Επειδή έχω ακούσει από πολλούς αδελφούς να διαμαρτύρονται για τον τρόπο συλλογής χρημάτων, για την ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας με περιφορά δίσκου κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, το βάζω σε ψηφοφορία για να δούμε τις απόψεις τις πλειοψηφίας των μελών.
Για το δίσκο πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία που διασπά την προσοχή των Χριστιανών και τους εκνευρίζει, ιδιαίτερα όταν γίνεται μετά τον Αγιασμό των Τιμίων Δώρων. Νομίζω ότι η διαδικασία αυτή πρέπει ν΄αντικατασταθεί από παραίνεση του ιερέα στις ανακοινώσεις στο τέλος της ακολουθίας, όταν πρόκειται για συγκεκριμένο σκοπό, οι πιστοί να καταθέσουν τον οβολό τους στο παγκάρι κατά την έξοδο.
Έχω παρατηρήσει ότι, ενώ στο δίσκο πέφτουν ελάχιστα χρήματα, όταν ο σκοπός είναι συγκεκριμένος συγκεντρώνονται πολύ περισσότερα χρήματα.
Οι Χριστιανοί δεν έχουν πρόβλημα να συμβάλουν στο έργο της Εκκλησίας, ενοχλούνται όμως όταν το έργο αυτό είναι αόριστο κι όταν γίνεται η συλλογή των χρημάτων με πιεστικό τρόπο όπως είναι ο δίσκος.
Ο δίσκος κατά τη Θεία Λειτουργία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
gkdgr
- Συστηματικός Αποστολέας

Re: Ο δίσκος κατά τη Θεία Λειτουργία
H όλη διαδικασία είναι και ενοχλητική και απαράδεκτη.filotas έγραψε:Επειδή έχω ακούσει από πολλούς αδελφούς να διαμαρτύρονται για τον τρόπο συλλογής χρημάτων, για την ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας με περιφορά δίσκου κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, το βάζω σε ψηφοφορία για να δούμε τις απόψεις τις πλειοψηφίας των μελών.
1)Γίνεται σε ώρα προσευχής
2)Εχει καταντήσει γελοία (Τα πιτσιρίκια να πετάνε τα ψιλά αφού το θεωρούν παιχνίδι)
3)Είναι προσβλητική (Πώς θα νοιώσει κάποιος που δεν έχει όταν όλοι τπν κοιτούν ;)
4)Γεννάει κουτσομπολιό (Αρκετοί προσέχουν τι έβαλε ο διπλανός και το σχολιάζουν)
Ενοχλητικό είναι για μένα και η ανάρτηση τιμών στα κεριά..
Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ καλό θα είναι να μην υπάρχει...
Σκεφτείτε και αυτούς που δεν έχουν...