Γοργόνες - Νέα προπαγάνδα;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γοργόνες - Νέα προπαγάνδα;

Δημοσίευση από Evi_J »

Ανοίγω νέο θέμα με στόχο τις.... γοργόνες. Τις γνωστές γοργόνες! Πρώτα από όλα να πω πληροφοριακά γι' αυτούς που ζουν στο εξωτερικό και δεν ξέρουν, ότι "Γοργόνες" είναι ένα έργο στο Mega.

Η υπόθεση πάει κάπως έτσι:
Δυο όμορφες άδελφές γοργόνες θέλουν να βγουν στην στεριά. Η μία επειδή είναι ερωτευμένη με έναν στεριανό, και η άλλη επειδή θέλει να βρει άντρα. Αφού βγαίνουν στην στεριά αψηφώντας όλα τα εμπόδια του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, οι περιπέτειες τους στον κόσμο των ανθρώπων αρχίζουν....

Είναι η γνωστή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο του βυθού και τον κόσμο των ανθρώπων. Το έργο αν ήταν 20 ετών ποιο παλιό, με την νοοτροπιά της τότε εποχής αλλά με τον αριθμό θεατών που έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους σήμερα, πιστεύω ότι θα έσπαζε τα ταμεία πολύ ποιο πολύ, από ότι κάνει σήμερα.

Σήμερα όμως, με την σημερινή νοοτροπία το έργο δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Η σημερινή νοοτροπία μας θέλει πνευματικούς δούλους της νέας εποχής. Όσοι άνθρωποι είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη είναι δύσκολο να τους ελέγξουν. Επειδή όμως η σειρά είναι κωμική άρα κάνει και για παιδιά, στοχεύουν σε αυτά, προσθέτοντας μαγικά φαινόμενα που συγκινούν τα παιδιά που δεν ξέρουν ότι είναι σατανιστικής προελεύσεως. Μερικά είναι από ανατολικές θρησκείες και άλλα από μαύρη μαγεία. Ήδη έχουν αναφερθεί εκφράσεις και έχουν φανερωθεί χειρονομίες τέτοιου είδους.

Γι' αυτούς που ζουν στο εσωτερικό και το βλέπουν σαν έργο θα ήθελα την γνώμη σας. Πώς σας φαίνεται; Θα αφήνατε τα παιδιά σας να το βλέπουν; Ή μόνο εγώ έπιασα την προπαγάνδα σατανολατρείας από πίσω της; Εμένα μου φαίνεται ένας νέος ελληνικός Χάρι Πότερ.

Εδώ είναι η περιγραφή του Mega για περισσότερες πληροφορίες αν θέλετε. Όμως βέβαια δεν θα πει κάτι περισσότερο από όσα θα καταλάβαινε ο μέσος άνθρωπος ....

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.megatv.com/ekpompes/ekpompes.asp?ID=110
Λοιπόν;
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γοργόνες - Νέα προπαγάνδα;

Δημοσίευση από Melpomeni »

Evi_J έγραψε:Ανοίγω νέο θέμα με στόχο τις.... γοργόνες. Τις γνωστές γοργόνες! Πρώτα από όλα να πω πληροφοριακά γι' αυτούς που ζουν στο εξωτερικό και δεν ξέρουν, ότι "Γοργόνες" είναι ένα έργο στο Mega.

Η υπόθεση πάει κάπως έτσι:
Δυο όμορφες άδελφές γοργόνες θέλουν να βγουν στην στεριά. Η μία επειδή είναι ερωτευμένη με έναν στεριανό, και η άλλη επειδή θέλει να βρει άντρα. Αφού βγαίνουν στην στεριά αψηφώντας όλα τα εμπόδια του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, οι περιπέτειες τους στον κόσμο των ανθρώπων αρχίζουν....

