Σελίδα 1 από 1

Κραυγή αγωνίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία Κορέας

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 24, 2007 5:02 pm
από pilotos
Κραυγή αγωνίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας. Ακούνε οι Ορθόδοξοι της Ελλάδας και της Κύπρου ;

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΕΑΣ



Σεούλ, 3 Νοεμβρίου 2007



Αγαπητέ Γιώργο,

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εμπνευσμένες δραστηριότητες σας προς ενίσχυση των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Ιεραποστόλων και δοξάζουμε τον Θεό. Εύχομαι σ’ εσάς και τους καλούς συνεργάτες σας υγεία, υπομονή και δύναμη ώστε επί έτη μακρά να συμπαρίστασθε κατά τρόπο δυναμικό στο έργο του Ευαγγελισμού των Εθνών.

Στην Κορέα με την χάρη του Κυρίου μας συνεχίζεται η Ιεραποστολική προσπάθεια με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Την άλλη Κυριακή -11 Νοεμβρίου- θα γίνει συν Θεώ η εις Διάκονον χειροτονία του Κορεάτη Ιλαρίωνα Τζόγκ, ο οποίος θα υπηρετήσει στον νεόδμητο Ι. Ν. Αγ. Διονυσίου στην πόλη Ουλσάν, όπου μέχρι τώρα υπηρετεί ως ψάλτης. Τον άλλο μήνα αναμένουμε να έλθει να υπηρετήσει ως εφημέριος στον ίδιο Ναό εξ αποσπάσεως από την Ι. Μητρόπολη Κασσανδρείας, με την ευλογία του Αγίου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γαλιλαίος. Στα νηπιαγωγεία του Ουλσάν εργάζονται πολλοί Έλληνες και καταλαβαίνετε την χαρά τους που συν Θεώ για δύο χρόνια θα έχουν Έλληνα ιερέα.

Για την 1600ή επέτειο από την Κοίμηση του Ιωάννου του Χρυσοστόμου έχουμε προγραμματίσει και εδώ τετραήμερο εορτασμό. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Ιεραποστολικού μας Κέντρου θα έχουμε συμπόσιο με τέσσερις εισηγητές Ορθοδόξους από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Αμερική και την Κορέα και προβολή εικόνων από την ζωή και το έργο του Αγίου. Προ ημερών είχαμε καλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου και τους αναπτύξαμε τον σκοπό του εορτασμού, ώστε να προβληθεί και στην Κορέα ο μεγάλος αυτός Πατέρας της Εκκλησίας μας.

Εφέτος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Αμβρόσιος με την Επιτροπή Ορθοδόξων Εκδόσεων, της οποίας προΐσταται, δραστηριοποιήθηκε στην έκδοση δέκα ακόμη βιβλίων και επιπλέον ετοιμάζει και βελτιωμένη έκδοση του «Ιερατικού» που είχαμε εκδώσει πολυγραφημένο προ 22 ετών.

Με την χάρη του Θεού στις ενορίες μας έχουμε συνεχώς και νέους κατηχούμενους, οι οποίοι εν συνεχεία γίνονται δεκτοί στο Άγιο Βάπτισμα (αύριο βαπτίζονται πέντε στο Πουσάν).

Φέτος με τους τυφώνες και τις πλημμύρες έπαθαν πολύ σοβαρές ζημιές τα κτίρια της Ιεραποστολής στην Σεούλ, του Μοναστηριού μας και μερικών Ι. Ναών. Χρειάστηκαν ριζικές επισκευές που στοίχισαν χιλιάδες ευρώ. Για την αντιμετώπισή τους απευθυνθήκαμε προς διαφόρους δωρητές και έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Τώρα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα με την εξοικονόμηση των μηνιαίων αποδοχών των ιερέων μας, για το οποίο πρόβλημα και άλλοτε σας έχουμε ενοχλήσει. Περιμένουμε την συμπαράστασή σας για την οποία μας έχετε δώσει ελπίδες. Εν όψει μάλιστα του επικείμενου χειμώνα το πρόβλημα γίνεται οξύτερο και με τα πρόσθετα έξοδα θερμάνσεως.

