Γυμναστική και φοβίες
Συντονιστής: Συντονιστές
Γυμναστική και φοβίες
Λογω προβλημάτων που σχετιζονται με κακη σταση σωματος, καθιστικη ζωη, πρωιμα συνδρομα αυχενικού και γενικότερα λόγω έλλειψης σωματικής άσκησης, αναγκάζομαι να ψάχνομαι σε θέματα γυμναστικής, προς αποφυγή χειρότερων καταστάσεων στη ζωή μου.
Είμαι άνθρωπος που ειμαι πολυ αρνητικός σε θέματα γυμναστικής, ασκήσεων κλπ. Ωστόσο, πιεζομαι εκ των πραγματων να κανω κατι για τον εαυτο μου, για την υγεια μου.
Χρειαζομαι και γενικοτερα καποιου ειδους ασκηση, αλλα και ειδικοτερα για το αυχενικο μου. Και επειδη ειμαι σχετικα νεος, δεν θελω να τρεχω σε φυσικοθεραπευτες.
Ξεκινησα χορό, μου ειπαν ομως οτι γενικα βοηθα στην φυσικη κατασταση αλλα ομως οχι για το αυχενικο.
Εχω βαλει περπατημα στη ζωη μου, και αυτο γενικα βοηθα, οχι ειδικα ομως.
Κι ερχομαι στο προκειμενο:
3 διαφορετικοι γυμναστές, μου προτειναν ολοι μεθοδο πιλατες(pilates). Ειδικα για την παθηση του αυχενικου συνδρομου, ενδεικνυται, ειναι ηπια γυμναστική και κυριως βοηθαει και μπορει και να με βοηθησεις. Μου ειπαν ολοι οτι θα βελτιωθω, και θα επανερθω(ελαφρυ σκυψιμο, τοσα χρονια βιβλια και computers...)
Ψαχνω στο internet, και βλεπω καποια συσχετιση pilates με yoga.
Και εκανα το ψαξιμο επειδη ημουν υποψιασμενος, καποιοι μου εκαναν αναφορες σχετικα.
Ειδα εδω
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=727
αλλα σε ολοκληρο το ελληνικο internet, ελαχιστες ως μηδαμινες οι αναφορες για το pilates, απο χριστιανικης αποψεως.
Τωρα τι να πω: η συζητηση ειναι μαλλον μεγαλη.
Υπαρχει οντως κινδυνος, προσυλητισμου, προς ανατολικες θρησκειες? Απο ποιον, απο τον εκαστοτε γυμναστη? Εγω με τους γυμναστες που μιλησα, ειδικα οι δυο ηταν ανθρωποι της εκκλησιας!
Αναρωτιεμαι μηπως δαιμονοποιουμε τα παντα? Ή οντως το Pilates των γυμναστηριων ειναι δουρειος ιππος, αλλα για ποιο πραγμα? Μηπως απλα κινδυνολογουμε?
Μηπως σημερα αν πω οχι στο πιλατες, αυριο τρεχω σε φυσιοθεραπευτες που μου κανουν μεθοδο πιλατες?
Να παω να κανω τη γυμναστικη μου(Pilates) και να μην το ζαλιζω το θεμα?
Είμαι άνθρωπος που ειμαι πολυ αρνητικός σε θέματα γυμναστικής, ασκήσεων κλπ. Ωστόσο, πιεζομαι εκ των πραγματων να κανω κατι για τον εαυτο μου, για την υγεια μου.
Χρειαζομαι και γενικοτερα καποιου ειδους ασκηση, αλλα και ειδικοτερα για το αυχενικο μου. Και επειδη ειμαι σχετικα νεος, δεν θελω να τρεχω σε φυσικοθεραπευτες.
Ξεκινησα χορό, μου ειπαν ομως οτι γενικα βοηθα στην φυσικη κατασταση αλλα ομως οχι για το αυχενικο.
Εχω βαλει περπατημα στη ζωη μου, και αυτο γενικα βοηθα, οχι ειδικα ομως.
