Σελίδα 1 από 1

Για σενα αδερφε μου...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 03, 2007 1:37 am
από NIKOSZ
Για σένα, αδελφέ μου, ξημέρωσε και σήμερα, ακόμη μια καινούργια ημέρα. Ο καλός Θεός, ο γεμάτος στοργή και αγάπη, μας παράτεινε το χρόνο της ζωής μας για να δεχθούμε τις ευλογίες Του και να πράξουμε το χρέος μας. Ίσως κάποιοι αδελφοί μας, χθες το βράδυ, κοιμήθηκαν χωρίς σήμερα να ξυπνήσουν. Αυτοί ανεχώρησαν εκ του ματαίου τούτου κόσμου. Όμως εμείς αφεθήκαμε να αντικρύσουμε το γλυκό φως της ημέρας.

Ο λαμπρός ήλιος διέλυσε τα σκοτάδια και με τις ζωογόνες ακτίνες του φωτίζει ολόκληρη την πλάσι, θερμαίνει και ζωογονεί ολόκληρο τον πλανήτη μας. Από την ώρα που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρώτο μας βλέμμα ανήκει στον ουρανό. Ο ολόλαμπρος ήλιος στέλνει τις θερμογόνες και ζωογόνες ακτίνες του προς όλες τις κατευθύνσεις προς τους δικαίους και τους αμαρτωλούς, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους μικρούς και μεγάλους, διαλύοντας τα πυκνά σκοτάδια και χαρίζοντας το φως σε όλους τους ανθρώπους. Φωτεινή και η δική μας ζωή.

Λαμπρή και η δική μας πορεία. Ζεστή και καλωσυνάτη η συμπεριφορά μας σε όλους τους ανθρώπους. Και όπως οι ακτίνες του ηλίου εισέρχονται παντού χωρίς να λερωθούν, έτσι και εμείς στην επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους οφείλουμε να διατηρούμε την καθαρότητα και την αγιότητα του βίου, ώστε η επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους να μη είναι καταλυτική της ποιότητος της ζωής μας και της αλλοιώσεως της προσωπικότητός μας. Κι ύστερα; Τι ύστερα; Δεν υπάρχει ύστερα.

Αυτομάτως η σκέψις μας ανέρχεται στον ουρανό και περικυκλώνει το θρόνο του Θεού. Η ανάβασις του νου μας στο θρόνο του Θεού συνοδεύεται πάντοτε με ένα "Ευχαριστώ!". Μπροστά σ' αυτόν τον θρόνο της τρισηλίου Θεότητος εναποθέτουμε από τα τρίσβαθα της καρδιάς μας τα ευγνώμονα αισθήματά μας, τον θησαυρό της ψυχής μας, ένα θερμό¨"Ευχαριστώ!".

Ευχαριστώ για την καινούργια ημέρα. Ευχαριστώ για την παράτασι της ζωής. Ευχαριστώ για την υγεία. Ευχαριστώ για την οικογένεια. Ευχαριστώ για τις πλούσιες ευλογίες. Ευχαριστώ για την εργασία. Ευχαριστώ για τις διανοητικές μου ικανότητες. Ευχαριστώ για τις σωματικές μου δυνάμεις. Ευχαριστώ για την αφθονία των πνευματικών και υλικών αγαθών. Ευχαριστώ! Και μετά το ευχαριστώ, αδελφέ μου, ακολουθεί το παρακαλώ. Σε παρακαλώ Θεέ μου, χάρισέ μου μια όμορφη ημέρα, χαρούμενη και ειρηνική, χωρίς να συγκρουσθώ με το θέλημά σου και ούτε να έλθω σε αντίθεσι με κανένα από τα πλάσματά Σου.

Ευλόγησε την εργασία μου, την οικογένειά μου, τους αδελφούς μου, όλους όσους υπηρετούν ποικιλοτρόπως το δικό σου θέλημα. Σε παρακαλώ, Κύριε, δός μου την δύναμι να είμαι ένας εργάτης του καλού, ένας πιστός δούλος δικός σου, ένας Άγγελος χαράς μέσα στο σπίτι, ένας τίμιος εργάτης στον τόπο της εργασίας και μέσα σ' αυτήν την κοινωνία. Ένα ζωντανό κύτταρο, ένας τίμιος άνθρωπος, μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.


"ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ" εκδόσεις Ο.Χ.Α. ΛΥΔΙΑ.