Θαύματα στην Παναγία Παντάνασσα Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Θαύματα στην Παναγία Παντάνασσα Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Δημοσίευση από efthumhs »

27.09.2006 (φύλλο εφημερίδας "Χρόνος της Κομοτηνής")
ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ


"Να μην χάνει κανένας τις ελπίδες του", είναι το μήνυμα που στέλνει η 29χρονη Χρυσούλα Αλεξίδου που γλίτωσε το χειρουργικό νυστέρι όταν ήρθε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και να της ζητήσει την υγειά της γιατί μεγαλώνει τον μονάκριβο γιο της. Όταν επέστρεψε στην Γερμανία και προετοιμάστηκε για νέες εξετάσεις πριν την καθορισμένη επέμβαση είδε την παραμονή της εγχείρησης την οπτασία της Παναγίας μπροστά της. Οι εξετάσεις όταν ήρθαν έδειχναν ότι το φύσημα στην καρδιά εξαφανίστηκε και δεν υπήρχε λόγος εγχείρησης, αλλά ούτε και θεραπείας. Οι γιατροί δεν το πίστευαν, θα μας πει η Χρυσούλα Αλεξίδου, που με τον σύζυγό της Δημήτρη Ζησίδη, τον ξάδελφό τους Ιωάννη Μητάκογλου, ήρθαν όλοι μαζί στην εκκλησία να προσκυνήσουν την Χάρη της και να ευχαριστήσουν την Παναγιά. «Έχω την υγεία μου, το λέω και βουρκώνω κάθε φορά ευχαριστώ τον Θεό», θα πει η νέα γυναίκα που παρακολούθησε την δοξολογία, τον εσπερινό και την λιτανεία της θαυματουργής εικόνας.

Όπως θα μας πει ο υπεύθυνος του μoναστηρίου στο Λάγος πατέρας Νύφωνας όλες οι φωτογραφίες των μικρών παιδιών που υπάρχουν δίπλα στο εικόνισμα της Παναγίας Παντάνασσας είναι μωρά που απέκτησαν άτεκνες μητέρες όταν προσευχήθηκαν στην χάρη της. Τα θαύματα που ζούμε στο μοναστήρι είναι πολλά και καθημερινά.

Πρόσφατα είχαμε και την επίσκεψη μιας οικογένειας Τούρκων από το Αϊβαλί, μουσουλμάνων, οι οποίοι προσκύνησαν την Παναγίας μας γιατί μια συγγενείς τους, τους έστειλε λαδάκι από το καντήλι κι επάλειψαν την σύζυγο με αποτέλεσμα να θεραπευθεί από τον καρκίνο του στήθους και υγιέστατη η γυναίκα με όλη την οικογένειά της ήρθε στην μονή μας. Είναι στιγμές και γεγονότα που ζούμε πολύ συχνά, όπως και της Χρυσούλας Αλεξίδου, που της ευχόμαστε μια ζωή με υγεία και ευτυχία». Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παντάνασσας οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, αλλά και ο καθηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου πατέρας Εφραίμ λάμπρυναν το θρησκευτικό τελετουργικό, όπου συμμετείχε πλήθος πιστών.

Ανάμεσά στους πονεμένους ανθρώπου που ζητούν βοήθεια και έλεος από την Παναγία και μια νεαρή κοπέλα που όπως έλεγαν οι δικοί της είναι …δαιμονισμένη. Μια κούκλα αλλά κάτωχρη με μελανιασμένα μάτια και βλέμμα στο απλανές έβγαζε άναρθρες κραυγές. Υποβασταζόμενη από συγγενείς μπήκε στο ναό όπου ηρέμησε. Να λοιπόν που το μοναστήρι του Πόρτο Λάγους είναι ένα καταφύγιο γαλήνης της ψυχής κι ένα ορμητήριο δύναμης μέσα από την πίστη και το πνευματικό έργο που παράγεται εκεί. Απόδειξη οι ταπεινοί προσκυνητές που φθάνουν απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου και το Εξωτερικό.
katerina71
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: Τετ Δεκ 13, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

Δημοσίευση από katerina71 »

>:D<
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25313
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Δημοσίευση από aposal »

Ό,τι και να πούμε για την Παναγία μας είναι λίγο! Ούτε να διανοηθούμε δεν μπορούμε ότι κυοφόρησε τον Χριστό μας!
Είμαι πολύ μικρός, πολύ αμαρτωλός για να κατανοήσω την μεγαλοσύνη της και - ακόμη περισσότερο - να ευφρανθώ από κάποια επίσκεψή της!
Δεν είμαι άξιος καν να το φανταστώ!
Ζηλεύω όμως όλους αυτούς τους πραγματικούς Χριστιανούς, που μπορούν και επικοινωνούν μαζί της!
Αυτούς, που είναι αληθινά ευτυχισμένοι! Και τους παρακαλώ να προσεύχονται και για μας τους αμαρτωλούς, μήπως τελικά και μας λυπηθεί η χάρη της, παρ' όλο που δεν το αξίζουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 311
Εγγραφή: Τετ Μαρ 07, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από ANTREAS »

ημουν παρον σε μια συναξη στο πορτο λαγος μια κυριακη και ειχα μπροστα μου αυτην την γυναικα κλαιγοντας να διηγειτε σε ολους μας εκει το θαυμα που εζησε...την να της πεις μετα απο αυτο που εζησε της γυναικας?οτι δεν υπαρχει ΘΕΟΣ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”