Κι ερχομαι στο προκειμενο:
3 διαφορετικοι γυμναστές, μου προτειναν ολοι μεθοδο πιλατες(pilates). Ειδικα για την παθηση του αυχενικου συνδρομου, ενδεικνυται, ειναι ηπια γυμναστική και κυριως βοηθαει και μπορει και να με βοηθησεις. Μου ειπαν ολοι οτι θα βελτιωθω, και θα επανερθω(ελαφρυ σκυψιμο, τοσα χρονια βιβλια και computers...)
Ψαχνω στο internet, και βλεπω καποια συσχετιση pilates με yoga.
Και εκανα το ψαξιμο επειδη ημουν υποψιασμενος, καποιοι μου εκαναν αναφορες σχετικα.
Ειδα εδω
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=727
αλλα σε ολοκληρο το ελληνικο internet, ελαχιστες ως μηδαμινες οι αναφορες για το pilates, απο χριστιανικης αποψεως.
Τωρα τι να πω: η συζητηση ειναι μαλλον μεγαλη.
Υπαρχει οντως κινδυνος, προσυλητισμου, προς ανατολικες θρησκειες? Απο ποιον, απο τον εκαστοτε γυμναστη? Εγω με τους γυμναστες που μιλησα, ειδικα οι δυο ηταν ανθρωποι της εκκλησιας!
Αναρωτιεμαι μηπως δαιμονοποιουμε τα παντα? Ή οντως το Pilates των γυμναστηριων ειναι δουρειος ιππος, αλλα για ποιο πραγμα? Μηπως απλα κινδυνολογουμε?
Μηπως σημερα αν πω οχι στο πιλατες, αυριο τρεχω σε φυσιοθεραπευτες που μου κανουν μεθοδο πιλατες?
Να παω να κανω τη γυμναστικη μου(Pilates) και να μην το ζαλιζω το θεμα?
Οι σύντομες απαντήσεις στις 3 σου ερωτήσεις είναι αυτές:cool έγραψε:Αναρωτιεμαι μηπως δαιμονοποιουμε τα παντα? Ή οντως το Pilates των γυμναστηριων ειναι δουρειος ιππος, αλλα για ποιο πραγμα? Μηπως απλα κινδυνολογουμε?
1) Ναι αλλλα στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δίκιο.
2) Ναι είναι Δούρειος Ίππος και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί
3) Σε γενικές γραμμές ναι αλλά αυτό θα πρέπει να το κρίνεις μόνος από τα λεγόμενα μου. (Αν βασιστείς μόνο στο δικό μου ποστ βέβαια). Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για σένα.
Και οι εξηγήσεις
Μέσω την δικιάς μου σχεδόν 10ετής πείρας σε γνώσεις περί των ανατολικών ιδεών, μυθολογιών, ιστορίας και πολεμικών τεχνών, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οτιδήποτε ανατολίτικο ΕΙΝΑΙ Δούρειος Ίππος για την ορθόδοξη θρησκεία, την ελληνική ιδεολογία, φιλοσοφία και παράδοση.
Σημ: Η "ορθόδοξη θρησκεία, την ελληνική ιδεολογία, φιλοσοφία και παράδοση" που ανέφερα ποιο πάνω δεν είναι ένας καταιγισμός λέξεων για να δεις ένα τεράστιο κατεβατό προσπαθείας του να σε πείσω. Σε περίπτωση που με ρωτήσεις μπορώ να σου δώσω παραδείγματα για όλα αυτά.
Οι κινέζικες τεχνικές (π.χ yoga) βασίζονται στην πολυχρόνια εμπειρία των κινέζων (που τις μετέδωθηκαν στην υπόλοιπη Ασία μέσω του πολιτισμού τους μέχρι των 15 περίπου αιώνα μ.Χ.) πάνω στην ανθεκτικότητα του ανθρωπίνου σώματος μέσω των βασανιστηρίων. (Δεν ξέρω αν είναι γνωστό γενικότερα αλλά εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι οι κινέζοι είναι ειδικοί στα βασανιστήρια.... "στα βασανιστήρια είναι Κινέζος" που λέμε....). Η ιδεολογία τους να γνωρίζουν για την αδυναμία του σώματος δικαιολογείται λόγο του πιστεύω τους περί δύναμης..... Εδώ όμως θα πρέπει να δώσω μια εξήγηση.....
