Μας βάζει σε δίλημμα;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Μας βάζει σε δίλημμα;

Δημοσίευση από spirosn »

Πριν δύο ημέρες αν δεν κάνω λάθος στον ΑΝΤ1 σε μια εκπομπή την οποία συντόνιζε ο κος Πολίτης είχαν ως θέμα την διάδοχη κατάσταση στην εκκλησία.
Μεταξύ άλλων ήταν καλεσμένος ο π.Στυλιανός Καρπαθίου δύο άλλοι ιερείς
τους οποίους δεν θυμάμαι και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.Συζητώντας αναφέρθηκε το όνομα του Σπάρτης ως πιθανού υποψήφιου και τότε ένας
δημοσιογράφος πήρε τον λόγο και του καταλόγησε το πρώτο σοβαρό κατ΄αυτόν λάθος του Μητροπολίτη.Κάποια γυναίκα είπε ήταν έγγυος και σε προγραματισμένες εξετάσεις διαπίστωσε ογιατρός της πως το παιδί στην κοίλιά της έπασχε από το σύνδρομο DOWN και από κάτι άλλο που δεν θυμάμαι.Η κυρία αυτή λοιπόν πλησίασε τον εν λόγω Μητροπολίτη και ζήτησε
την συμβουλή του.Αυτός της είπε πως η έκτρωση είναι φόνος και της απαγόρευσε να προβεί σε αυτή την πράξη.Ο δημοσιογράφος χαρακτήρησε
σκοταδιστή και επικύνδυνο τον αρχιερέα την στιγμή μάλιστα που θεωρείται
σίγουρος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο π.Στυλιανός μιλώντας υπερασπίστηκε την θέση της εκκλησίας για της αμβλώσεις εξηγώντας πως ο χριστιανός δεν θα μπορούσε να επιλέξει
αυτή τη λύση αιτιολογόντας το και σαν γιατρός που είναι.
ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ακούγοντας τον Ιερέα να καταδκάζει τις αμβλώσεις εξεράγει και φωνάζοντας άρχισε να κατηγορεί τον έκπληκτο
παπά ως αναχρονιστή,σκοταδιτή κλπ.
Του είπε δε να σταματήσει να μιλά προς ικανοποίηση των δημοσιογράφων.
Ο Ιερέας ρώτησε τον Μητροπολίτη εαν εκφράζει την επίσημη θέση της εκκλησίας και η απάντηση ήταν η ίδια.Δυο δε Ιερωμένοι που συμετείχαν
στην συζήτηση δεν πήραν το μέρος κανενός.
Πείτε μου τώρα σε μια τέτοια περίπτωση τι κάνουμε.Οταν ξέρουμε από πριν τα σοβαρότατα και ανίατα προβλήματα του εμβρύου;
Οταν ξέρουμε πως ο μπαμπάς και η μαμά κάποια στιγμή θα φύγουν και αυτό θα μείνει ολομόναχο εαν επιζήσει;
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Την εκπομπή την είδα κι εγώ αδελφέ και οφείλω να πώ πως ο πατέρας Στυλιανός δεν είχε άδικο σε αυτά που έλεγε καθώς η Εκκλησία αυτή την θέση έχει εδώ και πολλά χρόνια. ο Άγιος Μεσσηνίας σαν νέος Ιεράρχης μάλλον περισσότερο θόρυβο έκανε παρά ουσία κατέθεσε ακόμα και με την άδικη κατ' εμέ επίθεσή του στον π. Στυλιανό. Εξάλλου ο πατέρας Στυλιανός ως Ψυχολόγος-Ψυχίατρος αλλά και ως κληρικός τοποθετήθικε άψογα στο θέμα καλύπτωντας όλες τις πιθανές απαντήσεις που θα μπορούσε να δώσει. Ο Μεσσηνίας να τον φωτίσει ο θεός διότι πολλά λέγει αυτές τις μέρες και φοβούμαι πως έχει ήδη εκτεθεί.
Τώρα στο ερώτημα που έθεσες, σαν ψυχολόγος θα σου απαντούσα όχι να μην κρατηθεί εφόσον γνωρίζουμε πριν από τη γέννα την πάθηση κι αυτό για ανθρωπιστικούς λόγους. Αλλά οφείλω να σου πώ ότι τα παιδιά με το σύνδρομο Ντάουν έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας μετά τα 30 και σπανίζουν οι περιπτώσεις να υπερβούν τα 50. Ως χριστιανός όμως δεν είναι σωστό να αφαιρείτε μια ζωή που ο Θεός δώρισε καθώς το δικαίωμα αυτό το έχει μόνον Εκείνος. Ακόμα και αν γνωρίζουμε πως το παιδί πάσχει από κάποια ανίατη ασθένεια, ακόμα και τότε όχι. Εξάλλου ο Θεός μας δοκιμάζει "ημέραν και νύκτα". Επίσης το να θέλουν οι γονείς να μην κρατήσουν αυτή τη ψυχούλα στη ζωή είναι άρνηση των ευθυνών τους απέναντι στο παιδί τους και τίποτα άλλο.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Ξέρω περίπτωση γονέων που ενώ ήξεραν πως το έμβρυο έπασχε από το σύνδρομο DOWN επέλεξαν να μην διακοπή η κύηση.
Εκκλησιάζονται κάθε κυριακή μαζί με το παιδί τους.
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η στιγμή που το παιδί μείνει μόνο του
στην ζωή τότε τι γίνεται.Ποιος θα το φροντίζει;Στην γέννα
επάνω τραυματίστηκε σοβαρά το παιδί ενός συγγενή μου με αποτέλεσμα να έχει τώρα διανοητικά προβλήματα αξεπέραστα.Οπατέρας τώρα δεν ζει η μητέρα είναι αρκετά μεγάλη.Υπάρχουν κάποια χρήματα σε δικηγόρους
προκειμένου να διαχειριστούν με ασφάλεια για το παιδί όταν φύγει και η μάνα.Το ίδρυμα μετά είναι μονόδρομος.Αυτό είναι που με πικραίνει πολύ.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Είμαι ο Ιωακείμ...

