εκδήλωση : Το μοναστήρι του Bose (π.Enzo Bianchi)

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Τρί Ιουν 13, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Χρήστος@Thessaloniki
Επικοινωνία:

εκδήλωση : Το μοναστήρι του Bose (π.Enzo Bianchi)

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Ελαβα την παρακάτω πρόσκληση και την αναδημοσιεύω με την σημείωση οτι ο αείμνηστος καθηγητής Φουντούλης είχε συμμετάσχει σε ειδικό συνέδριο στο Bose και ήταν ένθερμος υποστηρικτής του.

Εγώ (ψηλαφώντας τα της Ορθοδοξίας) θα ήθελα τον σχολιασμό των κατεχόντων την γνώση και κατα πόσο θα πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει την διάλεξη που γίνεται στην Θεσσαλονίκη...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην διάλεξη του Πατέρα Enzo Bianchi με θέμα :

Το μοναστήρι του Bose, μια μοναδική πολιτιστική και θρησκευτική εμπειρία

που θα γίνει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2007 και ώρα 20.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Φλέμιγκ 1 , θεσσαλονίκη

Ο πατέρας Enzo Bianchi είναι ιδρυτής και ηγούμενος της Μονής του Bose (Biella), μιας μεικτής και διομολογιακής κοινότητας όπου διατηρείται και καλλιεργείται η γνώση. Είναι τόπος συνάντησης και φιλοξενίας που προωθεί το διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές χριστιανικές Εκκλησίες. Η κοινότητα, που ιδρύθηκε το 1965, αποτελείται σήμερα από ογδόντα μέλη, μοναχούς και μοναχές από επτά διαφορετικές εθνικότητες και, εκτός από το Bose, έχει έδρες στα Ιεροσόλυμα και στο Ostuni (Brindisi).

Ο πατέρας Enzo Bianchi είναι πασίγνωστος, προσφιλής και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους κόλπους της ελληνικής Εκκλησίας ειδικά για το πολύτιμο έργο του στη διοργάνωση Διεθνών Οικουμενικών Συνεδρίων για την Ορθόδοξη πνευματικότητα. Αυτά τα συνέδρια προσφέρουν την ευκαιρία σε μελετητές ορθόδοξους και άλλων χριστιανικών ομολογιών να βελτιώνουν το διάλογο των Εκκλησιών εμβαθύνοντας την αμοιβαία γνωριμία και συμμεριζόμενοι τους πνευματικούς θησαυρούς της κάθε θρησκευτικής παράδοσης που εκπροσωπούν.

Σαν Ιταλοί, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετική τιμή μας που θα φιλοξενήσουμε και θα παρουσιάσουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης έναν άνθρωπο υψηλού θρησκευτικού και πνευματικού αναστήματος, έναν φίλο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, έναν εκτιμητή και μελετητή της ελληνικής, και ιδιαίτερα της αθωνικής, μοναστικής παράδοσης.

Η παρουσία και ομιλία του Enzo Bianchi, του ανθρώπου που κτίζει πολιτιστικές, πνευματικές και ανθρωπιστικές γέφυρες μεταξύ Ανατολής και Δύσης θα είναι ένα μοναδικό δώρο για όλους μας.


Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Re: εκδήλωση : Το μοναστήρι του Bose (π.Enzo Bianchi)

Δημοσίευση από Misha »

eortologio_gr έγραψε:
Ο πατέρας Enzo Bianchi είναι ιδρυτής και ηγούμενος της Μονής του Bose (Biella), μιας μεικτής και διομολογιακής κοινότητας όπου διατηρείται και καλλιεργείται η γνώση. Είναι τόπος συνάντησης και φιλοξενίας που προωθεί το διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές χριστιανικές Εκκλησίες..
Χριστός Ανέστη ,Χρήστο!!

"μικτη ,διομολογιακή κοινοτητα";;;; δλδ παναιρετικός αχταρμάς της Νέας Ταξης με αφεντικό αδιαμφισβήτητο τον θρησκευτικό ηγέτη της παγκοσμιοποίησης Πάπα..

έχω καλυτερη πρόταση...weekend σε ινδιανικο καμπ..εκτος απ την πίπα της ειρηνης που θα καπνισουμε ,θα μαθουμε και κατι χρήσιμο ..ιππασία,τοξοβολία....

πέρα από τα αστεια ομως καλό είναι να βρεθούν ορθοδοξοι με τσαγανό στην ομιλία για να πουν τα πραγματα με τ ονομα τους......
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”