Αν διαβάσει κάποιος λίγο κινέζικη ιστορία (ως αποδεικτικές πράξεις της λανθασμένης τους φιλοσοφίας) θα δει ότι στην Κίνα υπάρχει ένα ψυχικό κενό. Το κενό της άδειας τους από θεολογία ζωή, τους έχει γεμίσει με την ιδεολογία της δύναμης (εξ' ού και το Feng Shui, το chi, το chakra, η yoga κ.τ.λ) την οποία μάλιστα οι κινέζοι έχουν φτάσει στο σημείο να την θεωρούν ως τον μέγιστο σκοπό της ύπαρξης τους. Πώς εμείς ξέρουμε ότι κάθε μωρό πίνει γάλα;; Ή ότι όταν μεγαλώσουμε θα σπουδάσουμε; Ή ότι θα πρέπει να δουλέψουμε; Έ, έτσι και αυτοί μεγαλώνουν για την δύναμη, ζουν για την δύναμη και ψάχνουν δύναμη. Ένας γιός ξέρει ότι ο πατέρας του τον αγαπάει επειδή τον στέλνει στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει μιας και η γνώση είναι δύναμη. Όχι επειδή κάθησε δίπλα στο κρεβάτι του όταν ήταν άρρωστος. Όχι επειδή τον φρόντισε στα παιδικά του χρόνια. Όυτε επειδή τον πήγαινε βόλτες και έζησαν ευχάριστες στιγμές σαν πατέρας και γιός. Σκοπός στην Κίνα είναι να έχεις δύναμη, όχι παιδιά.
Δύναμη ήθελε και ο διάβολος όταν έφυγε από τον παράδεισο. Αυτός είναι και ο λόγος που μάλλωσε με τον Θεό. Ήθελε να έχει δύναμη, να είναι ανώτερος! Ότι δεν μπόρεσε να το κάνει τότε όμως, προσπαθεί να το κάνει τώρα στους ανθρώπους. Και τους πολεμάει με τα ίδια τα όπλα των ανθρώπων. Ο άνθρωπος έχει ψυχή, σώμα πνεύμα και αυτός προσπαθεί να κερδίσει την ψυχή χρησιμοποιώντας το σώμα ή το πνεύμα. Κυρίως το σώμα. Και επειδή το σώμα είναι αδύναμο βλέπεις που κολλάει η ιδέα της δύναμης..... και γνωρίζουμε και τον υπαίτιο!
Γίνεται φανερό λοιπόν λοιπόν ότι όσο ο άνθρωπος έχει ΜΗ θεολογική, αλλά μόνο κοσμική γνώση στα χέρια του, η οποία ναι μεν δεν είναι κακή αλλά από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείται έτσι όπως θα ήθελε ο Θεός μεταβάλλεται σε κακή, ο διάβολος μπορεί να κάνει ότι θέλει κυρίως αν έχει την συνοχή του ανθρώπου. Την οποία συνοχή ή την δημιουργεί ο ίδιος, ή εκμεταλεύεται τα λάθη του ανθρώπου.
Σε ότι αφορά τις ανατολίτικες θρησκείες η προσπάθεια του αυτή γίνεται μέσω της ειδωλολατρείας. Όχι όμως τόσο σε είδωλα (αν και έχουν και από αυτά) αλλά από την φιλοσοφική γνώση (η οποία είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αντίθετη από την ελληνική φιλοσοφική των αρχαίων μας προγόνων παρακαλώ!!) περί του σώματος κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλων θεωριών (μεταφυσικών π.χ) που όμως δεν είναι της παρούσης σε αυτό το θέμα.
