Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής

Δημοσίευση από gkou »

Παιδιά, μέσα από αυτή τη σελίδα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θαύμα εκείνο, που έζησα στα οκτώ μου χρόνια και που το αποτέλεσμα και η χάρη που πήρα από αυτό διατηρείται , χάρη στις δεήσεις της Αγίας Παρασκευής υπέρ εμού , έως σήμερα.
Από δύο ετών έπασχα από στραβισμό ιδιαίτερα σοβαράς μορφής και , όπως έλεγαν οι γιατροί μου με είχαν εξετάσει σε Αθήνα και Κόρινθο, θα έπρεπε να φοράω τα γυαλιά για όλη μου τη ζωή. Οι γονείς μου συνήθιζαν να με πηγαίνουν κάθε χρόνο, παραμονή της Αγίας Παρασκευής , σε ένα μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην Αρχαία Κόρινθο. Εκεί , από τρίων σχεδόν χρονών έκανα την μικρή μου αλλά τόσο περιεκτική σε παράκληση προδευχούλα μου : " Αγία μου Παρασκευή, κάνε μου καλά τα ματάκια μου " . Άναβα λοιπόν τη λαμπάδα μου και ήλπιζα πολύ σε αυτήν.
Και τελικά, στα οκτώ μου χρόνια , η Αγία Παρασκευή ,έκανε το θαύμα της , έξω από το μικρό αυτό εκκλησάκι. Μια ξαφνική σκέψη μέσα μου, σαν αστραπή , με ώθησε να βγάλω τα γυαλιά μου και με διαβεβαίωσε ότι πλέον δε θα μου χρειάζονταν άλλο! Έβγαλα λοιπόν τα γυαλιά μου και διαπίστωσα ότι πράγματι, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα! Έβλεπα πάρα πολύ καλά, χωρίς το παραμικρό ίχνος στραβισμού! Αυτόματα, τα έδωσα στη μητέρα μου και της είπα ότι δε θα τα ξαναφορούσα πια! Οι δικοί μου, στην αρχή νόμιζαν πως επρόκειτο για παιδικό ενθουσιασμό όμως δεν άργησαν κι αυτοί τις επόμενες ημέρες να πιστέψουν πως επρόκειτο στα αλήθεια περί θαύματος.
Σήμερα είμαι μία ώριμη γυναίκα με άριστη όραση. Ποτέ δεν έπαψα να επισκέπτομαι εκείνο το εκκλησάκι κάθε χρόνο και να ευχαριστώ την Αγία Παρασκευή για τη θαυματουργή της παρέμβαση και για το ότι εισάκουσε τις ταπεινές , παιδικές προσευχές μου! Οι Άγιοι είναι πάντα κοντά μας. Αρκεί να τους επικαλεστούμε με πίστη και είναι έτοιμοι να σπεύσουν και να μας βοηθήσουν...
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από g_aggelos »

Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτό το τόσο δυνατό βίωμά σου...
Πιστεύω και εγώ ότι οι Άγιοι είναι πάντα δίπλα μας. Και χαίρονται με την χαρά μας και τις καλές μας πράξεις, αλλά και κλαίνε με τις λύπες μας και το λοξοδρόμημά μας...

Γύρω μας υπάρχουν αμέτρητα θαύματα... Αρκεί να θέλουμε και θα τα δούμε....

Σε ευχαριστώ...
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Σοβαρός και αξιόπιστος Αγιορείτης Μοναχός, διηγήθηκε δημοσίως το επόμενο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός.
Ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός, παρουσιάστηκε σε μία πιστή γυναίκα, και της είπε:
«Οι Άγιοι βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι ΔΕΝ επικαλούνται τους Αγίους».
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
annap
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από annap »

όταν ακούω τέτοια πράγματα - θαύματα απλά δεν μπορώ να πω τίποτα.......
... η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
CHRISTINA_K
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από CHRISTINA_K »

Με συγκίνησες με την εξιστόρησή σου.

Σε ευχαριστώ, και πάντα να είσαι δυνατή στην πίστη και να ομολογείς την

Αγία Τριάδα, την Παναγία μας και πάντες τους Αγίους!

εύχομαι η Αγία Παρασκευούλα να πρεσβεύει για μας τους αμαρτωλούς!

Χριστίνα
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής

Δημοσίευση από efthumhs »

Διηγείται ο πατηρ Εφραίμ Κατουνακιώτης το 1979 μεταξύ (πολλών και ενδιαφερόντων) άλλων...

Προ πέντε ετών (σχόλιο efthumhs: δηλαδή το 1974) πήγε στη Μονή Κουτλουμουσίου ένας τυφλός και όταν προσκύνησε την κάρα της αγίας Παρασκευής (σχόλιο efthumhs: στην πραγματικότητα μέρος της κάρας της αγίας που φυλάσσεται εκεί. Το άλλο φυλάσσεται στην Ι.Μ Πετράκη, απέναντι απο το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα), αυτή ευωδίασε και ο τυφλός αμέσως είδε και κρέμασε τα γυαλιά του εκεί.

Απο το http://dosambr.wordpress.com/2010/07/08 ... %af%ce%bc/
goldengreek25
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από goldengreek25 »

Δόξα Σοι Ο Θεός! Μεγάλη η χάρη της Αγίας!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΗΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΘΑΥΜΑ.
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΖΩΗ ΣΟΥ
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

23449_105080899521154_100000577343854_136764_7877088_n.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

Η ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΓΑΛΟΔΩΡΗ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΙΛΑΡΑ. ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ . ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΙΣΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΑ ΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ
ΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ΠΟΥ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΤΩΣΕ.ΧΑΡΙΖΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”