Πάμε πακέτο!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

tinios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Πάμε πακέτο!

Δημοσίευση από tinios »

Πρίν λίγη ώρα, έβλεπα στον ALPHA, γιά πρώτη φορά, ομολογώ, την εκπομπή: "πάμε πακέτο".
Αισθάνθηκα ένα κόμπο στο λαιμό, όταν η παρουσιάστρια, "βασάνιζε", μιά κοπελίτσα, για να τις αποκαλύψει, αν ο πατέρας της, που είχε να τον δεί, από 2 χρονών, θα ήταν στο στούντιο ή όχι!
Το ίδιο επαναλήφθηκε και με τον πατέρα.
Ερώτημα:
Στο βωμό της τηλεθέασης, επιτρέπεται, να ισοπεδώνονται, αξιοπρέπεια, ηθική, πολιτισμός;
Και δεύτερο:
Γιατί πρέπει να αφήνεται, αυτή η όντως χρήσιμη πρωτοβουλία στα κανάλια, και όχι σε άλλους φορείς, χωρίς να καταρρακώνονται οι ανθρώπινες υπάρξεις;
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

για μενα αυτη η εκπομπη πρεπει να απαγορευτει
τι γελιοτητες ειναι αυτες
και μιας και το εφερε αυτη η κουβεντα
εκεινη η κοπελια ηθελε σφαλιαρες
ακους εκει 20 χρονια να δει τον πατερα της η αντε να μην το ανοιξω....
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Γιατί δυστυχως ο πόνος και η αγωνία πουλάνε! Τα κέρδη των καναλιών απο τις τηλεθεάσεις είναι αμέτρητα. Αν δεν είχαν σκοπό το κέρδος θα έμπαιναν στον κόπο να δημιουργήσουν όλο αυτο? 'Αλλα κι ο κόσμος πως άρέσκεται να λεεί ότι ψυχαγωγείται με τέτοια θεάματα?
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Εδώ και 4 ημέρες έχω κάνει το εξής πείραμα :

έβγαλα την τηλεόραση από τη μπρίζα !

Πραγματικά χαίρομαι που ο tinios αντέδρασε σε κάτι που είδε. Έχουμε συνηθίσει πια τόσο πολύ να ακούμε τις απίστευτες ανοησίες, τις κακίες, τις ειρωνίες, τα κουστσομπολιά, τις ατελείωτες αναλύσεις χωρίς νόημα, την ενασχόληση με θέματα άνευ ουσίας και την εστίαση σε "ροζ" πτυχές θεμάτων κ.ο.κ. που δεν μας κάνει πια τίποτα εντύπωση.

Δεν νομίζω ότι αρέσκεται ο κόσμος σε αυτά, απλά μου φαίνεται ότι η τηλεόραση τους αποχαυνώνει και δεν μπορούν να αντιδράσουν.

ΥΓ: εννοείται, όμως, ότι δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης καμίας εκπομπής και της λογοκρισίας ούτε προτείνω να βλέπουμε μόνο ντοκυμαντέρ !
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Ολα σήμερα κινούνται γύρω από το κέρδος.Το χρήμα έχει πάρει τη θέση της καρδιάς μας,έτσι μπορούμε να ποδοπατούμε ανθρώπινες ψυχές χωρίς ενδοιασμό.Μπρός στα πλούτη τί είναι ο πόνος?Τι κι αν δακρύσουν δυο ματάκια...προβλημά τους.Αρκεί που έχω το 4χ4 έξω από το πολυτελές σπίτι μου.
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χωρίς ΤV

Δημοσίευση από ester »

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς σταματήσαμε την τηλεόραση.
Στην αρχή είχαμε έντονες γκρίνιες από τα παιδιά.
Σιγά- σιγά όμως σταμάτησαν.

Σήμερα, μήνες μετά υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χρόνου.
Υπάρχει ηρεμία. Ασχολούνται αναγκαστικά με τα μαθηματά τους περισσότερο.
Δεν ξέρουμε τα διάφορα κουτσομπολίστικα της πιάτσας.
Και γιατί να τα ξέρουμε; Ποιό το όφελος.

Αλλά ελπίζω να επέρχεται και μια ηρεμία στο συνειδητό των παιδιών.
Δύο από μας χρεισιμοποιούμε internet και εφημερίδα και ένας ακούει αρκετά ραδιόφωνο - κυρίως αθλητικά.

Πάντως νομίζω ότι πήγαμε καλύτερα.
Ας ελπίσουμε ότι και θα συνεχίσουμε έτσι.
Το εύχομαι και παρομοίως εύχομαι και σε όλους.
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χωρίς ΤV

Δημοσίευση από ester »

ester έγραψε:Από την αρχή της σχολικής χρονιάς σταματήσαμε την τηλεόραση.
Στην αρχή είχαμε έντονες γκρίνιες από τα παιδιά.
Σιγά- σιγά όμως σταμάτησαν.