Αυτή η γνώση της δύναμη όμως στέκεται χάρη στην αντίθεση της. Ενώ π.χ πρέπει να ξέρεις πόσο δυνατός είσαι, έτσι πρέπει και να ξέρεις το πόσο αδύναμος είσαι. Για να συγκρίνεις πρέπει να βάλεις σε δοκιμασία το σώμα σου. Και εδώ έρχεται η yoga (σωματικές ασκήσεις και διαλογικές), το chakra (επιστημονικές γνώσεις για τους γιατρούς μιας και βασίζεται στην κυκλοφορία του αίματος, αλλά μόδα για τους μη γνώστες) και ένα σωρό άλλα....
Η αποπάνω τελευταία παράγραφος περιγράφει τον συνειρμό της λογικής σκέψης του ανθρώπου. "Αφού δεν ξέρω θα μάθω. Και για να μάθω θα πειραματιστώ". Έτσι ο άνθρωπος υιοθετεί σιγά-σιγά την ιδέα χωρίς να το καταλάβει καν, μέχρι που στο τέλος το αποδέχεται! Εδώ ταιριάζει αυτό που είπα στην αρχή και που το ανέφερες και εσύ: ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ!
Ο κίνδυνος στις πιλάτες και στις οποιεσδήποτε πιλάτες δεν είναι η ίδια η άσκηση που κάνει καλό και στον αυχένα και στα λοιπά μέρη του σώματος. Είναι η ιδεολογία ότι πρέπει αν μπεις στην ιδεολογία της. Ότι αν δεν κάνεις "αυτό" τότε δεν θα έχεις το "άλλο". Δηλ εγώ δεν μπορώ να κάνω γυμναστική αν δεν κάνω για μια ώρα "μμμμμμμμμμμ" σαν την αγελάδα; (Οι περισσότεροι το λένε "διαλογισμό" βέβαια αλλά εμένα την αγελάδα μου θυμίζει τι να κάνουμε....)
Το ότι θέλει να σε βάλει μέσα στο πνεύμα ["πνεύμα"; Ακάθαρτο μήπως; Τι.... σύμπτωση (!!)] είναι απόδειξη ότι έχουν δικό τους φιλοσοφικό κανόνα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα κάνεις πιλάτες ή όχι, αλλά το αν αποδέχεσαι να μπεις μέσα σε αυτόν τον κανόνα. Έχεις μετρήσει τα υπέρ και τα κατά αυτής σου της απόφασης; Αν ενστερνιστείς αυτήν την ιδεολογία που θα σε οδηγήσει πνευματικά; Θεολογικά; Αυτήν την στιγμή δεν έχεις πρόβλημα με τον αυχένα σου. Προληπτικά το κάνεις. Εγώ αυτό το βλέπω για πειρασμό.
