Σημαντικές αποκαλύψεις για τη Μητέρα Τερέζα
Συντονιστής: Συντονιστές
-
arxontopoulo
- Συστηματικός Αποστολέας

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη Μητέρα Τερέζα
Η Μητέρα Τερέζα αμφισβητούσε την ύπαρξη του Θεού, σύμφωνα με νέα γράμματά της.
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 26/8/2007
Η Μητέρα Τερέζα, η οποία ενδέχεται ν' ανακηρυχθεί αγία από την Καθολική Εκκλησία, ένοιωθε ασταμάτητα κλυδωνισμούς στην πίστη της καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της και μάλιστα αμφέβαλλε και για την ίδια την ύπαρξη του Θεού, όπως αποκαλύπτεται σε νέα γράμματα της αλληλογραφίας της μοναχής, το περιεχόμενο των οποίων μόλις δημοσιεύθηκε.
«Ο Ιησούς τρέφει μία πολύ εξειδικευμένη αγάπη για εσάς. Για μένα, η σιωπή και το κενό είναι τόσο σημαντικά που δεν κοιτάζω και δεν βλέπω, που ακούω και δεν καταλαβαίνω», έγραφε η Μητέρα Τερέζα το 1979 σ' επιστολή της προς τον έμπιστο φίλο της ιερέα Μίχαελ Φαν ντερ Πέτ.
Οι επιστολές-που η ίδια θα ήθελε να είχαν καταστραφεί-παρουσιάζονται στο βιβλίο «Μητέρα Τερέζα: έλα να γίνεις το φώς μου», το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, του οποίου αποσπάσματα προδημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Τάιμ στο τελευταίο φύλλο του.
Οι σταθερές αναφορές στο «σκοτάδι», στη «μοναξιά» και στη «βάσανο» διατρέχουν τις πάνω από 40 αποστολές, που συντάχθηκαν μέσα σ' ένα διάστημα 66 χρόνων, από την μοναχή αλβανικής καταγωγής, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στη βοήθεια των φτωχών και των ετοιμοθάνατων στις φτωχογειτονιές της Καλκούτας, στην Ινδία.
«Πού είναι η πίστη-μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής μου, όπου δεν υπάρχει παρά το κενό κι η σκοτεινιά-Θεέ μου-πόσο οδυνηρή είναι τούτη η άγνωστη βάσανος-δεν έχω πίστη», γράφει σε αχρονολόγητη επιστολή της, που απευθύνει στον Ιησού.
Η Μητέρα Τερέζα είχε οράματα, άκουγε τη φωνή του Χριστού. Σε μία από τις επιστολές της απευθύνεται στον Εσταυρωμένο πάνω στον σταυρό του.
Ωστόσο, οι επιστολές αποδεικνύουν πως, παρά μία σύντομη μετάνοια, η μοναχή -με τη χαρακτηριστική μορφή και το λευκό πέπλο με τη γαλάζια μπορντούρα-πέρασε περισσότερα από 50 χρόνια αμφιβάλλοντας για την ύπαρξη του Θεού, παρά την αντίθετη εικόνα που πρόβαλλε στην δημόσια ζωή της.
Ο πατέρας Μπράιαν Κολοντιέτσουκ, ο οποίος επιμελήθηκε τα γράμματα και φρόντισε για την έκδοσή τους είναι μέλος των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας, που ίδρυσε η Μητέρα Τερέζας, κι ήταν επικεφαλής της πρωτοβουλίας για την αγιοποίησή της. Το 2003 η Μητέρα Τερέζα ονομάσθηκε οσία, ένα βήμα πριν την ανακήρυξή της σε αγία.
Πηγή: imerisia.gr
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 26/8/2007
Η Μητέρα Τερέζα, η οποία ενδέχεται ν' ανακηρυχθεί αγία από την Καθολική Εκκλησία, ένοιωθε ασταμάτητα κλυδωνισμούς στην πίστη της καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της και μάλιστα αμφέβαλλε και για την ίδια την ύπαρξη του Θεού, όπως αποκαλύπτεται σε νέα γράμματα της αλληλογραφίας της μοναχής, το περιεχόμενο των οποίων μόλις δημοσιεύθηκε.