http://hamomilaki.blogspot.com/2007/07/ ... st_14.html

http://www.frossinis.gr/

ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN - Μια συγκλονιστική ιστορία

http://hamomilaki.blogspot.com/2007/07/down.html
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Ειναι αλήθεια συγκλονιστική ιστορία!!!!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

spirosn έγραψε:Ξέρω περίπτωση γονέων που ενώ ήξεραν πως το έμβρυο έπασχε από το σύνδρομο DOWN επέλεξαν να μην διακοπή η κύηση.
Εκκλησιάζονται κάθε κυριακή μαζί με το παιδί τους.
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η στιγμή που το παιδί μείνει μόνο του
στην ζωή τότε τι γίνεται.Ποιος θα το φροντίζει;Στην γέννα
επάνω τραυματίστηκε σοβαρά το παιδί ενός συγγενή μου με αποτέλεσμα να έχει τώρα διανοητικά προβλήματα αξεπέραστα.Οπατέρας τώρα δεν ζει η μητέρα είναι αρκετά μεγάλη.Υπάρχουν κάποια χρήματα σε δικηγόρους
προκειμένου να διαχειριστούν με ασφάλεια για το παιδί όταν φύγει και η μάνα.Το ίδρυμα μετά είναι μονόδρομος.Αυτό είναι που με πικραίνει πολύ.

Αυτη ειναι πραγματι μια δυσκολη και οδυνηρη κατασταση.Και βλεπεις,συνεβη σε παιδι που αρχικα ηταν υγιες και μη του τραυματισμου αυτου,θα ειχε ολες τις προυποθεσεις για μια κανονικη ζωη.
Εδω,σε τετοιες περιπτωσεις ,σε μια Χριστιανικη κοινωνια δεν θα επρεπε να υπηρχε προβλημα για το ποιος θα φροντισει το παιδι. Εδω ερχεται στην επιφανεια και η συλλογικη μας ευθυνη.
Που ειναι ο αναδοχος ? που ο συγγενης ? που ο γειτονας,που ο φιλος,που ο ενοριτης ? που ειμαστε εμεις ? που ειναι ο καθε ενας που οχι μονο σκεφτεται , αλλα και ζει Ορθοδοξα να οργανωσει την βοηθεια η και να σηκωσει ο ιδιος τα μανικια του?
Που ειναι ο υπευθυνος πολιτης που φροντιζει ωστε τα ιδρυματα να εχουν ανθρωπια ,τιμιοτητα και αποτελεσματικοτητα? Που ειναι ο εθελοντης σε αυτα τα ιδρυματα να βοηθα στην φροντιδα του καθε πασχοντα?
Ατυχηματα,δυστυχηματα συμβαινουν. Απαλυνεται ο πονος ομως με την βοηθεια.
Οσο για την περιπτωση διλημματος για την γεννηση η μη παιδιου με προβλημα υγειας, ο Κυριος ηδη εχει αποφασισει και ηδη ζει το παιδι πριν ακομα γεννηθει.
Εμεις απο την αλλη μερια η δεχομαστε την αποφαση Του αυτη ,η επεμβαινουμε και την απορριπτουμε.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η απάντηση της Εκκλησίας είναι μία, αυτή που έδωσε, όπως λέτε, ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, δεν επιτρέπεται η έκτρωση σε καμιά περίπτωση, επειδή το έμβρυο έχει ψυχή και η έκτρωση είναι φόνος. Όσο για τις συνέπειες αυτής της απόφασης τις αντιμετωπίζει ο Χριστιανός. όπως όλες τις δοκιμασίες, με θάρρος κι ελπίδα στο Θεό.

Όσο για τον Μεσσηνίας φοβάμαι ότι η Εκκλησία απέκτησε έναν ακόμη Ζακύνθου.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Εμένα προσωπικά η στάση του Μεσσηνίας δεν μου αρέσει κάτι δεν μου πάει καλά με τον συγκεκριμένο, τους παλαιούς μητροπολίτες όπως είναι ο Σπάρτης τους θεωρώ πολύ πιό αξιόπιστους και σοβαρούς Ιεράρχες.
Αυτά τα μεγάλα λόγια μπροστά στις κάμερες που συνοδεύονται ενίοτε και από λυγμούς μετά δακρύων δεν τα θεωρώ σοβαρά αλλά θεατρινισμούς.
Προτιμώ Ιεράρχες όπως ο Σπάρτης ή ο Θηβών που γιά την γνώμη μου είναι πιό κατάλληλοι γιά τον αρχιεπισκοπικό θώκο από αρκετούς νεότερους.
Τώρα βέβαια τί θα αποφασίσουν οι υπόλοιποι αφορά τους ίδιους. Ας ελπίσουμε στο καλύτερο να ησυχάσουν τα πράγματα να δούμε τί θα κάνουμε στην χώρα μας, διότι ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα τουλάχιστον όσα μπορούμε να τα διορθώνουμε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ;

Δημοσίευση από aposal »

