Πανελλαδική συγκέντρωσις διαμαρτυρίας

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
dionisis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Πανελλαδική συγκέντρωσις διαμαρτυρίας

Δημοσίευση από dionisis »

Πανελλαδικήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας εναντίον του Οικουμενισμού, των προσεγγιστικών βημάτων με τον Παπισμό, της παραχαράξεως της Ιστορίας και της αιρέσεως του Παπισμού διοργανώνουν την 23η Μαϊου Χριστιανικαί Οργανώσεις εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εις ανακοίνωσιν του Ελληνοορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η οποία μοιράζεται υπό μορφήν φυλλαδίου, καλούνται οι Αρχιερείς, οι ιερείς, οι οσιολογιώτατοι μοναχοί και μοναχαί και ο περιούσιος λαός του Κυρίου να παρευρεθούν εις την συγκέντρωσιν, η οποία θα πραγματοποιηθή την ως άνω ημερομηνίαν, ημέραν Τετάρτη και ώραν 4.30’ μ.μ. Θα επακολουθήση πορεία προς την Βουλήν. Η ανακοίνωσις έχει ως ακολούθως:

Για περισσότερα http://www.orthodoxostypos.gr/

Εφημ. 1686 σελ. 6
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

dionisis έγραψε:Πανελλαδικήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας εναντίον του Οικουμενισμού, των προσεγγιστικών βημάτων με τον Παπισμό, της παραχαράξεως της Ιστορίας και της αιρέσεως του Παπισμού διοργανώνουν την 23η Μαϊου Χριστιανικαί Οργανώσεις εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εις ανακοίνωσιν του Ελληνοορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η οποία μοιράζεται υπό μορφήν φυλλαδίου, καλούνται οι Αρχιερείς, οι ιερείς, οι οσιολογιώτατοι μοναχοί και μοναχαί και ο περιούσιος λαός του Κυρίου να παρευρεθούν εις την συγκέντρωσιν, η οποία θα πραγματοποιηθή την ως άνω ημερομηνίαν, ημέραν Τετάρτη και ώραν 4.30’ μ.μ. Θα επακολουθήση πορεία προς την Βουλήν. Η ανακοίνωσις έχει ως ακολούθως:

Εφημ. 1686 σελ. 6

Φίλε Διονυση όλες αυτές τις αρχιεπισκοπές που γράφεις και μέσα είναι και η Αυστραλία τιθα γίνει ; Κάποια διαμαρτυρία στις κατά τόπους Εκκλησίες; Εδώ δεν έχει ακουστεί τίποτα .Ενημερώνεις αν ξέρεις κατι παραπάνω από αυτό που γράφεις;
dionisis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dionisis »

Χάρη συγχώρα με αλλά δεν κατάλαβα τι ρωτάς..

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι διοργανώνεται από Χριστιανικές οργανώσεις

1) Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας ΕΛΚΙΣ και ΠΟΣΕΟΠ
2) Χρ. Σύλλογος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος – Παιανία Αττικής
3) Χρ. Σύλλογος Άγιος Βασίλειος – Θεσσαλονίκη
4) Χρ. Σύλλογος Άγιος Μάξιομος Ομολογητής – Αθήνα
5) Λοιποί Χριστιανικοί Σύλλογοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

dionisis έγραψε:Χάρη συγχώρα με αλλά δεν κατάλαβα τι ρωτάς..

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι διοργανώνεται από Χριστιανικές οργανώσεις

1) Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας ΕΛΚΙΣ και ΠΟΣΕΟΠ
2) Χρ. Σύλλογος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος – Παιανία Αττικής
3) Χρ. Σύλλογος Άγιος Βασίλειος – Θεσσαλονίκη
4) Χρ. Σύλλογος Άγιος Μάξιομος Ομολογητής – Αθήνα
5) Λοιποί Χριστιανικοί Σύλλογοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος

Φίλε Διονύση έχεις έναν κατάλογο με ολες της Αρχιεπισκοπές μετα την ανακοίνωση της διαμαρτυρίας και μέσα στον κατάλογο αυτόν είναι και το όνομα της Αυστραλίας. Ενοείται ότι όλες αυτές οι Εκκλησίες κατά τόπους θα κάνουν διαμαρτυρία; γιατί εδώ δεν έχει ακουστεί κάτι περί διαμαρτυρίας, για εμάς ενοώ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

dionisis έγραψε:Πανελλαδικήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας εναντίον του Οικουμενισμού, των προσεγγιστικών βημάτων με τον Παπισμό, της παραχαράξεως της Ιστορίας και της αιρέσεως του Παπισμού διοργανώνουν την 23η Μαϊου Χριστιανικαί Οργανώσεις εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εις ανακοίνωσιν του Ελληνοορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η οποία μοιράζεται υπό μορφήν φυλλαδίου, καλούνται οι Αρχιερείς, οι ιερείς, οι οσιολογιώτατοι μοναχοί και μοναχαί και ο περιούσιος λαός του Κυρίου να παρευρεθούν εις την συγκέντρωσιν, η οποία θα πραγματοποιηθή την ως άνω ημερομηνίαν, ημέραν Τετάρτη και ώραν 4.30’ μ.μ. Θα επακολουθήση πορεία προς την Βουλήν. Η ανακοίνωσις έχει ως ακολούθως:

