπων.
να εξηγησω τη εννοω για καθε παρεξηγηση.
αν εθεταν ορο οτι η γκρεμιζετε η εκκλησια η εκτελουντε καποιοι (οπως παλια στην κατοχη) θα εκανα το σταυρο μου και θα εριχνα την πρωτη σφυρια γιατι ξερω οτι για τον Κυριο μας εχει περισσοτερη σημασια ο ανθρωπος απο τα τουβλα..εστω και του ναου του.
δεν θα εκρυβα -προστατευα κανενα μελος της οικογενειας μου οταν η πατριδα τον χρειαζοταν ...οπου οι αλλοι και αυτος....
Αγαπητή Πόπη φοβάσαι να βάλεις το μαχαίρι στο κόκκαλο?
Έχεις δίκιο γιατί είναι διλλήματα που δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε...
Κι όμως πόσοι είναι οι Άγιοί μας που δεν αρνήθηκαν τον Χριστό για να σώσουν τη ζωή τους?
Θα το κάναμε?Κάποιοι μπορεί να ζήσουν και σε τέτοιες μέρες. Τότε που τα πράγματα θα είναι δύσκολα.... Τι θα κάνουν?
Έχεις δίκιο γιατί είναι διλλήματα που δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε...
Κι όμως πόσοι είναι οι Άγιοί μας που δεν αρνήθηκαν τον Χριστό για να σώσουν τη ζωή τους?
Θα το κάναμε?Κάποιοι μπορεί να ζήσουν και σε τέτοιες μέρες. Τότε που τα πράγματα θα είναι δύσκολα.... Τι θα κάνουν?