Ο Μεγάλος Αδελφός της Google
Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο Θανάση Γκαβoύ
Στην πρόθεση του διαδικτυακού κολοσσού της Google να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση προσωπικών δεδομένων με στοιχεία για τους χρήστες, αναφέρεται με επικριτικό τόνο η Ιντιπέντεντ (The Independent).
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ, δήλωσε ότι επιθυμία του και λογικό επόμενο βήμα για την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ είναι να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες της, με βάση στοιχεία που έχουν οι ίδιοι παραχωρήσει.
Οι υπηρεσίες αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν συμβουλές ακόμα και για το επάγγελμα που θα πρέπει να επιλέξει κανείς ή για το πώς θα περάσει την άδειά του.
"Η πρόθεση της Google δημιουργεί την προοπτική ενός ιντερνετικού Μεγάλου Αδελφού, ξεπερνώντας πλέον ακόμα και την οργουελική θεώρηση του κράτους», σχολιάζει η εφημερίδα.
Η Ιντιπέντεντ προσθέτει μάλιστα ότι η δήλωση του κ. Σμιντ συμπίπτει με την επένδυση τριών εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ανθρώπινης γενετικής 23andMe. «Ο συνδυασμός γενετικής και εξατομικευμένου ίντερνετ μπορεί να αποδειχθεί πανίσχυρο εργαλείο στη μάχη για την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς ενός χρήστη διαδικτυακών υπηρεσιών», γράφει η εφημερίδα.
"Καθημερινή"
Google: Ο Μεγάλος Αδελφός
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γεια σας φίλοι μου!
Πέρα από τα αστεία, το θέμα που έθεσε ο paroikos είναι υπαρκτό. Δηλαδή η τεχνολογία χρησιμοποιείται και στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί για την άκριτη παρακολούθηση των ανθρώπων και τον υπερβολικό έλεγχο και χειραφέτησή τους.
Με κάθε μέσο βάζουν στον πολίτη πως δεν πειράζει να σε παρακολουθούν και ελέγχουν τις κινήσεις σου , ιδίως αφού είσαι "καθαρός...". Αυτό γίνεται και με τα γνωστά ριάλιτι αλλά και με κάθε δυνατό τρόπο. Το φακέλωμα του Google ή άλλων εταιριών θα είναι εργαλείο στα "δύσκολα χρόνια".
Βλέπω πως αν και η τεχνολογία δεν είναι κακή από μόνη της, όμως παρόλ' αυτά γίνεται κακή χρήση και δικαιωματικά περνάει στα χέρια του πονηρού, π.χ. η τηλεόραση δεν είναι κακή όμως...όπως τα έλεγε και ο Άγιος Κοσμάς.
Ευλογείτε.
Πέρα από τα αστεία, το θέμα που έθεσε ο paroikos είναι υπαρκτό. Δηλαδή η τεχνολογία χρησιμοποιείται και στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί για την άκριτη παρακολούθηση των ανθρώπων και τον υπερβολικό έλεγχο και χειραφέτησή τους.
Με κάθε μέσο βάζουν στον πολίτη πως δεν πειράζει να σε παρακολουθούν και ελέγχουν τις κινήσεις σου , ιδίως αφού είσαι "καθαρός...". Αυτό γίνεται και με τα γνωστά ριάλιτι αλλά και με κάθε δυνατό τρόπο. Το φακέλωμα του Google ή άλλων εταιριών θα είναι εργαλείο στα "δύσκολα χρόνια".
Βλέπω πως αν και η τεχνολογία δεν είναι κακή από μόνη της, όμως παρόλ' αυτά γίνεται κακή χρήση και δικαιωματικά περνάει στα χέρια του πονηρού, π.χ. η τηλεόραση δεν είναι κακή όμως...όπως τα έλεγε και ο Άγιος Κοσμάς.
Ευλογείτε.
Αυτό που λες δεν έχει καμιά διαφορά από το να λες: «ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ».paroikos έγραψε:Η μεγαλύτερη επανάσταση που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση του οράματος για μια κοινωνία ανθρώπινη: ΞΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΠΕΤΑΜΕ ΚΙΝΗΤΑ!
Αγαπητέ φίλε, οι αφορισμοί είναι εύκολοι. Για μένα, η κοινωνία μπορεί να γίνει ανθρώπινη μόνο αν οι άνθρωποι κάτσουν και διαβάσουν (και κατανοήσουν) τι γράφει ο Ιωάννης στο 8ο του κεφάλαιο....
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με