Είναι η γνωστή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο του βυθού και τον κόσμο των ανθρώπων. Το έργο αν ήταν 20 ετών ποιο παλιό, με την νοοτροπιά της τότε εποχής αλλά με τον αριθμό θεατών που έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους σήμερα, πιστεύω ότι θα έσπαζε τα ταμεία πολύ ποιο πολύ, από ότι κάνει σήμερα.

Σήμερα όμως, με την σημερινή νοοτροπία το έργο δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Η σημερινή νοοτροπία μας θέλει πνευματικούς δούλους της νέας εποχής. Όσοι άνθρωποι είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη είναι δύσκολο να τους ελέγξουν. Επειδή όμως η σειρά είναι κωμική άρα κάνει και για παιδιά, στοχεύουν σε αυτά, προσθέτοντας μαγικά φαινόμενα που συγκινούν τα παιδιά που δεν ξέρουν ότι είναι σατανιστικής προελεύσεως. Μερικά είναι από ανατολικές θρησκείες και άλλα από μαύρη μαγεία. Ήδη έχουν αναφερθεί εκφράσεις και έχουν φανερωθεί χειρονομίες τέτοιου είδους.

Γι' αυτούς που ζουν στο εσωτερικό και το βλέπουν σαν έργο θα ήθελα την γνώμη σας. Πώς σας φαίνεται; Θα αφήνατε τα παιδιά σας να το βλέπουν; Ή μόνο εγώ έπιασα την προπαγάνδα σατανολατρείας από πίσω της; Εμένα μου φαίνεται ένας νέος ελληνικός Χάρι Πότερ.

Εδώ είναι η περιγραφή του Mega για περισσότερες πληροφορίες αν θέλετε. Όμως βέβαια δεν θα πει κάτι περισσότερο από όσα θα καταλάβαινε ο μέσος άνθρωπος ....

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.megatv.com/ekpompes/ekpompes.asp?ID=110
Λοιπόν;

Δεν το ειδα το συγκεκριμενο εργο αλλα συμφωνω μαζι σου σχετικα με την προπαγανδα σατανολατριας και την πνευματικη δουλεια της Νεας Εποχης.
Το φαινομενο ειναι παγκοσμιο,και ειναι και αυτο σημαδι των καιρων που ζουμε.
Στις ΗΠΑ ειναι προγραμματισμενο να προβληθει στους κινηματογραφους πριν απο τα Χριστουγεννα το εργο ,"Η χρυση πυξιδα" ,της κατηγοριας Χαρρυ Ποτερ, με πρωταγωνιστρια την Νικολ Κιντμαν.
Βασισμενο σε βιβλια του Βρεττανου συγγραφεα , Phillip Pullman,ο οποιος ειναι υπερμαχος της αθειας και οπως δηλωνει ο ιδιος ,
το εχει βαλει σκοπο της ζωης του, να σκοτωσει ακομα και την ιδεα του Θεου στη σκεψη των ανθρωπων .
Στο τελευταιο απο τα βιβλια του ,δυο παιδια,καταφερνουμ να σκοτωσουν το Θεο,για να ειναι ελευθερα να κανουν οτι θελουν.
Το εργο διαφημιζεται ως φαντασμαγορικο, πολυ διασκεδαστικο για παιδια αλλα και για ολη την οικογενεια.
Για οσους διαβαζουν αγγλικα ,δειτε αυτο :

http://www.snopes.com/politics/religion/compass.asp
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Επίσης οι κάτωθι σειρές είναι του σατανά

1.Απαράδεκτοι ( γιατί είχαν τον Γιάννη Μπέζο που έκανε τον gay )
2. Τρεις χάριτες ( γιατί 3 γυναίκες προσπαθούσαν να βρουν άντρα ενώ η μία ήταν χωρισμένη και η άλλη χήρα )
3. Τα Εγκλήματα ( γιατί μέσα είχα φόνους με αστείο τρόπο )
4. Της Ελλάδος τα παιδιά ( γιατί ήταν σαν να κορόιδευε το στρατό
5. Δις εξαμαρτείνς ( γιατί μια γυναίκα τα είχε ταυτοχρόνως με δύο άντρες )
6. Το καφέ της χαράς ( γιατί η Χαρά ήταν διαζευγμένη )

