Σελίδα 1 από 1

....Των εν θλίψει πολλή....

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 27, 2007 11:18 pm
από nestor
΄΄Ό ΕΧΩΝ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΤΟΥΤΩ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΜΗ ΕΛΠΙΖΕΤΩ ΛΑΒΕΙΝ,Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΑΡ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΩΝ ΕΝΘΑΔΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΕΣΤΙ ΤΩΝ ΕΝ ΘΛΙΨΕΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΔΙΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΒΙΟΝ ΤΟΥΤΟΝ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 6:08 am
από Ionas
Καλημέρα

Φίλε Nestor, ο Χριστός λέει: "εν τω κόσμο θλίψη θα έχετε, αλλά έχετε θάρρος εγώ έχω νικήσει τον κόσμο...". Αυτή η θλίψη, είναι η θλίψη που προέρχεται από τον πονηρό και την πονηρία του κόσμου, οπότε ο πιστός πειράζεται και διώκεται. Παρόλες όμως αυτές τις εξωτερικές θλίψεις ο πιστός αν παραμένει σταθερός στο Χριστό έχει μέσα του χαρά, γιατί λέει πάλι: " Για να μείνει η χαρά σας σε σας μείνετε μαζί μου και εγώ είμαι μαζί σας..." . Δεν έχει επομένως καμία σχέση η θλίψη εκ των πονηρών ενεργειών εναντίον μας με την εσωτερική θλίψη, την κατάθλιψη, η οποία πρέπει να καταπολεμηθή με κάθε τρόπο.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 8:45 am
από Ionas
Ο Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης λέει: «…δεν θα γογγύζουμε, αλλά θα δοξολογούμε τον Θεό σηκώνοντας το σταυρουδάκι που μας χάρισε, οπότε και σε τούτη την ζωή θα χαιρόμαστε, και στην άλλη θα έχουμε να λάβουμε και σύνταξη και «εφάπαξ».

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 01, 2007 9:27 am
από nestor
Φίλε μου iona(το είπα σωστά πιστεύω)στενή η πύλη που οδηγεί στον Κύριο και το πέρασμα θα είναι δύσκολο.Αν ο Κύριος δεν μας δώσει υπομονή είναι ακατόρθωτο σχεδόν.Ο Θεός να δίνει σε όλον τον κόσμο κατα το συμφέρον της ψυχής.''''ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ ΟΠΕΡ ΟΥ ΠΑΥΣΟΜΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩΝ ΑΕΙ ΕΠΙΠΑΣΙ ΜΟΙ ΤΟΙΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΣΙΝ.(ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ)Πόση πίστη θέλει να έχει κάποιος για να το πεί με όλη του την καρδιά?