Στα αλήθεια αν δεν ήξερες ότι είναι "κακό" (αν είναι... εγώ για κακό το βλέπω) θα μας ρώταγες; Για να έχεις λοιπόν αυτήν την αμφιβολία σημαίνει ότι 2 αντίθετες δυνάμεις παλεύουν μέσα σου. Αν αποδεχτούμε ότι η καλή είναι ο Χριστός (μερικοί δεν το αποδέχονται αυτό βλέπεις) τότε αυτομάτως το οτιδήποτε άλλο μετατρέπεται σε κακό (το είπα και πριν αυτό αν θυμάσαι) και νομίζω (υποθέτω δηλ.) ότι αυτό δεν το θες. Αφού λοιπόν δεν το θες, τι το ψάχνεις; Για να το ψάχνεις λοιπόν κάποιος σε βάζει σε πειράσμο ( Ποιος άραγε; ) Προσωπικά εμένα αυτό θα με έκανε να φύγω μίλλια μακρυά, έτσι συνιστώ να αποφύγεις και εσύ να μπλεχτείς. Τόσες λύσεις υπάρχουν. Είναι ανάγκη να διαλέξεις αυτό; Εξάλλου η υπομονή είναι η μέγα αρετή του χριστιανού. Λες να σε αφήσει έτσι ο Θεός όταν δει την αρετή σου; Ότι υπομένεις για χατήρι Του;
Βέβαια δεν λέω να αρρωστήσεις κιόλας (Ο καθένας διαλέγει τις δυνάμεις του πάνω σε αυτό). Αν θες να μερικές δικές μου ιδέες για το να κάνεις:
1) Αφού είπαμε είναι πειρασμός τότε πρέπει να ρωτήσεις κάποιον σχετικό με πειρασμούς. Εν ολίγοις έναν πνευματικό. Ρώτα ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ πνευματικό και ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ* και κάνε υπακοή. Σε περίπτωση που είναι πειρασμός, τώρα δεν θα μπορεί να σε πειράξει πρώτον γιατί κάποιος άλλος θα είναι υπεύθυνος και δεύτερον γιατί θα είσαι εντάξει στα μάτια του Θεού ότι έκανες υπακοή. Σε περίπτωση που σου πει "πήγαινε" πήγαινε. Σε περίπτωση που σου πει "μην πας" έχεις την δεύτερη λύση:
2) Ο αυχένας είναι ένα σημείο που συνήθως αρρωσταίνει:
- α) Από τα άλατα
- β) Από κακό ύπνο
- γ) από άσχημη σωματική στάση (π.χ να κάθεσαι άβολα σε μία καρέκλα)
Λύσεις (αντίστοιχα γραμμένα):
- α) Κάνε μπάνια στην θάλασσα (οκ, λίγο δύσκολο Νοέμβριο μήνα
- β) Αγόρασε ορθοπεδικό μαξιλάρι σπόρων. Ναι αυτά που διαφημίζουν στην τηλεόραση, στο τηλεμάρκετινγκ. Είχα πρόβλημα και τον ύπνο μου και είπα να το δοκιμάσω. Από τότε πέρασ
αν 8-9 χρόνια και δεν ξανά είχα πρόβλημα ποτέ παρά μόνο όταν χαλάνε οι σπόροι δηλ κάθε 2-3 χρόνια.
Αλλά πρόσεξε. Κυκλοφορούν 2 τύποι. Ένα με ορισμένο σχήμα (νομίζω πως αυτό είναι το reska αν θυμάμαι καλά) που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό (γιατί έχει και ...αφρολέξ ή κάτι τέτοιο ορισμένου μεγέθους (πολύ ψηλό) και πιάνεσαι..... άσε μετάνιωσα που το αγόρασα) και ένα που απλά έχει σπόρους μέσα και τίποτα άλλο (άρα δεν έχει κάτι να το στηρίζει σε ένα ορισμένο μέγεθος) και παίρνει το σχήμα που θες εσύ στο ύψος που θες εσύ. Εγώ αυτό έχω τώρα, είμαι πολύ ικανοποιημένη και σταμάτησε ο πόνος στον αυχένα που είχα.
Τα έξτρα που διαφημίζουν στην διαφήμηση δηλαδή ότι περνάει ο αέρας μέσα από τους σπόρους (γιατί ανοίγουν με την θερμοκρασία) και σε δροσίζει το καλοκαίρι ή ότι κλείνουν τον χειμώνα (έτσι διατηρούν την ζέστη) και σε ζεσταίνουν, περιέργος και παραδόξος είναι ΟΛΑ..... ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! 8O 8O 8O 8O Πρώτη φορά βλέπω τίμια διαφήμηση!!! 8O 8O Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
- γ) Πρώτον αγόρασε ορθοπεδική καρέκλα. Δεύτερον για κάθε μία ώρα που κάθεσαι στο pc να σηκώνεσαι για 15 λεπτά. Σε περίπτωση που ασκείσαι έχει καλώς. Σε περίπτωση που όχι φρόντισε να καθήσεις σε τέτοιο στυλ, ώστε να έχεις τεντωμένα τα πόδια σου προς τα κάτω (μην τα βάλεις 100% ίσια σε κανένα σκαμνί δηλ) για να κατέβη το αίμα (προς τα κάτω) και να ξεπιαστούν τα πόδια αλλά για να ανέβη μετά και προς την καρδιά κανονικά. Κυρίως το καλοκαίρι η υπερβολική ζέστη κάνει την καρδιά να κομπιάζει και δεν λειτουργεί καλά με αποτέλεσμα τα πόδια να πρίζονται και να δημηουργείται καρδιακό πρόβλημα! Φαντάσου να την κουράζεις και τον χειμώνα!!!