spirosn έγραψε: Πείτε μου τώρα σε μια τέτοια περίπτωση τι κάνουμε.Οταν ξέρουμε από πριν τα σοβαρότατα και ανίατα προβλήματα του εμβρύου;
Οταν ξέρουμε πως ο μπαμπάς και η μαμά κάποια στιγμή θα φύγουν και αυτό θα μείνει ολομόναχο εαν επιζήσει;
Αδελφέ μου, έχω την εντύπωση, ότι την ζωή, μας την χαρίζει ο Θεός και μόνον Αυτός δικαιούται να την πάρει!
Η υποχρέωση των γονιών είναι να φέρουν στη ζωή αυτό το παιδί και να προσπαθήσουν με κάθε - Χριστιανικό - μέσο να το αναθρέψουν! Διαφορετικά είναι φόνος! Η υπέρτατη αμαρτία, που ούτε ο διάβολος δεν την διαπράτει (βάζει τους ανθρώπους να την κάνουν)!
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το μέλλον του άρρωστου παιδιού! Εμείς, πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λέει η ορθοδοξία μας και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει - όπως πάντα - ο Κύριός μας. Γιατί να μην του έχουμε εμπιστοσύνη; Δεν γνωρίζει ο Κύριός μας ότι το παιδί θα χρειαστεί φροντίδα; Το γνωρίζει, και πολύ καλύτερα από εμάς! Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που Εκείνος επιθυμεί και ο Ίδιος θα δώσει τη λύση στα υπόλοιπα!
Όσον αφορά την εκπομπή, πολύ λυπάμαι για τον σεβασμιότατο! Η άποψή του, θεωρώ ότι δεν είναι Χριστιανική! Μου θυμίζει την συνέντευξη στο Play Boy του Μητροπολίτη Ζακύνθου, που πήρε θέση υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων!!
Τι άλλο θα ακούσουμε!!!!!!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Μερικοι κοιταμε να φερουμε την διδασκαλια της εκκλησιας στα μετρα μας, (ή ακομα χειροτερα κοιταμε να αρεσουμε ή να μην μας πουν οπισθοδρομικους) ωστε να εχουμε τους δικους μας "κανονες", δλδ αυτους που μας βολευουν, ετσι ο Χριστιανισμος κατανταει Παναγιωτισμος, Γεωργισμος, κτλπ, για να ελαφρυνουμε το κλιμα :D , ετσι μπορει να λεω εγω την εκτρωση φονο αλλα κατι αλλο αμαρτια, ενω αυτος που λεει την εκτρωση λογικη το δικο μου κατι αλλο να το θεωρει αμαρτια.
Ετσι θα γινουμε σαν τους Προτεσταντες καθε ενας και μια θρησκεια.
Αφου η εκτρωση ειναι φονος τι να κανουμε?
Φανταστειτε ενα φιλαθλο, λεει ειμαι ΟΣΦΠ, αλλα θελω να φοραω την φανελλα του...ΠΑΟ!!!!
Αυτες ειναι οι εντολες του Χριστου, απαραλαχτες εις τους αιωνες, εαν εισαι Χριστιανος τις δεχεσαι....
Με αυτο το σκεπτικο θα ζητηθει να αλλαζουμε καθε 50 χρονια τους κανονες για να τους φερνουμε στην εποχη μας !!!! Θα πεφτει "Νεο Φως :twisted: " και στην Ορθοδοξια... :D :D :D :D

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν εμπιστευομαι τον Θεο :( , καλος ο Θεος αλλα ειναι μονο για να μας κανει κανενα Αγιασμο !!!!
Τι θα πει θα μεινει το παιδι μονο του ?? Κυβερνα ο Θεος το συμπαν ???
Φερει τε τα παντα τω ρηματι της δυναμεως αυτου ??
Θα κανω αυτα που περνουν απο το χερι μου, και τα αλλα τα αφηνω εκει που πρεπει...
Λεω, θα ταλαιπωρηθει! (και εννοω θα ταλαιπωρηθω) ας παω να το "ριξω", μεθαυριο που θα το βλεπω διπλα στο Χριστο να λαμπει, θα χτυπω το κεφαλι μου στον τοιχο(μα) του καζανιου μου.
Τωρα καταλαβαινω αυτα που ελεγε ο Γερων Παισιος, παρακαλαμε τον Χριστο και μας παιρνει τον σταυρο και χανουμε τον μισθο μας, ή ευτυχισμενος αυτος που εχει 10 σταυρους ή αμα ηξερα ποση δοξα εχουν οι μαρτυρες θα ζηταγα και αλλα βασανιστηρια (Αγ. Ευφημια).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”