8O

Και όπως είπε ο Λαζόπουλος .... πιο μεγάλη αμαρτία είναι να βλέπεις Τατιάνα :lol:
Καλή Σαρακοστή
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Σατανολατρεία στις γοργόνες οτυ MEGA αλα Χάρυ Πότερ κλπ.
Τρία πουλάκια κάθονταν και χτένιζαν τις μπούκλες τους.ολέ.
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Ποιές γοργόνες και πράσινα άλογα....... μάλλον "πράτειν άλογα" όποιος ανοίγει την TV και παρακολουθεί τέτοιες σειρές. Η ΤV όπως το έχουμε πει χιλιάδες φορές είναι "ωφέλιμη" μόνο για ντοκυμαντερ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός για τις "αξίες" που προωθεί σήμερα η τηλεόραση και δη για τα παιδιά..... γιατί ένας ενήλικας θα μπορούσε να χαλαρώσει στον καναπέ του κοιτώντας τα λεγόμενα "σκουπίδια" χωρίς όμως να τον επηρεάζει. Όμως όσο αφορά τα παιδιά θα προτιμούσα χίλιες φορές το παιδί μου να είναι στο δρόμο και να παίζει μπάλα έχοντας βέβαια την αγωνία για τους όποιους κινδύνους διατρέχει, παρά να είναι μπροστά σε μία τηλεόραση και να του περνάνε μηνύματα της "Νέας Εποχής".

Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

mirto έγραψε:Ποιές γοργόνες και πράσινα άλογα....... μάλλον "πράτειν άλογα" όποιος ανοίγει την TV και παρακολουθεί τέτοιες σειρές. Η ΤV όπως το έχουμε πει χιλιάδες φορές είναι "ωφέλιμη" μόνο για ντοκυμαντερ.

Και τώρα που υπάρχει το youtube ούτε για ντοκυμαντέρ. Πλέον μόνο για διαφημισεις!!!!!
μφφφφφφ 10 ευρω
μφφφφφφφφφφφ κι αλλα 10 ευρώ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Ο Μάνος είναι γνωστός αντιρρησίας και ήξερα ότι θα έχει ενστάσεις. Αλλά από τον Σπύρο δεν περίμενα τέτοια αντίδραση μετά από μια πολύ ωραία εξήγηση που είχε δώσει κάποτε και που τον θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο. Με απογοήτευσες Σπύρο. Αν πιστεύεις ότι κάνω λάθος να μου πεις που. Δεν ξέρω αν είδες το τελευταίο κυρίως επεισόδιο αλλά εγώ που το είδα δεν μπορώ να σωπάσω όταν είδα ακόμη και κεκαλυμμένο βουντού, σε παλιά υποτίθετε παράδοση, που από επιστημονική περιέργεια και μόνο με ανάγκασε να ψάξω να βρω περισσότερες πληροφορίες περί αυτής. Σε περίπτωση που έχω άδικο περιμένω κάποιες αποδείξεις. Σε περίπτωση που έχω δίκιο τι θα πεις; Δεν είπα ότι ΕΧΩ δίκιο. Ρώτησα να δω και τις δικές σας απόψεις. Προς τι η ειρωνία λοιπόν; Τον κόσμο ήθελα να προειδοποιήσω για να ξέρει....
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητή Εύη, πολύ καλά έπραξες και έθεσες το θέμα αυτό, που δεν αφορά μόνο την συγκεκριμμένη σειρά την οποία αγνοώ, αλλά αφορά την όλη κεκκαλυμμένη και πολλές φορές απροκάλυπτη προσπάθεια μύησης των αδαών,με φραστικούς όρους,ψυχολογικά μηνύματα,και πλοκή μεταφυσική οριοθετώντας το παγανιστικό πνεύμα σε αρμονική συνύπαρξη με το λογικό.
Καλά κάνεις και επισημαίνεις τους επωαζόμενους κινδύνους ψυχικής καταστροφής.
Οι φίλοι που έχουν άποψη για το πραταθέν από την φίλη Εύη θέμα να τοποθετηθούν περί του εύ ή του φεύ, και να αφήσουν τα απαξιωτικά μονολεκτικά σχόλια.
Την ανησυχία της εκφράζει η φίλη και αν θέλουμε να μιλήσουμε ας το κάνουμε επιχειρηματολογώντας.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Evi_J έγραψε:Ο Μάνος είναι γνωστός αντιρρησίας και ήξερα ότι θα έχει ενστάσεις. Αλλά από τον Σπύρο δεν περίμενα τέτοια αντίδραση μετά από μια πολύ ωραία εξήγηση που είχε δώσει κάποτε και που τον θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο. Με απογοήτευσες Σπύρο. Αν πιστεύεις ότι κάνω λάθος να μου πεις που. Δεν ξέρω αν είδες το τελευταίο κυρίως επεισόδιο αλλά εγώ που το είδα δεν μπορώ να σωπάσω όταν είδα ακόμη και κεκαλυμμένο βουντού, σε παλιά υποτίθετε παράδοση, που από επιστημονική περιέργεια και μόνο με ανάγκασε να ψάξω να βρω περισσότερες πληροφορίες περί αυτής. Σε περίπτωση που έχω άδικο περιμένω κάποιες αποδείξεις. Σε περίπτωση που έχω δίκιο τι θα πεις; Δεν είπα ότι ΕΧΩ δίκιο. Ρώτησα να δω και τις δικές σας απόψεις. Προς τι η ειρωνία λοιπόν; Τον κόσμο ήθελα να προειδοποιήσω για να ξέρει....
Mε συγχωρείς δεν είχα σκοπό να σε ειρωνευτώ.Το τελευταίο επεισόδιο που αναφέρεις δεν το είδα και για να είμαι ειλικρινής έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που παρακολούθησα κάποιο επεισόδιο της σειράς.
Απλά είχα σχηματίσει την εντύπωση πως πρόκειται για κάποιο ανάλαφρο
παραμύθι και πως δεν πρέπει να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών.
Προφανώς είσαι πιο ενημερωμένη οπότε λυπάμαι αν βιάστηκα.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Δε βλεπω σχεδον καθολου τηλεοραση, ετσι δεν γνωριζω τιποτα για την σειρα που αναφερεται εδώ, ομως υπηρχε εποχη που εβλεπα παρα πολυ TV, το συμπερασμα μου ηταν ότι ακομα και σε σειρες «υπερανω υποψιας» το στυλ παραμενει το ιδιο.
Υπαρχουν διαφορα «προγραμματα» στην TV, αλλα για τον αρχαριο, αλλα για τον προχωρημενο.
Διαφερει μονο το επιπεδο.
Τεχνητες αναγκες, συγκαλυμμενα μυνηματα, ακρατος καταναλωτισμος, θεοποιηση της υλης, χειραγωγηση της κοινης γνωμης & σκεψης για το τι είναι ομορφο, επιτυχημενο, πως πρεπει να περναει κανεις τις διακοπες, η τις Γιορτες του, αποδοχη εξωφρενικων πραγματων ως φυσικα ή λογικα, «επιστημονικες μελετες» που ταχα ανατρεπουν παλαια πιστευω του ανθρωπου, θρησκειες που εχουν κατι καινουργιο να μας πουν, ή είναι «της μοδας», και πολλα αλλα τα οποια δεν φτανει να τα ζουμε εξω, αλλα πρεπει να τα ακουμε συνεχεια και μεσα στο σπιτι για να τα εμπεδωσουμε, ετσι ηταν η TV οταν εβλεπα εγω….
Ολοι ξερουμε την προφητεια του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου περι κερατων του διαβολου στην ταρατσα.
Γεροντας Παισιος Η τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, να μη την παρακολουθείτε. Τις ειδήσεις να τις μαθαίνετε από το ράδιο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”