«Ο Ιησούς τρέφει μία πολύ εξειδικευμένη αγάπη για εσάς. Για μένα, η σιωπή και το κενό είναι τόσο σημαντικά που δεν κοιτάζω και δεν βλέπω, που ακούω και δεν καταλαβαίνω», έγραφε η Μητέρα Τερέζα το 1979 σ' επιστολή της προς τον έμπιστο φίλο της ιερέα Μίχαελ Φαν ντερ Πέτ.
Οι επιστολές-που η ίδια θα ήθελε να είχαν καταστραφεί-παρουσιάζονται στο βιβλίο «Μητέρα Τερέζα: έλα να γίνεις το φώς μου», το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, του οποίου αποσπάσματα προδημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Τάιμ στο τελευταίο φύλλο του.
Οι σταθερές αναφορές στο «σκοτάδι», στη «μοναξιά» και στη «βάσανο» διατρέχουν τις πάνω από 40 αποστολές, που συντάχθηκαν μέσα σ' ένα διάστημα 66 χρόνων, από την μοναχή αλβανικής καταγωγής, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στη βοήθεια των φτωχών και των ετοιμοθάνατων στις φτωχογειτονιές της Καλκούτας, στην Ινδία.
«Πού είναι η πίστη-μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής μου, όπου δεν υπάρχει παρά το κενό κι η σκοτεινιά-Θεέ μου-πόσο οδυνηρή είναι τούτη η άγνωστη βάσανος-δεν έχω πίστη», γράφει σε αχρονολόγητη επιστολή της, που απευθύνει στον Ιησού.
Η Μητέρα Τερέζα είχε οράματα, άκουγε τη φωνή του Χριστού. Σε μία από τις επιστολές της απευθύνεται στον Εσταυρωμένο πάνω στον σταυρό του.
Ωστόσο, οι επιστολές αποδεικνύουν πως, παρά μία σύντομη μετάνοια, η μοναχή -με τη χαρακτηριστική μορφή και το λευκό πέπλο με τη γαλάζια μπορντούρα-πέρασε περισσότερα από 50 χρόνια αμφιβάλλοντας για την ύπαρξη του Θεού, παρά την αντίθετη εικόνα που πρόβαλλε στην δημόσια ζωή της.
Ο πατέρας Μπράιαν Κολοντιέτσουκ, ο οποίος επιμελήθηκε τα γράμματα και φρόντισε για την έκδοσή τους είναι μέλος των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας, που ίδρυσε η Μητέρα Τερέζας, κι ήταν επικεφαλής της πρωτοβουλίας για την αγιοποίησή της. Το 2003 η Μητέρα Τερέζα ονομάσθηκε οσία, ένα βήμα πριν την ανακήρυξή της σε αγία.
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ρωμαικαθολική "εκκλησία" αναζητά απεγνωσμένα πρόσωπα τα οποία να μπορεί ν΄ανακυρήξει Αγίους, γιατί μόνο η πραγματική Εκκλησία είναι ικανή ν΄αναδεικνύει Αγίους, ενώ οι αιρετικοί όχι.
Δυστυχώς η μητέρα Τεράζα όπως κι ο Abbe Pierre που πέθανε πρόσφατα στη Γαλλία, αποδεικνύουν το τεράστιο λάθος του καθολικισμού να συγκεντρώνει το δρόμο σωτηρίας του ανθρώπου στα έργα του κι όχι στην Αγάπη του για το Θεό, που αποτελεί τη μόνη υγιεί προαίρεση για την έκφραση της αγάπης μας προς τον πλησίον, ώστε τα έργα μας να είναι έργα αγάπης κι όχι φιλανθρωπία.
Η φιλανθρωπία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αρκεί.
Δυστυχώς η μητέρα Τεράζα όπως κι ο Abbe Pierre που πέθανε πρόσφατα στη Γαλλία, αποδεικνύουν το τεράστιο λάθος του καθολικισμού να συγκεντρώνει το δρόμο σωτηρίας του ανθρώπου στα έργα του κι όχι στην Αγάπη του για το Θεό, που αποτελεί τη μόνη υγιεί προαίρεση για την έκφραση της αγάπης μας προς τον πλησίον, ώστε τα έργα μας να είναι έργα αγάπης κι όχι φιλανθρωπία.
Η φιλανθρωπία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αρκεί.
