Σελίδα 1 από 1

Αν υπάρχει Θεός

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 4:11 am
από Harrys1934
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ

Αυτός είναι ένας διάλογος με κάποιον άθεο.
Επειδή προσπάθησα να δώσω κόπια εικόνα ότι για να μιλήσεις σε άθεο χρειάζεται κάποια ετοιμασία το πως θα μιλήσεις για να μπορέσεις αν είναι δυνατόν να τον φέρεις στον δρόμο του Θεού σιγά, σιγά, Το να του μιλήσεις χλιαρά δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ελκύσεις άνθρωπο. Είναι σαν να φοβάσαι να τον αντιμετωπίσεις γιατί τα επιχειρήματα σου δεν είναι γερά όπως του άθεου συνομιλητή σου

Το φέρνω αυτό ως νέο θέμα μήπως γίνει η συζήτηση πιο ανοικτά.

Κύριε διευθυντά καλημέρα και εύχομαι να είναι και για σας όλους. Ρωτάς πολλούς τη γνώμη τους αν υπάρχει Θεός. Και απαντούν. Υπάρχει μία ανωτέρα δύναμη. Ναι μα και ο διάβολος είναι μία ανωτέρα δύναμη. Είναι όμως Θεός; Ο Κλίντον. ο Μπούς, ο Ρηγκαν είναι μία ανωτέρα δύναμη. Κουνάνε όλη τη γη.

Είναι Θεοί; Αν ρωτήσουμε πως δημιουργήθηκαν τα πάντα θα το ρίξουν στην τύχη και στο αυτόματο. Αν παραδεχτούμε ότι έγιναν από το αυτόματο, ποίος το διατηρεί και το συντηρεί; Ο Ήλιος από τη Γη απέχει 149,501,000 χιλιόμετρα και γύρω από τον πυρήνα του δημιουργείται μία θερμοκρασία που μας χρειάζεται..Η παλίρροια δημιουργείται από την απόσταση της Σελήνης από την Γη.

Αν η Σελήνη βρισκόταν πιο μακριά από ότι είναι σήμερα, τότε η Γη όλη θα σκεπαζόταν από τα νερά, θα εξαφανιζόταν. Ποιός το έχει συντονίσει αυτό Τύχη ή’ δημιουργία; Η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Πως γίνεται αυτός ο απέραντος όγκος μέσα στο αχανές διάστημα να κρατά με ακρίβεια όλες αυτές τις λεπτομέρειες, και να έχουμε τις καιρικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο τόσο τέλεια; Αν πούμε ότι ο Ήλιος δημιουργήθηκε από το αυτόματο, είναι σαν κάρβουνο στο μπάρμπεκιου.
Πως αυτό το κάρβουνο μέσα στους αιώνες δεν έλιωσε ακόμη όπως λιώνει στο μπάρμπεκιου ; Τύχη η δημιουργία; Αυτό το αυτόματο αυτή η τύχη που έτυχε τότε. Γιατί δεν επαναλαμβάνεται; Γιατί τα πάντα είναι δημιουργία Θεού. Και θα πιστέψω ότι τα πάντα έγιναν από το αυτόματο αν το ρολόι’ που φοράς στο χέρι σου έγινε μόνο΄του, και όχι από κάποιον τεχνίτη.An κάθεσαι από μακριά απαθής για ότι συμβαίνει γύρω σου, δεν θα μπορέσεις να δείς τον Θεό. Σήκω από την καρέκλα σου και πήγαινε το ΠΆΣΧΑ στα Ιεροσόλυμα στην Ανάσταση να τον δείς ολοζώντανο. Αν δεν μπορείς για οποιοδήποτε λόγο, ρώτησε γύρω σου. Υπάρχουν πολλοί που έχουν πάει να σου πουν. Πήγαινε στις 6 Αυγούστου στην Μεταμόρφωση στο όρος Θαβώρ να δείς τον Κύριο ολοζωντανον. Κάποιος μου είπε, καλά όσο για το Άγιο Φως στην Ανάσταση, μπορώ να το κάνω και εγώ με ακτίνα λέιζερ.
Άνθρωπε μου, τον καιρό που έγιναν τα εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου το 335 δεν υπήρχαν ούτε σπίρτα. Ναι έχεις δίκιο, μου λέει. Γιατι τόσο μίσος κατά του Θεού. Ποιον έχει βλάψει; Δεν ξέρουμε αν αύριο, ζούμε, γιατί δεν αλλάζουμε τώρα στο τέλος της ζωής μας; Πόσοι δεν είπαν, αυτοί που σκοτώθηκαν σε μια στιγμή στην Αμερική με την αεροπειρατεία στους δικούς τους, θα σε δω το βράδυ, θα τα πούμε το βράδυ Αν λοιπόν αφήσουμε τον ανθρώπινο εγωισμό και παραδεχτούμε ότι τα πάντα είναι του Θεού δημιουργήματα, τότε πρέπει να πράττουμε και τους νόμους του.

Αλλιώς πιστεύουμε αυτό που είπε ο Καζαντζάκης σε νεαρά ηλικία. Όταν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται. Είπε κάποιος παριστάνοντας τον πατριώτη. Δίνω και την τελευταία ρανίδα του αίματος μου. Του είπαν. Κράτα την τελευταία και δώσε την πρώτη, τον εγωισμό, ο οποίος είναι βλαβερός μεταξύ φίλων και στην οικογένεια, γιατί θέλει να φαίνεται πάντα το δικό του και πάντα έχει δίκαιο. Αν χρειαστώ βοήθεια από τα βιβλία που μου συνιστάς, θα πάω να τα βρω κ. Καβάς. Προς το παρόν έχω αρκετά ακόμη αδιάβαστα δικά μου. Παρακαλώ τον κ. Κας να μας πει εκτός από της Εφέσου συνόδους και σε ποιόν κανόνα είναι γραμμένα αυτά που μας είπε. Έχω ελληνικό λεξικό του Τεγόπουλου-Φυτράκη. Πρέπει να το πετάξω και να πάρω αυτό που έχεις εσύ; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; .
Με εκτίμηση.


Harrys.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 12:44 pm
από Harrys1934
Και μρικοί επιμενουν στην προσευχή και εκεί νομίζουν ότι θα φέρουν και κάποιον στον ίσιο δρόμο. Τέτια δύναμη προσευχής μόνον κάποιοι ξεχωρισόί Άγιοι την είχαν όπως και ο Μ. Σπυρίδων. Η δική μας τις περισσότερες φορές ούτε μέχρι το νταβάνι δεν φτάνει

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 4:02 pm
από giannisxr
ο θεος δεν υπαρχει
ο θεος ειναι

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 6:14 pm
από alithis
giannisxr έγραψε:ο θεος δεν υπαρχει
ο θεος ειναι


φιλοσοφουμεν μετ'ευτελειας και φιλοκαλλουμεν ανευ...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 10:03 pm
από giannisxr
δεν φιλοσοφω
κυριολεκτω