Μετά θερμών ευχαριστιών και αγάπης

† Ο Κορέας Σωτήριος


Αυτές είναι οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές εκκλησίες με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε για οικονομική ενίσχυση ακούγονται από παντού. Δεν έχουν τίποτα, ούτε ραδιόφωνα, ούτε τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε βιβλία και περιοδικά Ορθόδοξα, ώστε να τα μοιράζουν κατά χιλιάδες ( όπως κάνουν οι αμερικανόφερτες αιρέσεις ), ούτε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ), με λίγους ηρωικούς Ιεραποστόλους και ντόπιους συνεργάτες ( κληρικούς και λαϊκούς ), δεν έχουν χρήματα ούτε να βοηθήσουν ( έστω και κατ'ολίγον ) τους ιερείς τους.

Χρειάζεται ένα μεγαλόπνοο έργο συμπαράστασης προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές του κόσμου, με στελέχη και εκδόσεις και ΜΜΕ. Να προσευχόμαστε στο Τριαδικό Θεό να οδηγήσει τα βήματα εκείνων των ανθρώπων ( Ορθοδόξων Επισκόπων, ιερέων, λαϊκών ) που θα οργανώσουν ένα τέτοιο εκδοτικό έργο,καθώς και τη δημιουργία κέντρου προετοιμασίας Ορθοδόξων Ιεραποστόλων για όλα τα κράτη του κόσμου. Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίσει τους κατάλληλους ανθρώπους. Αμήν.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν ας ενισχύσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Νοτίου Κορέας, τη Μητρόπολη Κορέας. Ο Κύριος θα ανταποδώσει εκατονταπλασίονα:
( http://www.iersyn.gr/support.html )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1448 )


Ενισχύστε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ταϊβάν ! Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω !
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=40989 )


Ιεραποστολική εκδήλωση, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 10:30 π.μ.,ιεραποστολική εκδήλωση με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κολουέζι κ.κ. Μελέτιο Γρηγοριάτη
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1450 )

Η Μόσχα για την αποκατάσταση της Ορθόδοξης Κινεζικής Εκκλησίας ( Μεταφορά από το Ρομφαία )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1451 )

Συνέδριο στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ για τον ιερό Χρυσόστομο ( σήμερα και αύριο )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1447 )

Ορθόδοξα περιοδικά στο διαδίκτυο από την αμερικανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Αντιοχείας ( WORD, AGAIN )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1446 )

Οι αιρετικοί προτεστάντες ( στα σουαχίλι ) Μεταφορά από Πηγή Ζωής
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1445 )

Ορθόδοξη κατήχηση στο διαδίκτυο μέσω ραδιοφώνου ( Our Life In Christ Orthodox Christian Teaching Program.) ( αγγλικά )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1443 )

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αλβανία ...
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1438 )

Συνεχίστε, αδέλφια μου, να στηρίζετε καθημερινά με τις αδιάλειπτες προσευχές σας τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου, τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους. Συνεχίστε να προσφέρετε κάθε είδους βοήθεια στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Ο Κύριος μας να είναι μαζί μας και τώρα και πάντα και στους απεράντους αιώνες, αμήν. Κανένας μας δεν δικαιούται να μείνει αμέτοχος στο έργο του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των εθνών. Οι μεσιτείες και προσευχές της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων και Μαρτύρων της Ορθόδοξου πίστης μας των 21 αιώνων ας μας δυναμώνουν και ας μας οδηγούν στο δρόμο της συμπαράστασης και της ενεργούς βοήθειας στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 24, 2007 8:15 pm
από alithis
πολυ καλο το θεμα σου αδερφε!σε ευχαριστουμε!ο θεος να σε ευλογει!

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 24, 2007 8:54 pm
από Dimokratis
Όλες τις Ορθόδοξες ιεραποστολές πρέπει να τις ενισχύουμε με οποιονδήποτε τρόπο αγαπάει ο Άγιος Τριαδικός Θεός.