Σήμερα, μήνες μετά υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χρόνου.
Υπάρχει ηρεμία. Ασχολούνται αναγκαστικά με τα μαθηματά τους περισσότερο.
Δεν ξέρουμε τα διάφορα κουτσομπολίστικα της πιάτσας.
Και γιατί να τα ξέρουμε; Ποιό το όφελος.

Αλλά ελπίζω να επέρχεται και μια ηρεμία στο συνειδητό των παιδιών.
Δύο από μας χρεισιμοποιούμε internet και εφημερίδα και ένας ακούει αρκετά ραδιόφωνο - κυρίως αθλητικά.

Πάντως νομίζω ότι πήγαμε καλύτερα.
Ας ελπίσουμε ότι και θα συνεχίσουμε έτσι.
Το εύχομαι και παρομοίως εύχομαι και σε όλους.
http://www.freewebs.com/anti-tv/

Προφητείες: Θα 'ρθει καιρός, χριστιανοί μου, που ο διάβολος θα είναι στα σπίτια σας και τα κέρατα του διαβόλου θα είναι στις στέγες των σπιτιών σας. [Κοσμάς ο Αιτωλός]
Ιστορίες:Το καταραμένο κουτί της Πανδώρας. Κάποτε ο Δίας κάλεσε τον Επιμηθέα, του έδωσε ένα κουτί και του είπε: Εδώ, Επιμηθέα, έχω κλείσει όλες τις αρρώστιες του κόσμου. Πρόσεξε μην το ανοίξεις διότι θα διασκοπιστούν και οι άνθρωποι θα γίνουν δυστυχείς. Ο Επιμηθέας πήρε το καταραμένο κουτί και το έδωσε στην Πανδώρα και της είπε: Πρόσεξε Πανδώρα εδω μέσα είναι όλες οι αρρώστιες του κόσμου - μην το ανοίξεις - Βάλε το σε μια άκρη της σκοτεινής αποθήκης και τα μάτια σου 14. Η Πανδώρα έβαλε το κουτί σε μια άκρη και έφυγε με φρίκη. Όμως η περιέργεια την έσπρωξε να γυρίσει. Περιεργαζόταν το κουτί και νόμισε οτι απο μέσα άκουσε φωνές - Πρόσεξε καλύτερα και άκουσε: Άνοιξε μας καλή μας Πανδώρα. Δεν μας λυιπάσαι? Δείξε έλεος, κάνε μας αυτή τη χάρι. Έτσι η καλή Πανδώρα ευσπλαχνίστηκε τα ζωίφυα και άνοιξε το κουτί. Το τι συνέβη δεν περιγράφεται. Τα ζωίφυα άρχισαν να τσιμπούν αυτή και τους ανθρώπους.Ετσι κατα την Ελληνική μυθολογία προήλθαν οι αρρώστιες. Ποιός όμως αμφιβάλλει ότι υπάρχει ένα άλλο κουτί πολύ χειρότερο από εκείνο της Πανδώρας, που όταν το ανοίξεις βγαίνουν όχι μικρόβια σώματος αλλά μικρόβια ψυχής που προκαλούν ανίατες ψυχικές ασθένειες; Ποιό είναι αυτό το κουτί? Η τηλεόραση. Προσέξτε την, μολύνει τα πάντα και τους πάντες, γέρους, άνδρες, γυναίκες, αγόρια, κορίτσια, την διάνοια και τα μάτια. Το είπε κι ο Κοσμάς ο Αιτωλός (βλέπε Προφητείες). Πάρε τώρα την Ηρωική απόφαση και κλείσε την.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

τι λες καλε;
ετσι ευκολα κοβεται η ηρωινη;
εδω αλλαξε κυβερνηση και το πειρα χαμπαρι την ημερα που πηγα να ψηφισω πως πρεπει να ψηφισω
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
VASILEIOS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILEIOS »

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ)ΘΑ ΤΡΑΒΙΞΩ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Δηλαδή το πρωϊ που έχει λειτουργία η ΕΤ1 μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?
Οταν βλέπουμε στις ειδήσεις κάποια θέματα μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?
Οταν η ηλικιωμένη γιαγιά που την πετάξανε σε μια γκαρσονιέρα τα παιδιά της και για συντροφιά έχει μια εκπομπή στη τηλεόραση μπαίνει ο διάολος σπίτι ?

.... Ημαρτον δηλαδή .....

Η πιο "αμαρτωλή" τηλεόραση είναι η ίδια μας η φαντασία και το ίδιο μας το μυαλό
Κάτι "ταινίες" που παίζει το μυαλό ..........
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”