Τα παραλειπόμενα του Ιούδα

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τα παραλειπόμενα του Ιούδα

Δημοσίευση από Harrys1934 »

ΤΑ ΠΑΡΑΛΗΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ Με το κείμενο την ιστορία του Ιούδα έγινε αφορμή να έχω πολλές και διάφορες ερωτήσεις, γιαυτό θέλω να δώσω μερικές απαντήσεις όσες μου επιτρέπει η γνώση μου, και αρχινάω από την πρώτη Αφού ο Ιούδας μετανόησε γιατί να μην συχωρεθεί και αυτός όπως ο Πέτρος? Ναι πολύ λογική η απορία Όλα γύρω από τον Ιούδα με βασάνιζαν για χρόνια και εμένα. Υπάρχει όμως μία τεράστια διαφορά του μιανού από του άλλου. Η αμαρτία του Πέτρου δεν ήταν μικρή καθόλου, όμως εκτός από την μετάνοια του Πέτρου έμεινε εν συνεχεία κοντά στην ομάδα, και ούτε ο Πέτρος ήξερε ότι είχε συχωρεθεί έως την Ανάσταση του Κυρίου που είπε πηγαίνετε να πείτε στους φίλους μου και στον Πέτρο ότι θα με βρείτε στη Γαλιλαία και αρχινάει να παίρνει το νόημα ο Πέτρος ότι ακόμη ο Κύριος τον θέλει στην παρέα Και το τελικό με τον Πέτρο δίδετε στην παραλία της Γαλιλαίας όταν ο Κύριος είναι στην αμμουδιά και κάνει ανθρακιά και του λένε ότι αυτός που είναι στην αμμουδιά είναι ο Κύριος και πέφτει από την λαχτάρα του, με τα ρούχα στην θάλασσα για να φτάσει πιο γρίγορα και εκεί γίνετε η αποκατάσταση Με αγαπάς Πέτρο πιο πολύ από τους άλλους συ ξέρεις Κύριε και την Τρίτη φορά έβαλε τα κλάματα,
Ιωάννου ΚΑ-1-23 και μία παράδοση λέει ότι όταν ο Πέτρος άκουγε κόκορα να λαλεί έβαζε τα κλάματα.
Με τον Ιούδα η διαφορά είναι ότι ναι μετανόησε και πήγε στους Φαρισαίους και τους είπε ότι αμάρτησα γιατί παρέδωσα αίμα αθώου Ματθαίου ΚΖ-1-5- ,και του λένε οι Φαρισαίοι τι μας νοιάζει εμάς δική σου δουλιά. Πέταξε τα αργύρια και πήγε και κρεμάστηκε. Πρώτον δεν ζήτησε από τον Θεό συχώρεση αλλά από τους φαρισαίους και ο Πέτρος δεν ήξερε ότι συχωρέθηκε αλλά έμεινε με την ομάδα. Ούτε ο Ιούδας ξέρει αν την μετάνοια του την δέχτηκε ο Θεός αλλά δεν έμεινε με την ομάδα και πήγε και κρεμάστηκε. Δηλαδή όπως μέχρι σήμερα αυτοί που αυτοκτονούν η εκκλησία δεν τους δέχεται. Ακόμη και να είχε δεχτεί ο Θεός την μετάνοια του την έχασε γιατί αυτοκτόνησε.
Τώρα λέμε γιατί ο Κύριος να πάρει τον Ιούδα ως μαθητή του αφού ήξερε ότι θα τον προδώσει; Ωραία ερώτηση και αυτή. Στου Ιωάννου ΙΑ-57- λένε οι Φαρισαίοι. Αν κανείς ξέρει που βρίσκετε ο Χριστός να τους ειδοποιήσουν να πάνε να τον συλλάβουν. ¨Άρα δεν ήταν απόλυτη ανάγκη να είναι ο Ιούδας και ένα παιδάκι μπορούσε να πει να εδώ είναι κρυμμένος. Και βγαίνει ένα ωραίο παράδειγμα περί πίστεως. Αν υποθέσουμε σήμερα περνά ο Χριστός από μπροστά μας βιαστικός να πάει να κρυφτεί γιατί τον κυνηγάνε το παπαδαριό, και μας ρωτούν. Μίπως είδατε τον Χριστό να πέρασε από εδώ γιατί θέλουμε να τον συλλάβουμε? Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί θα προτιμούσαν να δώσουν και την ζωή τους για να μην τον προδώσουν. Και βγαίνει το συμπέρασμα ότι ανάλογα με την πίστη σου θα έκανε ο κάθε ένας το ένα ¨η το άλλο Οπότε ο Ιούδας δεν είχε αγάπη στον Χριστό μας το βεβαιώνει ο Ιωάννης όταν λέει για το Μύρο ότι δεν το έκανε για τους φτωχούς αλλά επειδή είχε το ταμείο και έκλεβε Ιωάννου-ΙΒ-5, 6-
Αν έχω μερικές παραλήψεις με την βοήθεια σας να τις συμπληρώσουμε την άλλη φορά Με αγάπη στους φίλους του Φόρουμ Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”