Περί συνταγών νηστείας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Cyprus
- Επικοινωνία:
Περί συνταγών νηστείας
Αγαπητοί αδελφοί, εδώ και λίγες μερές προσπαθώ να βρώ στο διαδύκτιο συνταγές για την νηστεία χωρίς λάδι χωρίς ομως αποτέλεσμα.
Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει;
Ευχαριστώ
Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει;
Ευχαριστώ
Μηδέν εστί ο άνθρωπος, Μηδέν η δύναμης του
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 1547
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα
ρίξε μια ματιά στο www.matia.gr στην επιλογή "Συνταγές"
-
- Συστηματικός Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 169
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 22, 2007 6:00 am
-
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Cyprus
- Επικοινωνία:
-
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Cyprus
- Επικοινωνία:
Σαλάτα με θαλασσινά (2 ατομα)
1/2 ποτήρι γαρίδες μικρές
1/2 ποτήρι καβουροποδαρα
1/2 ποτήρι χταποδακι
2 ντομάτες
2 αβοκάντο
3-4 φύλα μαρούλι
2 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. ξύδι Μπαλσαμικο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες και τα αβοκάντο σε κύβους και το μαρούλι σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα θαλασσινά. Χτυπάμε την μουστάρδα μαζί με το Μπαλσαμικο και το περιχύνουμε στην σαλάτα...
1/2 ποτήρι γαρίδες μικρές
1/2 ποτήρι καβουροποδαρα
1/2 ποτήρι χταποδακι
2 ντομάτες
2 αβοκάντο
3-4 φύλα μαρούλι
2 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. ξύδι Μπαλσαμικο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες και τα αβοκάντο σε κύβους και το μαρούλι σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα θαλασσινά. Χτυπάμε την μουστάρδα μαζί με το Μπαλσαμικο και το περιχύνουμε στην σαλάτα...
Μηδέν εστί ο άνθρωπος, Μηδέν η δύναμης του
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
ΥΛΙΚΑ
5-6 κόκκινα Μήλα
Για τη ζύμη
1 φλιτζ τσαγιού ταχίνι
1 φλιτζ τσαγιού + 2 κουταλιές σούπας Νερό
4 φλιτζ τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1-2 κουτ. σούπας Ζάχαρη
Για τη γέμιση
7 κουτ. σούπας Ζάχαρη
2 κουτ. σούπας Μέλι
2 κουτ. σούπας Γαλέτα
2 κουτ. γλυκού Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, έτσι που να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι μάλλον σφιχτή. Την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε εν τω μεταξύ τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη γαλέτα και το μέλι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο και ανοίγουμε το ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε, έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλάγια. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και αφού ανοίξουμε το υπόλοιπο ζυμάρι, το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο στις άκρες με ένα πηρούνι και χαράζουμε στη μέση της πίτας ένα μικρό κύκλο σε μέγεθος τάληρου. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Όταν η πίτα κρυώσει, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
5-6 κόκκινα Μήλα
Για τη ζύμη
1 φλιτζ τσαγιού ταχίνι
1 φλιτζ τσαγιού + 2 κουταλιές σούπας Νερό
4 φλιτζ τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1-2 κουτ. σούπας Ζάχαρη
Για τη γέμιση
7 κουτ. σούπας Ζάχαρη
2 κουτ. σούπας Μέλι
2 κουτ. σούπας Γαλέτα
2 κουτ. γλυκού Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, έτσι που να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι μάλλον σφιχτή. Την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε εν τω μεταξύ τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη γαλέτα και το μέλι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο και ανοίγουμε το ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε, έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλάγια. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και αφού ανοίξουμε το υπόλοιπο ζυμάρι, το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο στις άκρες με ένα πηρούνι και χαράζουμε στη μέση της πίτας ένα μικρό κύκλο σε μέγεθος τάληρου. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Όταν η πίτα κρυώσει, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Υλικά:
Λίγα σπανάκια, λίγα σέσκουλα, ολίγος μαϊντανός,
λίγα κρεμμυδάκια, λίγα λάπατα, όλα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σπασμένο ρύζι
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
αλάτι
εκτέλεση:
όταν βράσουν τα χόρτα ρίχνομε το ρύζι (το νερό το κανονίζομε αναλόγως της αρεσκείας μας). Όταν και αυτό βράσει χτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι και σιγά - σιγά με το σωμό της σούπας.
Όταν αραιώσει καλά ρίχνομε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνομε να πάρει 2 - 3 βράσεις.
(από το βιβλίο ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ ήγουν ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, του αρχιμανδρίτη Δοσιθέου)
Λίγα σπανάκια, λίγα σέσκουλα, ολίγος μαϊντανός,
λίγα κρεμμυδάκια, λίγα λάπατα, όλα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σπασμένο ρύζι
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
αλάτι
εκτέλεση:
όταν βράσουν τα χόρτα ρίχνομε το ρύζι (το νερό το κανονίζομε αναλόγως της αρεσκείας μας). Όταν και αυτό βράσει χτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι και σιγά - σιγά με το σωμό της σούπας.
Όταν αραιώσει καλά ρίχνομε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνομε να πάρει 2 - 3 βράσεις.
(από το βιβλίο ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ ήγουν ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, του αρχιμανδρίτη Δοσιθέου)
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 28, 2008 6:00 am
- Τοποθεσία: ATHENS
ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΧΙΜ.ΔΟΣΙΘΕΟΥ <ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ ΗΓΟΥΝ ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ >ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Re: ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Obiter Dictum: Είναι ωραίο μοναστήρι. Φοβερή διαδρομή από το Καρπενήσι. Να το επισκεφθείτε.filotheitis έγραψε:......ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ....
(Δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω συνταγές )