Εφημ. 1686 σελ. 6

Δοξα σοι ο Θεος ! Ας ειναι ευλογημενο !
Μακαρι να ξυπνησουν οι συνειδησεις για ολα τα κακως κειμενα για να εχουμε μια κοινωνια πραγματικα Ορθοδοξη .
Μακαρι καποια μερα να φωναξουμε και για τις χιλιαδες αθωα θυματα των εκτρωσεων,γιατι αυτα δεν εχουν φωνη...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

dionisis έγραψε:Πανελλαδικήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας εναντίον του Οικουμενισμού, των προσεγγιστικών βημάτων με τον Παπισμό, της παραχαράξεως της Ιστορίας και της αιρέσεως του Παπισμού διοργανώνουν την 23η Μαϊου Χριστιανικαί Οργανώσεις εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εις ανακοίνωσιν του Ελληνοορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η οποία μοιράζεται υπό μορφήν φυλλαδίου, καλούνται οι Αρχιερείς, οι ιερείς, οι οσιολογιώτατοι μοναχοί και μοναχαί και ο περιούσιος λαός του Κυρίου να παρευρεθούν εις την συγκέντρωσιν, η οποία θα πραγματοποιηθή την ως άνω ημερομηνίαν, ημέραν Τετάρτη και ώραν 4.30ʼ μ.μ. Θα επακολουθήση πορεία προς την Βουλήν. Η ανακοίνωσις έχει ως ακολούθως:

Εφημ. 1686 σελ. 6
Πιστεύω ότι τα συλλαλητήρια για εκκλησιαστικούς λόγους συνιστούν εκκοσμίκευση. Θα καταπολεμηθεί έτσι ο Οικουμενισμός; Δεν το πιστεύω. Μόνο η προσευχή και η βίωση των ευαγγελικών αρετών είναι η διέξοδος. Βαρεθήκαμε τα πανώ και τις φωνές. Κάποιος να υποδείξει τον μυστικό τρόπο του Ευαγγελίου, όπου όλα μπορούν εν σιωπή να γίνουν εκρηκτικά και ανατρεπτικά.
Ειλικρινα βαρεθήκαμε φωνές, ντουντούκες και πανώ! Αυτή είναι η οδός του κόσμου τούτου. Δεν μπορείς μείζονα εκκλησιαστικά ζητήματα να τα αντιμετωπίζεις σαν συνδικαλιστής που κραυγάζει για 20 ευρώ αύξηση στον μισθό του (και καλά κάνει βέβαια) αλλά εδώ έχουμε άλλα μονοπάτια, άλλες μεθόδους. Η εκκοσμίκευση είναι ένας πειρασμός του οικουμενισμού. Αυτή την εντύπωση έχω...
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

paroikos έγραψε:
dionisis έγραψε:Πανελλαδικήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας εναντίον του Οικουμενισμού, ... και ο περιούσιος λαός του Κυρίου να παρευρεθούν εις την συγκέντρωσιν, η οποία θα πραγματοποιηθή την ως άνω ημερομηνίαν, ημέραν Τετάρτη και ώραν 4.30ʼ μ.μ. Θα επακολουθήση πορεία προς την Βουλήν. Η ανακοίνωσις έχει ως ακολούθως:

Εφημ. 1686 σελ. 6
Πιστεύω ότι τα συλλαλητήρια για εκκλησιαστικούς λόγους συνιστούν εκκοσμίκευση. Θα καταπολεμηθεί έτσι ο Οικουμενισμός; Δεν το πιστεύω. quote]

« Η αδιαφορία γιά τον Θεό φέρνει την αδιαφορία για όλα τα άλλα. Φέρνει την αποσύνθεση . Η πίστη στον Θεό είναι μεγάλη υπόθεση. Λατρεύει ο άνθρωπος τον Θεό και ύστερα αγαπάει και τους γονείς του, το σπίτι του, τους συγγενείς του , την δουλειά του, το χωριό του, τον νομό του, το κράτος του , την πατρίδα του. Ένας που δεν αγαπάει τον Θεό ,δεν αγαπάει τίποτε. Και φυσικά δεν αγαπάει την πατρίδα του , γιατί η πατρίδα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να πώ, όλα από εκεί ξεκινάνε...»

Και συνεχίζει . « Άν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν , δεν αντιδράσουν, αυτοί ( εννοεί τους αντίχριστους) θα κάνουν χειρότερα. Ενώ αν αντιδράσουν(οι Χριστιανοί) , θα το σκεφτούν(οι αντίχριστοι). Αλλά οι σημερινοί Χριστιανοί δεν είναι για μάχες. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν σκληρά καρύδια . Άλλαξαν τον κόσμο . Και στην βυζαντινή εποχή μία εικόνα έβγαζαν από την Εκκλησία και αντιδρούσε ο κόσμος. Εδώ ο Χριστός σταυρώθηκε , για να αναστηθούμε εμείς , και εμείς να αδιαφορούμε! Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθη σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα΄Ιδρύματα κλπ. , οι Αγιορείτες πάλι δεν μιλούν , για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιός θα μιλήσει;»

AΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

justin δεν απαντάς στο σύνολο του κειμένου....Εν πάσει περιπτώση. Θεωρώ ότι ο Γ. Παΐσιος είναι άγιος! Και το εχω διπιστώσει στην προσωπική μου ζωή και από συγκεκριμένα γεγονότα που μου συνέβησαν τον θεωρώ όχι απλώς προστάτη μου, αλλά πατέρα μου!

Όμως! Έχουμε να κάνουμε με μια συγκεκριμένη πράξη, ένα συλληλητήριο και σε μια δημοκρατία είναι σίγουρα επιτρεπτό. Παρακάμπτω τα επιχείρηματα στην πρηγούμενη θέση μου, για να πω απλά ότι τέτοιο σκηνικό, όπου οι Σταυροί και οι Εικόνες μετατρέπονται σε πανώ και τα διάφορα συνθήματα σε προσευχές, μέσα σε μια κοινωνία, ανεξαρτήτως αιτημάτων, που όλο φωνάζει και κουράζει τα αυτιά μου και την ψυχή μου, θεωρώ και πιστεύω, ότι μόνο ο νηφάλιος λόγος, απαύγασμα της νοεράς προσευχής αυτού μιλάει, η προσευχή η ίδια, το ρήμα της σιωπής και της ησυχίας που περικλείει άπασα την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, αυτό ηρεμεί, νουθετεί, ανατρέπει και διαλύει εν ηρεμία της παγίδες του κόσμου τούτου.

Πολύ απλά , και σε τειλική ανάλυση, μιλώντας όχι θεολογικά, όλα αυτά τα σκηνικά αντίκεινται στην αισθητική μου, και πιστεύω πως όπως κάποιοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν όποτε και όπως θέλουν και για ό,τι θέλουν, έτσι εξέφρασα κι εγώ την δική μου αισθητική άποψη, που είναι υποκειμενική με την διττή έννοια ότι όποιος θέλει συμφωνεί, αλλά ότι με βάση αυτή βλέπω τα πράγματα και εκφράζω αυτά που πιστεύω.
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

]
paroikos έγραψε:justin δεν απαντάς στο σύνολο του κειμένου....Εν πάσει περιπτώση. Θεωρώ ότι ο Γ. Παΐσιος είναι άγιος! Και το εχω διπιστώσει στην προσωπική μου ζωή και από συγκεκριμένα γεγονότα που μου συνέβησαν τον θεωρώ όχι απλώς προστάτη μου, αλλά πατέρα μου!...

Όμως! θεωρώ και πιστεύω, ότι μόνο ο νηφάλιος λόγος, απαύγασμα της νοεράς προσευχής αυτού μιλάει, η προσευχή η ίδια, το ρήμα της σιωπής και της ησυχίας που περικλείει άπασα την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, αυτό ηρεμεί, νουθετεί, ανατρέπει και διαλύει εν ηρεμία της παγίδες του κόσμου τούτου.

Paroikos, Χριστός ανέστη. Καιρός ομολογίας είναι. " Θα δωθούν μεγάλες πνευματικές μάχες", έλεγε ο Άγιος.

Όποιος δεν έχει προσευχή , κάνει διαδηλώσεις. Όποιος έχει χάρισμα προσευχής, κάνει αγρυπνίες. Όλοι κάνουν νηστεία, έστω από κάτι. Κάθε ένας δίνει τον αγώνα του, με την βοήθεια του Κυρίου, όσο καί όπως μπορεί .

Δεν είναι η αισθητική το ζητούμενο, ούτε η επιβολή οποιασδήποτε γνώμης. Ο Αγιος Παϊσιος είναι πιό επίκαιρος από ποτέ. Η μαζί με τον Σταυρό ή πάνω στον Σταυρό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Κάνε μιά προσευχή και για μένα, όταν έρθη η ώρα, να μην αρνηθώ τον Κύριο,ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις , ούτε κάν στη διάνοια. Να έχεις την ευχή του Γέροντα. Αμήν .
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ( ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ...) ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ...

"Στόμα πού κλείνει καί σιωπά εμπρός στήν αδικία, είναι ανάξιο ν΄ ανοίγει εμπρός στήν Θεία Κοινωνία"

πρώην Φλωρίνης, Επίσκοπος ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

( " Χριστιανική Σπίθα" --Μάρτιος 2007 )
Merkourios
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”