-
FILOPATRIS
- Τακτικό Μέλος

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κατατάσεις μια γυναίκα που έδωσε τη ζωή της για τους φτωχούς και κατατρεγμένους στους "αγίους" του Αντίχριστου ?FILOPATRIS έγραψε:ο αντίχριστος θα χει κι αυτός τους δικούς του "αγίους" . Η πλάνη του είναι στο κάτω κάτω που δικαιολογεί τα "θαυματα" και σε άλλες θρησκείες , καθώς και την ύπαρξη άλλων θρησκειών
Τι πράγματα είναι αυτά ?
Μόνο οι Ορθόδοξοι είναι καλοί άνθρωποι ?
Ε σε πληροφορώ πως το αντίθετο εγώ νομίζω
Πως αυτή η ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ αίσθηση που έχουμε ότι είμαστε οι μόνοι που θα σωθούμε μας έχει κάνει τόσο μικρόψυχους με τους άλλους
Καλή Σαρακοστή
-
FILOPATRIS
- Τακτικό Μέλος

Επιμένω..Αν ανακυρηχθεί άγια και εφόσον δεν είναι Άγια της ορθοδοξίας, θα είναι αγία μιας πλάνης(καθολικισμού) δηλαδή του διαβόλου.. Δηλάδή θα αποτελεί ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της πλάνης των πολλών θρησκειών που βολεύει τα σχέδια του διαβόλου.Εν τέλει δεν αποκλείεται να σωθεί κι αυτή..
Αυτή την ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ αίσθηση οτι θα σωθώ δεν την έχω (Δε με γνωρίζεις με προσβάλεις).και τι σχέση έχει αυτό που λές μ'αυτό που λέω.. Εγω είπα οτι δε θα σωθεί;;είπα οτι δεν ήταν καλός άνθρωπος;κανείς δεν ξέρει πως κρινει ο Θεός..Ακόμη και ο πάππας ανθρωπος είναι και αν μετανοήσει ίσως να σωθεί..
Οι Ορθόδοξοι ξέρεις οτι δε δεχόμαστε τους καθολικούς αγίους σαν αγίους.Αυτό δε σημαίνει οτι δε θα σωθούνε .
Αυτή την ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ αίσθηση οτι θα σωθώ δεν την έχω (Δε με γνωρίζεις με προσβάλεις).και τι σχέση έχει αυτό που λές μ'αυτό που λέω.. Εγω είπα οτι δε θα σωθεί;;είπα οτι δεν ήταν καλός άνθρωπος;κανείς δεν ξέρει πως κρινει ο Θεός..Ακόμη και ο πάππας ανθρωπος είναι και αν μετανοήσει ίσως να σωθεί..
Οι Ορθόδοξοι ξέρεις οτι δε δεχόμαστε τους καθολικούς αγίους σαν αγίους.Αυτό δε σημαίνει οτι δε θα σωθούνε .
-
FILOPATRIS
- Τακτικό Μέλος

Re: Σημαντικές αποκαλύψεις για τη Μητέρα Τερέζα
Δεν περίμενα ποτέ να πάρω απάντησι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί με είχε προβληματίσει η περίπτωσι της μ.Τερέζας η προσφορά της είναι όντως σημαντική και σίγουρα θα ληφθεί υπ'όψιν του Θεού γιά την σωτηρία της, αλλά το θέμα ότι αμφισβητούσε τον Θεό εδώ μιλάμε γιά χάος μεταξύ ενός Αγίου του Θεού και ενός καλού ανθρώπου όσα και αν ήταν τα έργα του.arxontopoulo έγραψε:«Ο Ιησούς τρέφει μία πολύ εξειδικευμένη αγάπη για εσάς. Για μένα, η σιωπή και το κενό είναι τόσο σημαντικά που δεν κοιτάζω και δεν βλέπω, που ακούω και δεν καταλαβαίνω», έγραφε η Μητέρα Τερέζα το 1979 σ' επιστολή της προς τον έμπιστο φίλο της ιερέα Μίχαελ Φαν ντερ Πέτ.
Φαντάζεστε τον Άγιο Νεκτάριο πχ να αμφισβητεί τον Χριστό και την Παναγία; ούτε κατά διάνοια, ο Άγιος του Θεού απευθύνονταν στην Θεοτόκο σαν να ήταν μπροστά του σωματικά και τον άκουγε τέτοια είναι η πίστι των Ορθοδόξων ακόμη και οι πιό αμαρτωλοί μιλάμε με τον Θεό και μας είναι αδιανόητο ότι δεν υπάρχει είναι δεδομένη γιά μας η παρουσία του.