* = Υπάρχει ένα ρητό που λέει. Αν ρωτήσεις έναν πνευματικό κάτι, αυτός σαν άνθρωπος του Θεού θα σου πει το θέλημα Του. Αν τον ρωτήσεις και δεύτερη, επειδή είναι και άνθρωπος θα καθήσει να το σκεφτεί καλύτερα και έτσι θα υπερισχύσει η δική του -ανθρώπινη- και λανθασμένη γνώμη. Και αν τον ρωτήσεις και τρίτη θα σου πει την γνώμη του πονηρού γιατί θα του έχει μπει ο πειρασμός. Φρόντισε να τον ρωτήσεις μόνο μία χωρίς όμως να του πεις όλα αυτά γιατι΄τότε θα του βάλει ιδέες του πειράσμου. Μια και έξω τίμια και καθαρά! Και βέβαια μόνο έναν πνευματικό να ρωτήσεις... όχι δεν μας αρέσει η γνώμη του και πάμε αλλού....
Ουφ..... τελείωσα... ξέρεις πόση ώρα έκανα να το γράψω όλο αυτό; Άντε να πάμε και για ύπνο τώρα.... ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ! Σόρρυ για το τεράστιο post!
Δεν κάνεις λάθος. Το δημιούργησε κάποιος φυσιοθεραπευτής ονόματι "Πιλάτες" εξ' ου και το όνομα...
Το πιλάτες είναι μία μέθοδος φυσιοθεραπείας που στηρίζεται σε 2 πράγματα. Στην φιλοσοφική θεραπεία και στην θεωρητική. Πέρα του ότι ο όρος "φιλοσοφική θεραπεία" συμπεριλαμβάνει το νόημα ότι υπάρχει κάτι το κινέζικο εδώ μιας και μόνο εκεί χρησιμοποιείται (αν και μερικοί δεν το ξέρουν αυτό μιας και το θεωρούν κομμάτι της γυμναστικής) κατ' τ' άλλα η όλη διαδικασία, η όλη μέθοδος, υποστηρίζεται από τα εξής βήματα:
1) Centering
2) Concentration
3) Control
4) Precision
5) Breathing
6) Flowing Movement
Αν παρατηρήσεις όλα αυτά βρίσκονται και μέσα στην γιόγκα (συνδέονται) μιας και το πιλάτες συμπεριλαμβάνει μερικά κομμάτια της. Και η γιόγκα είναι ανατολίτικη θρησκεία καθαρά και ξάστερα.
Το πιλάτες είναι μία μέθοδος φυσιοθεραπείας που στηρίζεται σε 2 πράγματα. Στην φιλοσοφική θεραπεία και στην θεωρητική. Πέρα του ότι ο όρος "φιλοσοφική θεραπεία" συμπεριλαμβάνει το νόημα ότι υπάρχει κάτι το κινέζικο εδώ μιας και μόνο εκεί χρησιμοποιείται (αν και μερικοί δεν το ξέρουν αυτό μιας και το θεωρούν κομμάτι της γυμναστικής) κατ' τ' άλλα η όλη διαδικασία, η όλη μέθοδος, υποστηρίζεται από τα εξής βήματα:
1) Centering
2) Concentration
3) Control
4) Precision
5) Breathing
6) Flowing Movement
Αν παρατηρήσεις όλα αυτά βρίσκονται και μέσα στην γιόγκα (συνδέονται) μιας και το πιλάτες συμπεριλαμβάνει μερικά κομμάτια της. Και η γιόγκα είναι ανατολίτικη θρησκεία καθαρά και ξάστερα.
Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος -αν το Pilates εχει ουσιαστική σχέση με ανατολικές θρησκείες ή οτιδήποτε άλλο - γιατι εξάλλου δεν το γνωρίζω με βεβαιότητα, αλλά σαν γυμναστής μπορώ να πω στον φίλο με το πρόβλημα οτι μάλλον πολύ δύσκολα θα βρει κάποιον γυμναστή να συνδέει το pilates με προσυλητισμό και τα σχετικά (ΑΝ αυτό είναι καθησυχαστικο...).
Πάντως, αν στο google η αλλού βάλεις neck exercises η neck pain θα σου βγάλει πολλά site με πολύ καλές ασκήσεις για αυχενικο κλπ. Ρώτα το γιατρό σου -δεν ξέρω σε ποια ακριβώς φάση του προβλήματος είσαι - αν σου δίνει το ΟΚ και ξεκίνα σιγά σιγα....ο σκοπός είναι να γυμνάσεις - αλλά και να χαλαρώσεις μετά, με την έννοια να κάνεις ευλύγιστους - τους μυς που περιβάλλουν την άρθρωση με τον πόνο. Βρες κάποιον καλό γυμναστή να σε βοηθήσει και θα είσαι ΟΚ.
Η Evi_J έχει απόλυτο δίκιο νομίζω....
- α) Από τα άλατα
- β) Από κακό ύπνο
οπότε βελτίωσε ιδιαίτερα το β και γ
Αρκετα...μην το κάνουμε αθλητικό site.... ;-)[/img]
Πάντως, αν στο google η αλλού βάλεις neck exercises η neck pain θα σου βγάλει πολλά site με πολύ καλές ασκήσεις για αυχενικο κλπ. Ρώτα το γιατρό σου -δεν ξέρω σε ποια ακριβώς φάση του προβλήματος είσαι - αν σου δίνει το ΟΚ και ξεκίνα σιγά σιγα....ο σκοπός είναι να γυμνάσεις - αλλά και να χαλαρώσεις μετά, με την έννοια να κάνεις ευλύγιστους - τους μυς που περιβάλλουν την άρθρωση με τον πόνο. Βρες κάποιον καλό γυμναστή να σε βοηθήσει και θα είσαι ΟΚ.
Η Evi_J έχει απόλυτο δίκιο νομίζω....
- α) Από τα άλατα
- β) Από κακό ύπνο
οπότε βελτίωσε ιδιαίτερα το β και γ
Αρκετα...μην το κάνουμε αθλητικό site.... ;-)[/img]
Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έτυχε να ξέρω, έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και βέβαια έχουν αποκτήσει την εκεί εμπειρία.yianvla έγραψε:αλλά σαν γυμναστής μπορώ να πω στον φίλο με το πρόβλημα οτι μάλλον πολύ δύσκολα θα βρει κάποιον γυμναστή να συνδέει το pilates με προσυλητισμό και τα σχετικά (ΑΝ αυτό είναι καθησυχαστικο...).
Μερικοί άλλοι στο λένε ως μέρος της γυμναστικής χωρίς να ξέρουν περισσότερα. Απλά διαδίδουν....
Αυτό που εμένα με εκκπλήσει πάντως είναι ότι μερικές φορές είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ενημερωμένοι. Γιατί αν εγώ σου πω δέκα αλαμπουρνέζικα και πέσεις ξέρος φαντάσου πως θα νιώσω εγώ αν μου πουν ένα εντέκατο!! Και μου έχει τύχει αυτό, μέχρι στιγμής δύο φορές. Από τότε έμαθα να προσέχω...
Ασφαλώς δεν είναι όλοι έτσι βέβαια... Υπάρχει και η αθώα γυμναστική στη μέση. Αλλά προσωπικά εμένα με φοβίζει να μην ξέρω ποιος είναι ποιος...