Άσχετα με τα πιστεύω του Πλεύρη - προσωπικά δεν έχω διαβάσει ούτε μια παράγραφο από όσα γράφει - και του κάθε Πλεύρη πώς βλέπεται να καταδικάζεται κάποιος για τις απόψεις του;Καταδίκη Κ. Πλεύρη για ρατσιστικό βιβλίο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 14/12/2007
«Χαστούκι» στις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη έδωσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καταδικάζοντας τον εκδότη του βιβλίου «Εβραίοι όλη η αλήθεια» σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου. Απολογούμενος ο Κ. Πλεύρης έδωσε ρεσιτάλ ρατσισμού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει γενικευμένη προσπάθεια φίμωσής του και με δικαστική βούλα. «Θα δικαστώ εγώ επειδή έσφαξαν οι Εβραίοι τα παιδιά των Παλαιστινίων;» αναρωτήθηκε!
Ποινικοποίηση των απόψεων η καταδίκη του Πλεύρη;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ποινικοποίηση των απόψεων η καταδίκη του Πλεύρη;
O καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του
Αλλά αυτό δεν θα ήθελα να ισχύει για τον Χίτλερ
Διότι να που φτάσαμε με τις απόψεις του
Να γίνονται οι άνθρωποι σαπούνια και να κάνουν βασανιστήρια σε θαλάμους αερίων
Καλή η ελευθερία λόγου αλλά όχι όταν αποτελεί αιτία φασιστικών εξάρσεων
Αυτά από μένα
Καλά βρε filtor πρωί πρωί τέτοιο θέμα ? πέφτει βαρύ
Καλή η ελευθερία λόγου αλλά όχι όταν αποτελεί αιτία φασιστικών εξάρσεων
Αυτά από μένα
Καλά βρε filtor πρωί πρωί τέτοιο θέμα ? πέφτει βαρύ
Καλή Σαρακοστή
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το φαινόμενο Χίτλερ δεν είναι τόσο απλό όσο προσπαθούν να μας πείσουνε εδώ και χρόνια. Πώς ένας παράφρονας άνθρωπος συγκέντρωσε γύρω από το πρόσωπό του ένα μεγάλο λαό σαν τους Γερμανούς, τους έβγαλε από την φτώχεια και τους κατέστησε πρώτη παγκόσμια δύναμη;lovethink έγραψε:O καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του
Τι είναι φασιστικό τελικά; Ποιος θα το κρίνει αυτό;lovethink έγραψε:Καλή η ελευθερία λόγου αλλά όχι όταν αποτελεί αιτία φασιστικών εξάρσεων
Οι Εβραίοι αυτήν την στιγμή σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους και λένε ότι το κάνουν από αυτοάμυνα. Ίσως να έχουν και δίκηο, δε λέω...
Αλλά ποιος θα το κρίνει αυτό;
Δεν εχω διαβασει το βιβλιο, τι γραφει κατα των Εβραιων ??
Για ενα βιβλιο που γραφει κατα του Χριστου τι γινεται ?
Το ιδιο ? απαγορευεται και αυτο ?
Ποιος ειναι ρατσιστης ?
Ειναι αυτος που λεει κατα των Εβραιων ?
Αυτος που δεν αφηνει να βρισει καποιος τον Χριστο ?
Το ποιος αποφασιζει, τι ειναι τι, ειναι ο κυριαρχος της σκακιερας γιατι "Κανεις δεν θα ζητησει απο τον νικητη να δωσει εξηγησεις"
Για ενα βιβλιο που γραφει κατα του Χριστου τι γινεται ?
Το ιδιο ? απαγορευεται και αυτο ?
Ποιος ειναι ρατσιστης ?
Ειναι αυτος που λεει κατα των Εβραιων ?
Αυτος που δεν αφηνει να βρισει καποιος τον Χριστο ?
Το ποιος αποφασιζει, τι ειναι τι, ειναι ο κυριαρχος της σκακιερας γιατι "Κανεις δεν θα ζητησει απο τον νικητη να δωσει εξηγησεις"
-
henrikleonidas
- Τακτικό Μέλος

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν μπορώ να έχω πλήρως τεκμηριωμένη άποψη, αλλά θεωρώ ότι είναι αλοίωση της δημοκρατίας μας η ποινή που του επιβλήθηκε! Και με ενοχλεί επίσης που του επιβλήθηκε εξ αιτίας των όσων λέει για τους Εβραίους!
Όσοι λοιδωρούν τον Δημιουργό μας κυκλοφορούν ελεύθεροι, χαίρουν τον σεβασμό και θεωρούνται προοδευτικοί!
Όσοι γράφουν αθελληνικά κείμενα, το ίδιο!
Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει ποινικοποιείται η άποψη κανενός και ο καθένας μας πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του, όσο και αν διαφωνούμε με αυτά που λέει. Άλλωστε αυτή είναι η βάση της δημοκρατίας!
Το είπε και ο Βολταίρος : "Διαφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να τα λες".
Αυτά βέβαια από δω και πέρα θα έχουν μόνο ακαδημαϊκό χαρακτήρα, γιατί πολύ φοβάμαι, έρχεται η μεγαλύτερη - ηλεκτρονική - παγκόσμια δικτατορία που επιβλήθηκε ποτέ! Με τσιπάκια, κάμερες και δορυφόρους!
Όσοι λοιδωρούν τον Δημιουργό μας κυκλοφορούν ελεύθεροι, χαίρουν τον σεβασμό και θεωρούνται προοδευτικοί!
Όσοι γράφουν αθελληνικά κείμενα, το ίδιο!
Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει ποινικοποιείται η άποψη κανενός και ο καθένας μας πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του, όσο και αν διαφωνούμε με αυτά που λέει. Άλλωστε αυτή είναι η βάση της δημοκρατίας!
Το είπε και ο Βολταίρος : "Διαφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να τα λες".
Αυτά βέβαια από δω και πέρα θα έχουν μόνο ακαδημαϊκό χαρακτήρα, γιατί πολύ φοβάμαι, έρχεται η μεγαλύτερη - ηλεκτρονική - παγκόσμια δικτατορία που επιβλήθηκε ποτέ! Με τσιπάκια, κάμερες και δορυφόρους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
henrikleonidas
- Τακτικό Μέλος

-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αν εννοείς εμένα δεν έχω διαβάσει τίποτα από τον εν λόγω συγγραφέα για να τον κρίνω.henrikleonidas έγραψε:Καλημέρα.Ίσως οι απόψεις του ίσως ενοχλούν κάποιους.Δεν είδα την ίδια κινητοποίηση των δικαστικών και για τον Κώδικα Da Vinci.Είναι τυχαίο;
Αυτό που γουστάρω είναι που βγαίνει χτυπάει την δημοκρατία με τα επιχειρήματά της.