Αυτό είναι το ΧΑΟΣ μεταξύ ημών των ορθοδόξων που πιστεύουμε και των ετεροδόξων, γι'αυτούς ο Θεός είναι ένας μακρυνός μεγάλος Βασιλιάς και τύραννος που πρέπει να τον ακούν γιά να μην τους τιμωρήσει και πάνε στην κόλασι, γιά εμάς είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ μας και αν (γιά μένα μιλάω) συμπεριφερόμαστε ώρες ώρες σαν τον άσωτο υιό παρά ταύτα πάλι στον Πατέρας μας γυρνάμε.
Αυτή είναι η διαφορά μας γιά μας ο Θεός και Κύριός μας είναι ζωντανός παρών αναμεσά μας κάθε ημέρα της ζωής μας.
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μάνο επιτέλους, καλως ήρθες, αναρωτιώμουνα εδώ και τόσο καιρό που είσαι. Κόντεψα να βάλω τη Νικολούλη να σε βρει
.
Συμφωνώ ότι τα πρόσωπα που ανέφερα, δηλαδή τη μητέρα Τερέζα και τον Abbe Pierre, είναι τουλάχιστον φιλάνθρωποι, οι οποίοι αξίζουν πολλούς επαίνους για την προσφορά τους στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ο Κύριος κάνει το έργο του με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν Άγιοι. Η αγιότητα έχει κι άλλες προϋποθέσεις εκτός απ΄τη φιλανθρωπία.
Φίλε Φιλόπατρη θα σε παρακαλέσω να προσέχεις τις εκφράσεις σου. Μπορώ να πω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές και μερικές φορές ξεφεύγουν απ΄τα όρια.
Συμφωνώ ότι τα πρόσωπα που ανέφερα, δηλαδή τη μητέρα Τερέζα και τον Abbe Pierre, είναι τουλάχιστον φιλάνθρωποι, οι οποίοι αξίζουν πολλούς επαίνους για την προσφορά τους στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ο Κύριος κάνει το έργο του με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν Άγιοι. Η αγιότητα έχει κι άλλες προϋποθέσεις εκτός απ΄τη φιλανθρωπία.
Φίλε Φιλόπατρη θα σε παρακαλέσω να προσέχεις τις εκφράσεις σου. Μπορώ να πω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές και μερικές φορές ξεφεύγουν απ΄τα όρια.
Αλλο αυτόFILOPATRIS έγραψε: Οι Ορθόδοξοι ξέρεις οτι δε δεχόμαστε τους καθολικούς αγίους σαν αγίους.Αυτό δε σημαίνει οτι δε θα σωθούνε .
Δεν είπες αυτό και δεν απάντησα βάση αυτού
Απάντησα όταν την κατέταξες στην στρατιά του ΑντιΧρίστου !!!!
Οσο για το "Αγιος" έχει διάφορες βαθμίδες
Αλλο όταν λέμε "αυτός είναι άγιος άνθρωπος" και άλλο όταν λέμε "Αγιος Σπυρίδωνας"
Καλή Σαρακοστή
Αγαπητέ μάλλον μπερδεύεις το καλός άνθρωπος με το Άγιος, άλλο καλός άνθρωπος και άλλο Άγιος. Άγιος σημαίνει άνθρωπος με χάρη Θεού με το φώς του Θεού και όχι να λέει "έχω μέσα μου σκοτεινιά" το σκότος είναι άρνησι του Θεού των φώτων ή το λιγότερο απουσία του έτσι εξηγείται και η λέξι "κενό", είναι δυνατόν να είσαι άνθρωπος με χάρη Θεού και να μιλάς γιά κενό, κάτι δεν πάει καλά τότε, τα πράγματα είναι απλά.lovethink έγραψε:Οσο για το "Αγιος" έχει διάφορες βαθμίδες
Αλλο όταν λέμε "αυτός είναι άγιος άνθρωπος" και άλλο όταν λέμε "Αγιος Σπυρίδωνας"
Καλοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ινδουιστές και άλλοι, ακόμη και άθεοι υπάρχουν που είναι πράγματι πολύ καλοί άνθρωποι, άλλο αυτό όμως και άλλο να είσαι Άγιος η διαφορά είναι ημέρα με την νύχτα.