Προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα να βρώ ποιές γεωγραφικές περιοχές περιλαμβάνουν διάφορες ονομασίες που δίδονται σε Μητροπολίτες.
Πχ. Δημητριάδος, Σισανίου, Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεταννίας, Δέρκων, Πολυανής και Κιλκισίου κλπ κλπ
Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάπου κάποιος χάρτης ή κάποιος γεωγραφικός προσδιορισμός των περιοχών αυτών ?
Σημειώνω οτι έχω αγοράσει τα Δίπτυχα 2008 της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλα δεν με βοηθούν.
Χρ.
Εκκλησιαστικός χωρισμός Επαρχιών
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Εκκλησιαστικός χωρισμός Επαρχιών
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πολλές από τις Μητροπόλεις δεν έχουν "σύνορα" γεωγραφικά για αυτό και μπερδεύεσαι αδελφέ! Συνήθως σε πολλές μητροπόλεις προσδίδονται ονόματα πόλεων που πλέον δεν υπάρχουν αλλά επειδή είναι ιστορικές κρατείτε το παλαιό όνομα, επίσης πολλές Μητροπόλεις όπως η Υδρας Σπετσών Τροιζηνίας και Αιγίνης ορίζουν τα διοικητικά όρια της Μητροπόλεως ενώ άλλες όπως η μητρόπολη Νικαίας ενώ ορίζεται η έδρα δλδ η Νίκαια ο Μητροπολίτης έχει στην αρμόδιότητά του περισσότερους Δήμους και όχι μόνο το Δήμο Νικαίας. Επίσης οι Μητροπόλεις οι λεγόμενες και Παλαιές που ανήκαν παλια στο Οικ. Πατριαρχείο αλλά και όλες οι μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικ. Πατριαρχείο και οι Αρχιεπισκοπές (Κρήτης, Β. & Ν. Αμερικής, Βρεττανίας, Αυστραλίας) ο εκάστοτε Μητροπολίτης ή Αρχιεπίσκοπος σε αυτές στη φήμη του αλλά και στα δίπτυχα φέρει και τον τίτλο του Υπέρτιμου και Έξαρχου πχ Βορείου Αιγαίου ή Μακεδονίας ή Ιονίου Πελάγους ή Κεντρώας Αμερικής κτλπ όχι ως διοικητική ευθύνη του αλλά ως τίτλος που προσέδιδε την διοικητική του ευθύνη για τις παλαιές Μητροπόλεις και για τις νέες διατήρηση της παράδοσης του Οικ. Πατριαρχείου.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία: